Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 18 דקות, gadik6 כתב:

עכשיו לנושא המקרה המדובר - בוא ניקח מקרה היפותטי בו קוראים לקצין לא עומר מיארה, אלא אבנר נתניהו, או שובאל בן גביר, או בניה סמוטריץ'. למה קשה לי להאמין שגם אז זה היה "בקטנה", ו"כולם עושים", ושגם אז לא הייתה נפתחת חקירת מצ"ח?

אה, זה ממש קל למה זה קשה לך להאמין, אבל נראה לי שזה קשור יותר למקורות המידע שלך בשנים האחרונות, בדפי הפייסבוק שאתה עוקב אחריהם, דפי היוטיוב שהאלגוריתם ממליץ לך וכן הלאה.

לי קל מאוד להאמין שהתגובה של הצבא הייתה אותה תגובה.

פורסם (נערך)
לפני 59 דקות, gadik6 כתב:

ואני לקחתי הביתה מסוק אפאצ'י ופסל של ישו.

בוא נו, חלאס עם החרטוטים. אתה גנבת מכולה שלמה מחברים שלך לפלוגה או ליחידה?

כי אם לא, אז אין שום קשר למקרה המדובר.

תגיד לי היית בקרבי?

אתה אוסף, משהו פה, משהו שם, פה ציוד של נגמ"ש, שם ציוד של פומ"ה, פה מוצא ווסט, שם אומר לחייל להביא את התרמוקן.

זה החיים בצה"ל.

לפני 59 דקות, gadik6 כתב:

אתה צודק. אם לא "ביבי", אז היה לך פה חינוך כמו בסינגפור, מחירי מילקי כמו בברלין, ובתי חולים ברמה של בית חולים פרטי אמריקאי.

לא סינגפור ולא עמייאת, אבל יותר טוב מהפח אשפה שיש לנו פה.

אני רוצה תוצאות לא תירוצים.

בטח בזמן שהוא נלחם על חוק ללומדי תורה בזמן שאנשים פה אוכלים צווי 8 כמו מניאקים.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
פורסם
לפני כשעה, gadik6 כתב:

המצב בשבילך בעולם היה יותר נוח פשוט כי לאירופאים נוח לעצום את העיניים, כמו צפרדע שמתבשלת במים לאט לאט.

גם בצפון ובדרום היה "שקט" עד ה-7 באוקטובר. החיים האירופאים מאוד נוחים, למה להתעסק עם מלחמות ומה שיקרה עוד כמה שנים, ויתפוצץ לכל האירופאים בפנים.

אגב, סתם מתוך עניין - איך טראמפ גרם לחיים שלך בעולם להיות פחות נוחים?

קודם החלטת שמה שאני אומר הוא לא תקף ואז החלטת לשאול אותי למה בכלל התכוונתי? נשמע הגיוני. נשמע ששווה לכתוב פה.

לפני כשעה, gadik6 כתב:

אני לא מדבר על מלחמות הסחר מול אירופה

בכית שהאירופאים לא באים לעזור.

לפני כשעה, gadik6 כתב:

רוב העולם מונהג על ידי בריונים, ולכן כמעצמה, כלפי חוץ, אתה צריך להיות הבריון הכי גדול.

תיאוריה מעניינת. מגניב, עכשיו בוא נמשיך איתה סבבה?

התנהגת כמו בריון כלפי מדורו, מפה ועד הודעה חדשה חובבי טראמפ הסבירו שזה בכלל למען האזרחים הונצואלים. בינתיים נראה שזה היה רק כדי לגנוב - סליחה להעביר - את הנפט לתוך ארהב

ואז החלטת ללכת על איראן, וכופכפת. כן, פיצצת אותם במכות, אבל הפסדת כי כרגע הם עושים מה בא להם, ולא מפחדים מהאיומים (הבאמת ריקים מתוכן) שלך, ויורים על ספינות, ובסוף במקום שהילד המפוצץ מכות המסכן יבכה לאמא, הוא עוד מכניס אגרופים על הדרך. בתור ביריון - נכשלת. וזה האסון. גם אם הולכים לפי השיטה שלך, ההפסד מול איראן הוא אסון גלובלי. 

לפני כשעה, gadik6 כתב:

בדיוק כמו שישראל צריכה להיות הבריון הכי גדול במזרח התיכון כדי לשרוד.

ישראל הייתה ועדיין הבריון הכי גדול במזרח התיכון. או שאשמח לשמוע מי היה עד עכשיו. 

עדיין, הסיבה היחידה שאתה חושב שאתה מנצח זה כי אתה חי בסרט. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
לפני 32 דקות, flytomars כתב:

אה, זה ממש קל למה זה קשה לך להאמין, אבל נראה לי שזה קשור יותר למקורות המידע שלך בשנים האחרונות, בדפי הפייסבוק שאתה עוקב אחריהם, דפי היוטיוב שהאלגוריתם ממליץ לך וכן הלאה.

לי קל מאוד להאמין שהתגובה של הצבא הייתה אותה תגובה.

נראה לי שלא היית במסגרת צבאית הרבה זמן, כי הצבא, כגוף, זה מערכת מסואבת, לא יעילה, מלאה בכיסויי תחת, גישת שמור לי ואשמור לך, קומבינות, קצינים שמקודמים לא על סמך היכולת אלא על סמך "קשרים" ויס מנים ועוד.

מערכת שלא יודעת לקבל ביקורת, ובוודאי לא כזאת שיש בה "צדק".

אז אני אומנם דיברתי בעיקר על התגובה של כל מיני אנשים פה שטוענים שזה בקטנה, ו"שיט הפנס", אבל גם בצבא יש מעורבות של פוליטיקה, ויש מספיק מקרים בהם אם אתה "שחור" אתה תידפק, אבל אם אתה הבן של היועצת, אז במקרה החייל שממנו דפקת את האפוד לא ירצה להגיש תלונה, כי במקרה דיבר איתו איזה עורך דין בכיר.

לפני 13 דקות, יובל .מ. כתב:

תגיד לי היית בקרבי?

אתה אוסף, משהו פה, משהו שם, פה ציוד של נגמ"ש, שם ציוד של פומ"ה, פה מוצא ווסט, שם אומר לחייל להביא את התרמוקן.

זה החיים בצה"ל.

לא, רק אתה ועוד אחד פה, שמספר על מורשת קרב ממלחמת יום כיפור, רק אתם הייתם בקרבי. כל השאר היו בש"ג בקריה.

די נו. מדברים פה על לגנוב אפוד לחבר ליחידה/פלוגה, במילואים. לא סיפורים על איך הרס"פ שלך ארגן מכולה, או איך התארגנת על ציוד לנגמ"ש או איך דפקתם לחבר'ה מגבעתי את הווסטים בסדיר, כי הם שכחו אותם בשטח.

כל מה שאתה מספר פה לא קשור.

כולם מתארגנים או מתקמבנים, אבל זה שונה מלדפוק ציוד לחימה, שנמצא בחדר סגור, ועוד של חבר שלך ליחידה, בטח כאשר זה מצולם. זה נקרא לגנוב. לא להשלים, לא להתקמבן, לגנוב.

לפני 13 דקות, יובל .מ. כתב:

לא סינגפור ולא עמייאת, אבל יותר טוב מהפח אשפה שיש לנו פה.

תגיד תודה שאתה חי בישראל ולא נולדת במצרים, או בהודו, או בסין, כי סיכוי סביר שבמקום להתלונן באינטרנט על פח האשפה שאתה חי בו, היית באמת חי בפח אשפה ואוסף שם אוכל ברחוב (סטטיסטית, לא ספציפית אתה).

חבורה של בכיינים, שלא מבינים כמה מזל יש להם שהם חיים בישראל. 

אפשר לחשוב שבמדינות "מערביות" אחרות מלקקים דבש, הכל זול, ומזוודה של דולרים או יורו פשוט נופלת לך על הראש בתחילת כל חודש.

אז כן, יש המון מה לשפר, החינוך גרוע עד סביר (תגיד תודה להסתדרות המורים, לארגון המורים, למשרד החינוך הלא יעיל, ההסתדרות וחבריהם), המחירים עלו, ועדיין, בסך הכל, זה מקום מצוין לחיות בו.

עריכה אחרונה על ידי gadik6
  • אהבתי 1

פורסם
לפני 9 שעות, gadik6 כתב:

איראן ממש לא הכריחה כלום. לבנון מנותקת מההסכם עם איראן, למרות שהם ניסו להשיג זאת.

אתה מדבר על ההפצצה לפני 3 שבועות?   בניין ריק זה לא היה, זה דבר ראשון. דבר שני, מדובר על הדאחייה במקרה?   זאת שטראמפ "אסר" עלינו להפציץ, כביכול, ואנחנו בכל זאת מפציצים מדי פעם?

ואין תקדים?   הצחקת אותי. חיזבאללה תקף אותנו אחרי ה-7 באוקטובר, למרות המסרים ה"מפייסים", ולמרות שביידן אמר להם דונט, אז תקדים זה לא. מה גם שישראל ממשיכה לפעול על אדמת לבנון, כולל הפצצות מהאוויר, ממש בימים אלו, ומה חיזבאללה עושה?   בערך כלום.

כמו בעזה - קשקשו על הפסקת אש, הפסקת תקיפות, כשפועל, ישראל רק ממשיכה להשתלט על עוד ועוד שטחים.

אתה לא מתווכח עם מה שאני כותב, אלא מתפזר..

הטענה שלי היא שישראל וארה"ב הפסידו את המלחמה, למרות כל ההפצצות. ההוכחה: אחרי שהמלחמה נערצה בהפסקת אש, איראן - למרות כל הנזק שנגרם לה לכאורה - הרגישה בטוחה לחלוטין בעצמה לירות עלינו כתגובה למשהו שקרה בלבנון. והתקדים הוא לא בזה שירו עלינו, אלא בזה שאיראן חיברה בין הזירות. והרגישה בטוחה לעשות את זה, כשלפי הטענה שלך היא כביכול מובסת ומרוסקת.

לפני 9 שעות, gadik6 כתב:

ה פשוט קשקוש מוחלט. המלחמה הזאת היא הצלחה פנומנלית, לא רק צבאית, אלא בעיקר מבחינה מדינית/תודעתית - תקיפה ישירה של איראן, לראשונה זה עשרות שנים, עליונות מוחלטת, מכל בחינה, חיזוק הקשרים עם מדינות ערב ה"מתונות", פגיעה אנושה בכל הפרוקסיז ועוד ועוד.

וחכה, עם איראן הסיפור עוד לא נגמר. למזלנו, יש לנו עוד שנתיים+ של טראמפ.

המלחמה מסתיימת בזה שאיראן הולכת לקחת כסף על מעבר במקום שעד היום המעבר בו היה חינמי, כל העולם נכנע לזה - כולל ארה"ב נכון לרגע זה, כל העולם מבין שלמערב אין מענה לזה - כולל ארה"ב נכון לרגע זה, השלטון באיראן יציב לחלוטין ולא קרוב למיטוט, מדינות ערב מבינות שבסיסים אמריקאים בשטחן הוא ריסק קיצוני גם כלכלי (פורום רכב - מי זוכר שביטלו מרוצי פ1? וזו רק דוגמא, כן?) ולארה"ב אין יכולת ממשית להגין עליהן.

את הפגיעה בפרוקסיז - שאני מקווה שהיא אכן אנושה, אבל אני לא יודע - היה אפשר להשיג בלי פיאסקו באיראן ושני סבבים של שקרים על הישגי ענק שם.

לפני 9 שעות, gadik6 כתב:

"בזכותך" הייתי צריך להקשיב עכשיו ל-40 דקות ראיון (מזל שיש מהירות X2ׂ), 

אתם, כרגיל, נופלים על משפט אחד, שנאמר 30 דקות לתוך הראיון, כחלק מתשובה ארוכה ורצינית.

אני חושש שאתה לא מבין את הטענה, לפחות לא את שלי. אני לא אמרתי שנתניהו לא נתן תשובה. אמרתי שרק חלאה קיצונית היה בכלל מראש עונה קודם כל בבדיחה. וזה מראה לך מי האיש ואיך המוח שלו עובד. זו לא הפעם הראשונה גם. זוכר שהוא הלך להעיד בועדת החקירה על הר מירון - שם גילינו שצריך למשוך בדש מעילו כדי שיפעל? אתה זוכר מה היתה התגובה שלו לתקשורת כששאלו איך עבר היום? "כואב לי הגב". זה האיש. ואני חושב שזה חושף באופן יוצא דופן למה הוא לא מתאים להיות מנהיג.

עכשיו, אני מכיר את כל השיט של המסנגרים - כולם חראות, זה לא משנה שהוא התבדח - משנים המעשים, זה לא משנה שהוא משקר - בלה בלה בלה. ובכן, אני כן חושב שזה משנה. כמובן, עקרונית, אדם יכול להיות מנהיג פנומנלי ובכל זאת ביומיום לשים ענק על כל מי שנמצא תחתיו וכל מי שהוא אמור להוביל. אבל חלק מהתפקיד של נתניהו פה זה גם לרתום אנשים ולחבר ולשמור על המדינה ועל תחושת השייכות של האזרחים ועוד כל מיני דברים, שבגללם אנחנו מלמדים ילדים היסטוריה בבית ספר, מציינים את יום השואה, הוא הולך לטקסים בקבר של אח שלו כל שנה וכו'. אבל מסתבר, בכל פעם מחדש, שאת נתניהו כל זה לא מעניין. וכשמבינים את זה - הרבה יותר קל להבין למה המדינה נראית כמו שהיא נראית. וגם למה הוא משקיע 0 מאמץ בלטפל בבעיות ארוכות טווח בחברה הישראלית (וכנראה משכנע את עצמו שאם יטפל בגרעין האיראני - משהו שהוא נכשל גם בו, כמובן - כל השאר לא משנה ויזכרו אותו בתור בטמן בחזקת משיח)

• אהבתי 4
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 4 שעות, יובל .מ. כתב:

בתקופה של ביבי בתור ראש ממשלה נהיה לי פה יותר יקר, חינוך גרוע יותר, בתי חולים עמוסים ותשתיות עולם שלישי.

גם אם הוא לא מושחת הוא ראש ממשלה כושל.

אבל אנחנו מעצמה, לא ?

שלחנו עיר שלמה לבית הבראה(ק"ש). תראה לי עוד מדינה שמסוגלת לפנק את תושביה בזמן מלחמה.

מעצמה.

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם
לפני כשעה, gadik6 כתב:

זה שהצבא רק התדרדר זה נכון. מה אפשר לצפות כשהוא מונהג על ידי טיפוסים כמו יאיר גולן, דן חלוץ, בני גנץ ועוד.

דן חלוץ היה רמטכל לפני 20 שנה.

גנץ היה רמטכל תחת ביבי. אייזנקוט היה רמטכל תחת ביבי. גולן היה סגן רמטכל תחת ביבי.

זה לא אישי נגדך, אבל מה שהכי מפליא אותי בתומכי ביבי, זה שהם אף פעם לא "שמים לב" שמערכת הבטחון של ה-10-15 שנים אחרונות מובלת ע"י אנשים שנברחו על ידי ביבי. אם אתם לא מרוצים מהצבא ואיך שהוא נראה בסוף 2023, נתניהו הוא האדם הראשון שאתם צריכים לבוא אליו בטענות. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, gadik6 כתב:

החינוך גרוע עד סביר (תגיד תודה להסתדרות המורים, לארגון המורים, למשרד החינוך הלא יעיל, ההסתדרות וחבריהם

סתם מסקרנות, יש משהו שהממשלה וזה שעומד בראשה כבר 17 שנה (חוץ משנה אחת) כן אחראית לו? או שלכל מחדל, כשל, או סתם ניהול גרוע, אתה תמצא אחראי אחר?

אם אני מבין נכון, לדעתך מדובר במדינה הכי מוצלחת בעולם, בזכות ניהול למופת של אדם אחד ואם במקרה יש תקלות קטנות כמו טבח וחטיפה המונית או מערכת חינוך כושלת, זה בגלל משהו אחר.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני שעתיים, gadik6 כתב:

לא, רק אתה ועוד אחד פה, שמספר על מורשת קרב ממלחמת יום כיפור, רק אתם הייתם בקרבי. כל השאר היו בש"ג בקריה.

די נו. מדברים פה על לגנוב אפוד לחבר ליחידה/פלוגה, במילואים. לא סיפורים על איך הרס"פ שלך ארגן מכולה, או איך התארגנת על ציוד לנגמ"ש או איך דפקתם לחבר'ה מגבעתי את הווסטים בסדיר, כי הם שכחו אותם בשטח.

כל מה שאתה מספר פה לא קשור.

כולם מתארגנים או מתקמבנים, אבל זה שונה מלדפוק ציוד לחימה, שנמצא בחדר סגור, ועוד של חבר שלך ליחידה, בטח כאשר זה מצולם. זה נקרא לגנוב. לא להשלים, לא להתקמבן, לגנוב.

לפי החיפוש בגוגל רשום שהוא הודח אז לא יודע מה אתה רוצה.

ואתה עדיין מייחס לזה יותר מדי חשיבות.

לפני שעתיים, gadik6 כתב:

תגיד תודה שאתה חי בישראל ולא נולדת במצרים, או בהודו, או בסין, כי סיכוי סביר שבמקום להתלונן באינטרנט על פח האשפה שאתה חי בו, היית באמת חי בפח אשפה ואוסף שם אוכל ברחוב (סטטיסטית, לא ספציפית אתה).

חבורה של בכיינים, שלא מבינים כמה מזל יש להם שהם חיים בישראל. 

אפשר לחשוב שבמדינות "מערביות" אחרות מלקקים דבש, הכל זול, ומזוודה של דולרים או יורו פשוט נופלת לך על הראש בתחילת כל חודש.

אז כן, יש המון מה לשפר, החינוך גרוע עד סביר (תגיד תודה להסתדרות המורים, לארגון המורים, למשרד החינוך הלא יעיל, ההסתדרות וחבריהם), המחירים עלו, ועדיין, בסך הכל, זה מקום מצוין לחיות בו

"התרשלתי בניתוח ואיבדת יד אבל לפחות אתה בחיים"

"שמע קדחתי לך בצינור מים אבל לפחות לא שרפתי לך את הבית"

לא מבין למה אני צריך להגיד תודה על הבינוניות שיש פה בזמן שאני משלם את המיסים המטורפים, עובד את כמות השעות בין הגבוהות בעולם, נושא בנטל ביחד עם עוד חצי מהאוכלוסייה בלבד ומשרת בצבא בזמן שילדים בני 18 יושבים בבית.

מעדיף את הבן של מיארה על הנכד של גפני ודרעי.

• אהבתי 5
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 11 שעות, gadik6 כתב:

תגיד תודה שאתה חי בישראל ולא נולדת במצרים, או בהודו.....

...חבורה של בכיינים, שלא מבינים כמה מזל יש להם שהם חיים בישראל. 

- - "מודה אני על שלא נולדתי באבו-דאבי"  - -    נוסח חדש.

ותודה לגדיק (קקקטאריק ?) על שהבהיר לנו בצורה משכנעת, יש לנו מזל, זכינו לחיות בישראל עם מאי גולן.  

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

טוב נו, נקווה שהפסקת האש הבאה תתחיל לפני אמצע אוגוסט כי הזמנתי טיסות.

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 19 שעות, יבגניפ כתב:

הטענה שלי היא שישראל וארה"ב הפסידו את המלחמה, למרות כל ההפצצות. ההוכחה: אחרי שהמלחמה נערצה בהפסקת אש, איראן - למרות כל הנזק שנגרם לה לכאורה - הרגישה בטוחה לחלוטין בעצמה לירות עלינו כתגובה למשהו שקרה בלבנון. והתקדים הוא לא בזה שירו עלינו, אלא בזה שאיראן חיברה בין הזירות. והרגישה בטוחה לעשות את זה, כשלפי הטענה שלך היא כביכול מובסת ומרוסקת.

נתחיל מזה שאיראן רצתה לחבר בין הזירות, אבל זה לא ממש הלך לה.

ה"הסכם" בינה לארה"ב לא כולל את לבנון, אלא זה הסכם נפרד בין לבנון לישראל, וגם ישראל תקפה בתגובה.

בנוסף, ישראל ממשיכה לפעול בלבנון גם כיום.

ושוב, מה שאיראן בנתה לנו על הגבול הצפוני במשך 20 או 30 שנה, חמור לא פחות מירי של 30 טילים. כלומר זה שאיראן תקפה אותנו כתגובה, כביכול, על פעולות צה"ל בלבנון, זה מבחינתי לא כזה "ביג דיל" ביחס למה שעברנו פה איתם, רק בצורה עקיפה.

עכשיו אם המדד שלך להפסד שלנו זה שאיראן ממשיכה לתקוף, אז נסכים לא להסכים.

אם אתה מצפה לכניעה בסגנון גרמניה הנאצית, שאיזה קצין איראני בכיר בא לרמטכ"ל שלנו ומודיע על כניעתו, זה לא יקרה. אתה מתמודד עם ג'יהאד. הם ימשיכו להילחם גם כשישארו להם 2 חיילים ורוגטקה עם אבנים.

אבל לדעתי, זה לא סותר בשום צורה את העובדה שאיראן מוחלשת, מכל בחינה, ושהנזק שהיא ספגה, הוא בעשרות או מאות מונים גרוע יותר בהשוואה לנזק שאנחנו ספגנו, ובטח ארה"ב. 

ואני אחזור על מה שכתבתי - לדעתי, זה לא נגמר.

אם טראמפ יסיים את הקדנציה שלו, והמשטר באיראן ישאר כמו שהוא, אז אפשר יהיה להגיד שנכשלנו.

המלחמה מסתיימת בזה שאיראן הולכת לקחת כסף על מעבר במקום שעד היום המעבר בו היה חינמי, כל העולם נכנע לזה - כולל ארה"ב נכון לרגע זה, כל העולם מבין שלמערב אין מענה לזה - כולל ארה"ב נכון לרגע זה, השלטון באיראן יציב לחלוטין ולא קרוב למיטוט, מדינות ערב מבינות שבסיסים אמריקאים בשטחן הוא ריסק קיצוני גם כלכלי (פורום רכב - מי זוכר שביטלו מרוצי פ1? וזו רק דוגמא, כן?) ולארה"ב אין יכולת ממשית להגין עליהן.

אני לא יודע על סמך מה אתה קובע אם השלטון באיראן יציב. די בטוח שהוא יציב פחות מאשר לפני המלחמה הישירה איתם, אבל זה רק ימים יגידו. 

לגבי מדינות ערב - הן מבינות את ההיפך, שאיראן היא האויב, ושהן צריכות להשקיע יותר בהגנה ואולי גם בהתקפה.

כן, מלחמה זה לא נעים, אבל האלטרנטיבה של לתת לאיראן להתעצם גרועה עוד יותר.

את הפגיעה בפרוקסיז - שאני מקווה שהיא אכן אנושה, אבל אני לא יודע - היה אפשר להשיג בלי פיאסקו באיראן ושני סבבים של שקרים על הישגי ענק שם.

הפרוקסיז זה פיצוחים לעומת פצצת גרעין שנופלת לך על הראש.

אני חושש שאתה לא מבין את הטענה, לפחות לא את שלי. אני לא אמרתי שנתניהו לא נתן תשובה. אמרתי שרק חלאה קיצונית היה בכלל מראש עונה קודם כל בבדיחה. וזה מראה לך מי האיש ואיך המוח שלו עובד. 

זה היה 30 דקות לתוך הראיון, אחרי ששאלו אותו שוב איך הוא השתנה או איך זה השפיע עליו, כאשר בפעם הראשונה הוא ענה תשובה יותר "רשמית"

לדעתי זה זניח, אבל כל אחד שיחשוב מה שבא לו.

דן חלוץ היה רמטכל לפני 20 שנה.

גנץ היה רמטכל תחת ביבי. אייזנקוט היה רמטכל תחת ביבי. גולן היה סגן רמטכל תחת ביבי.

הרמטכל הוא בחירה של שר הבטחון, אבל בזה אני מסכים - שרי הבטחון עשו עבודה לא משהו בבחירת ההנהגה של הצבא, ונתניהו חתום על ההחלטות שלהם בתור זה שאישר.

מצד שני, מה היו האלטרנטיבות לכל אחד מהם?

אבל הנה, עכשיו נתניהו מינה את זיני ואת גופמן, שני מינויים מצויינים לדעתי, וכולם יוצאים מהכלים, כי הם לא מה"קליקה".

תאר לך מה היה קורה אם במקום יאיר גולן היה נבחר עופר וינטר. אבל אתה יודע למה אנחנו לא נדע?   כי ראשי הצבא דאגו להעיף אותו, כי גם הוא לא התאים להם ל"קליקה", אז הוא לא היה בכלל אופציה (ולך עכשיו תנסה להביא רמטכ"ל "מבחוץ").

זה לא אישי נגדך, אבל מה שהכי מפליא אותי בתומכי ביבי, זה שהם אף פעם לא "שמים לב" שמערכת הבטחון של ה-10-15 שנים אחרונות מובלת ע"י אנשים שנברחו על ידי ביבי. אם אתם לא מרוצים מהצבא ואיך שהוא נראה בסוף 2023, נתניהו הוא האדם הראשון שאתם צריכים לבוא אליו בטענות. 

הראשון זה שר הבטחון, אחריו הרמטכלים, ואחרי זה נתניהו כמובן.

אגב, סתם שאלה - כמה מקרים היו בהם שר הבטחון וראש הממשלה בחרו רמטכ"ל בניגוד להמלצת קודמו בתפקיד, או ראש ממשלה שלא אישר בחירה של שר הבטחון?

לפני 18 שעות, פינדר כתב:

סתם מסקרנות, יש משהו שהממשלה וזה שעומד בראשה כבר 17 שנה (חוץ משנה אחת) כן אחראית לו? או שלכל מחדל, כשל, או סתם ניהול גרוע, אתה תמצא אחראי אחר?

יש דבר אחד - לנתניהו והממשלות שלו היו חסרות ביצים, כנראה שהם נדבקו מראשי הצבא.

ביצים לא לתת לאיראן לבנות טבעת חנק סביבנו, וביצים למשול ולא להיגרר אחרי פקידים ושופטים מנותקים.

אבל קשה להאשים אותם. אף ממשלה לא הייתה מקבלת מנדט לצאת לכיבוש עזה לפני ה-7 באוקטובר, או מלחמה עם חיזבאללה.

לגבי משילות - ראינו מה קרה כשהממשלה כן רצתה לעשות רפורמה משפטית.

אז איך אומרים - כשאתה מפנה אצבע מאשימה כלפי נתניהו, 3 אצבעות מופנות חזרה אליך.

לפני 18 שעות, פינדר כתב:

אם אני מבין נכון, לדעתך מדובר במדינה הכי מוצלחת בעולם, בזכות ניהול למופת של אדם אחד ואם במקרה יש תקלות קטנות כמו טבח וחטיפה המונית או מערכת חינוך כושלת, זה בגלל משהו אחר.

לא. לדעתי מדובר במדינה טובה לגור בה, גם ביחס למדינות המערב, למרות כל הבעיות, ובעיקר על אף השכונה המחורבנת שאנחנו נמצאים בה.

לכן, כשמישהו מספר לי שהוא גר במדינת פח אשפה (או מה שלא יהיה המינוח המדויק), קצת קשה לי שלא לגחך.

לפני 8 שעות, רוןS כתב:

ותודה לגדיק (קקקטאריק ?) על שהבהיר לנו בצורה משכנעת, יש לנו מזל, זכינו לחיות בישראל עם מאי גולן.  

אני לא חושב שמאי גולן היא מודל לחיקוי או שרה מצוינת, אבל על כל מאי גולן שתביא לי מהקואליציה, אני אמצא לך אחת יותר גרועה באופוזיציה.

מי ישמע שורפת הקרשים באיילון נעמה לזימי יותר טובה.

לפני שעה, SlowRide כתב:

טוב נו, נקווה שהפסקת האש הבאה תתחיל לפני אמצע אוגוסט כי הזמנתי טיסות.

ה"הסכם" עם איראן לא מחזיק מעמד?   שוקינג!!!

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם
לפני 55 דקות, gadik6 כתב:

נתחיל מזה שאיראן רצתה לחבר בין הזירות, אבל זה לא ממש הלך לה.

כול כך לא הלך לה שהם ירו טילים על ישראל ואז טראמפ התקשר ואמר "דיר באלק אתם עונים". 

כישלון כול כך גדול של איראן, פשוט זה הכול צירוף מקרים.

• מצחיק 1

- By lifting money bags

פורסם
לפני 42 דקות, gadik6 כתב:

עכשיו אם המדד שלך להפסד שלנו זה שאיראן ממשיכה לתקוף, אז נסכים לא להסכים.

כן, זה המדד שלי. האיום עלי לא הוסר. ואם כבר ראיונות של נתניהו, אז גם הוא מבין את זה. ולכן שיקר שפעמיים היה להם נשק גרעיני והוא עצר אותם. וגם שיקר לגבי דברים שאמר בעבר וכו'.

לפני 43 דקות, gadik6 כתב:

ואני אחזור על מה שכתבתי - לדעתי, זה לא נגמר.

אם טראמפ יסיים את הקדנציה שלו, והמשטר באיראן ישאר כמו שהוא, אז אפשר יהיה להגיד שנכשלנו.

אולי. אומר כזה דבר: אני אישית לא אופתע יותר מדי אם המלחמה תתחדש  - עכשיו, עוד חודש או עוד שנה. וכמובן יכול להיות שהעולם יראה שונה בסוף הקדנציה הזו של טראמפ ובסופו של דבר יהיה כאן ניצחון היסטורי ענק.

לפני 44 דקות, gadik6 כתב:

לגבי מדינות ערב - הן מבינות את ההיפך, שאיראן היא האויב, ושהן צריכות להשקיע יותר בהגנה ואולי גם בהתקפה.

כן, מלחמה זה לא נעים, אבל האלטרנטיבה של לתת לאיראן להתעצם גרועה עוד יותר.

אין סתירה בין הדברים. ויש גם תהליכים ברקע. למשל - נתיב יבשתי שיתחבר לטורכיה, כשבעבר הלא רחוק היתה שיחה על זה שזה משהו שיעבור בישראל.

לפני 45 דקות, gadik6 כתב:

מצד שני, מה היו האלטרנטיבות לכל אחד מהם?

אבל הנה, עכשיו נתניהו מינה את זיני ואת גופמן, שני מינויים מצויינים לדעתי, וכולם יוצאים מהכלים, כי הם לא מה"קליקה".

תאר לך מה היה קורה אם במקום יאיר גולן היה נבחר עופר וינטר. אבל אתה יודע למה אנחנו לא נדע?   כי ראשי הצבא דאגו להעיף אותו, כי גם הוא לא התאים להם ל"קליקה", אז הוא לא היה בכלל אופציה (ולך עכשיו תנסה להביא רמטכ"ל "מבחוץ").

כמה דברים:

גם את הרמטכל הנוכחי נתניהו מינה, וכבר הספיקו לרדת עליו. זה קרה גם עם מינויים שנתפסו כאנשי ימין בעבר יותר מפעם אחת - אלשיך, כהן, אחרים.

בנקודה הזו הבעיה העקרונית היא שאיש ממתנגדי נתניהו לא מאמין בזה שהשיקולים שלו הם טובת המדינה. אבל אפשר לשים את זה רגע בצד, ולהגיד: למי איכפת? כלומר, אתה מספר שקשה לו לקדם אנשים שהוא מאמין בהם. אולי. אבל זה בדיוק התפקיד שלו. זו מנהיגות. בן גוריון הצליח לפרק את המחתרת ולחבר אותה לצבא. והמצב היה אז כנראה הרבה פחות יציב. נתניהו קיבל מדינה יציבה חברתית. את כל הזמן שבעולם. ואם הוא לא הצליח לעצב את מערכת הבטחון כמו שהוא מוצא לנכון - האחריות היא שלו בלבד. וזה פשוט מציג אותו ככישלון בפן הזה. 

ורק לעוד דוגמא: אני רואה מלא קטילות של אייזנקוט על תר"ש גדעון ברשת. זה הפך למשהו חצי רשמי, כנראה, בדף המסרים בימים האחרונים. עכשיו, אני לא מבין בזה כלום. אולי זו היתה תוכנית גרועה. אבל אם נתניהו ויעלון תמכו בה, ולא התוו דרך אחרת - הכישלון הוא קודם כל שלהם. 

אגב לגבי גולן - כמעט כל העדויות שראיתי עד היום מדברות על זה שהוא התנהל כימני קיצוני כשהיה קצין בצבא. 

לפני 55 דקות, gadik6 כתב:

אגב, סתם שאלה - כמה מקרים היו בהם שר הבטחון וראש הממשלה בחרו רמטכ"ל בניגוד להמלצת קודמו בתפקיד, או ראש ממשלה שלא אישר בחירה של שר הבטחון?

שרון ומופז העדיפו את חלוץ על המשך הכהונה של בוגי ומי שאולי ראה כמחליף שלו.

כמה דוגמאות כאלו יש? לא יודע. אבל עכשיו נתניהו עושה את זה. ויש לו את המנדט לזה. הוא לא עשה את זה בעבר? שוב, זה כישלון שלו. בין אם זה מתוך קושי לעמוד מול המערכת (אבל לזה הוא נבחר), לבין אם בגלל העדר תפיסה אסטרטגית מסודרת ברורה (נראה לי כבעיה יותר גדולה אצל נתניהו ברמה הכללית).

• אהבתי 1
פורסם
לפני 17 דקות, יבגניפ כתב:

אומר כזה דבר: אני אישית לא אופתע יותר מדי אם המלחמה תתחדש  - עכשיו, עוד חודש או עוד שנה.

ברור, כי עלינו לשלב אחר של הסכסוך. גם אנחנו מרשים לעצמינו ליזום, ואיך אמרו לי פה (או בפוליטי) "נצתרך לקצוץ את הדשא שם" . זה מבטיח את זה. 

הם גם עלו מדרגה. כסף על הורמוז, אם משהו קורה טיל על השכנות או ישראל. אם לא בא להם על משהו שאנחנו עושים איפשהו (כרגע לבנון, אבל לא מובטח שזה ישאר "רק" בלבנון) הם ישגרו טילים.

בדיוק כמו החות'ים. 

• רעיון טוב! 1

- By lifting money bags

• תוכן חדש...