Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני כשעה, gadik6 כתב:

אז לא, אני לא דיברתי על מדד סוציואקונומי כמדד בלעדי ל"איכות" או מה שזה לא יהיה.

אף אחד לא דיבר על "איכות", למרות שבוודאי שגם אפשר להוכיח קשר בין כשרון למדד סוציו-אקונומי, ואני מכיר רוסים מהנדסים שהגיעו לפה לפני 25-30 שנה, ויכולים לקנות אותי ואותך היום. השיחה, לפחות כשאני הצטרפתי אליה, התעסקה בהייטקיסטים וכו'. והקשר בהחלט קיים. ואני גם לא מבין למה זה מפתיע אותך. אני מפנה אותך ליקירכם, גדי טאוב. הוא כתב על זה ספר ועשרות מאמרים. הניידים שלו. זוכר? מכיר? זה בדיוק זה. וזה לא שהטענה שלו היא גם מהפכנית מדי. טענות דומות נכתבו על ארה"ב, ברקזיט בבריטניה ועוד. ויש גם מחקרים אקדמיים שמראים על כל מיני קשרים בין רמת הכנסה ו או השכלה, לבין השתייכות פוליטית.

עכשיו, לפני שתרוץ לכתוב על "טוב" - זה לא מדד ל"טוב". כי זה בעייני המתבונן לחלוטין. ואת זה אפשר לשים בצד.

לפני כשעה, gadik6 כתב:

קודם תבחרו לעצמכם ראש אחד ויחיד, אחרי זה תדבר איתי על בכיינות ועל אחדות.

לא הבנתי את המהלך הלוגי, מצטער. בכיינות היא פונקציה של מספר מפלגות?

לפני כשעה, gadik6 כתב:

ומי גיבורי התרבות שלכם?   אורי משגב, נעמה לזימי, הזקן הזה שלא ביצע מעשה מגונה בשוטרת מגב, כשחיכך את מפשעתו בגופה?

זה שאני מסכים עם הרבה דברים שגדי טאוב אומר, או משועשע ולא מזדעזע מסרטונים של מרדכי דוד, לא אומר שהם "גיבורי התרבות" שלי.

הנה הבדל אחד: אני לא חושב שאי פעם הפנו פה לנעמה לזימי או הזקן הזה שאתה לא יודע איך קוראים לו או אפילו לאורי משגב כרפרנס ללמוד ממנו. אתה בכל פעם מזכיר את משגב, ובכל פעם אני ואחרים מסבירים לך שאיש מאיתנו לא ממש עוקב אחריו, ורובינו גם רואים פה אדם קצת קוקו. לצד השני, אתה מביא את טאוב (או את אליה כהן או אחרים) כרפרנס. זה לא מקרי. זה לא כי אתה כזה מיוחד. זה האינטלקטואלים של הביביזם. זה התשתית האידיאולוגית של המפלגה שאתה מצביע לה. אנשים שמספרים עכשיו שניצן אלון רצה שביבי יכשל במלחמה (וסותמים את הפה, כשהמלך שלהם מחליט להמשיך לשלם משכורת לגל הירש, למרות שהחטופים - חיים ומתים - בגדול הוחזרו).

לפני כשעה, gadik6 כתב:

אתם לא איזו מתת שמיים, שבלעדיכם המדינה תקרוס.

חד משמעית כן. אם מצביעי האופוזיציה, כולל הדתיים כמובן, עוזבים - המדינה קורסת. נראה שאתה שוב מבלבל בין אנשים שאתה אוהב או לא אוהב, לבין שאלה פשוטה יותר: מי יממן מדינה שבה יש רק את המחנה החרדי חרדלי? כמה שאני זוכר \ מכיר, שני העשירונים העליונים בישראל משלמים בערך חצי מכל המיסים שמשלמים פה. אתה יכול להוציא מזה את מי שראינו סטטיסטית כמצביעי ליכוד מההתפלגות שהבאת. אתה חושב שזו מדינה שיכולה להתקיים? מי יממן את הקצבאות של האחים שלך, שמתנדבים באיחוד ההצלה? הדוד מאמריקה?

לפני כשעה, gadik6 כתב:

אני אחזיר אותך שוב לקרקע - למרות שאתם נהנים לחשוב כך, הדתיים הלאומיים, חלקים מהליכוד, ושאר מחנה הביביסטים (בלי החרדים), לא פחות מתקדמים ממך, למרות שאתה נהנה לחשוב ככה.

אתם לא איזו מתת שמיים, שבלעדיכם המדינה תקרוס.

אם כבר, השמאל הוא שמקדם רעיונות שיחזירו את ישראל אחורה, בכל תחום.

...

לפני 17 דקות, gadik6 כתב:

אני אף פעם לא טענתי שליברמן, או בנט, או גנץ הם שמאל.

מבולבלים? גם אנחנו

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
  • אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 24 דקות, RK כתב:

האנשים האלה קיימים רק בקבוצות של הליכוד. אף אחד מחוץ לקבוצות האלה גם לא מאמין שהוא ינהיג את האופוזיציה, או מצפה לזה ממנו. 

אני לא אתחיל עכשיו לחפש בפייסבוק, אבל יוצא לי לראות לפעמים פוסטים שלו, נאומים וכדומה (לא מובן למה זכיתי לכבוד, אבל ניחא). אני עובר על התגובות, ומסתבר שהאנשים הללו קיימים גם מחוץ לקבוצות הליכוד. והם גם לא מעטים.

אנשים אשכרה מאמינים שהוא יהיה אחת המפלגות הגדולות.

זה לא "המצאה" של קבוצות ליכוד (אתה, אגב, נמצא באחת?   כי אני לא, אז אני לא יודע על מה מדברים בהן).

לפני 24 דקות, RK כתב:

לא, כי זאת הבעיה העיקרית וזה הגורם המפלג העיקרי כרגע.

נו בוא. זה כמו הטענות כלפי טראמפ, כאילו שאם לא היה טראמפ או ביבי, אז לא היה פילוג.

מי ישמע שאר ראשי המפלגות לא חוטאים, או לא מתייחסים לליכוד, סמוטריץ וכדומה, ולמצביעיהם, כמצורעים.

להזכיר לך התבטאויות של יאיר גולן, או של ערוצי התקשורת?

ההסתה והפילוג החלו הרבה לפני שביבי נכנס לקדנציה הממושכת שלו כראש ממשלה.

לפני 24 דקות, RK כתב:

כל אותם האנשים (חוץ מגנץ, שהוא ההוכחה הניצחת למה מאגיסט לא צריך להיות מקודם) ישבו עם ביבי, היו עוזריו או שותפיו, וכולם כרגע כנגדו. אם כבר, זאת נקודה שאנשים שהם לא עובדי אלילים היו צריכים לחשוב עליה, אבל היי, הרבה יותר מגניב לצעוק שהם חברו לגוש אסמול וזה!!!111

כולם נגדו כשזה נח, ואיתו כשזה נח. סער לא עשה "סיבוב"?   גם הוא עובד אלילים או מכר את עצמו?

אני רק יכול לנחש שאנשים שם מלאי אגו וחשיבות עצמית מנופחת. ביבי תקוע להם כמו עצם בגרון.

ותתפלא, אבל פוליטיקאים משנים את הדעה שלהם 180 מעלות, הכל תלוי אג'נדה.

המקרה הכי זכור זה איזה חבר כנסת בליכוד, שהקריא לחברי יש עתיד הצעת חוק, כביכול שלו, והם כמובן צרחו, צעקו והתנגדו, ואז הגיע הטוויסט - זאת הצעת חוק שהם קידמו.

או המקרה בו ה"מארגנת" של הצבעות המפלגה התבלבלה, ויש עתיד הצביעו בעד חוק שהיו אמורים להצביע נגדו.

אתה נותן יותר מדי קרדיט לפוליטיקאים מהמחנה שלכם.

כשאני רואה את בנט מכוון תנועה, או רץ עם מטף לכבות שריפה, ממש במקרה (או לא זוכר כבר איזה גימיק הוא המציא באחד הסרטונים), אני מבין כמה מגוחכים המנהיגים פה.

לפני 24 דקות, RK כתב:

כי יש מי שמוכן למכור להם את המדינה בשביל השלטון. נחש מי.

בוא 2.

אם אייזנקוט, לפיד, בנט וגולן יצליחו להקים קואליציה עם החרדים, היה בטוח שהם "ימכרו" את עצמם ואת המדינה.

לפני 24 דקות, RK כתב:

ולחשוב שצפיתי שלא אראה פה ירידות ערסים של כיתה ו' מדפי המסרים. מודה שטעיתי.

כמובן, אז עכשיו לבקר יציאה מטומטמת של לפיד זה דף מסרים.

אגב, איפה פגשת ערסים כה משכילים?

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם
לפני 15 דקות, gadik6 כתב:

סער לא עשה "סיבוב"?   גם הוא עובד אלילים או מכר את עצמו?

וודאי שכן, למי בכלל יש ספק? ניסה בחוץ, ראה שהוא גופה פוליטית, חזר בעד נזיד עדשים. איפה ה-gotcha פה?

לפני 16 דקות, gadik6 כתב:

כמובן, אז עכשיו לבקר יציאה מטומטמת של לפיד זה דף מסרים.

כן.

לפני 16 דקות, gadik6 כתב:

אגב, איפה פגשת ערסים כה משכילים?

יש לא מעט. ערס זאת התנהלות, לא השכלה. השכלה היא גם לא מדד לאינטיליגנציה, היא פונקציה של השקעה ויכולת לעמוד במבחנים. 

• אהבתי 2

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 4 דקות, RK כתב:

לא מעט. ערס זאת התנהלות, לא השכלה. השכלה היא גם לא מדד לאינטיליגנציה, היא פונקציה של השקעה ויכולת לעמוד במבחנים. 

יש גם הרבה ערסים מאוד אינטיליגנטיים. ערס זה מנטליות ולא קשור לא לשכל ולא להשכלה. אפילו לא למוצא.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 39 דקות, Night Driver כתב:

כי מחוץ לקבוצות האלה מאמינים שביבי ינהיג את האופוזיציה.

זה היה מצחיק, בשיא הרצינות.

חוש הומור זה חשוב. אל תשכחו לשמור עליו גם אחרי שתפסידו בבחירות הקרובות.

לפני 38 דקות, יבגניפ כתב:

ואני מכיר רוסים מהנדסים שהגיעו לפה לפני 25-30 שנה, ויכולים לקנות אותי ואותך היום.

אתה גם מכיר מיליונרים חרדים. חשבתי שאנחנו מתעסקים בממוצע או סטטיסטיקה, לא?

זה שאתה מכיר כאלו, לא סותר את הטענה שלי.

והקשר בהחלט קיים. ואני גם לא מבין למה זה מפתיע אותך. אני מפנה אותך ליקירכם, גדי טאוב. הוא כתב על זה ספר ועשרות מאמרים. הניידים שלו. זוכר? מכיר? זה בדיוק זה. וזה לא שהטענה שלו היא גם מהפכנית מדי. טענות דומות נכתבו על ארה"ב, ברקזיט בבריטניה ועוד. ויש גם מחקרים אקדמיים שמראים על כל מיני קשרים בין רמת הכנסה ו או השכלה, לבין השתייכות פוליטית.

אני לא חושב שאפשר להשליך מחקרים מבריטניה או מארה"ב על ישראל, אבל נניח.

אני כבר הסברתי לך - יש משתנה מתערב משמעותי בצורת גיל. בעשירונים העליונים יש אחוז גבוה יותר של מבוגרים. אנחנו גם יודעים שהאוכלוסיה הצעירה בישראל נוטה יותר ימינה, זה מסביר חלק מדפוסי ההצבעה.

אם תסתכל למשל על נתוני הצבעות החיילים, ממה שמפורסם, אז שם הליכוד היא אחת מ-2 המפלגות הגדולות, והציונות הדתית גם מקבלת יותר מאשר בהצבעות ה"כלליות".

אתה רוצה לטעון שמה, משכילים בארץ מצביעים שמאלה?   אני בספק, שוב, למרות שאתם אוהבים לספר את זה לעצמכם.

לא הבנתי את המהלך הלוגי, מצטער. בכיינות היא פונקציה של מספר מפלגות?

דיברתי על "אחדות". 

בכיינות אצלכם זה דבר מובנה, לא פונקציה של כלום.

הנה הבדל אחד: אני לא חושב שאי פעם הפנו פה לנעמה לזימי או הזקן הזה שאתה לא יודע איך קוראים לו או אפילו לאורי משגב כרפרנס ללמוד ממנו. אתה בכל פעם מזכיר את משגב, ובכל פעם אני ואחרים מסבירים לך שאיש מאיתנו לא ממש עוקב אחריו, ורובינו גם רואים פה אדם קצת קוקו.

אורי משגב, בודאות, הובא כרפרנס בשרשור הפוליטי, ואתם התחלתם להתייחס אליו כקוקו, רק אחרי שהוא ירד מהפסים סופית. עד לא מזמן, לדעתי חלקכם ראיתם בו "עיתונאי".

אבל אני אשמח לשמוע מי הגורואים שלכם, באמת. כלומר גדי טאוב ביביסט בכיין. מי אצלכם בשמאל הוא מקור הידע והחוכמה?

לצד השני, אתה מביא את טאוב (או את אליה כהן או אחרים) כרפרנס. זה לא מקרי. זה לא כי אתה כזה מיוחד. זה האינטלקטואלים של הביביזם. זה התשתית האידיאולוגית של המפלגה שאתה מצביע לה. אנשים שמספרים עכשיו שניצן אלון רצה שביבי יכשל במלחמה (וסותמים את הפה, כשהמלך שלהם מחליט להמשיך לשלם משכורת לגל הירש, למרות שהחטופים - חיים ומתים - בגדול הוחזרו).

אני אשמח לשמוע מי האינטלקטואלים של המחנה שלך. ממש מעניין.

משה אליה כהן הוא מומחה במשפט חוקתי, עם רזומה מרשים. זה כאילו נועד "להעליב" אותנו, שהוא אינטלקטואל במחנה שלנו?

וגל הירש עשה עבודה טובה, למרות שטיפת המח בתקשורת.

אני לא יודע מה קורה עכשיו עם המשכורת שלו, אבל רוב הביקורת עליו שראיתי, באה מפוזיציה.

חד משמעית כן. אם מצביעי האופוזיציה, כולל הדתיים כמובן, עוזבים - המדינה קורסת.

ואם מצביעי הקואליציה עוזבים, נהיה פה שוויץ?

תקשיב, נתחיל מזה שהימין הרבה יותר צעירים, כמדומני, אז אתם אולי תישארו עם כסף, לטענתך, אבל בלי ידיים עובדות, ועם ילודה נמוכה. בהצלחה.

שנית, אנחנו שומעים את האיומים האלו כל כך הרבה שנים. בינתיים, אנחנו שורדים איכשהו.

אני אחזור על זה שוב - בתי העלמין מלאים באנשים שאין להם תחליף. גם "לכם" נמצא.

נראה שאתה שוב מבלבל בין אנשים שאתה אוהב או לא אוהב, לבין שאלה פשוטה יותר: מי יממן מדינה שבה יש רק את המחנה החרדי חרדלי?

אני חילוני, כמו רבים וטובים במחנה הימין. אל תדאג, אם אתם תעזבו, נדאג לשלוח אתכם במטוס את החברים שלכם למחנה מהמגזר, כך נקל קצת על המימון.

מבולבלים? גם אנחנו

דיברתי עליך, לא על ליברמן או על בנט (או על גנץ). רק אל תצחיק אותי ותספר לי שאתה תומך עכשיו בליברמן או בבנט.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם
לפני כשעה, RK כתב:

מה שנשאר מהשמאל זה יאיר גולן,

גם הוא.. meh. לא ממש שמאל. 

רק כי הוא הצליח לקחת כול פניה לא נכונה שאפשר בערך. 

ובכול אופן, רוב המנעד הפוליטי בארץ הוא בצד הימני של המפה כשמדברים גלובלית (ומתעלמים מהמעשים של הממשלה הנוכחית)

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 5 דקות, gadik6 כתב:

תקשיב, נתחיל מזה שהימין הרבה יותר צעירים, כמדומני, אז אתם אולי תישארו עם כסף, לטענתך, אבל בלי ידיים עובדות, ועם ילודה נמוכה. בהצלחה.

הידיים העובדות באות מהערבים והבדואים בעיקר.

הצעירים של הקואליציה הם בעיקר חרדים ומרדכי דוידים.

Just now, David32 כתב:

ם הוא.. meh. לא ממש שמאל. 

רק כי הוא הצליח לקחת כול פניה לא נכונה שאפשר בערך.

הוא דווקא שמאל קלאסי רביניסטי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הסיווג הזה ל״שמאל״ ו״ימין״ מטופש לגמרי. הליכוד אינו ימין, הוא מפלגה שכל פועלה הוא תחזוקת שלטון נתניהו. והחרדים רחוקים מ״שמאל״ כרחוק מזרח ממערב, הם קבוצה סקטוריאלית שדואגת לעצמה, ומדינת ישראל על ה*** שלהם.

והסיבה שאף אחד מאותם פוליטיקאים לא מוכן לשבת עם נתניהו היא שנתניהו שיקר לכל אחד מהם  ורימה כל אחד מהם בתורו. חוץ מגנץ שמתנהג כרכיכה.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 5 דקות, sperial כתב:

והחרדים רחוקים מ״שמאל״ כרחוק מזרח ממערב, הם קבוצה סקטוריאלית שדואגת לעצמה, ומדינת ישראל על ה*** שלהם.

החרדים שמאל פר אקסלנס. תומכים במעורבות וסבסוד מדינה לשכבות לא יצרניות (הם והמגזר). 

לפני 19 דקות, sperial כתב:

והסיבה שאף אחד מאותם פוליטיקאים לא מוכן לשבת עם נתניהו היא שנתניהו שיקר לכל אחד מהם  ורימה כל אחד מהם בתורו. חוץ מגנץ שמתנהג כרכיכה.

אכן.

• אהבתי 2

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 21 דקות, gadik6 כתב:

זה שאתה מכיר כאלו, לא סותר את הטענה שלי.

כן, חוץ מזה שלא גיבית אותה בשום דבר חוץ מתחושות.

לפני 21 דקות, gadik6 כתב:

אני כבר הסברתי לך

ואני כבר הסברתי לך שהטענה שיש קשר גם בין השכלה ורמות הכנסה לדעות פוליטיות, זה משהו שנבדק מחקרית במקומות שונים בעולם. כמובן, לעוד פרמטרים, כמו גיל, יש השפעה.

לפני 22 דקות, gadik6 כתב:

אתה רוצה לטעון שמה, משכילים בארץ מצביעים שמאלה?   אני בספק, שוב, למרות שאתם אוהבים לספר את זה לעצמכם.

אני לא מבין עם מה אתה כל כך מתקשה. הטענה היא שככל שעולים בעשירונים בהכנסות \ מעמד סוציו אקונומי - מקבלים יותר מצביעי אופוזיציה, בפער. לא נדע לפני הבחירות הבאות, אבל בהנחה שכל הסקרים צודקים וסמוטריץ' לא ממש עובר את אחוז החסימה - זה כולל היום אפילו חלקים מהציונות הדתית, שגם להם נמאס מהמחנה החרדי חרדלי. וזה אולי לא כזה מפתיע, כי אני רואה בחדשות במקביל שגפני מספר עכשיו שהסרוגות זה האוייבים הכי גדולים של החרדים. ומצד שני רואה גם חבר'ה דתיים בפייסבוק מספרים שנמאס להם לסגור מאות ימים מילואים, ולגלות שמגלגלים פה חקיקה שמטרתה היא להפוך את החרדים רשמית לקאסטה שלא תורמת דבר גם לא בזה.

אבל איך חזרת שוב לשמאל? חשבתי שאתה מבין שבגץ וליברמן וכו' הם לא שמאל. כי אני מדבר כל הזמן על קואליציה אופוזיציה, ומחנה ספציפי, ואתה מדבר על ימין ושמאל.

לפני 25 דקות, gadik6 כתב:

אורי משגב, בודאות, הובא כרפרנס בשרשור הפוליטי, ואתם התחלתם להתייחס אליו כקוקו, רק אחרי שהוא ירד מהפסים סופית. עד לא מזמן, לדעתי חלקכם ראיתם בו "עיתונאי".

אבל אני אשמח לשמוע מי הגורואים שלכם, באמת. כלומר גדי טאוב ביביסט בכיין. מי אצלכם בשמאל הוא מקור הידע והחוכמה?

הוא היה עיתונאי והפך לקוקו.

שאלה מצויינת. אני לא חושב שלי אישית יש מישהו שאני רואה בו כזה. 

לפני 26 דקות, gadik6 כתב:

משה אליה כהן הוא מומחה במשפט חוקתי, עם רזומה מרשים. זה כאילו נועד "להעליב" אותנו, שהוא אינטלקטואל במחנה שלנו?

אני לא מנסה להעליב אף אחד. טאוב ואליה כהן ושות' הם אנשים מוכשרים, חלקם מאוד משכילים, חלקם בוודאי גם מומחים בתחומם. הם האינטלקטואלים של הביביזם, כי הם, יחד עם אנשים פחות מוכשרים מהסוג של ארז תדמור, מספקים את התשתית האידיאולוגית רעיונית של הביביזם. אצל חלק זה מגיע מאמונה אמיתית בזה שאליטות רעות שולטות במדינת ישראל. גם קורה. 

לפני 35 דקות, gadik6 כתב:

ואם מצביעי הקואליציה עוזבים, נהיה פה שוויץ?

אם החרדים יעזבו? כן. אם החרדלים יעזבו? כן. מצביעי ליכוד? לא.

לפני 36 דקות, gadik6 כתב:

שנית, אנחנו שומעים את האיומים האלו כל כך הרבה שנים. בינתיים, אנחנו שורדים איכשהו.

האמת היא שראש הממשלה היקר שלך השמיע את זה לפני שזה הפך לקול. אולי תגיד את זה לו, וגם את המשפט מתחת.

אבל גם מה זה שייך? אני לא איימתי בעזיבה או אמרתי שהמונים יעזבו. אתה שאלת אם אני חושב שהמדינה תקרוס אם מצביעי האופוזיציה יעזבו, והתשובה לזה היא כן.

לפני 38 דקות, gadik6 כתב:

אני חילוני, כמו רבים וטובים במחנה הימין. אל תדאג, אם אתם תעזבו, נדאג לשלוח אתכם במטוס את החברים שלכם למחנה מהמגזר, כך נקל קצת על המימון.

למי איכפת אם אתה חילוני, אם אתה מצביע למפלגה חרדית? 

ושוב, בפעם האלף, אתה מבלבל בין ימין שמאל וקואליציה אופוזיציה. וזה מדהים שאתה אפילו לא שם לב לזה. גם אחרי שהסבירו לך וכביכול כתבת שאתה מבין את ההבדל. וגם שוב "שוכח" שהראשון שבכלל ניסה לחבר את ה"חברים מהמגזר" ל"מחנה" היה אבו יאיר. וכמובן גם השאר לא נכון. אתם לא תשלחו אף אחד לשום מקום. פשוט יהיו לכם קצת פחות תרוצים.

לפני 42 דקות, gadik6 כתב:

דיברתי עליך, לא על ליברמן או על בנט (או על גנץ). רק אל תצחיק אותי ותספר לי שאתה תומך עכשיו בליברמן או בבנט.

כמו שכתבתי גם משפט מעל, אתה משתמש בימין מול שמאל כל הזמן. שזה מאוד הגיוני. כי זה מה שהאינטלקטואלים של הביביזם מספרים לך שצריכה להיות החלוקה. לפעמים אתה בכל זאת נזכר שזו לא המציאות, ואז חוזר לזה.

אני לא תומך בליברמן או בנט, ואני לא אצביע לאף אחד מהם. אבל אין לי בעיה עם שניהם בקואליציה. אני מעדיף אנשים שיש לי פערם אידיאולוגים איתם ברמה כזו, מביביסטים וחרדים שידאגו שעוד 4-5 שנים לא תהיה פה מדינה.

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

@RK תמיכה בשכבות חלשות, לא בנצלנות וטפילות. יחי ההבדל הקטן.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, RK כתב:

החרדים שמאל פר אקסלנס. תומכים במעורבות וסבסוד מדינה לשכבות לא יצרניות (הם והמגזר). 

החרדים בטוח לא ימין, זה עוד לא עושה אותם שמאל.

לעוות קריטריונים להטבות כמו מספר אחים של האב וכל מיני שטיקים כאלה זה לא סוציאליזם, זה סקטוריאליזם.

עריכה אחרונה על ידי stx
פורסם
לפני 9 שעות, gadik6 כתב:

זה לא "לוחמים" בקבע, אלא כמעט כל איש קבע.

לוחם "פשוט" שמשרת כ-3 שנים ומשתחרר, לא מקבל שום תואר על חשבון הצבא (במהלך השירות).

תלמד לקרוא לפני שאתה מתווכח על דברים שלא נכתבו.

היית בצבא לפני 50 שנה, הסיפורים והחוויות שלך לא רלוונטיים ולא מעניינים אף אחד.

אמנם אתה פרופסור ששולט ב-50 שפות, אבל כדאי לך קודם ללמוד לקרוא ולנסח בבהירות בשפה העברית.
כתבת:

ציטוט

לוחם לא עושה תואר על חשבון צה"ל

לא כתבת "לוחם בסדיר". אין דבר כזה "לוחם פשוט". ישנם לוחמים בסדיר, במילואים ובקבע, וכולם לוחמים.

בקשר לניסיוני הצבאי: נכון, את הסדיר עשיתי לפני כ-50 שנה, אבל מאז המשכתי במילואים עד גיל 48. לאחר מכן עבדתי עוד כ-15 שנים כמדריך חיצוני באחת היחידות המובחרות, עד שיצאתי לפנסיה לפני כמה שנים.

ולא, לימודים על חשבון הצבא לנגדים אינם זכות אוטומטית. יש לכך קריטריונים כמו ותק, תפקידי עבר, גיל ועוד. זה מה ששמעתי מהחבר'ה שאיתם אכלתי מדי יום בחדר האוכל ושתיתי קפה בהפסקות במשרד.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 5 שעות, gadik6 כתב:

אפשר לנהל ויכוח בלי "ביבי"?

שוב - לא, אי אפשר. כרגע העבירו את חוק יסוד לימוד תורה, שזה ביזיון בפני עצמו, והוא לא מצא לנכון אפילו להיות נוכח. ואתם אשכרה משיקולים "רציונליים" מעדיפים להצביע לו. 

• אהבתי 2
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...