Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 16 שעות, sperial כתב:

הכיפות הסרוגות משתתפים יפה בתפקידים קרביים. אבל לא יותר מהמגזר החילוני. וגם ביניהם יש אנשי ישיבות ההסדר שמקבלים הנחה של 50% בשירות. אז לא לנפח את חלקם. הוא מככובד, אבל לא חריג.

זה משעשע שלמרות שיש נתונים, שנגישים לכל אחד, אתם ממשיכים להפיץ דיסאינפורמציה, שלא לומר שקרים בולטים.

הנה, דוגמה עדכנית מגלובס:

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001546919

הגיוס ליחידות קרביות בחינוך הממלכתי דתי הוא הכי גבוה באחוזים, מבין כלל הקבוצות הנבחנות.

יש ביניהם "אנשי ישיבות"?   כן, רק שרובם המוחלט לא הולכים למסלול הזה של שירות מקוצר, אבל גם אז, אותו לוחם במסלול הסדר תורם לאורך השנים, הרבה יותר מכל מיני עציצים בגלי צה"ל או בקריה, שעושים "שירות מלא".

לפני 9 שעות, Supertigre כתב:

או שאתה משקר אתה במילואים או שאתה בור מוחלט שלא יודע מה זה הוראות פתיחה באש. מחבלי חמאס התקרבו בלי סוף לגדר בתוך האזור שהיה אמור להיות שטח השמדה. מי שקובע אם מותר לירות או לו זה הדרג המדיני!!!!!!!! 

לפני 9 שעות, mikyl כתב:

תקרית ברמת מ"פ או מג"ד? לוחמים החליטו לא להגיב? הפיקוד הבכיר הסתיר את זה במשך חצי שנה שלמה? טוב שלא אמרת שלא העירו... 🤣

יצא לך לשרת במוצבים בגבול? לעשות תצפיות וסיורים? אתה יודע מה זה נוהל פתיחה באש? אותו נוהל שחוזרים עליו יום-יום לפני כל עליית משמרת או יציאה לסיור, גם אם אתה נמצא בקו שלושה חודשים ברצף ומכיר אותו בעל פה? לוחמים בשטח לא צריכים להחליט כלום, יש להם נוהל. ואתה יודע מי קובע מהו נוהל פתיחה באש בגבולות? הדרג המדיני.

שמעו, אתם 2 בורים שחצנים, זה משהו. 

נהלי פתיחה באש של צה"ל מפורטים בפקודות מטכ"ל.

מטכ"ל, כמו במטה כללי, זה שאחראי עליו...   הרמטכ"ל!

המטה הכללי, על שלל קציניו, משפטניו, ומפקדיו, הוא זה שאחראי על נהלי הפתיחה באש, בין השאר.

ועוד אותי אתם שואלים אם אני עושה מילואים?

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם

תשמע, אין לך מה לחפש בפורום. אפילו ערוץ 14 קטן עליך.

יש ״הוראות פתיחה באש״ המפורטות בפקודות הצבא. אבל הביצוע נקבע על ידי הדרג המדיני. לא כל חפ״ש, וגם לא כל מח״ט, רשאים לפתוח באש על מי שזורק אבנים על הגדר, ואפילו לא על מי שמפריח בלונים מתוך הרצועה. ההחלטה היא של הדרג המדיני, הפקודות קובעות מתי ואיך לבצע.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, sperial כתב:

תשמע, אין לך מה לחפש בפורום. אפילו ערוץ 14 קטן עליך.

שלום יאיר גולן.

לפני כשעה, sperial כתב:

יש ״הוראות פתיחה באש״ המפורטות בפקודות הצבא. אבל הביצוע נקבע על ידי הדרג המדיני.

ממש לא. הוראות פתיחה באש מפרטות בדיוק את זה כמו שזה נשמע - הוראות מתי לפתוח באש.

אם כבר, אז הביצוע בשטח יכול להתעדכן על סמך החלטת גורם פיקודי בכיר (אלוף פיקוד או תת אלוף כמדומני).

למה אתה ממשיך לכתוב שטויות בבטחון?   הכל כתוב בפקודות.

פורסם
לפני שעתיים, gadik6 כתב:

שמעו, אתם 2 בורים שחצנים, זה משהו. 

נהלי פתיחה באש של צה"ל מפורטים בפקודות מטכ"ל.

מטכ"ל, כמו במטה כללי, זה שאחראי עליו...   הרמטכ"ל!

המטה הכללי, על שלל קציניו, משפטניו, ומפקדיו, הוא זה שאחראי על נהלי הפתיחה באש, בין השאר.

אני עדיין לא בטוח אם אני מדבר עם אדם חי ושטוף מוח, או עם צ'אטבוט שהזינו לו דף מסרים, אבל צ'אטבוט הוא בדרך כלל מתוחכם יותר.
מדיניות התגובה של הצבא באזורים שונים ובתקופות שונות נקבעת אך ורק על ידי הדרג המדיני. בדיוק כמו ההחלטה אם לחסל את נסראללה או חמינאי, או אם להפציץ את הדאחייה. הצבא הוא רק הגוף המבצע.

פורסם
לפני שעתיים, gadik6 כתב:

ממש לא. הוראות פתיחה באש מפרטות בדיוק את זה כמו שזה נשמע - הוראות מתי לפתוח באש.

אם כבר, אז הביצוע בשטח יכול להתעדכן על סמך החלטת גורם פיקודי בכיר (אלוף פיקוד או תת אלוף כמדומני).

באיזה עמוד מפרטים בדיוק על אוהל ?

...

טוב, התקדמנו, אז צריך גורם  בכיר.

....

אתה יודע למה פינו ישובים שלמים מגבול הצפון ?  שאלה רטורית, ברור שאתה יודע. גם הדרג המדיני כנראה ידע למה.

המצב היה נפיץ, משך זמן ארוך..  ארוך מידי.

כשהמצב נפיץ וכל פעולה עלולה להפר את השקט(יענה בשקט)

לפני שמתחילים לחפש את הסעיף שמדבר על אוהל מיידעים גורם בכיר.

לו הייתי ביבי, הייתי דורש לידע אותי על כל התרחשות באזור הזה.

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם
לפני שעתיים, gadik6 כתב:

למה אתה ממשיך לכתוב שטויות בבטחון?   הכל כתוב בפקודות.

הוראות פתיחה באש אומרות אם יש סכנת חיים מיידית אתה פותח באש. מעבר לזה רק דרג מדיני.

וגם אם ההזיות שלך היו נכונות איך חצי שנה יש אוהל של חיזבאללה בזטח ישראל, הצבא פועל במיגוד לפקודות והדרג המדיני אפילו לא מבקש הבהרות מהרמטכל שלא לדבר על למה לא מעיפים אותו מייד?

לפני 4 שעות, gadik6 כתב:

זה משעשע שלמרות שיש נתונים, שנגישים לכל אחד, אתם ממשיכים להפיץ דיסאינפורמציה, שלא לומר שקרים בולטים.

הנה, דוגמה עדכנית מגלובס:

הגיוס ליחידות קרביות בחינוך הממלכתי דתי הוא הכי גבוה באחוזים, מבין כלל הקבוצות הנבחנות.

גם 100% מתוך 50% זה 50%. במגזר הממלכתי מתגייסים הרבה יותר.

אתה מתעלם מזה ש 20% מהכוח הלוחם זה נשים ומן הסתם אחוז בנות הציונות הדתית שם שואף לאפס.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

דווקא בתחום הזה יש מגמה חיובית, גם אם חלקית. אני סקרן מה הסיבה, האם מרד ברבנים?

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, mikyl כתב:

אני עדיין לא בטוח אם אני מדבר עם אדם חי ושטוף מוח, או עם צ'אטבוט שהזינו לו דף מסרים, אבל צ'אטבוט הוא בדרך כלל מתוחכם יותר.

אתה קודם תלמד להשתמש בגוגל, אחרי זה תדרג לי פה צ'אטבוטים.

לפני כשעה, mikyl כתב:

מדיניות התגובה של הצבא באזורים שונים ובתקופות שונות נקבעת אך ורק על ידי הדרג המדיני. בדיוק כמו ההחלטה אם לחסל את נסראללה או חמינאי, או אם להפציץ את הדאחייה. הצבא הוא רק הגוף המבצע.

הוראות פתיחה באש זה לא "מדיניות תגובה", ואין שום דימיון בין חיסול מנהיג זר, מחוץ לגבולות ישראל, לנהלי בטחון שוטף/לחימה והגנה על גבולות ישראל.

על נוהל שכן שמעת?   זה לא היה "מדיניות" ממשלה, אלא תרגולת שהייתה בשימוש נרחב בצה"ל. כשרצו לעתור נגד התרגולת, עתרו נגד אלוף הפיקוד, ולא נגד ראש הממשלה או שר הבטחון.

נהלי פתיחה באש זה נטו צבא. אין לממשלה שום זכות או יכולת להתערב בכך.

לפני 35 דקות, רוןS כתב:

באיזה עמוד מפרטים בדיוק על אוהל ?

ובאיזה עמוד מפרטים על פעילות יזומה נגד גורמי טרור ברמאללה?

לא כל דבר מפורט, אבל יש דברים שהם תחת פיקוד הדרג הצבאי הבכיר.

עצם זה שהאוהלים הוקמו על ידי חיזבאללה, בלי תגובה מיידית, זה כבר כשלון של המפקדים בשטח, ושל הפיקוד הצבאי הבכיר, שאיבד את הביצים שלו במהלך השנים.

לא צריך להתקשר לביבי כשמחבלים חודרים לשטח ישראל, אלא לטפל באיום.

לפני 35 דקות, רוןS כתב:

לו הייתי ביבי, הייתי דורש לידע אותי על כל התרחשות באזור הזה.

מזל שאתה לא ביבי, כי לא היית מצליח לעזוב את הטלפון מרוב התרחשויות.

אתם פשוט מנותקים אם אתם חושבים שכל החלטה בשטח צריכה לעלות לקבינט. 

זה צבא, לא גנון.

לפני 22 דקות, Night Driver כתב:

הוראות פתיחה באש אומרות אם יש סכנת חיים מיידית אתה פותח באש. מעבר לזה רק דרג מדיני.

אתה טועה, כרגיל. 

הנה דוגמה - עדכון הוראות פתיחה באש, לתרחישים וגזרות שונות, שבוצעו על ידי צה"ל:

https://www.idf.il/כתבות-ועדכונים/2022/יולי/שינויים-עדכונים-הוראות-פתיחה-באש-רמטכל-ירי-נשק/

מה גם שחלק מהנהלים בכלל לא מפורסמים, ושמורים רק לכוחות בגזרה הרלוונטית.

שוב, שום קשר לדרג המדיני.

וגם אם ההזיות שלך היו נכונות איך חצי שנה יש אוהל של חיזבאללה בזטח ישראל, הצבא פועל במיגוד לפקודות והדרג המדיני אפילו לא מבקש הבהרות מהרמטכל שלא לדבר על למה לא מעיפים אותו מייד?

מעיפים מיידית. אהבתי.

אתה לא יכול להדיח ראש שב"כ או יועצת משפטית, אבל רמטכ"ל יעיפו מיידית. בסדר.

גם 100% מתוך 50% זה 50%. במגזר הממלכתי מתגייסים הרבה יותר.

אתה מתעלם מזה ש 20% מהכוח הלוחם זה נשים ומן הסתם אחוז בנות הציונות הדתית שם שואף לאפס.

במגזר הממלכתי לא מתגייסים "הרבה יותר", תפסיקו להמציא נתונים.

מדובר על הבדל של כ-5% (86 מול 91), וזה מוסבר על ידי כך שדתיים רבים דוחים את הגיוס, ומתגייסים בגיל מבוגר יותר, שלא נכנס לסטטיסטיקה, אבל גם אם נלך לפי המספרים מעלה - 60% אצל הדתיים לקרבי (מתוך סך אחוז גיוס), זה יותר מ-40% מהחילונים לקרבי, אם מסתכלים על האחוז מתוך סך מחזור הגיוס.

20% מהכח ה"לוחם"?   די, נו.

כמה חיילות היו בתוך עזה או בתוך לבנון, מתוך כלל הכוחות המתמרנים?   אחוזים בודדים, במקרה הטוב.

אם אתה רוצה להסתכל על "כח לוחם" באמת, שזה חי"ר, יחידות מיוחדות, שריון ועוד, אז שם לא רק שאחוז הדתיים כנראה משמעותית גבוה יותר, אלא גם אחוז הנשים משמעותית יותר נמוך.

פורסם
לפני 56 דקות, gadik6 כתב:

אתה קודם תלמד להשתמש בגוגל, אחרי זה תדרג לי פה צ'אטבוטים.

הבוט נעלב 🤣🤣🤣

לפני 59 דקות, gadik6 כתב:

על נוהל שכן שמעת?   זה לא היה "מדיניות" ממשלה, אלא תרגולת שהייתה בשימוש נרחב בצה"ל.

אין שום קשר בין נוהל שכן לבין הוראות פתיחה באש. מישהו מהמתכנתים שלך פישל 😂

הדרג המדיני, ואך ורק הדרג המדיני, הוא שמחליט מתי להעביר מזוודות כסף לחמאס ולאפשר לחיזבאללה לטפס על הגדרות, לפרק מצלמות, להקים אוהלים ולהישאר חצי שנה בשטח ישראל. כמו כן, הוא גם זה שמחליט מתי לירות ולהפציץ, וכן על מי ועל מה. הדרג הצבאי רק מייעץ ומבצע.

פורסם
לפני כשעה, gadik6 כתב:

לא כל דבר מפורט, אבל יש דברים שהם תחת פיקוד הדרג הצבאי הבכיר.

עצם זה שהאוהלים הוקמו על ידי חיזבאללה, בלי תגובה מיידית, זה כבר כשלון של המפקדים בשטח, ושל הפיקוד הצבאי הבכיר, שאיבד את הביצים שלו במהלך השנים.

והדרג המדיני במשך חצי שנה לא ידע?

לפני כשעה, gadik6 כתב:

לא צריך להתקשר לביבי כשמחבלים חודרים לשטח ישראל, אלא לטפל באיום.

הנה דוגמה - עדכון הוראות פתיחה באש, לתרחישים וגזרות שונות, שבוצעו על ידי צה"ל:

https://www.idf.il/כתבות-ועדכונים/2022/יולי/שינויים-עדכונים-הוראות-פתיחה-באש-רמטכל-ירי-נשק/

מה גם שחלק מהנהלים בכלל לא מפורסמים, ושמורים רק לכוחות בגזרה הרלוונטית.

שוב, שום קשר לדרג המדיני.

אתה מדהא על נהלים שנועדו להתאים את התגובה לדרישות הדרג המדיני.

הצבא לא מחליט מה אלא רק איך וגם זה לא באופן אוטונומי.

לפני כשעה, gadik6 כתב:

מעיפים מיידית. אהבתי.

תעבוד לפי המהלים והחוק ולא תהיה לך בעיה לנחליף את מי שתרצה.

לפני כשעה, gadik6 כתב:

מדובר על הבדל של כ-5% (86 מול 91), וזה מוסבר על ידי כך שדתיים רבים דוחים את הגיוס, ומתגייסים בגיל מבוגר יותר, שלא נכנס לסטטיסטיקה, אבל גם אם נלך לפי המספרים מעלה - 60% אצל הדתיים לקרבי (מתוך סך אחוז גיוס), זה יותר מ-40% מהחילונים לקרבי, אם מסתכלים על האחוז מתוך סך מחזור הגיוס.

כרגיל אתה מתעלם מהמציאות ומתייחס אצל הכיפות הסרוגות לבנים בלבד. יש עוד 50% מהם שמתגייסים באחוזים נמוכים מאוד 

לפני כשעה, gadik6 כתב:

20% מהכח ה"לוחם"?   די, נו.

כמה חיילות היו בתוך עזה או בתוך לבנון, מתוך כלל הכוחות המתמרנים?   אחוזים בודדים, במקרה הטוב.

אז כולם משקרים כי זה לא מסתדר עם המרטיב שלך?

לפני כשעה, gadik6 כתב:

אם אתה רוצה להסתכל על "כח לוחם" באמת, שזה חי"ר, יחידות מיוחדות, שריון ועוד, אז שם לא רק שאחוז הדתיים כנראה משמעותית גבוה יותר, אלא גם אחוז הנשים משמעותית יותר נמוך.

כוח לוחם הוא כוח לוחם.  זה כולל גם מטכליסטים אבל גם כפיר.

והדתיים נמצאים באחוז גבוה בעיקר בשריון בגלל השירות המקוצר שלהם. יש יחידות שהם אפילו לא יספיקו לסיים הכשרה.

וד"א, זו גם הסיבה לאחוזי הנפגעחם הגבוהים. שריון חוטפים יותר חזק מהאחרים.

פורסם (נערך)
לפני 38 דקות, mikyl כתב:

הבוט נעלב 🤣🤣🤣

אני כבר אמרתי לך לא פעם - אני כנראה עולה עליך בכל פרמטר של השכלה, ידיעת שפות, הישגים מקצועיים ועוד.

זה שתמשיך לקרוא לי בוט או ביביסט או לא יודע מה, לא ישנה את העובדה שאתה עילג, עם כל הכבוד.

לפני 38 דקות, mikyl כתב:

הדרג המדיני, ואך ורק הדרג המדיני, הוא שמחליט מתי להעביר מזוודות כסף לחמאס ולאפשר לחיזבאללה לטפס על הגדרות, לפרק מצלמות, להקים אוהלים ולהישאר חצי שנה בשטח ישראל.

אין מה לענות, אז עברנו שוב לדבר על מזוודות כסף?

לא, הדרג המדיני לא מחליט. החייל בשטח מקבל פקודות מהמפקדים שלו, שלהם יש שרשרת פיקוד משלהם.

כל הדברים שתיארת זה אך ורק פיקוד צבאי.

לא לקבינט לא לשר הבטחון ולא לראש הממשלה אין אמירה בנושא של הקמת אוהלים או פירוק מצלמות.

לפני 38 דקות, mikyl כתב:

כמו כן, הוא גם זה שמחליט מתי לירות ולהפציץ, וכן על מי ועל מה. הדרג הצבאי רק מייעץ ומבצע.

גם לא נכון. הפצצות של חיל האוויר למשל מנוהלות מהבור שלהם בקריה, ומי שמקבלים שם החלטות זה קצינים בחיל האוויר (זה אגב פורסם בעיתונות, אין פה שום דבר סודי).

ברוב המקרים, לא יושב שם שום פוליטיקאי שמאשר מתי אפשר לירות ומתי לא.

כנ"ל לגבי חיילים שפועלים בלבנון או בעזה (ולפני זה על הגבולות) - אם אני צריך לירות במישהו, אני לא צריך את האישור של ביבי, אלא רק של המפקד מעליי (וגם הוא יקבל אישור מקצין בכיר ברובם המוחלט של המקרים, אין פה שום דרג מדיני בתהליך).

לפני 35 דקות, Night Driver כתב:

כרגיל אתה מתעלם מהמציאות ומתייחס אצל הכיפות הסרוגות לבנים בלבד. יש עוד 50% מהם שמתגייסים באחוזים נמוכים מאוד 

תגיד, לא למדתם ליבה?

הבאתי פה נתונים עדכניים, ואתה ממשיך לכתוב דברים לא נכונים?

אצל החילונים:

גברים - 93% גיוס מתוכם 46% קרבי, כלומר 43% הולכים לקרבי כל מחזור, מתוך סך מחזור הגיוס. 

נשים - 91% גיוס מתוכם 14% קרבי, כלומר 13% לקרבי.

נניח שמחזורי הגיוס של גברים ונשים שווים, אז נגיע לממוצע משוקלל של 28% לקרבי.

אצל דתיים:

גברים - 87% גיוס מתוכם 60% קרבי, כלומר 52% הולכים לקרבי כל מחזור, מתוך סך מחזור הגיוס. 

נשים - 30% גיוס מתוכם 18% קרבי, כלומר 5% לקרבי.

ממוצע משוקלל של 28.5% לקרבי. כמו או אפילו יותר מהחילונים. 

וזה עוד מבלי להתחשב בכך שהרבה מהנשים הדתיות שלא מתגייסות הולכות לשירות לאומי, ואצל הגברים הדתיים רבים דוחים גיוס ולכן לא נספרים בסטטיסטיקה.

כוח לוחם הוא כוח לוחם.  זה כולל גם מטכליסטים אבל גם כפיר.

כפיר זה לא חי"ר?

דיברתי על "לוחמים" במערכים כמו הגנה אווירית של חיל האוויר, חיל הגבולות וכדומה.

עם כל הכבוד לתרומתם, אין מה להשוות בין לוחם גולני ללוחם חץ בחיל האוויר.

והדתיים נמצאים באחוז גבוה בעיקר בשריון בגלל השירות המקוצר שלהם. יש יחידות שהם אפילו לא יספיקו לסיים הכשרה.

וד"א, זו גם הסיבה לאחוזי הנפגעחם הגבוהים. שריון חוטפים יותר חזק מהאחרים.

הדתיים נמצאים באחוז גבוה בחלק גדול מיחידות חיל הרגלים והיחידות המיוחדות, ורואים את זה בשטח. 

רובם לא הולכים למסלול המקוצר, לכן שוב אתה מדבר שטויות.

שריון חוטפים יותר חזק ביחס לאחרים?   קשקוש מוחלט. רוב הנפגעים הם מיחידות חי"ר/הנדסה, בלי קשר לדתיים או לא דתיים.

הם נפגעים יותר כי הם נמצאים יותר בלחימה, יותר בתפקידים קרביים, ויותר בתפקידי פיקוד זוטרים כמו מפקד מחלקה או פלוגה. 

אז כולם משקרים כי זה לא מסתדר עם המרטיב שלך?

מי זה "כולם"?

קרבי לא אומר אם זה קרבי חיל רגלים או מערכים פחות קדמיים.

בניגוד אליך, אני עדיין עושה מילואים כלוחם, ואני רואה שבלחימה עצמה, אין כמעט נשים.

בוא נגיד שעדיין לא ראיתי בחורה מטהרת בית או מסתערת עם נגב בהיתקלות עם מחבלים בכפר, לא בעזה ולא בלבנון.

פורסם

אתה מדבר על 58% גיוס אצל הכיפות הסרוגות מול מעל 90% אצל החילוניים. 

כצעט חצי לא מתגייסים בעלל ולזה אתה קורא ציבור תורם?

אני סיימתי עם מילואים לפני 20 שנה יקב פציעה ונכות. עד אז עשיתי כל שנה בערך חודש כלוחם.

אני רואה את החברים והחברות של הבנות שלי ואת האחיינים שלי. יש לא מעט בנות בלחימה כולל בתוך עזה ובתוך לבנון.

פורסם

האמת היא שכבר צריך להפסיק לקרוא לציונות הדתית כך, כיום הוא פשוט סתם דתיים, עוד זרם ביהדות, ברובם כבר אין בהם שום דבר ציוני. 

פורסם

@gadik6 אם אתה כזה משכיל אולי גם תשקלל את הממוצעים? טוב, הנתונים חסרים, מן הסתם חסויים, אבל אל תכתוב חיזוביפ לא מבוססים.

וכשאתה מספר על עבודת הקצינים בבור של חיל האוויר אתה מוזמן גם לציין שאת היעדים, את ההגבלות, מה צריך ומה אסור להפציץ וכו׳ קובע הדרג המדיני. הקצינים בבור ובטייסות יקבלו את ההוראות, תפקידם לקבוע איזה מטוסים יטוסו, האיזה נתיב, איזה חימוש יטילו על כל יעד על מנת למטב את התוצאה, אבל מי שיקבע האם מפציצים או לא מפציצים בנתנז או ביירות יהיה הדרג המדיני - הוא יקבל נתוני מודיעין והערכות, אבל הוא המחליט והמנחה (אופס, השתמשתי במילה האהובה על ביבי, shame on me). אם עד עכשיו לא הבנת את זה אז אני מיואש.

אגב, משהו היסטורי, אבל רלוונטי לדיון הנוכחי: מי החליט על פתיחת מנהרות הכותל (והצית מהומות)? 

• אהבתי 1

• תוכן חדש...