Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3552 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רבאכ, שבי, אז למה קנית בימר? זה לא שיתר הדגמים שלהם, חוץ מה-M2, מתומחרים זול. גם ה-235 יקרה ואתה יודע מה? גם ה-118 יקרה בשביל מה שאתה מקבל. למה?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 291
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
וכדי להקביל למשפט שלך, מי שרוצה לרכוש M2, הוא לא בדיוק הפרייאר שמחליף S CLASS ב S Class כל שנתיים סתם כי משעמם לו. אם בייבוא אישי יציעו לו את אותה חבילה ב 15% פחות (עם אחריות אצל דלק מוטורס), מה נראה לך שהוא יבחר ?

אתה באמת חושב שמי שיש לו כסף להחליף S ב-S כל שנתיים הוא פראייר?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

הדוגמא מהבית. משפחה קרובה. ו..כן. פרייאר, לא נורמאלי, אוהב ריח של חדש. מפרנס את כלמוביל כדי להרגיש חלק מהחבר'ה. כסף יש, שכל אין. קיצוני אבל יש גם כאלה.

...CASKA for life

פורסם (נערך)
תאמין לי שלא אני חי בסרט, אלא זה דווקא אתה ועוד 8 מליון תושבי ביביסטאן (סלח לי וסלחו לי). במדינת החזירים דורשים 125 אלף יורו על רכב שעולה 53 אלף יורו באירופה (אחרי מיסים ורווח של הדילר המקומי) ורק טיפש מוחלט או עשיר במיוחד ישלם את הסכום הזה ועוד להמצאה הישראלית הקרויה "היבואן הרשמי". זה בלי להזכיר שהמשכורת החציונית הזעומה שהישראלים מקבלים היא גם קטנה מזו של אותם משלמים שישלמו על הרכב הזה באירופה.

נו אז מתברר שבכלל ביבי אשם ולא דלק מוטורס.

ממליץ לבחון את המיסוי על רכב חדש בארצות סקנדינביה, הולנד או סינגפור (ויש עוד).

יבואן רשמי זו אינה המצאה ישראלית.

לגבי טיפש מוחלט/עשיר מוחלט - אם לשפוט לפי המכירות של 135/235 כנראה שאנחנו ממש מדינה של עשירים מטומטמים.

לא ציפיתי לשום דבר ולא הבנתי איפה אפשר להסיק שציפיתי. אני מאשים את "דלק מוטורס" בחזירות יתרה בגלל העמלה המפנקת שהם לוקחים בתור מונופול, את ביבי בדאגה רבה לחבריו לסעודות בקיסריה ("היבואנים הרשמיים") וחסימת היבוא המקביל והאישי בדרכים עקלקלות ואת 8 מליון הישראלים שחוזרים ומצביעים לשימור הסטטוס קוו של העבדות המודרנית כי הם טיפשים מכדי להבין תעמולה בסיסית וזולה. מן הסתם,מדובר בהבעת תסכול ותו לא.

למזלינו אנחנו לא חיים במדינה קומוניסטית אז אני ממליץ לך להפרד מהמונח "חזירות" - זה קיים רק בראשם של ממורמרים אשר אינם מסוגלים להרשות לעצמם דבר מה אז הם מאשימים את כל העולם ואישתו. במציאות, זה עובד בצורה פשוטה: אם המחיר של מוצר מסויים גבוה מידי, הוא פשוט לא יימכר ואז המחיר יירד.

יש ייבוא מקביל: איילון מוטורס. נראה שהם לא מצליחים כל כך. עובדה שייבוא מקביל של נגיד טלפונים סלולריים כן מצליח להוזיל את המחיר.

מה שמונע ממני להנות הוא העובדה שהגיר של BMW איטי והאלגוריתם שלו לקבלת החלטות העברת הילוך לא מספיק טוב ולא תואם את תחושת הנהג. כל זה ביחס לעובדה שציינתי כבר כמה פעמים בפוסט הזה: אני נוהג שנים על ידני (גם של בימר בין היתר) ובשנה וחצי האחרונות על האוטומט של בימר. התחושה שלי הוא אכזבה ומתיקות ועידון יתר של חווית הנהיגה שנפגמה קשות על ידי הגיר האוטומטי. אני בטוח ב100%, אם אני רוכש רכב ספורטיבי בתקופה הקרובה - זה יהיה אך ורק ידני. אין סיכוי שאני אפול עוד פעם לעצות אחיתופל מפורומים באינטרנט, כי כבר למדתי.

אבל הגיר של ב.מ.וו איננו איטי כלל. למעשה הוא ממש מהיר. ואם יש לך טענות לגבי האלגוריתם של מחשב הגיר, נסה פיקוד ידני - אגב, מנסיוני האלגוריתם דווקא מוצלח למדי.

זה לגטימי לחלוטין להעדיף גיר ידני, אבל אתה כותב דברים שהם פשוט לא נכונים בנוגע לZF8.

אפרט: ביחס לתיבות אוטומטיות אחרות התיבה של BMW טובה, אך עבורי זה עדין לא מספיק ולא משכנע. למען האמת, היא מאכזבת אותי בכל אספקט. מעבר לעובדה שהעברת הילוכים ובחירתם להילוך הנכון היא חלק אקוטי בחווית הנהיגה של רכבי ספורט, הבעיה העיקרית בגירים האוטומטיים היא שיש לך "לאג", מהרגע שכבר "ביצעת את תהליך ההחלפה" יש לך 200ms של העברה וזה קריטי מאוד. בלי שום קשר, לעיתים קרובות האוריינטציה שלך נפגמת כי אין לך מושג באיזה הילוך אתה וזה מסוכן מאוד להסתכל על הKOMBI בזמן נהיגה ספורטיבית. בנוסף, אם אתה במצב קרבי במיוחד ואתה מוריד הילוכים או מעלה במהרה, לעיתים אתה מפספס אחד או קופץ אחד או אפילו שניים בגלל הלאג הזה שהופך להיות 400ms בשני הילוכים ו600ms או יותר בשלושה הילוכים. לסיכום: אני מרגיש שהשליטה ברכב ובנהיגה התדרדרה מאוד מאז שעברתי לאוטומט המהולל שלהם.

סלח לי אבל זה בליל של שטויות:

- 200 מילישניות הן זמן אפסי לחלוטין ובטח תיאורן כ"לאג" הוא שטות גמורה ומוחלטת.

- בנהיגה ספורטיבית, קרבית במיוחד כפי שאתה מתאר, הכי חשוב לדעת זה באיזה סל"ד אתה.

- הורדת או העלאת הילוך זה קליק אחד. איך בדיוק אתה מגיע למצב שאתה מפספס? ואם אתה מגיע למצב כזה, אז יש לך בעיה, לא לרכב.

ועדין הנה פורש ועוד כמה מותגים מוכרים רכבים שלא עונים לקריטריון הזה, כי קהל היעד שלהם הוא שופוני\נהגים או שילוב של שניהם ומה לעשות ,קהל היעד הזה בוחר עדין ב50% רכבים ידניים, גם ברכבים יקרים מאוד.

מהיכן הנתון של 50%?

עריכה אחרונה על ידי Cuore Sportivo

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
למה להוציא מהלקסיקון ? חזירות זה למכור מוצר באחוזי רווח שהם הרבה ומעבר למקובל בשוק. וזה המצב כאן. לא ייתכן שהיצרן נתן מחיר גבוה יותר מזה שמפורסם ע"י דילר בגרמניה. לא מקובל בעיניי שיעלה להביא רכב שכזה בייבוא אישי, עם כל העלויות הנלוות ליבוא רכב בודד, כ 20% פחות (+-).

לא מקובל עליך? אף אחד לא שאל אותך. אם דלק ימכרו במחיר זה את הכמות שהם תיכננו, אז הכל בסדר. אם לא, אז יורידו מחיר.

וכדי להקביל למשפט שלך, מי שרוצה לרכוש M2, הוא לא בדיוק הפרייאר שמחליף S CLASS ב S Class כל שנתיים סתם כי משעמם לו. אם בייבוא אישי יציעו לו את אותה חבילה ב 15% פחות (עם אחריות אצל דלק מוטורס), מה נראה לך שהוא יבחר ?
זכותו של אדם לעשות עם הכסף שלו מה שבא לו.

הדוגמא מהבית. משפחה קרובה. ו..כן. פרייאר, לא נורמאלי, אוהב ריח של חדש. מפרנס את כלמוביל כדי להרגיש חלק מהחבר'ה. כסף יש, שכל אין. קיצוני אבל יש גם כאלה.

אני חושב שהמצב דווקא הפוך, אם לאותו בנאדם יש מספיק כסף כדי להחליף S קלאס כל שנה (או מה שלא יהיה), אז כנראה שיש לו מספיק שכל אשר גם הביא אותו להכנסות כאלו.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
ספורטיבו, אין ספק שיש מיסים גבוהים בארץ, אבל זה לא נותן ליבואן לגיטימציה להתנהג בחזירות. קח בחשבון שמחיר הרכב באירופה עדיין מכיל בתוכו מרכיב של רווח לדילר, לעיתים עד כדי 15%. אם דלק מוטורס היו רוצים למכור, יכלו לתמחר את ה M2 גם ב 400K ולהישאר עם שולי רווח. משכך, אלא אם חזרנו לימי קמור ובופעל ניתן להוציא את הרכב ב 450K אחרי מיקוח קל, אני בספק אם מישהו יקנה את M2 מהיבואן. רובם ככולם, יעדיפו את אופציית היבוא האישי שבגזרת מחיר זו כבר מתחילה להשתלם ממש.

1. אתה רוצה לשתף אותנו בכמות היחידות ותמחורן שהיבואן קיבל?

2. אתה יכול לשתף אותנו מה הם שולי הרווח המקובלים בענף הרכב בכלל והיוקרה בפרט?

3. מה זה אם היו רוצים למכור? לא מדובר כאן במאזדה 3\פיאט 500X או אפילו סדרה 1. עד נובמבר 2015 נמסרו סה"כ 29 רכבי M (כולל X6M וX5M). אז כמה כבר M2 הם קיבלו/מתכוונים למכור ב2016? אם נתפרע ממש אז 15? אז גם אם המחיר ירד ב20% אולי ימכרו עוד כמה יחידות בודדות. לא מדובר כאן בשינוי מהותי.

4. ב.מ.וו העולמית נותנת שנתיים אחריות, אם תבחר ביבוא אישי, עד שתקבל את הרכב כנראה שתשאר עם שנה וחצי (אולי שנה ותשעה חודשים), בקניה בארץ אתה מקבל שלוש שנים של אחריות מלאה מהיום שאתה מקבל את הרכב. כמה כסף שווה האחריות הזאת? כל לקוח כבר יחליט את זה באופן אינדיבידואלי.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
לא מקובל עליך? אף אחד לא שאל אותך. אם דלק ימכרו במחיר זה את הכמות שהם תיכננו, אז הכל בסדר. אם לא, אז יורידו מחיר. [...]

אני חושב שהמצב דווקא הפוך, אם לאותו בנאדם יש מספיק כסף כדי להחליף S קלאס כל שנה (או מה שלא יהיה), אז כנראה שיש לו מספיק שכל אשר גם הביא אותו להכנסות כאלו.

:lol::lol::lol:

ב ד י ו ק

פורסם

לשיטתך, הם בטח קיבלו הקצאה ל 2 רכבי M5 לכל 2016, אז בוא ונשים עליהן תג מחיר של 2 מיליון - בטוח יבוא הפרייאר שישלם.

כמו כן, אם מלכתחילה הם התכוונו למכור יחידות בודדות, אז הורדת מחיר של 20% שבעקבותיה יירכשו עוד יותר יחידות בודדות(לשיטתך), משמע הגדלת המכירות של ה M2 באחוזים משמעותיים..

ועכשיו ברצינות, זכותך לדרוש כל סכום עבור כל מוצר (מלבד אלו שבפיקוח). מחיר השוק נקבע בפועל ע"י הקונים, שבסופו של דבר מסכימים לשלם על שירותיך/מוצריך את המחיר אותו אתה דורש. בהאמר זאת ומכיוון שיש יבואנים שחושבים אחרת (למזלנו!), כנראה שנראה יותר ATS-V על הכביש מ-M2. אמריקה!

...CASKA for life

פורסם
ועכשיו ברצינות, זכותך לדרוש כל סכום עבור כל מוצר (מלבד אלו שבפיקוח). מחיר השוק נקבע בפועל ע"י הקונים, שבסופו של דבר מסכימים לשלם על שירותיך/מוצריך את המחיר אותו אתה דורש. בהאמר זאת ומכיוון שיש יבואנים שחושבים אחרת (למזלנו!), כנראה שנראה יותר ATS-V על הכביש מ-M2. אמריקה!

תתפלא, אבל הרגע גיליתי שב.מ.וו M2 ולצורך העניין גם כל ב.מ.וו אחרת, איננה נחשבת למוצר צריכה בסיסי - אני יודע שזה מפתיע אך זו המציאות...:shock:

פורסם (נערך)

טוב, עשיתי בדיקה קצרצרה באתר של BMW גרמניה ובארץ.

X5 בסיסי (יעני מחיר ה"החל מ") [bMW X5 25d sDrive אוטו']

בגרמניה - 54,300 יורו.

בארץ - 491,000 שקל.

M2 (שוב, "החל מ")

בגרמניה - 56,700 יורו.

בארץ - 515,000 שקל.

ההבדל 2,400 יורו, כאילו 4,800 יורו בארץ, כפול נגיד 4.25 = 20,400 שקל.

דלק זיינו אותנו ב4 אלף שקל!

עריכה אחרונה על ידי David32

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לשיטתך, הם בטח קיבלו הקצאה ל 2 רכבי M5 לכל 2016, אז בוא ונשים עליהן תג מחיר של 2 מיליון - בטוח יבוא הפרייאר שישלם.

כמו כן, אם מלכתחילה הם התכוונו למכור יחידות בודדות, אז הורדת מחיר של 20% שבעקבותיה יירכשו עוד יותר יחידות בודדות(לשיטתך), משמע הגדלת המכירות של ה M2 באחוזים משמעותיים..

אחוזים משמעותיים בm2 זה גם שלוש יחידות (שהן 20% מה15 ששיערתי), אבל למה לדלק לוותר על 1.5 מיליון רווחים (הרי ה20% מהמחיר ירדו נטו מהרווח של היבואן) בשביל למכור עוד 3-5 רכבים? שאגב, לא בטוח שיש להם בכלל, אתה עדיין לא שיתפת אותנו בכמה יחידות הם קיבלו ובאיזה מחיר. גם את הנתון שהכי מסקרן את רוב הפורום (שולי הרווח המקובלים בענף) אתה שומר לעצמך. או שאתה פשוט זורק ספקולציות באוויר.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

באופן כללי, ההנחות בב.מ.וו נעות בין כמעט כלום לעד בערך 10%.

לפני כחצי שנה נכנסתי לאולם התצוגה ברחוב המסגר והתענינתי ברכישת M235i. טרחתי לספר לנציג המכירות שאני מתלבט ושרכישה אינה מתוכננת בחודשים הקרובים, אפילו סירבתי בנימוס להצעתו לנסיעת מבחן. חרף כל זאת, קיבלתי הצעה כתובה עם הנחה גדולה יותר מ-10%. אציין שלא התמקחתי איתו, מעולם לא רכשתי אצלם רכב ואני לא מכיר שם אף אחד.

לדעתי כמה שהרכב יקר יותר כך הפער בין מחיר המחירון למחיר בפועל גדול יותר. במקרה של ה-M2 מדובר במוצר אקזוטי במיוחד כי רוב הלקוחות שנכנסים לאולם התצוגה עם כזה תקציב מחפשים בכלל סדרה 5 או אפילו סדרה 7. ברור שתהליך הרכישה יכלול מבחר נאה של תוספות בעלות מפולפלת והתמקחות על המחיר. היבואן רוצה לשמור על נקודת מוצא נוחה מבחינתו ומכאן המחיר המופרז.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם (נערך)

למזלינו אנחנו לא חיים במדינה קומוניסטית אז אני ממליץ לך להפרד מהמונח "חזירות" - זה קיים רק בראשם של ממורמרים אשר אינם מסוגלים להרשות לעצמם דבר מה אז הם מאשימים את כל העולם ואישתו. במציאות, זה עובד בצורה פשוטה: אם המחיר של מוצר מסויים גבוה מידי, הוא פשוט לא יימכר ואז המחיר יירד.

זה לא מדויק.

רק בגלל שאני חושב שהיבואן גרידי (למרות שאני נוהג ברכב שלו), לא אומר שאני חושב כך רק כי אני לא יכול להרשות לעצמי לממן לו את זה.

כמי שחי שנים שנים רבות באירופה עד לא מזמן, עדיין לא הצלחתי להתרגל למחירים פה, ואני פשוט לא מסוגל להביא את עצמי להוציא סכומים כאלה כשאני יודע מה אני מקבל שם בסכום הזה (לא מחשבה לוגית אני יודע, ובכל זאת...).

מה גם שאיפה לעזאזל אני יכול לנצל פה רכב כמו M2? אני שואל ברצינות.

כשחייתי בחו"ל מעולם לא הייתי במרחק של יותר מעשר דקות מכבישים שיכולתי להנות מהם, אבל פה?

יש ייבוא מקביל: איילון מוטורס. נראה שהם לא מצליחים כל כך. עובדה שייבוא מקביל של נגיד טלפונים סלולריים כן מצליח להוזיל את המחיר.

איילון לא דוגמא הכי טובה.לא בדיוק מהפכת מחירים ואאחריות לא אטרקטיבית

אבל הגיר של ב.מ.וו איננו איטי כלל. למעשה הוא ממש מהיר. ואם יש לך טענות לגבי האלגוריתם של מחשב הגיר, נסה פיקוד ידני - אגב, מנסיוני האלגוריתם דווקא מוצלח למדי.

זה לגטימי לחלוטין להעדיף גיר ידני, אבל אתה כותב דברים שהם פשוט לא נכונים בנוגע לZF8.

מסכים לחלוטין.

הגיר מעולה ולא בכדי זוכה לתשבוחות.

בנסיעות הרבות שלי לצרכי עבודה יוצא לי לנהוג בלא מעט רכבים וחלק לא קטן מהם ב.מ.וו.

רובן דיזל אוטומטיות אבל לא מזמן יצא לי לבלות מספר ימים עם סדרה 3 ידנית ואני חייב לציין שהופתעתי לרעה.

גיר לא נעים, לא חלק ולא מדויק.

יכול להיות שזו היתה בעיה עם הרכב הספציפי, אבל כן קראתי כמה ביקורות פחות מחמיאות על הגיר הידני שלהם היום (אחת של קלארקסון אני לא טועה)

עריכה אחרונה על ידי robertf
פורסם

כשדלק מוטורס מקבלים הקצאה של 9 רכבים בלבד, אז אפשר לקבוע מחיר של 500+ אש"ח, כפי שהערכתי בפוסטים קודמים בנושא.

לדעתי האישית תוך שבוע יונחו 9 הזמנות עם דאון פיימנטס, ובכך תבוא הפרשה לכדי סיכום.

מישהו רוצה 1M ? :lol:

---

פורסם (נערך)

אם היינו חופשיים מתרבות העבדות המודרנית, השחיתות הכלכלית הישראלית האינסופית ומהסטטוס הקוו הכלכלי המחורבן שיש לרוב הישראלים כרגע:

כל מי שקנה כאן רכב ב90 אלף ש"ח היה מסוגל ללכת מחר בבוקר לסוכנות "קרסו" ולהזמין 370z חדשה מהשקית באותו מחיר.

כל מי שקנה כאן רכב באיזור ה150-180 אלף ש"ח (הלאונים וGTI למיניהם), היה יכול ללכת מחר בבוקר לסוכנות "דלק מוטורס" ולרכוש m235i ספורטיבית או 2016 Mercedes Benz C Coupe חדשה מהשקית ועוד להישאר עם עודף יפה.

כל חברי הפורום שרכשו רכב באיזור ה220 אלף ש"ח, היו חוזרים הביתה למחרת בבוקר עם BMW M2. כן, BMW מסדרת הM החדשה בחניה הפרטית שלכם.

אלו המחירים של הרכבים האלו בעולם. כן, מחירים אמיתיים לחלוטין. רק תמיד תזכרו שכח הקניה שלכם משתנה בהתאם למשכורת שאתם מרוויחים בעבודה. אז אם אפשר להוסיף קצת חטא על פשע, העולם גם מרוויח יותר כסף מרובינו, כך שדה פקטו, המחירים אפילו יקרים הרבה יותר ממה שאתם רואים בחנויות, נניח הM2 עולה בערך 1,200,000 ש"ח בחישוב מהיר של השכר החציוני ביחס לחציוני בשוויץ נניח.

אנשים בישראל שקועים כל כך עמוק בממלכת הפריזיטים והיאוש - הם ויתרו. ויתרו על האופציה להפסיק לחשוב מסביב לשעון על החשבונות, ויתרו על האופציה לראות את הילדים יותר שעות ולחזור ב5 בערב במקום ב8. ויתרו על האופציה לנשום אוויר זך בשעות הערב וללכת להנות מאיזו ארוחה טובה בלי להתבאס על המינוס שיש להם בבנק ובלי להפסיק לשקשק מפחד אם יפטרו אותם אחרי גיל 40. זו הסיבה לכעס והעצבים שאנחנו רואים בכבישים, מעבר לעובדה שהמדינה רוצה לעודד רכישת רכבים פרטיים. זו הסיבה לעקיפת התורים ולצעקנות - כי פשוט אין לישראלים כח להיות מנומסים יותר, הם מיואשים, מהכל.

עריכה אחרונה על ידי שבלול

• תוכן חדש...