Jump to content

orankohn

  • הודעות

    1,323
  • כאן מאז:

  • פעילות אחרונה

  • ימים ב"תורמים ביותר"

    6

orankohn שיחק אותה בתאריך מאי 2

התכנים של orankohn היו האהובים ביותר!

3 עוקבים

צפיות אחרונות בפרופיל

צפיות הפרופיל האחרונות חסומות ואינן מוצגות בפני משתמשים אחרים.

הנקודות של orankohn

נהג שודים

נהג שודים (6/14)

1 אלף

מוניטין

6

תכנים שנפתרו

  1. הדגם ה"חזק" עם מנוע 1108
  2. בדיוק כתבה ב- YNET מהשנה שטוענת בדיוק כך שבאוטובוסים חשמליים החמירה תופעת פציעת נוסעים. בעשור האחרון 1520 אנשים אושפזו בבתי חולים עקב נפילות באוטובוס , רובם קשישים. נתון מזעזע - 7 נוסעים מתו לאחר נפילה באוטובוס ! https://www.ynet.co.il/news/article/yokra14667754
  3. ברור שידעתי שהאתר של סמל"ת לא מעודכן - זה רק סממן למקצועיות והאיכפתיות של היבואן הזה. מתאר לעצמי שהם קיבלו עידכון /ידעו על הסגירה אפילו לפני שפורסם.
  4. הצטערתי לשמוע שמרכז שירות שמשון נסגר. בעבר הרחוק טיפלתי בה בפיאט פנדה 2005 ירקרקה וחביבה בשביעות רצון גבוהה. לפני 5 שנים נתקלתי בבעיה מכנית מסוימת בניהול מנוע בלנצ'יה איפסילון עם מנוע פיאט 1242 סמ"ק הידוע. התקשרתי למרכז שירות "שמשון" לברר אם אפשר לבוא. הפקידה לקחה פרטים ואז ענתה - "חיים לא מוכן לטפל ברכב כזה". גם שהסברתי שזה דגם עם מנוע זהה לפיאט 500 ופנדה לא הסכימו. קצת מאכזב. ובאופן קצת ציני .... האם בפורום היקר שלנו אנחנו מפרסמים "פייק ניוז?" האם באמת מרכז השירות נסגר ? ממש לא לפי אתר חברת סמל"ת. https://samelet.com/service-centers/ אם מחפשים באתר הרשמי של סמל"ת מרכז שירות לפיאט במרכז מופיע באתר מרכז "שמשון" כפעיל ואפשר גם לקבוע תור - ראו המצורף.
  5. אכן PASHUT צודק. ברצון אשתף - אני נהג וותיק/די זקן ללא תאונות. זה מה שמצאתי.
  6. דווקא התנהגות התיבה ממש טובה. (כידוע היא אדפטיבית ולומדת את סגנון הנהיגה). אם תנהג מאוד מתון היא אכן תמהר להעלות הילוך. תנהג מעט יותר נמרץ וההחלפות תתאחרנה. בקרת השיוט עובדת היטב. נוחה ויעילה. מבחינת שמן מנוע + נוזל קירור - ,בודק כל 100-200 ק"מ כדי להכיר את המצב. עד כה לאחר כ-650 ק"מ המפלסים לא ירדו במילימטר.
  7. תודה אליה על המידע המעניין ! מסכים באופן חלקי על התובנות שהעלית. להתרשמותי - הרכב בהחלט נוח מאוד וחלק גם בעיר. מבחינת המושב - עניין מאוד אינדיוידואלי - לטעמי הכורסא בהחלט נוחה ונעימה עם תנוחה מוצלחת לנהיגה. בהחלט חביב המוניטור שירשתי ממך. תודה. וסתם כקוריוז מצרף צילום מודעה של היבואן מלפני שנים רבות.
  8. ומי יודע מה הדבר המוזר הזה הדבוק לשימשה הקדמית ?
  9. אכן אתה צודק, מעריך שחלק/כל ההסבר נעוץ בזה שהיד הראשונה החזיק ברכב מ - 8/2007 עד 3/2025 וטיפל רק במרכז שירות מורשה יבואן עד 136K ק"מ. מאז עבר רק 5,000 ק"מ (ושתי ידיים ושני טיפולים...)
  10. תודה רבה על עידכון מינוח רמת הגימור - עכשיו תודעתית הרכב שווה הרבה יותר שהרי הוא עכשיו אקסלוסיבי ממש....🤣
  11. חס ושלום להטיל דופי באמינות מרכז שירות כזה או אחר. הסיפור הבא אינו קשור או רלבנטי למקרה הנ"ל. עדיין, משתף בתופעה חמורה שסיפר לי חבר טוב שעובד במרכז שירות , מה שנקרא "מוסך מורשה יבואן". הוא מספר על פרקטיקות נלוזות הנהוגות במרכז השירות בה הבעלים עוקץ באופן מתוחכם גם את לקוחותיו וגם את יצרן הרכב. כך הוא מרוויח כמה פעמים. איך זה עובד ? אירוע מס. 1 : מגיע רכב עם תקלה X שאינו כבר באחריות. המוסך מאבחן את התקלה ומציע החלפת הרכיב התקול בחדש . הלקוח משלם מחיר מלא ויוצא מרוצה. הרכיב התקול נשאר אצל המוסך. אפשרות נוספת - מתקינים ללקוח רכיב משומש תקין מאירוע מס. 3 - ועל הדרך גובים מחיר של רכיב חדש. אירוע מס. 2 : כאשר מגיע רכב מדגם זהה שאינו באחריות הוא מקבל טיפול שגרתי ו/או תיקון שלשמו בה אבל המוסך מחליף בו (כמובן בלי לדווח) רכיב תקין ברכיב התקול ששמר מהבעייה הקודמת באירוע מס. 1 . לאחר יום יומיים הלקוח חש בתקלה לא צפוייה. שהוא חוזר למוסך אומרים לו - זו תקלה חדשה בכלל לא קשורה למה שעשית יום קודם בטיפול. תתכבד ושלם על תיקון. בתיקון שמים לו רכיב משומש תקין או חדש - מה שיותר זמין ומשתלם למוסך. אירוע מס. 3 : פרקטיקה מקובלת נוספת - כאשר מגיע רכב שעדיין באחריות הוא מקבל טיפול שגרתי אבל המוסך מדווח ליבואן/יצרן על תקלה ברכיב מסויים שבמסגרת האחריות. המוסך מקבל זיכוי או משלוח של רכיב תקין חדש ויכול להציג / להחזיר את הרכיב התקול ששמר מלקוח אחר.(מאירוע מס. 1) עכשיו יש לו במלאי רכיב חדש תקין שיכול למכור במחיר מלא ללקוח פוטנציאלי.
  12. ובהמשך למה שבוקי כתב - אפשר עוד להבין מדוע סמל"ת לא תטרח לייבא את הלנצ'יה איפסילון הידנית החדשה (שלא לדבר על החשמלית/היברידית) אבל היות ובעבר הפיאט 500 דור קודם זכתה להצלחה סבירה ניתן לקוות שדגם הפיאט 500 החדשה בנזין ידנית תגיע לארץ. ((סתם...ריאלית אני ממש לא מאמין)
  13. מעין קונטרה למגמה של צמצום היצע הידניות החדשות מסתבר שבחודש שעבר הושקה באירופה גרסה ידנית למהדרין של דגם ששווק לפני כן בתצורה דו-דוושתית בלבד. אמכור כלייה אם היבואן בעל הזיכיון ייטרח לייבא דגם נאה ויאה זה לארץ.... מצרף צילומים מהדגם. מי מזהה במה מדובר ?
  14. כאשר אתם נוסעים בתמימות בסיטרואן C3 מודל ישן בצומת ופתאום נופל עליכם באגר ענקי ומועך כמעט לגמרי את הרכב. ואז למרבה הפלא והמזל - שלושת הנוסעים :"התהלכו סמוך לתאונה כשהם בהכרה מלאה, ביצענו בדיקות רפואיות ראשוניות ופינינו אותם באמבולנס מד"א לבית החולים כשמצבם קל." https://www.ynet.co.il/news/article/hyn6lxw0ze#autoplay
  15. סיפור אמיתי ששמעתי מלפני די הרבה שנים : בכיר בהנהלת חברת רכב פרימיום גרמנית אירח בגרמניה את היבואן הישראלי שלו . במסגרת שיחת רעים חביבה בין השניים הגרמני אמר באמפטיה : "באמת כל הכבוד לכם הישראלים שאתם מחזיקים מעמד בסביבה כה עויינת וברצף מלחמות שאינו נגמר. אנחנו אתכם בכל. אנו מבינים שיש לכם כל כך הרבה נכי מלחמות שאתם בכלל לא מזמינים את הגרסאות הידניות שלנו אלא רק דגמי אוטומט עם שתי דוושות . בשוק האירופאי אנו מוכרים כמעט חצי מהדגמים עם תיבה ידנית ודוושה שלישית".
×
×
  • תוכן חדש...