רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,580 נושאים בפורום הזה
-
- 0 תגובות
- 541 צפיות
שלום לכולם ברשותי פיאט בראבו דינאמיק 2011, נראה שמפתח הברגים שנמצא באוטו הוא לא מקורי , הוא לא מתאים לגלגל שאני מנסה לפתוח אותו, איפה אני יכול להשיג מפתח מתאים או איך אני יכול לדעת את הגודל כדי לקנות מפתח מתאים תודה רבה
הודעה אחרונה מאת moranivzel, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום , חבר מחפש לקנות רכב ולאחר קניה מוצלחת באלדן גלילות , הצעתי לו שנסע למרכז לקנות לו שם רכב. (או כמובן באחת המתחרות ..) . קיצר, אנחנו צפוניים רחוקים, לא רוצים לנסוע סתם למרכז, באיזה תאריכים יש מה לחפש במתחם פי גלילות? בחול המועד הכל פתוח? ובאיזה תאריכים יוצא חול המועד? (יש בידי מידע סותר - חלק טוען 18 לחודש וחלק 19 לחודש) כמו כן באיזה מקומות מעניינים עוד יש לחפש רכבים? ירידים למניהם וכו'. לפרוטוקול, מחפשים יד שניה יוצאת ליסינג ובאיזה חברות מומלץ לבדוק?
הודעה אחרונה מאת nimrod7676, -
התחדשתי ב-208GTI כתומה! 1 2 3 4 8
מאת Slava 1982-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 109 תגובות
- 19.8 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום, להלן הסיפור שלי לגבי הרכב החדש שלי, בתחילת 2014 חיפשתי לעצמי רכב חדש, רכב שיחליף את הפיג'ו 107 שהייתה לי בגלל שהרכב היה לא הכי בטיחותי עקב התרחבות המשפחה. ביצעתי בזמנו סיבוב בין הסוכנויות וכשביקרתי בפיג'ו אז ממש התלהבתי ואפשר לומר שהתאהבתי ב208GTI, כי בידיוק עמדה אחת כזו בתצוגה וזה היה קליק ממבט ראשון. אבל לאחר דין ודברים עם האשה הוחלט בסוף ללכת על ה I10 החדשה. קיבלתי את היונדאי ב 1/2015 ונהגתי בה עד מלפני שבועיים עד שנשבר לי מהאוטו הזה, האוטו היה שותה דלק בצורה מטורפת, במקרים הכי טובים 1 ל 10!!! האוטו היה בבדיקה במוסך ואמרו שזו צריכה תקינה ושאין מה לעשות עם זה, כמו כן הרכב היה לי לא הכי נוח והכסאות גרמו לי לכאבי גב בנסיעה של כ 40 דק' אבל חוץ מזה…
הודעה אחרונה מאת Slava 1982, -
-
כבר הרבה זמן אני חושב על טיול רכבים בגרמניה. המטרות: 1) לראות את המחט על 300 (סתם בשביל הוי) 2) לנסוע בכבישים מפותלים עם רכב "מעניין" כל החברות האלה שמשכירות רכבי ספורט ועל גובות מחירים מטורפים אם משכירים את הרכב ליום או יומיים. למשל לפני שנה וחצי ביקשתי הצעה לאודי R8 V10 ליום אחד או 200 ק"מ והמחיר היה 1700 יורו!!! למה? כי אני משלם על הובלה של הרכב וניקוי ועוד כל מיני המצאות מנשמתן. השבוע חיפשתי משהו קצת יותר שפוי ומצאתי ש SIXT משכירים BMW M6 או משהו דומה (בדקתי מה זה דומה אז היה כתוב שם ש CLS63 מה שאומר שאכן אותה הדרגה) ב 400~ דולר ליום (800 ליומיים). יקר אבל הגיוני. בעיקר מהסיבה שאתה מקבל 750 ק"מ שזו כמות יפה מאוד ליומיים. אז רכב מצאתי. עכשיו נשאלת השאלה …
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
- 0 תגובות
- 621 צפיות
שלום , ברצוני לשכפל מפתח לרכב קיה שנת 2008 ,מפתח 'רגיל' בלי קוד ולא מתקפל ,איבדתי את הזוג הראשון ,היכן ניתן לשכפל באזור המרכז (פ"ת ,ראשון..)אצל מישהו אמין ? תודה עופר
הודעה אחרונה מאת יודוקוליס1, -
הכתבה: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4865331,00.html 1) קרוז נראה כמו ייבוא מיותר. בשביל מה להביא אותה בכלל מחיר הזה? 2)יונדאי איוניק יכול להיות להיט באותו מחיר לטעמי וירחיב את היצע הרכבים ללא מובילאיי בארץ שזה גם מבורך. 3)חברים, קדימה להתנפל על אבארט 124, אני רוצה לראות את היופי הזה על הכבישים. 4) יש טעות בכתבה לגבי סיאט אטקה? רשום שיש נהיגה אוטונומית עד 60 קמ"ש, לא נשמע הגיוני..
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 5 אלף צפיות
קצת ארוך היי, אחרי הרבה התלבטויות החלטתי לרכוש את ה-Daily החדשה שלה - 208GTi ואחרי 1,000 קילומטר ראשונים הגיע הזמן לשלב ההתרשמות הראשונית. הקדמה: אחרי כמעט שנתיים עם הקיה ריו 2014 הידנית שלי לפני כשנה עזבתי את הצבא ועברתי לעבוד בתפקיד נייד יחסית ואיתו עברתי לרכב ליסינג מהחברה - סיאט איביזה מודל 2014 רמת גימור רפרנס 1.2TSI עם DSG(עם 37 אלף קילומטר). כשמכרתי את הקיה אחרי חצי שנה של התלבטויות הבטחתי לעצמי שעם כל הכבוד לDSG רכב ליסינג אוטומטי זה לא זה ולא יהיה לנצח ואני מכין את עצמי לרכב הפרטי ידני הבא. החוזה על רכב הליסינג היה קרוב להיגמר וההחלטה הייתה האם לקחת איביזה\קליאו לייף חדשות ל3 שנים התחייבות במקום האיביזה 2014 או לקחת רכב פרטי. הח…
הודעה אחרונה מאת eli z, -
-
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
טוב, אז קודם כל: כן, זה סיכום שנה על קורולה. לא GTI, לא RS, לא M, לא הוט-האצ', לא ג'וליה, או בקיצור - לא משהו שמבטיח אוטומטית 54 תגובות תוך יום. ובכל זאת... אני מאמין שגם בפורום כזה שמורכב ברובו מחולי הגה (כולל עבדכם הנאמן) יש מקום לחוות דעת על רכב משפחתי, רגיל, יעיל עם כמה הפתעות בכיס - בסופו של דבר רובנו נוסעים באחד כזה... אז ככה: תהליך הבחירה הרכב מיועד בעיקר לאשתי, כך שבמקור חיפשתי משהו סולידי, מוגבה (אני חולה על תנוחת נהיגה גבוהה, וגם אשתי גבוהה), עם בטיחות טובה ו"יושב טוב על הכביש". בדקתי סוזוקי קרוסאובר, קיה סול, אופל מריבה, ואפילו סקודה יטי עד שהיא באה אלי יום אחד עם "שמע, נסעתי עכשיו בקורולה של אח שלי, כזה אני רוצה!". הלכתי לסוכנות בכפר סבא, ב…
הודעה אחרונה מאת memilavi, -
- 81 תגובות
- 14.8 אלף צפיות
המערכת לא רעה טכנית, אולם לא הייתי מוכן להתקנה מקומית ברכב פרטי. להערכתי עובדת ב-95% מהזמן, לא התעמקתי אבל כנראה בשמש ישירה לא עובדת כלל או לפחות בהתראת התנגשות חזית אחור. הכל טוב ויפה? לא. עצם קיומו של מובילאיי ברכב מביא אותך עם הזמן לצורך במובילאיי.
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
- 11 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום רב. האם לדעתכם ומנסיונכם, השירות אצל היבואנים השונים אותו השירות בכל רכב? בכל סכום שהרכב עולה? האם מכונית קטנה שעולה 100K, תקבל את אותו השירות ללקוח גם מול רכב שעולה 800K? תמיד עניינה אותה הסוגייה הזאת, ואשמח גם אם תפרטו למה, לכאן או לכאן. אני לא רוצה לרשום שמות של רכבים או יבואנים, בגלל שאין מנסיוני האישי חוויה לכאן או לכאן, אלא אני מעוניינת לדעת לידיעתי הכללית. תודה!
הודעה אחרונה מאת asafasraf, -
פתחתי שרשור חדש לרגל חציית קו ה200. הרכב שנת 2013 וטופל מיומו הראשון ביונדאי עכו. עד היום הוחלפו שני מצברים,פעמיים רפידות אחוריות ופעם אחת קדמיות. צלחות הבלימה עדיין ללא מדרגה ובבדיקת מיקרומטר יש להם עוד מ"מ עד העובי המנינימלי. מעולם לא נתקלתי ברכב כזה ועברתי ב33 שנות הנהיגה שלי הרבה כלי רכב. תקלה משמעותית ראשונה אירעה לפני טיפול 195 -התחיל רעש מהמיתלים הקדמיים. התקלה אובחנה כחופש במסרק הגה שהוחלף במשופץ (כ800 שח) הרעש נעלם אבל לאחר כחודש הופיע רעש אחר מהמתלים שעדיין לא נפתר. כמה ימים לפני טיפול 210 נדלקה נורת כרית אויר-הוחלף סליל כרית אויר נהג (350 שח). צריכת דלק בכל הנסועה הזו סביב 1-12.5. אין אכילת שמן בין טיפולים. בשנתיים הראשונות נשרפו כמה נורות ראשיות…
הודעה אחרונה מאת פפואס, -
- 13 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
אין לנו אפשרות להחליף את הרכב בשנתיים הקרובות, אזי, האפשרות היחידה שלנו היא "לשחק" בכסאות בטיחות. אם למישהו יש נסיון בהסעת 3 ילדים בכסאות בטיחות בסקודה אוקטביה - אשמח לדעת באיזה כסאות השתמשתם. נ.ב. אוקטביה שנת 2016, כסאות בטיחות, לא בוסטרים.
הודעה אחרונה מאת save, -
- 1 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אז ככה , יש ברשותי סיאט איביזה 1.2TSI ספורט שלוש דלתות 2011. לפני כחודש הייתי במוסך מורשה של סיאט על נורית מנוע בלוח שעונים שנדלקה לי (באופן קבוע - לא מהבהבת) - הם טענו שהלך לי החיישן למדה אחורי והחליפו לי אותו במחיר די גבוהה. כעבור חודש בדיוק נדלקה לי הנורית מנוע בשנית, הפעם חיברתי את המחשב שיש לי בבית שסורק בעיות ברכב ומה שהוא רשם לי זה "אין פעילות במעגל חיישן חמצן 2 בצד שמאל". ** אני לא יודע אם יש קשר אבל הוא רשם לי ליד הכותרת של הבעיה P0140 עכשיו יש לי כמה שאלות: 1. איפה נמצא החיישן חמצן 2 בצד שמאל, מקדימה או מאחורה? 2. האם זה אותו חיישן שהם החליפו לי ושוב הוא נהרס/התנתק? 3. כמה חיישני חמצן יש בכלל בסיאט איביזה כמו שלי? 4. האם הבעיה יכולה להיות או…
הודעה אחרונה מאת dimblaster, -
- 0 תגובות
- 559 צפיות
שלום לכם ברשותי סיוויק 2016 עם מערכת אנדרואיד הבעיה שהיא ממש מוגבלת ואפילו אין לה את הגוגל פליי האם אפשר לחבר דונגל אנדרואיד לאחד מציאות הhdmi ברכב ולהנות מניווט ? או סרטים ? Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת ramos7626, -
אופל אינסינגיה החדשה 1 2
מאת lolmit- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
שמעתי שהושקה אופל אינסינגיה חדשה בפורום , לא הצלחתי למצוא על זה מידע בכאינטרנט , משהו יכול לחדש לי אולי ?
הודעה אחרונה מאת lolmit, -
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 20.3 אלף צפיות
לאחרונה נתקלתי בכבישים במס' מכוניות עם לוחית רישוי לבנה שעליה רשום MFO ולאחריו 4 ספרות, ללא סימון של שגרירות או מדינה כלשהי. מסקרן לדעת מה הן הלוחיות הללו, מישהו יודע?
הודעה אחרונה מאת lancer_06, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
שלום וברכה. רכשתי לאחרונה רכב שהיתה מותקנת בו מערכת גז ישנה, המערכת עצמה הוצאה, ונותרה רק התשתית [מיכל גז, צנרת וחיבורים אלקטרוניים]. כבר הייתי במכוני גפ"מ וקיבלתי הצעות מחיר להשלמת המערכת, אני עדיין שוקל את התועלת הכלכלית עבורי. אני עומד כרגע לפני מבחן הרישוי השנתי. השאלה: האם במבחן הרישוי תהיה לי בעיה בעקבות אי הימצאות המערכת בפועל? האם אצטרך להגיש אי אלו אישורים על הוצאת המערכת במכון מורשה וכדו'? או במילים אחרות, כדאי לי לקפוץ קדימה ולהשלים את מערכת הגז כדי לא להסתבך בטסט? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת lesles, -
-
- 1 תגובות
- 815 צפיות
קצת weight reduction bro נהג מטורף ומסלול אחד משובח
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
זקוק לכבל aux לסוזוקי sx4 מודל 2011 כידוע הרכב מגיע עם מערכת מקורית ושום יציאה. רק cd מצורף קובץ תמונה של הכניסה של הפלאג ... תודה מראש
הודעה אחרונה מאת nadiberk, -
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
השאלה בכותרת
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום חבר'ה ושנה טובה, אני מעוניין לרכוש בחו"ל גג קשיח לרכב שלי, BMW Z4 E85. לצערי את כל הגגות הנמכרים ניתן לאסוף מקומית מהמוכר ולא ע"י משלוח בינלאומי. 1. מישהו התנסה פעם בפרוצדורת איסוף משלוח בחו"ל ע"י חברת שילוח והבאתו לארץ? 2. מישהו יודע מהם הערכות המחיר למשלוח מוצר בסדר גדול שכזה מעבר למחירו? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת mozman1101, -
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
ההודעה לעיתונות: דלק מוטורס החלה במכירה מוקדמת של BMW M2החדשה ברק כהן, מנהל חטיבת BMW בדלק מוטורס הודיע היום על תחילת מכירה מוקדמת של דגם BMW M2 Coupé הגרסה החזקה והספורטיבית של סדרה 2 עם 370 כ"ס ותאוצה 100-0 קמ"ש ב 4.3 שניות במחיר של החל מ- 515 אלף ₪ לדגם הידני חודשיים בלבד לאחר שBMW העולמית חשפה רשמית את ה M2 החדשה, מודיעה דלק מוטורס על תחילת מכירה מוקדמת של הדגם בקמפיין פרסום ייחודי שיעלה ברשת. The first-ever BMW M2 Coupé – העיצוב והרעיון מאחורי דגם זה מקורם בשורשים ההיסטוריים של חטיבת BMW M GmBH. הרכב קובע רף חדש בקטגוריית מכוניות הספורט והוא משלב בין עיצוב ספורטיבי נועז, הנעה אחורית ודיוק וזריזות של רכב M מודרני. M2 מצויד …
הודעה אחרונה מאת Guy30, -
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אלפא רומיאו מיטו עברה השנה מתיחת פנים קלה בניסיון, אולי נואש קמעא, לתת זריקת מרץ לשיווק הדגם המתקרב לשנתו ה - 10 ללא שנראית מחליפה באופק. בשוק הבריטי אלפא מגלה יצירתיות שיווקית ומקוריות בפרסום המנסה להדגיש את הצד ה"אומנותי" של הרכב (יצירת אומנות איטלקית, או לא?) להנאתכם...
הודעה אחרונה מאת איתמר123, -
אני מרגיש שצברתי מספיק קילומטרים עם הרכב כדי לחוות את דעתי עליו. מדובר בסקודה סופרב החדשה, הגרסה הבכירה עם מנוע 2 ליטר המפיק 280 כ"ס שמועברים היטב לכל הגלגלים. המטרה שלנו היתה רכב מנהלים שיהיה נוח לנסיעות ארוכות, עם קצת פלפל בתחת ויכולת להעלות חיוך על השפתיים. חלק א': Daily לא ארבה לפרט על הצורה החיצונית שלו, בעיני היא נקייה ויפה. הרכב נראה מכובד ולא נראה כאילו הוא יכול להגיע למאה קמ"ש בפחות משש שניות, לפי דעתי זהו יתרון. חבר הפורום 504L סיכם בצורה מדוייקת את המעבר העיצובי בין הדור הקודם לדור הזה: "הפכו אותה מטקסי לסקסי". בתור רכב מנהלתי הוא עושה את עבודתו נאמנה. קיימים ברכב שלושה מצבי נהיגה ראשיים ואחד שאפשר לכוון בהתאם להעדפות הנהג. זהו הרכב הראשו…
-
שאלה פשוטה, מה הכי מעצבן אתכם בכביש? אותי הכי מעצבן בכביש אנשים שנוסעים בנתיב השמאלי לא לשם עקיפה. לא משנה מדובר באנשים שלא מודעים לתפקיד הנתיב, שלא מודעים לסביבה או שמודעים להכל וסתם לא איכפת להם. בחייייייאת סעו בימני.
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם, אני חדש פה והבנתי שהפורום הזה מעולה ויכול לעזור! אז ככה, רכשתי סיאט איביזה 2011 3 דלתות הילוכים אוטומטית. עכשיו שקניתי את הרכב לא שמתי לב שבידית ההילוכים R D N ... לא היה תאורה מתחת שמעיד על איזה הילוך אני נמצא. אז החלטתי לפתוח את הפלסטיק הכסוף מסביב למוט הילוכים וראיתי שאכן מתחת לאותיות ישנה מטריצה עם נגדים ולדים עליה בדיוק במיקום של האותיות בהילוכים. עכשיו יכול להיות שאני טועה ואין בכלל לדגם הזה תאורה בהילוכים, או שאולי שהבחור שממנו קניתי את הרכב עשה קודן שנמצא מתחת להילוכים אז לקחו את הקו מתח מההילוכים אליו, ממש אין לי כיוון. אבל זה משגע אותי אז בבקשה אשמח לקבל טיפה אור בנושא, ואם מישהו יודעים איך אפשר לתקן את הבעיה אני יותר מאשמח לשמוע…
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
[TABLE] [TR] [TD=colspan: 3]קניתי סובארו פורסטר 0 קמ מקל אוטו דרך אתר מוטודיל. את האוטו קניתי על פי המפרט שסיפקו לי מוטודיל והם הפנו אותי לקל אוטו. בקניה שילמתי את מלוא הסכום ולא סופקה לי שום אינפורמציה על כך שהמפרט שונה ממה שפורסם. לאחר כמה ימים קראו לי לקבל את הרכב. בזמן קבלת הרכב ביקשתי הסבר על האוטו אבל המוכר אמר לי שהוא לא מכיר את האוטו. בהתאם לכך סוכם שאקח את הרכב למוסך המרכזי ושם אקבל הסבר, וכך עשיתי. במוסך המרכזי התברר לי האוטו הוא מדגם קודם וכי חסרות תכונות ואביזרים רבים כמו X-MODE העברת הילוכים ידנית, מסך מולטימדיה שונה,SI DRIVE ועוד. בעקבות זאת ביקשתי להחזיר את הרכב שעדיין לא עבר על שמי. קל אוטו מתנערים …
הודעה אחרונה מאת B&W250, -
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
הונדה פרסמה תמונות רשמיות ראשונות של ה-CR-V החדש, במפרט האמריקאי. מלבד עיצוב חדש לחלוטין יש גם לראשונה מנוע טורבו-בנזין בנפח 1.5 ליטר (190 כ"ס), שישודך לתיבת הילוכים אוטומטית-רציפה. גרסאות בסיס ימשיכו להציע מנוע 2.4 ליטר שישודך גם הוא לתיבה רציפה. השיווק יחל בארה"ב בסתיו הקרוב, פרטים על המפרט האירופי לא פורסמו.
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 8.5 אלף צפיות
האם דורשים הפקדת ערבון בגובה המיסים בעת הרכישה?
הודעה אחרונה מאת איתמר, -
-
מי מחובר 65 משתמשים רשומים, 15 אנונימיים, 543 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- פריג'י
- פאר האורה
- santiago
- ezuf
- Maccabist
- גולדן191
- BoazB11
- SurfHigh
- elyas
- ANUTKK
- G. P. Magnus
- Haim_gds