Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 20 דקות, Night Driver כתב:

לוחם היום משתחרר עם כ 50,000 ש"ח (משולב פיקדון ומענק שחרור).

לוחם גם מקבל משכורת גבוהה יותר, אז זה "סבבה"?

חייל עורפי מחיל המודיעין יכול להשתחרר עם 30 אלף ש"ח בערך, אבל עם הכשרה וניסיון.

עם מה לוחם ישתחרר, כאבי ברכיים?

לפני 13 דקות, SlowRide כתב:

לא נראה לי ששום חייל בשירות חובה, לוחם או לא, מקבל לימודי תואר על חשבון המדינה במהלך השירות בלי לחתום קבע ולהאריך את השירות.

זה לא משנה בכלל לויכוח. אנשים פה או לא יודעים לקרוא או אוהבים להתווכח על דברים סתם.

הנקודה היא שבתכניות מסוימות בחיל המודיעין (ולא רק), יש הכשרה ראשונית על חשבון ובמסגרת הצבא (לפעמים גם לפני הגיוס), ואז שירות באותו תפקיד עם צבירת ניסיון. זה יכול להיות קורס וזה יכול להיות תואר.

לימודים בקבע, אצל לוחמים, זה "העשרה" או בונוס, זה לא בהכרח חלק מהתפקיד.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם

התקדמות בדרגות (איני זוכר את הגבול) מחייבת לימודי תואר, מן הסתם מדובר בתוכנית שירות ארוכת טווח.

העתודה האקדמית מחייבת שירות חובה וחתימה ל-3 שנות שירות קבע. בחלק מהמקצועות - למשל רפואה - לפחות חלק מהשירות יהיה ביחידות שדה. 

להביא בחשבון שבצבא, כמו בהרבה מקצועות בעולם, יש תהליך של אקדמיזציה, כלומר התקדמות במקצועות שבעבר נתנו תעודות מקצועיות מצריכה היום השגת תואר אקדמי רלוונטי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 23 דקות, gadik6 כתב:

לוחם גם מקבל משכורת גבוהה יותר, אז זה "סבבה"?

חייל עורפי מחיל המודיעין יכול להשתחרר עם 30 אלף ש"ח בערך, אבל עם הכשרה וניסיון.

עם מה לוחם ישתחרר, כאבי ברכיים?

לא התייחסתי לסבבה או לא סבבה אלא רק למספקים.

חייל עורפי ממודיעין יכול לצאת עם ידע שימושי (בעיקר אם היה עתודאי או שחתם קבע לא קצר עבו הכשרה ספציפית) ויכול לצאת גם בלי כלום (אדיר מילר למשל היה קצין ב 8200).

לוחם יוצא עם כישורי לוחמה שחלק ממנפים לאבטחות אישים/מתקנים וחלק אפילו להדרכות בחו"ל. מנגד כולם ללא יוצא מן הכלל בשנים האחרונות משתחררים עם שריטה עמוקה שהם אפילו לא מתחילים להבין כמה היא עמוקה.

• אהבתי 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני לא מצליח להבין למה אתם ממשיכים להגיב לבוט. זה אחד הדברים הכי חסרי-תוחלת שניתן לעשות. לא חבל לכם על הזמן שלכם?

פורסם (נערך)
לפני 59 דקות, gadik6 כתב:

חייל עורפי מחיל המודיעין יכול להשתחרר עם 30 אלף ש"ח בערך, אבל עם הכשרה וניסיון

יכול להשתחרר גם עם כלום. 

הכשרה של חוקר מודיעין, מאזין, ובעצם כל דבר שהוא לא טכנולוגי פרופר נע בין לא נדרש באזרחות ללא חוקי באזרחות. אין לו שום עדיפות ואפילו לא יכול לעבוד באבטחה.

אז בסדר, חלק זעום שבזעומים יעשו קצת קבע או ימשיכו לקריירת קמ"ן בצבא או בארגונים, אבל לעולם לא יוכלו להגיע שם לראש הפירמידה, וגם לא קרוב מספיק. ובסוף בא איזה שמש העמים וממנה להם אלוף משיחיסט כהניסט מסוכן או אלוף שאפילו אנגלית לא מדבר בתור ראש ארגון.

והחיילים האלו שאתה שם ז' כזה גדול על העבודה שלהם הם אלו שבלעדיהם חיל האוויר לא היה יודע איפה לשים פצצה, והלוחמים לא היו מקבלים איתור למיקום של יעד.

הם הרבה. והם חשובים ונדרשים. ונותנים ימים, לילות, שעות רבות ומה לא מהחיים שלהם.

תמשיך לזלזל.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • אהבתי 1
  • מעניין 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 58 דקות, gadik6 כתב:

הנקודה היא שבתכניות מסוימות בחיל המודיעין (ולא רק), יש הכשרה ראשונית על חשבון ובמסגרת הצבא (לפעמים גם לפני הגיוס), ואז שירות באותו תפקיד עם צבירת ניסיון. זה יכול להיות קורס וזה יכול להיות תואר.

לימודים בקבע, אצל לוחמים, זה "העשרה" או בונוס, זה לא בהכרח חלק מהתפקיד.

אז מה אתה מנסה להגיד בעצם? הלוחמים מקופחים? האליטות דופקות אותם?

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 1 דקה, SlowRide כתב:

אז מה אתה מנסה להגיד בעצם? הלוחמים מקופחים? האליטות דופקות אותם?

הוא מנסה להגיד בדרך לא הכי ברורה שללוחמים מגיע יותר והוא צודק.

לוחם שמשתחרר צריך קודם כל לקבל עוד לפני השחרור מעטפת טיפול רגשית שתכין אותו לאזרחות (ואתה לא מבין כמה הם צריכים את זה. יצא לי להביא ליחידת נח"ל שיצאו מעזה אוכל ביתי שארגנו להם והם פשוט פרצו בבכי ולא אחד או שניים מהם). אחר כך מגיעה להם מעטפת הכנה לחיים בצורת לימודים מסובסדים מעבר למענקים כדי שיוכלו לבנות את עצמם.

השירות שלהם הרבה יותר אינטנסיבי ומאוד מצלק ולכן מגיע להם יותר.

• רעיון טוב! 2

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

התקדמות בדרגות (איני זוכר את הגבול) מחייבת לימודי תואר, מן הסתם מדובר בתוכנית שירות ארוכת טווח.

העתודה האקדמית מחייבת שירות חובה וחתימה ל-3 שנות שירות קבע. בחלק מהמקצועות - למשל רפואה - לפחות חלק מהשירות יהיה ביחידות שדה. 

להביא בחשבון שבצבא, כמו בהרבה מקצועות בעולם, יש תהליך של אקדמיזציה, כלומר התקדמות במקצועות שבעבר נתנו תעודות מקצועיות מצריכה היום השגת תואר אקדמי רלוונטי.

בזמני כדי לקבל דרגת סגן אלוף היה צריך תואר

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 20 דקות, Night Driver כתב:

הוא מנסה להגיד בדרך לא הכי ברורה שללוחמים מגיע יותר והוא צודק

אין ספק שללוחמים מגיע יותר, בטח במציאות הנוכחית שאחרי כל מה שהם עוברים בסדיר קוראים להם מיד למילואים שוב ושוב.

אבל אני לא ראיתי שמישהו כאן טען אחרת, אז מה בעצם הפואנטה? 

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 2 דקות, danbr כתב:

בזמני כדי לקבל דרגת סגן אלוף היה צריך תואר

בזמני כדי לקבל דרגת סגן אלוף היית צריך דופק.

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, farkash7 כתב:

לגבי המיסים שלי, עזוב, אל תיכנס לזה, אתה באמת לא רוצה להיכנס לזה.

אני אמרתי הרי, תודה שאתה מממן ומחזיק אותי. אם לא אתה ושכמותך, הייתי עכשיו מחטט בפחים לחפש אוכל, או נאלץ לחזור לרוסיה (למרות שאני בכלל מאוקראינה).

לפני 5 שעות, יבגניפ כתב:

וכן, אנחנו בהחלט מדברים על מדד סוציו אקונומי. אתה בעצמך מדבר על הייטק, רופאים, טייסים. כלומר אנשים ברמות הכנסה גבוהות.

המדד הסוציואקונומי מוטה. לצורך העניין, משפחה של רופאים או מהנדסים שעלו לארץ בשנות ה-90, לא בטוח ישתייכו לעשירון ה-10, אפילו ל-9, גם אם הם מאוד משכילים, מאוד מוכשרים ומאוד חכמים.

כל תרח זקן שיושב על כמה דירות ופנסיה מפנקת, יהיה במדד סוציואקונומי גבוה יותר מהם, פשוט כי הוא גר באזור כזה.

המדד הוא הרי מבוסס אזור, לא פר אדם.

אתה הרי מבין שזה בסוף הכל שאלה של כסף, כן?   אם אתה רוסי עם שני תארי "דוקטור", מנגן על פסנתר, שולט ב-7 שפות, וסבא למופת, לא בטוח שיהיה לך כסף לגור באותה שכונה של יאיר גולן או אהוד ברק.

אז לא, אני לא דיברתי על מדד סוציואקונומי כמדד בלעדי ל"איכות" או מה שזה לא יהיה.

לפני 5 שעות, יבגניפ כתב:

המחנה שלך מתבכיין כל הזמן. אין לכם שום דבר שמאחד אותכם חוץ מהתבכיינות.

ומה מאחד אתכם?   רק לא ביבי?

תעשה לי טובה, כל האופוזיציה זה אסופה של מפלגות שרצות על הטיקט של רק לא ביבי, בלי באמת להציע משהו.

קודם תבחרו לעצמכם ראש אחד ויחיד, אחרי זה תדבר איתי על בכיינות ועל אחדות.

לפני 5 שעות, יבגניפ כתב:

גיבורי התרבות שלכם זה גדי טאובים וארז תדמורים, שכל היצירה האינטלקטואלית שלהם זה בכי מהול בפוליטיקית זהויות. הכל זה דיפ סטייט, אליטות, אשכנזים, שמאלנים, בלה בלה בלה. ואתה מתקרבן פה כל הזמן ומנסה לסחוט מכולם כאילו כולנו גזענים רעים שונאי חרדים. 

ומי גיבורי התרבות שלכם?   אורי משגב, נעמה לזימי, הזקן הזה שלא ביצע מעשה מגונה בשוטרת מגב, כשחיכך את מפשעתו בגופה?

זה שאני מסכים עם הרבה דברים שגדי טאוב אומר, או משועשע ולא מזדעזע מסרטונים של מרדכי דוד, לא אומר שהם "גיבורי התרבות" שלי.

לפני 5 שעות, יבגניפ כתב:

באופן מאוד טבעי, זו גם מפלגה ומחנה שיקחו את ישראל אחורה. כי תפיסת העולם שלהם תקועה איפשהו במאה ה12.

אני אחזיר אותך שוב לקרקע - למרות שאתם נהנים לחשוב כך, הדתיים הלאומיים, חלקים מהליכוד, ושאר מחנה הביביסטים (בלי החרדים), לא פחות מתקדמים ממך, למרות שאתה נהנה לחשוב ככה.

אתם לא איזו מתת שמיים, שבלעדיכם המדינה תקרוס.

אם כבר, השמאל הוא שמקדם רעיונות שיחזירו את ישראל אחורה, בכל תחום.

לפני 5 שעות, יבגניפ כתב:

החלוקה המובהקת הזו, בין חסידים של ממלכה חצי דתית או דתית פרמיטיבית, לבין כל השאר, גרמה להפגנות הענק נגד המהפכה המשפטית של הביביסטים וחבריהם. ולא נטייה לדעות שמאלניות.

אין כל השאר, יש מיעוט הזוי וקולני, שהצליח לסחוף אחריו עוד רבים, בזכות כסף וארגונים שונים.

עכשיו, כשחלק גדול מהאנשים מבין איזה משחק מסוכן זה, אנחנו רואים כמה מגיעים להפגנות של ה"שאר".

אנחנו נראה בבחירות מה היא אותה חלוקה.

לפני 5 שעות, יבגניפ כתב:

הליכוד השתנה. לא אף אחד אחר.

גם השמאל השתנה, או מה שנשאר ממנו. הדעות של אנשים כמו יאיר גולן, שאריות מפלגת העבודה ועוד, כנראה היו מוקצים מחמת המיאוס, אם היה מדובר בשנותיה הראשונות של המדינה.

אם הליכוד הקצין או "השתנה", אז היה בטוח שזה המצב גם בשמאל.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 31 דקות, gadik6 כתב:

אם הליכוד הקצין או "השתנה", אז היה בטוח שזה המצב גם בשמאל.

אין שמאל, זה בדיוק למה ביבי מגדיר כל מי שנגדו כשמאל. מה שנשאר מהשמאל זה יאיר גולן, שאריות העבודה שלא מעניינות אף אחד והמפלגות הערביות. והחרדים, שמשום מה מוגדרים כימין אצל ירום הודו, למרות שהם עונים פחות או יותר על כל הגדרת שמאל אפשרית.

כל השאר לא באמת שמאל, הם נעים בין מרכז (לפיד) לימין מובהק (ליברמן), אלא אם, כמובן, אתה ביביסט ובטוח שכל מי שלא ביבי הוא שמאל.

• אהבתי 3

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)
לפני 31 דקות, RK כתב:

אין שמאל, מה שנשאר מהשמאל זה יאיר גולן, שאריות העבודה שלא מעניינות אף אחד והמפלגות הערביות. והחרדים, שמשום מה מוגדרים כימין אצל ירום הודו, למרות שהם עונים פחות או יותר על כל הגדרת שמאל אפשרית.

אני מסכים איתך, אבל יש אנשים שבטוחים שיאיר גולן יהיה "מפלגה גדולה" או ינהיג את האופוזיציה.

אגב, עצם זה שיאיר גולן, סגן רמטכ"ל לשעבר, עומד בראש מפלגת שמאל, אף מעט קיצונית יש לציין, אמור להעלות תהיות אצל כולנו פה.

לפני 31 דקות, RK כתב:

זה בדיוק למה ביבי מגדיר כל מי שנגדו כשמאל.

אפשר לנהל ויכוח בלי "ביבי"?

אני אף פעם לא טענתי שליברמן, או בנט, או גנץ הם שמאל.

מה שאני כן טוען זה שהם גם נדבקו במחלת ה"רק לא ביבי".

צריך להזכיר לכולם למה לא קמה ממשלת אחדות, והחרדים נמצאים בקואליציה?

הכי קל להאשים את הליכוד ואת זה שהם "שותפים טבעיים", אבל צריך שניים לטנגו...

לפני 31 דקות, RK כתב:

כל השאר לא באמת שמאל, הם נעים בין מרכז (לפיד) לימין מובהק (ליברמן), אלא אם, כמובן, אתה ביביסט ובטוח שכל מי שלא ביבי הוא שמאל.

לפיד בעצמו לא יודע איפה הוא נע. עם כל הכבוד, הבן אדם משנה את הדעות או הדברים שיוצאים לו מהפה, כל 5 דקות.

אגב, אם מדברים על "חכמים" או נאורים, מישהו באמת רוצה לטעון שהוא חכם או נאור, כשמנהיג המחנה, וראש הממשלה לשעבר, זה יאיר לפיד?   מר "ארבעת האבות"?

פורסם
לפני 4 דקות, gadik6 כתב:

אני מסכים איתך, אבל יש אנשים שבטוחים שיאיר גולן יהיה "מפלגה גדולה" או ינהיג את האופוזיציה.

האנשים האלה קיימים רק בקבוצות של הליכוד. אף אחד מחוץ לקבוצות האלה גם לא מאמין שהוא ינהיג את האופוזיציה, או מצפה לזה ממנו. 

לפני 5 דקות, gadik6 כתב:

אפשר לנהל ויכוח בלי "ביבי"?

אני אף פעם לא טענתי שליברמן, או בנט, או גנץ הם שמאל.

מה שאני כן טוען זה שהם גם נדבקו במחלת ה"רק לא ביבי".

לא, כי זאת הבעיה העיקרית וזה הגורם המפלג העיקרי כרגע. כל אותם האנשים (חוץ מגנץ, שהוא ההוכחה הניצחת למה מאגיסט לא צריך להיות מקודם) ישבו עם ביבי, היו עוזריו או שותפיו, וכולם כרגע כנגדו. אם כבר, זאת נקודה שאנשים שהם לא עובדי אלילים היו צריכים לחשוב עליה, אבל היי, הרבה יותר מגניב לצעוק שהם חברו לגוש אסמול וזה!!!111

לפני 7 דקות, gadik6 כתב:

צריך להזכיר לכולם למה לא קמה ממשלת אחדות, והחרדים נמצאים בקואליציה?

כי יש מי שמוכן למכור להם את המדינה בשביל השלטון. נחש מי.

לפני 7 דקות, gadik6 כתב:

אגב, אם מדברים על "חכמים" או נאורים, מישהו באמת רוצה לטעון שהוא חכם או נאור, כשמנהיג המחנה, וראש הממשלה לשעבר, זה יאיר לפיד?   מר "ארבעת האבות"?

ולחשוב שצפיתי שלא אראה פה ירידות ערסים של כיתה ו' מדפי המסרים. מודה שטעיתי.

• אהבתי 4

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 9 דקות, RK כתב:

האנשים האלה קיימים רק בקבוצות של הליכוד. אף אחד מחוץ לקבוצות האלה גם לא מאמין שהוא ינהיג את האופוזיציה, או מצפה לזה ממנו

כי מחוץ לקבוצות האלה מאמינים שביבי ינהיג את האופוזיציה.

• תוכן חדש...