Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, gadik6 כתב:

לפני 4 שעות, רוןS כתב:

לו הייתי ביבי, הייתי דורש לידע אותי על כל התרחשות באזור הזה.

מזל שאתה לא ביבי, כי לא היית מצליח לעזוב את הטלפון מרוב התרחשויות.

אתם פשוט מנותקים אם אתם חושבים שכל החלטה בשטח צריכה לעלות לקבינט. 

זה צבא, לא גנון.

על מה אתה מדבר, כמה אוהלים בנו על גבול הצפון ב-10 השנים האחרונות ?

--

לפני 3 שעות, gadik6 כתב:

הנה דוגמה - עדכון הוראות פתיחה באש, לתרחישים וגזרות שונות, שבוצעו על ידי צה"ל:

https://www.idf.il/כתבות-ועדכונים/2022/יולי/שינויים-עדכונים-הוראות-פתיחה-באש-רמטכל-ירי-נשק/

מה גם שחלק מהנהלים בכלל לא מפורסמים, ושמורים רק לכוחות בגזרה הרלוונטית.

שוב, שום קשר לדרג המדיני.

הדוגמה ריקה,  רק עשו עדכון ב-2022,   

ולא עדכנו את הגזרה שלנו. 

....

בשלב מסויים מעשה האהל נודע לקיבינימאט הבטחוני,  ומה עשו עם זה כל בעלי הביצים ? 

בטח נתנו הוראה להעיף את האהל.

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, Night Driver כתב:

אתה מדבר על 58% גיוס אצל הכיפות הסרוגות מול מעל 90% אצל החילוניים. 

לא...   אני מדבר על גיוס לקרבי. 

עם כל הכבוד לכל המתגייסים, מה שחסר בצבא זה לא "חיילים", אלא לוחמים!

ובקטע זה, אין כמעט מתחרים לכיפות הסרוגות.

זה שיותר ממחצית החילונים מתגייסים ליחידות לא קרביות, לא עוזר בשיט להפחתת הנטל.

וכיפות סרוגות הכוונה היא לגברים, ברוב המקרים. אי אפשר לקחת מהם את תרומתם.

כצעט חצי לא מתגייסים בעלל ולזה אתה קורא ציבור תורם?

ראה מעלה. מה שמשנה זה מיצוי לקרבי.

אני רואה את החברים והחברות של הבנות שלי ואת האחיינים שלי. יש לא מעט בנות בלחימה כולל בתוך עזה ובתוך לבנון.

תגדיר לחימה.

שמע, הסיפורים שלך אולי יעבדו על אנשים שיושבים בבית ומדמיינים לוחמות הולכות בראש הכח ומנהלות לחימה מול מחבלים.

בשטח, אחוז הלוחמות שבאמת נמצאות בלחימה שואף לאפס.

רואים את זה היטב גם בכמות הנופלים מכל "מין".

יש לוחמות שפועלות מעבר לגבול, אבל רובן המוחלט לא מתעסק ב"לחימה".

באמת כל הכבוד להן, בלי טיפת ציניות, אבל רוב הלחימה האמיתית מתבצעת על ידי לוחמים.

עריכה אחרונה על ידי gadik6
  • רעיון טוב! 1

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הערך בויקיפדיה להוראות הפתיחה באש. מומלץ לקרוא.

מן הסתם, ההוראות כפופות לחוק הישראלי, לפסיקות בגץ, לחוק הבינלאומי ולאמנות שישראל חתומה עליהן. כפועל יוצא, להבנתי, הוראות הפתיחה באש הן הרבה יותר עניין משפטי (פרקליטות צבאית עד בגץ) מעניין של מדיניות. כמו כן, אם אלוף יכול לשנות את ההוראות לגזרה או לפרק זמן מסוים - כנראה שזה באחריות הצבא.

לפי אחד המקורות בערך בויקיפדיה, בצבא שינו את ההנחיות באישור אוגדונר ורמטכל, הקבינט עודכן והנוהל אושר על ידי הדרג המדיני. בגץ בכלל לא עודכן בכל הסוגייה על אף שהיו בו דיונים על ההוראות ושכאמור, ההוראות צריכות לעמוד בהנחיות שלו.

נראה שההוראות הן ככלל עניין משפטי קשיח, אבל בהחרגות או שינויים מהותיים, הדרגים הבכירים בצבא יכולים לשנות דברים והדרג המדיני נדרש לסוגייה. מניח שזה קשור לזה ששינוי בהוראות יש השלכות דרמטיות על המדיניות ועל הביטחון.

לגבי האוהלים בגבול, בחיפוש זריז הם הוקמו במאי 2023. הסיפור נדון בוועדת החוץ והביטחון של הכנסת והתפרסם בעיתונות לקראת סוף יוני 2023. חיזבאללה פירק אוהל אחד ביולי והשני פוצץ על ידי צהל ב8.10.23.

כלומר,  הממשלה והיושב בראשה ידעו והתירו את האוהל במובלעת הישראלית כמה חודשים, או לכל הפחות התמהמו בצורה דרמטית (שלא נאמר פושעת) בהחלטות. אז ממש אי אפשר להגיד שאין לדרג המדיני ולממשלה אחריות בזה שהאוהלים האלו שרדו במשך חודשים. לטעון שאלו החלטות ברמת מפ-מגד זה כנראה קיצוני ושגוי, במיוחד כשבשלב הראשון היה נראה שהם לא מהווים סיכון מיידי (אפרופו הוראות פתיחה באש). אם זו הייתה צריכה להיות הנחיית מפקד דרג טקטי, אחד המפקדים מעליו בשרשרת הפיקוד כבר היה נובח עליו שיגדל אשכים.

יתרה מזאת, לפי הכתבה הזו מיולי אותה שנה, מתברר שהדרג המדיני לא אישר לתקוף את מה שהוצג לו כפרובוקציה, אם כי כבר באותו חודש היה ברור שמדובר במחבלים חמושים - ועדיין לא ירדה הנחיה מדינית להפגיש את המחבלים האלו עם בוראם אלא עד אחרי הפוגרום. זה הגיע לדיונים בכנסת והשלטון הישראלי הפעיל לחץ דרך ארהב וצרפת על ממשלת לבנון כדי שיפנו את האוהלים. זה כמה גם הדרג המדיני ממש התעקש להימנע מפעולה צבאית. זה לא רק בצבא ששקע לקונספצית ההכלה - זה באדיבות הדרג המדיני. בסופו של יום, נתניהו הוא הדבר הכי קבוע במערכת הביטחון הישראלית ב20 השנים האחרונות בערך. אם הוא לא שינה את תרבות ההכלה וההבלגה ב20 שנה - הוא האחראי על כמעט כל מחדל ביטחוני פה שנגזר מהן. ולדידי, הוא גם היה שותף לבניית הקונספציה והאסטרטגיה השגויה הזו, כי שוב, הוא כמעט 20 שנה מנווט את הספינה. כן, גם אם דברים היו דפוקים לפניו. היה לו מספיק זמן לתקן מדיניות.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעה, gadik6 כתב:

לא...   אני מדבר על גיוס לקרבי. 

עם כל הכבוד לכל המתגייסים, מה שחסר בצבא זה לא "חיילים", אלא לוחמים!

ובקטע זה, אין כמעט מתחרים לכיפות הסרוגות.

זה שיותר ממחצית החילונים מתגייסים ליחידות לא קרביות, לא עוזר בשיט להפחתת הנטל.

וכיפות סרוגות הכוונה היא לגברים, ברוב המקרים. אי אפשר לקחת מהם את תרומתם.

ראה מעלה. מה שמשנה זה מיצוי לקרבי.

תגדיר לחימה.

שמע, הסיפורים שלך אולי יעבדו על אנשים שיושבים בבית ומדמיינים לוחמות הולכות בראש הכח ומנהלות לחימה מול מחבלים.

בשטח, אחוז הלוחמות שבאמת נמצאות בלחימה שואף לאפס.

רואים את זה היטב גם בכמות הנופלים מכל "מין".

יש לוחמות שפועלות מעבר לגבול, אבל רובן המוחלט לא מתעסק ב"לחימה".

באמת כל הכבוד להן, בלי טיפת ציניות, אבל רוב הלחימה האמיתית מתבצעת על ידי לוחמים.

אתה עושה סלט.

נתת נתון מיצוי ללחימה של ישיבות הסדר שמהווים כ 30% מהחמ"ד ועושים שנה וחצי (שכהר מוריד את התרומה לחצי חילוני). אצל כל השאר הוא עןמד על כ 60%.

אז אם נתונים תם נתונים מלאים.

ותגדיר "עיסוק בלחימה".

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 19 שעות, gadik6 כתב:

אני כבר אמרתי לך לא פעם - אני כנראה עולה עליך בכל פרמטר של השכלה, ידיעת שפות, הישגים מקצועיים ועוד.

אתה בסך הכל ביביסט טיפוסי - מתוסכל ובעל רגשי נחיתות. אליטות, דיפ סטייט, פריפריה, בדואים, רוסים, גזענות. אפילו כאן בפורום אתה חוזר שוב ושוב על המילה "אתם". שום השכלה או ידיעת שפות לא יכולות לשנות זאת. מדובר בשילוב של גנטיקה והסביבה שבה גדלת. כמו בפתגם רוסי: אפשר להוציא את האדם מהכפר, אבל אי אפשר להוציא את הכפר מהאדם.

ביבי הוא אמן בניצול של אנשים מתוסכלים ובעלי רגשי נחיתות כמוך, אתם הבייס הגולמי שלו.

אין טעם לענות בפעם ה-100 על ההזיות שלך. אני ורבים אחרים כבר עשינו זאת, אך להוכיח משהו לביביסט טיפוסי זה כמו לדבר אל הקיר.

פורסם (נערך)
לפני 12 שעות, Night Driver כתב:

אתה עושה סלט.

נתת נתון מיצוי ללחימה של ישיבות הסדר שמהווים כ 30% מהחמ"ד ועושים שנה וחצי (שכהר מוריד את התרומה לחצי חילוני). אצל כל השאר הוא עןמד על כ 60%.

אז אם נתונים תם נתונים מלאים.

איפה הנתונים שאתה מתבסס עליהם?

תביא נתונים שמראים ש-30% מהחינוך הממלכתי דתי עושים שנה וחצי.

אתה לא תצליח כי זה לא נכון. מדובר באחוזים נמוכים יותר. 

דבר שני, לא רק שרבים ממסלול ההסדר מוותרים על השירות המקוצר כדי להגיע ליחידות מיוחדות וכדומה, אלא גם אחוזי הגיוס לקרבי אצלם אפילו גבוהים יותר מאשר אצל כלל החינוך הממלכתי דתי.

אז בבקשה, בוא תביא "נתונים".

לפני 12 שעות, Night Driver כתב:

ותגדיר "עיסוק בלחימה".

אני לא צריך להגדיר, צה"ל כבר הגדיר - לוחם חוד.

זה הכי קרוב להגדרה של יחידות שעוסקות ב"לחימה".

לפני 25 דקות, mikyl כתב:

אתה בסך הכל ביביסט טיפוסי - מתוסכל ובעל רגשי נחיתות. אליטות, דיפ סטייט, פריפריה, בדואים, רוסים, גזענות.

אוי אוי. פגעתי בנקודה רגישה?

מתוסכל זה זה שחייב לכנות אחרים בשמות גנאי, כמו ביביסט, רגשי נחיתות וכדומה.

לפני 25 דקות, mikyl כתב:

שום השכלה או ידיעת שפות לא יכולות לשנות זאת.

ועדיין עדיף להיות ביביסט משכיל, עם ידיעת שפות, מאשר תומך יאיר גולן ועילג, שאפילו בשפה העברית הוא לא שולט.

לפני 25 דקות, mikyl כתב:

מדובר בשילוב של גנטיקה והסביבה שבה גדלת. כמו בפתגם רוסי: אפשר להוציא את האדם מהכפר, אבל אי אפשר להוציא את הכפר מהאדם.

רגע, אז אצל ביביסטים זה בגנים?

הטענה היא שביביסטים נחותים גנטית?

נו טוב, זה מסביר הרבה.

לפני 25 דקות, mikyl כתב:

ביבי הוא אמן בניצול של אנשים מתוסכלים ובעלי רגשי נחיתות כמוך, אתם הבייס הגולמי שלו.

עוד פעם תסכול ורגשי נחיתות?

מצד אחד אתה כותב:

לפני 25 דקות, mikyl כתב:

אפילו כאן בפורום אתה חוזר שוב ושוב על המילה "אתם".

ואז 2 שורות למטה:

לפני 25 דקות, mikyl כתב:

אתם הבייס הגולמי שלו.

שמע בן אדם, מודעות עצמית לא הצד החזק שלך.

פורסם

המתח ביניכם לא בריא לשרשור וגם לא לכם. תמצאו לכם איזה חדר במלון לאיזה סופש, ותפתרו את זה שם לבד.

• אהבתי 4
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 59 דקות, gadik6 כתב:

איפה הנתונים שאתה מתבסס עליהם?

תביא נתונים שמראים ש-30% מהחינוך הממלכתי דתי עושים שנה וחצי.

אתה לא תצליח כי זה לא נכון. מדובר באחוזים נמוכים יותר. 

דבר שני, לא רק שרבים ממסלול ההסדר מוותרים על השירות המקוצר כדי להגיע ליחידות מיוחדות וכדומה, אלא גם אחוזי הגיוס לקרבי אצלם אפילו גבוהים יותר מאשר אצל כלל החינוך הממלכתי דתי.

אז בבקשה, בוא תביא "נתונים".

ביקשת קיבלת.

https://toravoda.org.il/חלק-ג-לאחר-התיכון-אריאל-פינקלשטיין/

זה אחוז הממשיכים לישיבות הסדר.

שים לב שאני לחא מתייחס למכינות קדם צבאיות שעושים אחר כך שירות מלא ולא לישיבות הדבוהות שבאות בשלב יותר מאוחר. אך ורק לישיבות ההסדר שמתגייסים באחוזים גבוהים ללחימה אבל לשירות מקוצר.

הם בטח ישמחו לשמוע שגדרת אותם כלא עוסקים בלחימה כי רובם לא לוחמי חוד.

לפני 59 דקות, gadik6 כתב:

אני לא צריך להגדיר, צה"ל כבר הגדיר - לוחם חוד.

זה הכי קרוב להגדרה של יחידות שעוסקות ב"לחימה".

אם ככה רוב הציונות הדתית לא עוסקת בלחימה. בכלל רוב הלוחמים לא עוסקים בלחימה.

פורסם
לפני 43 דקות, gadik6 כתב:

אוי אוי. פגעתי בנקודה רגישה?

לא, אולי אני נגעתי בנקודה רגישה אצלך?

לפני 44 דקות, gadik6 כתב:

מתוסכל זה זה שחייב לכנות אחרים בשמות גנאי, כמו ביביסט, רגשי נחיתות וכדומה.

אתה מתבייש להיות ביביסט? האם "ביביסט" היא מילת גנאי?

לפני 45 דקות, gadik6 כתב:

ועדיין עדיף להיות ביביסט משכיל, עם ידיעת שפות, מאשר תומך יאיר גולן ועילג, שאפילו בשפה העברית הוא לא שולט.

אז אתה כן ביביסט? תחליט 😆

באשר אליי, מעולם לא תמכתי בגולן ומעולם לא הצבעתי למרצ. אולי התבלבלת עם אבא שלך?

לפני 48 דקות, gadik6 כתב:

רגע, אז אצל ביביסטים זה בגנים?

הטענה היא שביביסטים נחותים גנטית?

נו טוב, זה מסביר הרבה.

עם כל ההשכלה וידיעת השפות שאתה כל כך מתגאה בהן, יש לך בעיה רצינית בהבנת הנקרא. מדובר באופי האישי שלך, וכן, אופי קשור לגנטיקה.

לפני 53 דקות, gadik6 כתב:

עוד פעם תסכול ורגשי נחיתות?

מצד אחד אתה כותב:

לפני כשעה, mikyl כתב:

אפילו כאן בפורום אתה חוזר שוב ושוב על המילה "אתם".

ואז 2 שורות למטה:

לפני כשעה, mikyl כתב:

אתם הבייס הגולמי שלו.

אני מתכוון לקבוצה ספציפית מאוד: הגרעין הקשה של מעריצי ביבי. אתה פונה למשתתפי הדיון ב"קארספורום", כלומר אתה טוען שכל משתתפי הדיון הם שמאלנים תומכי יאיר גולן. אז כן, יש לך רגשי נחיתות, תסכול ותחושה שכולם מנסים לדפוק אותך.

פורסם

https://www.ynet.co.il/judaism/article/yokra14828911?utm_source=Taboola_internal&utm_medium=organic&tbref=hp

מזל שחברנו @David32היגר להולנד ולא לאוסטרליה.

מצד שני גם אליהם זה יגיע.

המערב הלך פייפן בשם "הכלה".

גם אם  אתם מתנגד למלחמה בעזה, רופאים אוסטרליים איבדו ידע מקצועי שיכל לטפל באוסטרליים, אבל זה לא מעניין את המוסלמים.

פורסם

כבר עכשיו מערכת הרפואה פה לא משהו. אבל אני לא חושב שיש לזה קשר לזה שאני יהודי, הסבירו לי שהשם משפחה של הרופאת משפחה שלי הוא גם שם יהודי, אז או שהיא פשוט גרועה, או שהיא אוטו-אנטישמית

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 22 דקות, יובל .מ. כתב:

המערב הלך פייפן בשם "הכלה".

אני מקווה בשבילך שלא אתה ולא בני משפחתך תזדקקו לטיפול רפואי במדינת היהודים.

כי לפי הלוגיקה שלך, ישראל כבר מזמן הלכה פייפן.

image.png.8a228c7f574560c4b8a2497210c72fa6.png

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 40 דקות, Night Driver כתב:

אם ככה רוב הציונות הדתית לא עוסקת בלחימה. בכלל רוב הלוחמים לא עוסקים בלחימה.

בעיות בהבנת הנקרא?

חי"ר, שריון, יחידות מיוחדות, איסוף קרבי, יחידות בחיל הים, כל אלו (ולא רק) הם לוחמי חוד.

שם אחוז בני הציונות הדתית/חינוך ממלכתי דתי גבוה עוד יותר, ביחס לחלקם באוכלוסיה.

זאת גם הסיבה לכמות הנופלים הגבוהה בקרבם - בני הציונות הדתית הם כנראה המגזר הכי קרבי בצה"ל.

ושוב, אני לא יודע על סמך מה אתה קובע ש"רוב" הלוחמים לא עוסקים בלחימה.

חיפוש זריז בגוגל נותן מספרים של 60% לוחמי חוד, מבין כלל הלוחמים.

לפני 30 דקות, mikyl כתב:

אתה מתבייש להיות ביביסט? האם "ביביסט" היא מילת גנאי?

האם שמאלני היא מילת גנאי?

לפני 30 דקות, mikyl כתב:

באשר אליי, מעולם לא תמכתי בגולן ומעולם לא הצבעתי למרצ. אולי התבלבלת עם אבא שלך?

מוזר. שניכם קשישים שלא מסוגלים לשלוט על הפה שלהם. זאת הייתה אמורה להיות בחירה טבעית עבורך.

לפני 30 דקות, mikyl כתב:

אני מתכוון לקבוצה ספציפית מאוד: הגרעין הקשה של מעריצי ביבי. אתה פונה למשתתפי הדיון ב"קארספורום", כלומר אתה טוען שכל משתתפי הדיון הם שמאלנים תומכי יאיר גולן. אז כן, יש לך רגשי נחיתות, תסכול ותחושה שכולם מנסים לדפוק אותך.

לי אין סיבה לחיות בתסכול. ה"מחנה" שלי בשלטון, וזה יהיה המצב גם אחרי הבחירות.

אני גם לא מעריץ אף אחד, אלא עושה בחירה מושכלת.

אתה, לעומת זאת, שייך לקבוצה של זקנים זועפים, שלקחו להם את הגבינה, ועכשיו הם מקטרים כל היום, ומכנים אחרים בשמות. 

אני גם אף פעם לא טענתי שכל משתתפי הדיון הם שמאלנים תומכי יאיר גולן. אתה מתבלבל.

פורסם (נערך)
לפני 21 שעות, gadik6 כתב:

שעדיין לא ראיתי בחורה מטהרת בית או מסתערת עם נגב

שאלה לי אליך? לוחמת תותחנים שמחזיקה קו וחשופה לאש נגדית - נחשבת בעיניך לוחמת אן ג׳ובניקית? או לוחמת הגנה אווירית כשסוללת כיפת ברזל שלה חוטפת כטב״ם (ראינו סרטונים של חיזבאללה) היא בחוד או לא?

שוב התפיסה שלך כל כך מעוותת. אבל מה זה ממוסמרת.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 11 דקות, gadik6 כתב:

בעיות בהבנת הנקרא?

חי"ר, שריון, יחידות מיוחדות, איסוף קרבי, יחידות בחיל הים, כל אלו (ולא רק) הם לוחמי חוד.

שם אחוז בני הציונות הדתית/חינוך ממלכתי דתי גבוה עוד יותר, ביחס לחלקם באוכלוסיה.

זאת גם הסיבה לכמות הנופלים הגבוהה בקרבם - בני הציונות הדתית הם כנראה המגזר הכי קרבי בצה"ל.

ושוב, אני לא יודע על סמך מה אתה קובע ש"רוב" הלוחמים לא עוסקים בלחימה.

חיפוש זריז בגוגל נותן מספרים של 60% לוחמי חוד, מבין כלל הלוחמים.

הגדרת "לוחמי החוד" בצה"ל מתייחסת לכוחות הלוחמים ביחידות התמרון (חי"ר, שריון, הנדסה) והיחידות המיוחדות. לפי נתוני צה"ל והמחקרים בנושא, שיעור לוחמי החוד נע בין 20% ל-30% מכלל המשרתים במערך הלוחם.

אמרת חיפשו קצר בגוגל.

זה כבר הופך מתיש. אתה פשוט מנותק מהמציאות וממציא נתונים או שאתה פשוט לא יודע לחפש.

לפני 6 דקות, sperial כתב:

שאלה לי אליך? לוחמת תותחנים שמחזיקה קו וחשופה לאש נגדית - נחשבת בעיניך לוחמת אן ג׳ובניקית? או לוחמת הגנה אווירית כשסוללת כיפת ברזל שלה חוטפת כטב״ם (ראינו סרטונים של חיזבאללה) היא בחוד או לא?

שוב התפיסה שלך כל כך מעוותת. אבל מה זה ממוסמרת.

וזה לפני לוחמות איסוף קרבי, עוקץ, פרמדיקיות, חובשות, רופאות ועוד שנמצאות בקו הראשון יחד עם הלוחמים ולפעמים גם לפניהם.

• תוכן חדש...