Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בקיצור נמרץ:

1. נהגת שנהגה 200 אלף ברכב מסוג GAC, והלכה הסוללה (כבר לא באחריות - עד 160 ק"מ בלבד). הרכב מושבת, ונמכר לחלקים!!! מדובר ברכב שנת 2020!!!!! מטורף!

2. נהגת שרכשה ניסאן ליף 2020 לפני שנתיים ב 70,000 ש"ח והחום הישראלי כנראה בישל לה את הסוללה, לטענת החברה אין אחריות, ומבקשים דיאגנוסטיקה בעלות של 10,000 שקל (הזייה!) והחלפה בעלות של 50,000!!!!

המשמעות: השבתת הרכב!!!!!!!

3. נהג ליפ T03 שגם שם כנראה הסוללה סבלה מחימום יתר, הגיעה למוסך היבואן ולמזלו נמצא באחריות! עם זאת, זמן ההחלפה: 8 חודשים!!!!!!

על זה נותר לי רק לומר - WTF!!!!

אלה 3 מקרים ששמעתי עליהם רק בשבועיים האחרונים בהם אני מחפש רכב חשמלי משומש. אבל - NO THANKS!!!!

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

היום שמעתי את תומר הדר מדבר על זה.

בשבדיה לעומת בישראל, הממשלה קידמה מצב שבו ילמדו את המוסכים להתעסק עם הסוללות והכשירו אותם, פה פחות.

בנוסף, השאלה 3 מקרים מתוך כמה? כמה חשמליות יש בישראל שנוסעות תקין מעל 2-3 שנים?

אני חושב שיש פה לא מעט חשמליות שכן במצב תקין, בטח יש פה אנשים שיודעים להגיד.

מה שקורה עם החשמליות זה לגמרי חוק המספרים הגדולים. מתוך כמות גדולה אתה תשמע גם סיפורי זוועות.

עריכה אחרונה על ידי Chmimo
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 2 דקות, Chmimo כתב:

היום שמעתי את תומר הדר מדבר על זה.

בשבדיה לעומת בישראל, הממשלה קידמה מצב שבו ילמדו את המוסכים להתעסק עם הסוללות והכשירו אותם, פה פחות.

בנוסף, השאלה 3 מקרים מתוך כמה? כמה חשמליות יש בישראל שנוסעות תקין מעל 2-3 שנים?

אני חושב שיש פה לא מעט חשמליות שכן במצב תקין, בטח יש פה אנשים שיודעים להגיד.

מה שקורה עם החשמליות זה לגמרי חוק המספרים הגדולים. מתוך כמות גדולה אתה תשמע גם סיפורי זוועות.

נקודה טובה מאוד!!!!!

מה גם שיש כאן הטייה כי אני מחפש בתחום הזול. 

עם זאת, הנקודה שבאמת מפחידה בסיפור הזה, זה שתקלה בסוללה משמעה הלכה למעשה TOTAL LOSS לרכב!

את זה, כידוע, אין ברכבי בנזין. 

פורסם

מה המקור לשמועות האלו?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

שלום!

אין דרך לתקן את הסוללה?

לאחי היתה פריוס ישנה שהלכה לה הסוללה הלך לערבים החליפו לו את החלקים בפנים הסוללה ב2000 שח

פורסם (נערך)
לפני 20 דקות, פיגו107שנת2010 כתב:

זמן ההחלפה: 8 חודשים!!!!!!

האם זה מקור אמין? מקור שאתה מכיר אישית, או שמועות?

זה נשמע לי מופרך ביותר.

ליצרן במדינתו אין סוללות במלאי? הזוי. 

לפני 1 דקה, efraimc כתב:

לאחי היתה פריוס ישנה שהלכה לה הסוללה הלך לערבים החליפו לו את החלקים בפנים הסוללה ב2000 שח

כי אתה מדבר על פריוס, רכב שרץ 2 עשורים ויותר, פה מדברים על סיניות שאף אחד לא שמע על קיומן לפני 7~ שנים.

עריכה אחרונה על ידי Chmimo
פורסם

לשואלים: ממקור ראשון בהחלט!  

לגבי ה 8 חודשים, כן, בהחלט, ולא רק זה, מסתבר שזה ככה בכל העולם (אותו דבר באנגליה, גרמניה) - פשוט אין סוללות במלאי. 

לפני 22 דקות, efraimc כתב:

שלום!

אין דרך לתקן את הסוללה?

נכון, עולם אחר לגמרי. סוללה קטנה, NiMH, אפשר גם להוציא תאים. סרט אחר לגמרי. 

פורסם

על כבישי ישראל כ 220,000 כלי רכב חשמליים.

אפשר לנתח כל אחד מהמקרים שהזכרת, אבל אין שום מידע על ההיסטוריה של הרכבים והסוללות. 

ולכן אין שום משמעות למה שסיפרו לך. 

• רעיון טוב! 4

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

יש היום מוסכים שמתמחים בשיפוץ סוללות המחירים זולים בהרבה מאילו שצוטטו בפוסטים מרובי סימני הקריאה של פות"ש.

זמן של 8 חודשים להחלפת סוללה באחריות לא נשמע לי סביר. לא מדובר בתקלה נדירה או לא צפויה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

העניין עם הסוללות הוא רק חלק מתופעה רחבה יותר בשנים האחרונות – ברכבים מודרניים, כמעט כל תקלה משמעותית או מורכבת ברכב בן כמה שנים, יכולה להגיע לעלויות כל כך מטורפות, עד כדי טוטאלוס בתאונת "נשיקה" בלי שום קשר לסוללה שלו.

• מבאס 1
  • רעיון טוב! 1
---------------------
הזמן הכי טוב לשתול עץ היה לפני 20 שנים.
הזמן הבא הכי טוב הוא עכשיו ...
פורסם

אוקיי אז הבאת 3 מקרים של מכוניות סוג ז'

מניח שיש להם ביטוח שיכסה את האובדן

לא היו בעבר מקרים של מכוניות בנזין שהושבתו בגלל אי אילו תקלות ?

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
פורסם

בגדול יש פה כמה שרשורים עם דעות מגוונות על רכבים חשמליים, ועמדתך נשמעה בהם לא מעט.

ספיצפית לגבי ניסאן ליף- זו סוללה מקוררת אויר ולא מים ולכן פוטנציאל הנזק במדינה חמה גדול יותר כידוע.

• מעניין 1

משתדל לעזור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

3 רכבים שהלכה להם הסוללה בטרם עת מתוך כמה חשמליות שיש בכבישי הארץ?

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

2 הרכבים הריאשונים אין להם קירור סוללה, יכול להיות גם השלישי.

יש סוללות משומשות מפירוק בעולם, כמה אלפי יורו לפני משלוח לארץ, רכבים שנסעו מעט.

המקרים ששמעת לא יעצרו את מהפכת הרכב בחשמלי, הרוב יסע ברכב חשמלי בעתיד.

כרגע המוסכי יבואן הם היחידים שיודעים לטפל ברכבים חשמליים שלהם ויש להם את הידע והציוד ולדעתי יצטרכו לקום מוסכים עם אנשים בעלי ידע ויכולת, בזה יש מחסור.

בתאריך 7.7.2026 בשעה 21:06, פיגו107שנת2010 כתב:

בקיצור נמרץ:

1. נהגת שנהגה 200 אלף ברכב מסוג GAC, והלכה הסוללה (כבר לא באחריות - עד 160 ק"מ בלבד). הרכב מושבת, ונמכר לחלקים!!! מדובר ברכב שנת 2020!!!!! מטורף!

2. נהגת שרכשה ניסאן ליף 2020 לפני שנתיים ב 70,000 ש"ח והחום הישראלי כנראה בישל לה את הסוללה, לטענת החברה אין אחריות, ומבקשים דיאגנוסטיקה בעלות של 10,000 שקל (הזייה!) והחלפה בעלות של 50,000!!!!

המשמעות: השבתת הרכב!!!!!!!

3. נהג ליפ T03 שגם שם כנראה הסוללה סבלה מחימום יתר, הגיעה למוסך היבואן ולמזלו נמצא באחריות! עם זאת, זמן ההחלפה: 8 חודשים!!!!!!

על זה נותר לי רק לומר - WTF!!!!

אלה 3 מקרים ששמעתי עליהם רק בשבועיים האחרונים בהם אני מחפש רכב חשמלי משומש. אבל - NO THANKS!!!!

לא בשבילך, תמשיך לשלם את עלות הסוללה לתחנת הדלק בתשלומים.

עריכה אחרונה על ידי levy
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני כשעה, levy כתב:

כרגע המוסכי יבואן הם היחידים שיודעים לטפל ברכבים חשמליים שלהם

ממש לא מדויק. יש יותר ויותר מוסכים שמתמחים באבחון ותיקון כלי רכב חשמליים בלי להיות קשורים ליבואן כלשהו.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...