Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3552 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

זה קצת משעשע לקרוא כאן את כל התגובות בגנות המחיר ה"הזוי". הרי אם הייתה מתומחרת ב-450,000 ש"ח אז היה פה תור ארוך של משתמשי קארספורום בסוכנויות ב.מ.וו השונות. אבל אין מה לעשות, המחיר גבוה ב-65,000 ש"ח מהמחיר ה"נכון" ולכן אף אחד לא יקנה.

Give me a break...

עריכה אחרונה על ידי Cuore Sportivo

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

• תגובות 291
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

או ש65,000 בא אצלך ברגל אי שאין לך ערך לכסף אחרת לא היית מדבר כך.

אתה מדבר כאילו מדובר פה בפרוטות, ולא כך הדבר.

וכן, המחיר הזוי.

שמח ששיעשענו אותך...

עריכה אחרונה על ידי robertf
פורסם

אין ספק ש-65,000 ש"ח הן סכום כסף משמעותי. יחד עם זאת, כנראה שמי שקונה רכב פנאי (במקרה הזה, אם נדייק, רכב ספורט מושחז) בכחצי מיליון ש"ח, יקנה אותו תמורת 450,000 ש"ח וגם תמורת 515,000 ש"ח.

אגב, אם M2 הייתה עולה 450,000 ש"ח, היית קונה?

פורסם

"ספורטיבו",אתה מדבר כאילו 65,000 שקלים זה לאפה שווארמה+ קולה.

על 65 אלף שקלים לזוג+ילד אפשר לחיות שנה שלמה ffs..

מחיר מוגזם וחסר פרופרציות.

פתגם סיני אומר: "אנשים ג'אחרים מזהים תגובות כג'אחריות."

פורסם
אין ספק ש-65,000 ש"ח הן סכום כסף משמעותי. יחד עם זאת, כנראה שמי שקונה רכב פנאי (במקרה הזה, אם נדייק, רכב ספורט מושחז) בכחצי מיליון ש"ח, יקנה אותו תמורת 450,000 ש"ח וגם תמורת 515,000 ש"ח.

זה פשוט לא נכון ולא מעוגן למציאות. אם נחלק את הסכומים בחצי, זה כמו שתגיד שמי שקונה אוטו ב220 אלף שקל יקנה אותו גם ב260 אלף שקל, ואם נחלק שוב זה כמו שתאמר שמי שקונה ב110 אלף שקל גם יקנה ב130 אלף שקל; במיוחד ברכב ספורט מושחז שקונים בגלל שאוהבים מכוניות (ומוכנים לעשות פשרות במקומות אחרים) ולא S קלאס שקונים כי יש כסף.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

לא, אבל אם היא הייתה עולה 250 אלף, הייתי קונה בווודאות וברור לי שהמחיר הזה נשמע אבסורד והעלה לכולם גיחוך כבד, אבל במחשבה שניה, זה המחיר בעולם ועוד לעולם יש משכורות גבוהות יותר... האמת היא שהמחיר באירופה הוא בכלל 230 אלף ש"ח, פשוט פרגנתי בעוד 20 אלף ש"ח לטובת "הבטחון" הזה שאיתו מנופפים לנו כדי לסחוט אותנו בקלות יתרה. העניין הוא שבמדינת הטייקונים אנחנו נאלצים להפריש הרבה מס לטובת מכרזים תפורים מראש ולכן אנחנו משלמים מחיר של דירה על רכב...

מה עם איזה הפגנה? רוצים לארגן? כבר שנים שלא דיברנו על מחירי רכב במדינת הגנבים.

פורסם
העניין הוא שבמדינת הטייקונים אנחנו נאלצים להפריש הרבה מס לטובת מכרזים תפורים מראש ולכן אנחנו משלמים מחיר של דירה על רכב...

מחיר של דירה על רכב, מחיר של וילה על דירה ומחיר של של בניין על וילה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

הסכום הזה שהבאת הוא בהחלט סכום גבוה. אבל לקהל היעד הטבעי של האוטו הזה הוא לא מהווה מחסום ולכן נכון מבחינתו עשה היבואן כשהעמיד אותו אי שם בסטרטוספירה. יכול בהחלט להיות שיימצא מישהו שיוותר על האוטו בגלל המחיר ומתוך איזה עיקרון, אבל האחרים יקזזו מהר מאוד את ההפסד הזה. ולא מדובר בשוק של מכוניות משפחתיות שבו לכל שקל במחיר יש משמעות, בהתקיים אלטרנטיבות ובהעדר איזשהוא חשק מיוחד לרכב ספציפי, אלא בשוק של מביני דבר עשירים למדי, שם כמה עשרות אלפי שקלים אינם סכום משברי.

פורסם

שבלול,

לא הבנתי את פשר הטיעון "התיבה האוטומטית של ב.מ.וו לא מעולה כי לפרארי יש תיבה טובה יותר".

אין שום קשר בין הרכבים.

בסגמנט הרכבים המשפחתיים-סאלוניים התיבה שברכבי ב.מ.וו בהחלט נחשבת לאחת היותר טובות.

לעניין סוג התיבה זה מאוד אינדיבידואלי ובעוד תיבה ידנית יכולה להיות מאוד מהנה ו"מערבת" ברכבים מסוימים היא יכולה גם להוות מטרד ברכבים אחרים (וזה עוד לפני שנכנסים להיבטים בטיחותיים ).

הזכרת את פרארי, דוגמא מעולה ליצרן של מכוניות על שפשוט זנח את התיבות הידניות ובצדק.

לגבי תמחור ה-M2, אני לא חושב שהוא מנותק מהמציאות, אין לה יותר מדי מתחרות (עם כל הכבוד ל-AMG, ה-A45 פשוט "לא זה").

אני מניח שיש יכולת מיקוח כלשהי על המחיר כך שגם אם המחיר יהיה גבוה ב-10-20-30K שקלים זה כנראה לא הולך להיות דיל ברקר ברכב של חצי מליון שקלים עבור מי שיכול להרשות לעצמו.

"גם ככה בטח לא יהיה הבדל גדול בין M2 ל-M235"- על סמך מה אתם מבססים את זה?

תמיד היה פער גדול מאוד בין דגמי M ליתר תתי הדגמים הרגילים וסביר להניח שזה יישמר כך גם עכשיו למרות קיום דגם הביניים.

מעבר לזה, דגמי M הם אייקון מוטורי וככזה הם תמיד ישמרו על ערכם טוב יותר מהדגמים הרגילים וזה נכון גם לגבי M235.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם (נערך)

הטיעון שכתבתי לא היה כמו שציטטת. כתבתי שביחס לתיבות אוטומטית אחרות זו תיבה טובה אבל באופן כללי לעולם לא הייתי רוכש רכב נוסף עם התיבה האוטומטית הזו, כי היא פשוט סירסה בעשרות אחוזים את הכיף שלי מנהיגה בבימריות. אמרתי שהתיבות האוטומטיות היחידות שהיו טובות באמת מבחינתי הן של פרארי ופורש.

לגבי האוטומט בפרארי, אכן זה יחסית מוצדק ברכבי על (לטעמי עדין צריך לתת אופציה) אך בפורש, עובדה שזה לא מוצדק וגם הם הודו בזה ובשנת 2016 נקבל את הgt3 ידנית עקב ביקוש עצום מצד המזמינים.

לגבי הפער, הכנסת דגם ספורטיבי בין דגם העל ולבין הפשוט לבטח יוריד את האייקוניות שבגרסאות העל. כי המרחק ביניהן לבין הרכב העממי התקצר משמעותית. בימר ידעו את זה היטב אבל הלחץ שלהם להגדיל מכירות ניצח (אולי בצדק בטווח הקרוב לפחות) ועכשיו הם פונים לפלח שוק חדש.

עריכה אחרונה על ידי שבלול
פורסם (נערך)

כנראה שאתה והלקוחות הפוטנציאליים של הרכב הזה אינם בוחנים כסף דרך אותה עדשה. זה מאוד יפה שזוג + ילד יכולים לחיות (נניח) במשך שנה מסכום כזה, אבל כנראה שאם זו ההסתכלות שלך אז ממילא אינך לקוח פוטנציאלי.

ורק למען הסר ספק: תמורת 450,000 ש"ח היית קונה?

זה פשוט לא נכון ולא מעוגן למציאות. אם נחלק את הסכומים בחצי, זה כמו שתגיד שמי שקונה אוטו ב220 אלף שקל יקנה אותו גם ב260 אלף שקל, ואם נחלק שוב זה כמו שתאמר שמי שקונה ב110 אלף שקל גם יקנה ב130 אלף שקל; במיוחד ברכב ספורט מושחז שקונים בגלל שאוהבים מכוניות (ומוכנים לעשות פשרות במקומות אחרים) ולא S קלאס שקונים כי יש כסף.

קודם כל, 65,000 / 2 זה לא 40,000 אלא 32,500. מעבר לכך, למה שנחלק אותם חלקי שניים? זו רמת מחירים אחרת לחלוטין. מי שקונה רכב כזה, סביר להניח שיכול להרשות לעצמו.

כנראה שאתה מתקשה להבין את ההבדל בין מוצר בסיסי יחסית כמו משפחתית ב110/130 אלף ש"ח לבין מוצר יוקרה כמו M2.

גם כאן אחזור על שאלתי: האם תמורת 450,000 ש"ח היית קונה את הרכב?

לא, אבל אם היא הייתה עולה 250 אלף, הייתי קונה בווודאות וברור לי שהמחיר הזה נשמע אבסורד והעלה לכולם גיחוך כבד, אבל במחשבה שניה, זה המחיר בעולם ועוד לעולם יש משכורות גבוהות יותר... האמת היא שהמחיר באירופה הוא בכלל 230 אלף ש"ח, פשוט פרגנתי בעוד 20 אלף ש"ח לטובת "הבטחון" הזה שאיתו מנופפים לנו כדי לסחוט אותנו בקלות יתרה. העניין הוא שבמדינת הטייקונים אנחנו נאלצים להפריש הרבה מס לטובת מכרזים תפורים מראש ולכן אנחנו משלמים מחיר של דירה על רכב...

מה עם איזה הפגנה? רוצים לארגן? כבר שנים שלא דיברנו על מחירי רכב במדינת הגנבים.

אתה חי בסרט, סלח לי.

לא הבנתי מה ציפית שיקרה - האם ציפית שדלק ימכרו את הרכב במחיר שיש בעולם למרות שיש בארץ מיסוי של הארץ?

לגבי משכורות - אולי דלק צריכים להוריד את מחיר הרכב עוד כדי שיתאים למשכורת בארץ?

הטיעון שכתבתי לא היה כמו שציטטת. כתבתי שביחס לתיבות אוטומטית אחרות זו תיבה טובה אבל באופן כללי לעולם לא הייתי רוכש רכב נוסף עם התיבה האוטומטית הזו, כי היא פשוט סירסה בעשרות אחוזים את הכיף שלי מנהיגה בבימריות. אמרתי שהתיבות האוטומטיות היחידות שהיו טובות באמת מבחינתי הן של פרארי ופורש.

אז עדיין לא הבנתי מה גורם לגיר אוט' בב.מ.וו למנוע ממך להנות מהרכב בעוד שבפרארי או פורשה זה לא מונע ממך להנות מהרכב. תוכל להסביר?

לגבי האוטומט בפרארי, אכן זה יחסית מוצדק ברכבי על (לטעמי עדין צריך לתת אופציה) אך בפורש, עובדה שזה לא מוצדק וגם הם הודו בזה ובשנת 2016 נקבל את הgt3 ידנית עקב ביקוש עצום מצד המזמינים.

למען האמת המהנדסים של פורשה טענו שאין כל צורך בגיר הידני. ענית לעצמך, פורשה בסה"כ נותנים מענה לביקוש.

לגבי הפער, הכנסת דגם ספורטיבי בין דגם העל ולבין הפשוט לבטח יוריד את האייקוניות שבגרסאות העל. כי המרחק ביניהן לבין הרכב העממי התקצר משמעותית. בימר ידעו את זה היטב אבל הלחץ שלהם להגדיל מכירות ניצח (אולי בצדק בטווח הקרוב לפחות) ועכשיו הם פונים לפלח שוק חדש.

מה אתה יודע על ההבדלים בין M2 ל-M235i? חוץ מזה, תמיד עדיף למכור יותר.

פורסם

ספורטיבו, אין ספק שיש מיסים גבוהים בארץ, אבל זה לא נותן ליבואן לגיטימציה להתנהג בחזירות. קח בחשבון שמחיר הרכב באירופה עדיין מכיל בתוכו מרכיב של רווח לדילר, לעיתים עד כדי 15%. אם דלק מוטורס היו רוצים למכור, יכלו לתמחר את ה M2 גם ב 400K ולהישאר עם שולי רווח. משכך, אלא אם חזרנו לימי קמור ובופעל ניתן להוציא את הרכב ב 450K אחרי מיקוח קל, אני בספק אם מישהו יקנה את M2 מהיבואן. רובם ככולם, יעדיפו את אופציית היבוא האישי שבגזרת מחיר זו כבר מתחילה להשתלם ממש.

...CASKA for life

פורסם (נערך)

קודם כל תוציא את המילה חזירות מהלקסיקון. הם לא חייבים לך כלום ושום דבר. רק כדי להמחיש את העניין, אילו M3 הייתה עולה 800k, אז M2 יכלה להיות מתומחרת ב-600k.

כתבתי על ההתחלה שאם נעשה השוואה פרופורציונלית בין המחירים של M2 ו-235 בגרמניה לעומת ישראל, נגלה שלכאורה המחיר בארץ גבוה מהמצופה. מה קורה מאחוריי הקלעים בפועל לא ידוע לך או לי.

אני יכול לחשוב על מגוון סיבות:

- ייתכן שהיצרן נתן מחיר גבוה.

- ייתכן שכמות היחידות הנמוכה שתמכר כאן (באופן יחסי) גורמת לדלק לתמחר אותה גבוה בכדי לממן את כל הדברים הכרוכים בייבוא של דגם כזה לארץ.

- ייתכן שדלק מאמינים שיוכלו למכור את כל מה שהיצרן מוכן לתת להם במחיר של 500K+.

כל אלו הן סיבות לגיטימיות. אל תדאג ל-M2, מי שירצה אותה יקנה אותה, גם ב500k.

דבר נוסף, הסיכוי שתקבל הנחה שתביא את מחירה של M2 ל450,000 ש"ח הוא בערך 1:450,000. לא יודע מאיפה המצאת את הנתון הזה, אבל אין לו אחיזה במציאות. אה ומאיפה זרקת את המחיר 400,000 ש"ח? האם כי זה מה שנראה לך? זה לא עובד ככה.

באופן כללי, ההנחות בב.מ.וו נעות בין כמעט כלום לעד בערך 10%. מן הסתם שדגמים חדשים שזה עתה הגיעו לארץ, לא תנתן בהם הנחה גדולה.

דבר אחרון, בנוגע לייבוא אישי, בדוק כמה יעלה לך לייבא את הרכב לארץ ואולי תגלה שזה לא כל כך משתלם. מעבר למחיר הרכישה, יש שיקולים נוספים.

פורסם
כנראה שאתה והלקוחות הפוטנציאליים של הרכב הזה אינם בוחנים כסף דרך אותה עדשה. זה מאוד יפה שזוג + ילד יכולים לחיות (נניח) במשך שנה מסכום כזה, אבל כנראה שאם זו ההסתכלות שלך אז ממילא אינך לקוח פוטנציאלי.

ורק למען הסר ספק: תמורת 450,000 ש"ח היית קונה?

קודם כל, 65,000 / 2 זה לא 40,000 אלא 32,500. מעבר לכך, למה שנחלק אותם חלקי שניים? זו רמת מחירים אחרת לחלוטין. מי שקונה רכב כזה, סביר להניח שיכול להרשות לעצמו.

כנראה שאתה מתקשה להבין את ההבדל בין מוצר בסיסי יחסית כמו משפחתית ב110/130 אלף ש"ח לבין מוצר יוקרה כמו M2.

גם כאן אחזור על שאלתי: האם תמורת 450,000 ש"ח היית קונה את הרכב?

אתה חי בסרט, סלח לי.

תאמין לי שלא אני חי בסרט, אלא זה דווקא אתה ועוד 8 מליון תושבי ביביסטאן (סלח לי וסלחו לי). במדינת החזירים דורשים 125 אלף יורו על רכב שעולה 53 אלף יורו באירופה (אחרי מיסים ורווח של הדילר המקומי) ורק טיפש מוחלט או עשיר במיוחד ישלם את הסכום הזה ועוד להמצאה הישראלית הקרויה "היבואן הרשמי". זה בלי להזכיר שהמשכורת החציונית הזעומה שהישראלים מקבלים היא גם קטנה מזו של אותם משלמים שישלמו על הרכב הזה באירופה.

לא הבנתי מה ציפית שיקרה - האם ציפית שדלק ימכרו את הרכב במחיר שיש בעולם למרות שיש בארץ מיסוי של הארץ?

לגבי משכורות - אולי דלק צריכים להוריד את מחיר הרכב עוד כדי שיתאים למשכורת בארץ?

לא ציפיתי לשום דבר ולא הבנתי איפה אפשר להסיק שציפיתי. אני מאשים את "דלק מוטורס" בחזירות יתרה בגלל העמלה המפנקת שהם לוקחים בתור מונופול, את ביבי בדאגה רבה לחבריו לסעודות בקיסריה ("היבואנים הרשמיים") וחסימת היבוא המקביל והאישי בדרכים עקלקלות ואת 8 מליון הישראלים שחוזרים ומצביעים לשימור הסטטוס קוו של העבדות המודרנית כי הם טיפשים מכדי להבין תעמולה בסיסית וזולה. מן הסתם,מדובר בהבעת תסכול ותו לא.

אז עדיין לא הבנתי מה גורם לגיר אוט' בב.מ.וו למנוע ממך להנות מהרכב בעוד שבפרארי או פורשה זה לא מונע ממך להנות מהרכב. תוכל להסביר?

מה שמונע ממני להנות הוא העובדה שהגיר של BMW איטי והאלגוריתם שלו לקבלת החלטות העברת הילוך לא מספיק טוב ולא תואם את תחושת הנהג. כל זה ביחס לעובדה שציינתי כבר כמה פעמים בפוסט הזה: אני נוהג שנים על ידני (גם של בימר בין היתר) ובשנה וחצי האחרונות על האוטומט של בימר. התחושה שלי הוא אכזבה ומתיקות ועידון יתר של חווית הנהיגה שנפגמה קשות על ידי הגיר האוטומטי. אני בטוח ב100%, אם אני רוכש רכב ספורטיבי בתקופה הקרובה - זה יהיה אך ורק ידני. אין סיכוי שאני אפול עוד פעם לעצות אחיתופל מפורומים באינטרנט, כי כבר למדתי.

אפרט: ביחס לתיבות אוטומטיות אחרות התיבה של BMW טובה, אך עבורי זה עדין לא מספיק ולא משכנע. למען האמת, היא מאכזבת אותי בכל אספקט. מעבר לעובדה שהעברת הילוכים ובחירתם להילוך הנכון היא חלק אקוטי בחווית הנהיגה של רכבי ספורט, הבעיה העיקרית בגירים האוטומטיים היא שיש לך "לאג", מהרגע שכבר "ביצעת את תהליך ההחלפה" יש לך 200ms של העברה וזה קריטי מאוד. בלי שום קשר, לעיתים קרובות האוריינטציה שלך נפגמת כי אין לך מושג באיזה הילוך אתה וזה מסוכן מאוד להסתכל על הKOMBI בזמן נהיגה ספורטיבית. בנוסף, אם אתה במצב קרבי במיוחד ואתה מוריד הילוכים או מעלה במהרה, לעיתים אתה מפספס אחד או קופץ אחד או אפילו שניים בגלל הלאג הזה שהופך להיות 400ms בשני הילוכים ו600ms או יותר בשלושה הילוכים. לסיכום: אני מרגיש שהשליטה ברכב ובנהיגה התדרדרה מאוד מאז שעברתי לאוטומט המהולל שלהם.

למען האמת המהנדסים של פורשה טענו שאין כל צורך בגיר הידני. ענית לעצמך, פורשה בסה"כ נותנים מענה לביקוש.

ברור שאין צורך בגיר ידני וגם כתבתי מספר פעמים בתגובות הקודמות שברור לכולם שהאוטומט מהיר יותר והוא, אוטומטי.

מצד שני גם אין שום צורך במנועים מעל 1.0 ליטר ו3 צילינדרים אלא אם כן מדובר במשאית או באוטובוס ועדין הנה פורש ועוד כמה מותגים מוכרים רכבים שלא עונים לקריטריון הזה, כי קהל היעד שלהם הוא שופוני\נהגים או שילוב של שניהם ומה לעשות ,קהל היעד הזה בוחר עדין ב50% רכבים ידניים, גם ברכבים יקרים מאוד.

מה אתה יודע על ההבדלים בין M2 ל-M235i? חוץ מזה, תמיד עדיף למכור יותר.

12345

פורסם

למה להוציא מהלקסיקון ? חזירות זה למכור מוצר באחוזי רווח שהם הרבה ומעבר למקובל בשוק. וזה המצב כאן. לא ייתכן שהיצרן נתן מחיר גבוה יותר מזה שמפורסם ע"י דילר בגרמניה. לא מקובל בעיניי שיעלה להביא רכב שכזה בייבוא אישי, עם כל העלויות הנלוות ליבוא רכב בודד, כ 20% פחות (+-).

וכדי להקביל למשפט שלך, מי שרוצה לרכוש M2, הוא לא בדיוק הפרייאר שמחליף S CLASS ב S Class כל שנתיים סתם כי משעמם לו. אם בייבוא אישי יציעו לו את אותה חבילה ב 15% פחות (עם אחריות אצל דלק מוטורס), מה נראה לך שהוא יבחר ?

...CASKA for life

• תוכן חדש...