Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3550 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מרגיש שצברתי מספיק קילומטרים עם הרכב כדי לחוות את דעתי עליו.

מדובר בסקודה סופרב החדשה, הגרסה הבכירה עם מנוע 2 ליטר המפיק 280 כ"ס שמועברים היטב לכל הגלגלים.

המטרה שלנו היתה רכב מנהלים שיהיה נוח לנסיעות ארוכות, עם קצת פלפל בתחת ויכולת להעלות חיוך על השפתיים.

 

חלק א': Daily

 

לא ארבה לפרט על הצורה החיצונית שלו, בעיני היא נקייה ויפה. הרכב נראה מכובד ולא נראה כאילו הוא יכול להגיע למאה קמ"ש בפחות משש שניות, לפי דעתי זהו יתרון.

חבר הפורום 504L סיכם בצורה מדוייקת את המעבר העיצובי בין הדור הקודם לדור הזה: "הפכו אותה מטקסי לסקסי".

 

בתור רכב מנהלתי הוא עושה את עבודתו נאמנה. קיימים ברכב שלושה מצבי נהיגה ראשיים ואחד שאפשר לכוון בהתאם להעדפות הנהג.

זהו הרכב הראשון שאני מצליח להרגיש בו הבדל משמעותי בין מצבי הנהיגה:

 

מצב COMFORT- מתאים לנהיגה עירונית רגועה, המתלים נהיים רכים מאוד והרכב מרגיש קצת אמריקאי קלאסי. ההגה נהיה קל מאוד- קל מדי לטעמי לנהיגה נמרצת, אך מתאים לחניות. המצב הזה הופך את הנהיגה בכבישים משובשים לנעימה יותר, הרכב מגהץ מהמורות ובאמפרים ללא בעיה. כיול המצערת משתנה ונהיה רגוע יותר. בנהיגה בין עירונית מורגש שהוא רך מדי ולכן מומלץ לעבור לאחד מהמצבים הבאים.

 

מצב NORMAL- המתלים והמצערת מתייצבים איפשהו באמצע- הרכב מפסיק להיות קופצני ואמריקאי אך עדיין נעים לנהיגה עירונית, בין עירונית ולנהיגה נמרצת. זהו המצב שאני משתמש בו לרוב.

למרות חישוקי ה-19' הגדולים, הרכב נעים לנהיגה בכל תוואי דרך.

 

מצב SPORT- המתלים מוקשחים, המצערת מתחדדת והגיר מועבר אוטומטית למצב S ומקבל אופי שונה לגמרי- יורחב רבות בהמשך בחלק הספורטיבי של הביקורת.

 

במהלך כתיבת הפסקה הזאת נזכרתי שקיים גם מצב ECO איפשהו במערכת, לא השתמשתי בו מעולם ולכן לא אכתוב עליו.

 

הרכב ממלא את תפקידו העיקרי בתור קרוזר לנסיעות ארוכות. המנוע החזק בשילוב תיבת ההילוכים המהירה מאפשרים שיוט נוח במהירויות בין עירוניות ובטחון לצאת לעקיפה בכל מהירות.

בידוד הרעשים מצויין ונשמעים מעט מאוד רעשי רוח ורעשי מנוע גם במהירויות קפריסין.

 

התיבה היא DSG6, ובמצב הרגיל שלה היא ממהרת להעלות הילוכים ולהשאיר את המנוע בסל"ד נמוך, תופעה שקיימת בכל תיבה אוטומטית/רובוטית מרובת הילוכים שיצא לי לנהוג עליה בשנים האחרונות. במידת הצורך היא יודעת להוריד הילוך או שניים במכה ובסה"כ לא מורגש שהיא מפריעה לזרימת הכוח.

 

מערכת החנייה האוטומטית טיפה מוזרה ולוקח זמן להתרגל עליה, אישית אני לא משתמש בה. למרות אורכו העצום של הרכב, חיישני חנייה קדמיים ואחוריים ומצלמת הרוורס מאפשרים לחנות אותו בקלות.

גאדג'ט שאני כן משתמש בו הרבה הוא ה-ACC - בקרת שיוט אדפטיבית. בין אם זה בפקק של 5 קמ"ש ובין אם זה בנסיעה בכביש 6 על 110, הבקרה מזהה את הרכב שלפניך ומתאימה את המהירות כדי לעקוב אחריו.

אני לא בוטח במערכת החצי אוטונומית לגמרי, עדיין נשאר בריכוז מלא גם בזמן שהיא מתפעלת את הגז. תמיד עם רגל מרחפת מעל דוושת הבלם.

 

מבחינת מרווח פנים הרכב- הרחיבו על כך רבות בביקורות אחרות ואין לי הרבה מה להוסיף.

נדמה כאילו המהנדסים קיבלו הוראה מהבוס לממש את הבדיחה "איך מכניסים חמישה פילים לרכב?", ואז אחד מהם ענה לו ש"אפשר להכניס שישה פילים אם שמים אחד בבגאז' ", וקיבל קידום בו במקום.

המרווח במושבים הקדמיים ובאחוריים פשוט לא נגמר, אפשר להושיב בכיף 5 אנשים מגודלים ברכב ולכל אחד מהם יהיה נוח. הבגאז', שנפתח ביחד עם החלון האחורי, עצום בגודלו ומאפשר הטענה נוחה של הרבה מאוד ציוד לתוכו, מגיע גם עם עיגונים, רשתות ו-ווים בכל מקום כדי שהציוד לא יעוף מצד לצד במהלך הנסיעה.

 

כסא הנהג נוח ואפשר למצוא תנוחת נהיגה נוחה בקלות בעזרת הכיוון החשמלי של הכסא, המצוייד גם בחימום לחורף ואוורור לקיץ. מערכת השמע מצויינת ומאפשרת לחבר טלפון ולהקרין אותו על המסך הראשי. המזגן מקרר טוב אך מסובך מדי לתפעול לטעמי. יושבי השורה השנייה יהנו ממזגן אותו הם יכולים לכוון לטמפרטורה שנוחה להם, בנוסף יהנו משקע מצת, שקע USB ושקע 220 (!), מה שאומר שכל הילדים יוכלו להטעין את הטלפונים שלהם בו"ז בנסיעה ארוכה ולא לריב על המטען בכל פעם.

 

בסופו של יום- אפשר לסמן וי גדול מאוד על הפן היומיומי של הרכב- החיים איתו נוחים. המטרה הראשונה הושגה בהצלחה.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

  • תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חלק ב': Sport

 

"מה לעזאזל קורה פה!? איך הבת ז*נה השמנה הזאת מייצרת כזה קצב?!"

 

מספר קילומטרים אחרי שהסתיימה ההרצה, לקחתי חבר פורום אחר לסיבוב קצר כדי לבדוק את בקרת השיגור של הרכב.

לפנינו כביש ישר ופנוי לגמרי. במספר לחיצות על כל מיני כפתורים מסביב לידית ההילוכים ועל מסך המגע, הרכב עובר למצב ספורט והבקרה מתבטלת. לחיצה עם רגל שמאל על הברקס ורגל ימין על הגז משאירה את הסל"ד מכוון ל-4,000 , עזיבה של דוושת הברקס משאירה את הראש שלי עמוק בכרית שמאחוריו ומביאה אותי ל-100 קמ"ש בפחות משש שניות. מערכת ה-4X4 מאפשרת יציאה מהמקום ללא פרפורים ודרמות מיותרים, כל הכוח מהמנוע מגיע ישירות לכביש ומטיס את האונייה הגדולה הזאת מהמקום בנחישות ברוטלית ומפתיעה.

 

בקרת השיגור לימים קיבלה את השם "בקרת בִּיוּש", מצליחה להפתיע כל פעם מחדש נהגים אחרים על הכביש. בין אם זה נהג במוו שמתקדם לאט לאט ברמזור עד שהוא עומד עם כל הרכב על מעבר החצייה (כי מותר לו), ועד ערס שמנסה הרשים את החברה שלו עם איביזה ומדבקות APR, Don’t touch my car ו-"מרק עוף" בסינית מפוזרים על כל הרכב. מי מקבל בראש ממונית סקודה לבנה ביציאה מרמזור, נשאר עם אותו הפרצוף ההמום עד לרמזור שאחרי. אין ספק שלהיות SLEEPER זו חוויה שונה וכיפית על הכביש.

 

מבחינה דינאמית הרכב לא מאכזב:

 

ההגה סובל ממודרניזציית יתר כמו כל הגה חשמלי שיוצר בשנים האחרונות, צפוי.

במצב ספורט המשקל שלו טוב מאוד לטעמי.

 

התיבה ראויה לשבח, מצב S שלה מכוייל כמו שצריך, בניגוד לתיבות אחרות שנתקלתי בהן שלא משאירות אותך ברצועת הכוח מספיק זמן לפני שהן מעלות הילוך ושואפות להוריד את הסל"ד לתחום העצוב בקביעות גם במצב ספורט (אני מסתכל עליך, ג'ולייטה), התיבה של הסופרב חובבת סל"ד ולא צריך להלחם איתה בנהיגה ספורטיבית. זה הכיול הכי טוב שנתקלתי בו עד כה בתיבה אוטומטית, כחובב ידניות אני מעריך מאוד את האופציה לשדר לתיבה "עזבי אותי מדלק, תני לי רק כוח זמין" ולקבל בדיוק את זה בחזרה.

רק בכמה כבישים טכניים מאוד הרגשתי צורך ממשי להעביר את התיבה למצב ידני כדי לתזמן הורדת הילוך לפני סיבוב קריטי. המצב הידני נשלט על ידי ידית ההילוכים שמסודרת לא נכון (העלאת הילוך ע"י דחיפה קדימה של הידית, לטעמי ההעלאה יותר אינטואטיבית כשמושכים לאחור את הידית), או על ידי שיפטרים מאחורי ההגה, אשר נוחים וקלים מאוד לתפעול בקו ישר, אך לא מספיק גדולים בכדי לתפעל אותם במהלך סיבוב. אני משתמש במצב הזה לפעמים בשביל הכיף, אך לא מורגש בו צורך ממשי בנהיגה יומיומית או ספורטיבית מתונה.

 

כאמור, לא ציפיתי מרכב מנהלים גדול וכבד להרגיש כמו רכב ספורט, אך השילוב של מתלים, מנוע וגיר גורם לו להרגיש קל יותר ממשקלו האמיתי, ובהחלט מאפשרים להנות איתו בכבישים הנכונים.

המתלים במצב ספורט היו יכולים להיות קצת יותר קשיחים, גם אם זה בא על חשבון נוחות. עם זאת, הם לא מרגישים "נזרקים" וחסרי רסן כמו מתלים אחרים בשוק.

הצמיגים הגדולים ומערכת ה-4X4 מאפשרים להשאר כמעט תמיד בגבולות האחיזה, נדרשת פרובוקציה חריפה כדי לגרום לצמיגים לאי נוחות. זהו הרכב הראשון שנהגתי עליו בעל מערכת 4X4 מכוונת כביש ולא שטח, היא מאפשרת יותר בטחון בנהיגה ספורטיבית, זה נחמד ללחוץ את הרכב בכביש הנכון כשאתה יודע שרזרבת הבטיחות שלך גדולה מאוד, אך אני עדיין מעדיף הנעה אחורית פשוטה על פני המחשוב והתחכום של וואג.

 

 

המנוע במצב ספורט מקבל דרור מהתיבה ופשוט מספק כוח בלתי נגמר, בכל מהירות ובכל זמן.

החסרון העיקרי שלו הוא בצליל- הוא חלש מדי במצב ספורט ובכללי לא נשמע מספיק ספורטיבי.

 

בסופו של יום, קחו את הסופרב לבית אורן ותוכלו להנות איתה מאוד, הרכב הזה הוא פשוט יצרן קצב, ומאפשר גם לנהג הלא מיומן לנהוג בבטחון בכבישי נהיגה אמיתיים ולא רק בקו ישר, בעיקר בזכות קסם ה4X4 ומערכות הבטיחות/ תיקון טעויות נהג האחרות.

 

חלק ג': סיכום

חסרונות:

הבעיה המכאנית היחידה שנתקלתי בה: בערך בין 13 ל- 14 אלף ק"מ לאחר טיפול במוסך יש צורך להוסיף קצת שמן. נאמר לי שזו תופעה רווחת במנועים החזקים של וואג, אך אני באמת לא מבין למה מנוע של רכב חדש לגמרי שעבר הרצה רגועה של 2000 ק"מ ולא ננהג בברוטליות נונ-סטופ צריך לאכול שמן בכלל. קניתי שמן שעומד בתקן ואני נוהג לבדוק את השמן באופן קבוע, אבל זה ממש מקומם שאני צריך לדאוג לנושא הזה ברכב שמשווק ב-2016.

חוץ מזה, טיפולים שוטפים בכל 15 אלף ק"מ ואין שום תקלות אחרות.

 

 

יתרונות:

מדובר ברכב המשפחתי הטוב ביותר שהיה לנו בבית, הוא מרווח, מפנק, חזק, מהנה, והמחיר שלו מצויין ביחס לתמורה הגדולה שמקבלים.

יש מי שיסכים לשלם במרווח כדי לקנות רכב ספורטיבי יותר, ואולי יבחר בבמוו במקום בסופרב, יש מי שיסכים לשלם יותר כסף בכדי לקנות רכב עם סמל נוצץ יותר, ויבחר לקנות אאודי, אך לדעתי הסקודה מספקת חבילה שממש תפורה לצרכים של המשפחה שלי ושל הנהג הראשי, היא פשוט עושה כל מה שמצפים ממנה בשקט ובאלגנטיות.

 

 

 

זהו בעצם, הביקורת נכתבה טיפין טיפין במהלך החודשים האחרונים וסופסוף מצאתי את הזמן לסיים ולערוך את הכל, זוהי הביקורת הראשונה שאני מעלה לאתר, אני מרגיש שחפרתי אבל חשוב היה לי לכתוב את הביקורת הזאת. אשמח לשמוע ביקורות על הכתיבה ולענות על שאלות במידה ויש.

גמר חתימה טובה לכולם.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

לקראת 13 14 אלף השמן כבר לא אותו שמן והאמת כבר אחרי 10 זה כבר שמן בלוי. תבדוק קבוע שמן ותראה מתי האוטו מתחיל לצרוך שמן. בעיקרון הרינגים של השמן אמורים לגרוף את כל השמן חזרה לקרטר. אם הם לקראת הטיפול כבר לא מצליחים לגרוף אז תבין כמה השמן בלוי. אחכ אחרי כמה עשרות אלפים מתחילה בוצה וצרות....

פורסם

אחלה סיכום. הוספת קצת שמן לא נשמעת לי אסון. אהבתי מאוד את הסופרב 1.8 180 כ"ס אז אני משער שה 280 פשוט חלומית. תהנה.

כתב חתימה טובה

פורסם
יופי של רכב, אך ספורט? ממש לא.

 

נהגת? היא ממש מהנה. ברור שזאת לא מיאטה, אבל היא מאד מפתיעה, רבת יכולות ושוב - מהנה לנהיגה.

 

פות"ש - תודה על הסקירה, תמשיך להנות. עשית אחלה עסקה, רכב מצוין.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

_______________________

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

בהונדה frv שנת 2007 שהיתה לי עד לא מזמן, מעולם לא בדקתי מים ושמן. פשוט לא פתחתי את מכסה המנוע, והוא נפתח רק מטיפול לטיפול. על האאוטלנדר החדש בכלל אין מה לדבר..

 

נשמע לי הזוי שצריך לבדוק שמן ולהוסיף שמן לרכב חדש, אבל אחרי הכל נשמע רכב מהנה מאוד, תתחדש ותהנה.

  

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

 

פורסם
בהונדה frv שנת 2007 שהיתה לי עד לא מזמן, מעולם לא בדקתי מים ושמן. פשוט לא פתחתי את מכסה המנוע, והוא נפתח רק מטיפול לטיפול. על האאוטלנדר החדש בכלל אין מה לדבר..

 

נשמע לי הזוי שצריך לבדוק שמן ולהוסיף שמן לרכב חדש, אבל אחרי הכל נשמע רכב מהנה מאוד, תתחדש ותהנה.

 

נשמע אמין כמו אלנטרה שלא דורשת תחזוקה

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

 

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

A6 Killer.

יפה יותר, זולה יותר וכדאית יותר מהאודי.

תמיד הקפידו לעשות את הסקודה קצת פחות טובה מהמתחרה המתאימה מבית. הפעם, למעט הסמל, הסופרב טובה בכל היבט.

לא ברור לי הקטע של VAG לעשות כזאת קניבליזציה.

פורסם
נהגת? היא ממש מהנה. ברור שזאת לא מיאטה, אבל היא מאד מפתיעה, רבת יכולות ושוב - מהנה לנהיגה.

 

כן. אני חושב שהסופרב מכונית טובה מאוד וזו העסקה הטובה ביותר בסגמנט המשפחתיות הגדולות לדעתי, הביצועים בגרסה זו טובים למדי, אך להגדיר אותה כמכונית עם ניהוג קל רגליים, שמחת חיים... כפי שאני מצפה מרכב ספורטיבי? היא פשוט לא שם, לא, מתיימרת ולא תוכננה לזה.

פורסם

סחתיין על הכתיבה, יפה מאוד! נהניתי לקרוא!

 

נהגתי על הרכב המבחן של היבואן בכביש לא כל כך ישר, ואין ספק שהרכב הזה יכול לייצר קצב מהיר יותר גם מחלק מרכבי הספורט.

כמו שנכתב, מערכת ההנעה הכפולה ברכב הזה עובדת נפלא, הרכב נותן המון ביטחון לנהג, גם תוך כדי פנייה, במהירות שהשתיקה יפה לה, תוך כדי שעולים על שיבוש רוחבי חריף, הרכב פשוט מתעלם מזה לחלוטין. שיכוך מדהים.

 

אין ספק שחסרה שם תחושה, אבל ההתנהגות של הרכב פשוט פנטסטית, בטח ביחס לעובדה שמדובר ברכב מנהלים ענק עם מרווח פנים ברמה של סדרה 7 לונג (ויש לי "קצת" ניסיון עם סדרה 7).

 

יצא לי להיות כנוסע ברכבו של פות"ש, גם במושב הקדמי וגם באחורי. באחורי המקום פשוט לא נגמר. הכיסא של הנוסע מלפניי היה משוך עד הסוף לאחור, ונכון שאני לא הכי גבוה (175 ס"מ אחרי מתיחות בוקר), אבל היה לי מלא מקום לרגליים. מספיק מקום שגם בן אדם בגובה 190 ס"מ יוכל להתרווח בכיף. כמובן שהמרווח מגובה גם בנוחות מצוינת.

כשהייתי במושב הנוסע, בהחלט זכורה לי הנסיעה עם שימוש בבקרת השיגור כמעט בכל יציאה מהמקום. זה פשוט כיף. היציאה שלה מהמקום לא משאירה מקום לספק.

 

זכורה לי במיוחד שיחה קצרה עם ערס חביב באיזה מאזדה 6 או הונדה אקורד (כבר לא כל כך זוכר) שנעמד לידנו ברמזור.

הוא שאל אם זו גרסת ה280, וכשאמרתי לו שכן, הוא ביקש שאומר לנהג שישתמש בבקרת שיגור.

אתם מבינים? ערס עם פוזה, שרואה פאקינג סקודה סופרב, ומבקש מהנהג שיראה לו "איך היא פותחת". לא הונדה סיוויק עם ספוילר ענק, לא פולו GTI, לא קורסה OPC, לא 208GTI, לא ב.מ.וו 135. סקודה סופרב. זה אומר משהו.

 

אני גם בדעה שהרכב הזה פשוט מנצח כל רכב אחר בסגמנט שלו, לא משנה אם זה מקביל אליו כמו פאסאט או מאזדה 6, או מעליו כמו A6. הסופרב מבחינתי מנצחת.

כל כך אהבתי את הנהיגה ברכב, שכאשר באחד המפגשים בצפון, רכבו של פות"ש עמד ליד אוקטביה VRS (שגם עליה נהגתי באותם כבישים), פתאום קלטתי שאני מעדיף את הסופרב על פני הVRS, גם בהיבט של נהיגה נמרצת.

 

ללא ספק יצא להם מתכון מעולה.

A good drive is measured with G's, not KMH

 

Always go sideways

פורסם

דובר כאן על ספורט.

 

הרכב איננו רכב ספורט, אבל, הוא פשוט מפתיע. כשלוקחים בחשבון את הגודל, המשקל, את העובדה שזה ואג ועוד כמה דברים כמו מיצוב ויעוד, הוא באמת מפתיע.

 

לא רק הקצב מפתיע, גם ההתנהגות טובה יותר ממה שאני אישית ציפיתי. גולף R עם מנוע זהה, שלדה דומה (בסיס זהה), גיר זהה (למיטב ידיעתי) ומתלים קשיחים יותר הרגישה פחות מעניינת לנהיגה. אולי זה בגלל הציפיות מכל אחת מהן, אבל הסופרב זכורה לי לטובה, הגולף לא כל כך.

 

עוד משהו שיש שפע ממנו בסופרב הוא אבזור. בקרת שיוט אדפטיבית (שעובדת מעולה), מערכת שמע מצויינת, מושבים חשמליים עם חימום וקירור (!) ועוד ועוד.

 

בצד העממי יותר של רכבי המנהלים (או משפחתיות גדולות) היא נותנת לכולן בראש.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *


×
×
  • תוכן חדש...