אחרי הפסקה קלה, עלה הפרק השלישי, על הפיג'ו 309! האנדרדוג שהצרפתים קנו בדולר אחד
אחרי שטיילנו ביפן ובאיטליה, אנחנו יוצאים לסיבוב בפיג'ו 309 מודל 1993 וצוללים אל ההיסטוריה המפתיעה של הדגם. אנחנו מדברים על האופן שבו פיג'ו רכשה את חברת 'טלבוט' הכושלת תמורת דולר אחד בלבד, איך נוצר "פרנקנשטיין" מוטורי שהושפע עמוקות מחלקי ה-205 בניסיון לחסוך בעלויות, ולמה גרסת ה-GTI של ה-309 היא אנדרדוג שלמעשה עולה על אחותה ה-205 המפורסמת ביציבות בפניות. בנוסף, נשמע על חוויית התחזוקה של רכב אספנות כרכב בשימוש יומיומי, איך מתמודדים בני הנוער של היום עם חלונות ידניים, ומה היה תפקיד האורח של הרכב הספציפי הזה בסדרת משטרה ישראלית מצליחה.
'הצתה מאוחרת' - הפרק השלישי זמין עכשיו.
אין קשר לגרביטציה. יש קשר לכך שלא נותנים גז, המנוע ממשיך להסתובב וכמו שואב אבק יוצר וואקום. תחשוב על שואב בעוצמת חלשה לעומת חזקה. הראשון לא ישאב אובייקטים שדורשים עוצמה שהשואב השני כן מסוגל לה.
השמן ישאב לחלל הצילינדר כשיש מספיק וואקום למשוך אותו מבעד לאטמים.
העבודה שלי על ליפט באה מטעמי נוחות וחסכון בזמן, כי יש לי את האפשרות. מאידך, אני עושה את זה על יותר רכבים ומצלם כך שזה לוקח יותר זמן.
כל זה הגיע אחרי למעלה מעשור של עבודה בחניה בבית, בחום בגשם ובלכלוך שעל האספלט.
אגב את הסרטון האחרון צילמתי כמובן בחניה בבית, בלי כלים מיוחדים.
זה ביצה ותרנגולת גם כן. גם באיטליה הנהגים בטלפון כל הזמן. אבל כשנדרשת יד אחת ו2 רגליים לתפעול הרכב, הם לפחות משתדלים מאוד גם להיות בכביש ומנסים לצמצם פערים כשהתנועה מתקדמת, מה שלא קורה אצלנו.
כפי שכתבת זה הרבה פסיכולוגיה והפחדות ושטויות במיץ
"אי אפשר להפטר מרכב ידני"
"מה אתה צריך ידני בפקקים זה סבל"
"ווואללקק באמאשלי מה אתה שומאכר מה אתה צריך ידני"
"בעליות זה סבללל אחיייי"
מה, באיטליה אין עליות? יש ועוד תלולות יותר. ושם עולים אותן עם רכבים בני 40, 30, עם קרבורטור או הזרקה מיושנת, מיעוט אלקטרוניקה, בלי היל הולדר או טורבו. אני רואה פה בטיול ש95 אחוז מהרכבים ידניים, לא משנה אם מדובר ברכב קטן, גדול, בנזין, דיזל, אם הנהג הוא גבר צעיר או אישה זקנה.
מעבר לכך, שוב אציין את האנקדוטה של שיחה שהייתי עד אליה בסוכנות רכב, כשלקוח ותיק שקונה את הדגם דיזל ידני כל כמה שנים, ביקש להזמין במיוחד דיזל ידני במקום הבנזין ידני שהיה במלאי , והנציג מכירות התעקש איתו שאין טעם להזמין ושיחכה והוא לא יצליח למכור אחר כך. בסוף הבן אדם השתכנע והזמין דיזל אוטומט.
אז כן, יש ביקוש אבל היבואנים, הרגולציה והרבה פסיכולוגיה מעורבים יותר מאשר השיקול של הצרכן בקצה.
ושוב, גם 29 אחוז בממוצע של חמש מדינות באירופה (שגם במדגם הזה יש שונות די גדולה) זה רחוק מאוד מלדבר על הכחדה של תיבת ההילוכים הידנית.
שים לב שהפערים לא מגיעים בהכרח מלמטה, מהצרכן, אלא מלמעלה, מרגולציה או מהיצרנים, כפי שלירון כתב.
ועדיין, 33 אחוז כשמדובר ביבשת ולא במדינה ספציפית, זה משמעותי ורחוק מאוד מהמצב אצלנו. אני מניח שאם היו פה אופציות ידניות במחירים אטרקטיביים, היינו רואים תמונה שיותר מייצגת את העדפת האוכלוסייה.