Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 17.4.2026 בשעה 11:48, Pavlik כתב:

ניצלתי קצת את המולטימדיה הזו תוך כדי נהיגה מהצפון למרכז, היא מאוד איטית, ראיתי שמותקן בה Waze, לחצתי במטרה לראות את המפה בדרך, היא נתקעה במסך העליה שלה. לא הצלחתי להגיע למפה עצמה. המוזיקה מהטלפון נשמעה מתחת לסביר, לא מתחבר אליה בכלל. הפעם אקנה משהו טוב. אבל יקח לי זמן להגיע לנושא הזה.

מצטרף לברכות - תתחדש ותהנה.

לגבי המולטימדיה - אני רכשתי כבר כמה מהדוד עלי והם לא רעות בכלל (במחיר הזוי ביחס נניח לפיוניר או אלפין), חפש מערכת שרכשו אותה הרבה ממוכר טוב,

שים לב היטב לזיכרון וליכולת התאמה למערכות המקוריות של הרכב (שליטה מגלגל ההגה\תצוגה על גבי המערכת של מערכת מיזוג האוויר וכו').

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

שרשור שכיף לקרוא. 

מאחל שתהנה ממנה מאוד! 

תמיד כותב שה147 (2 ידנית) הייתה האוטו הכי טוב והכי גרוע שהיה לי ביחד. מן הסתם שכבר לא מייצרים מכוניות כאלו וכנראה שגם לא יהיו. לא יודע אם זה הזיכרונות, הנוסטלגיה או הרכב שגורם לנו למלנכוליה, אבל זו באמת מכונית מהמגניבות שהיו פה. הייתי לוקח אחת עכשיו. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.
  • אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

לא רואה שום בעיה בערכת טיימינג, במיוחד שהיא מ 2023. זה אמור לעמוד בטמפ' ומאמץ הרבה יותר חמורים מלשבת בבגאז' בקופסת קרטון. זה לא רצועת אלטרנטור, אם כי גם כזו מהסוג האיכותי של חברה טובה כמו קונטיננטל או GATOR הייתי משתמש.

ההלחמה ישר לפיוז, פחד אלוהים. אני רואה כאלו דברים מפחד לנהוג אפילו ברכב כי כל מיני תרחישי קיצון יעלו לי בראש. לגביי המולטימדיה הסינית, תבדוק בהגדרות איזו גרסת אנדרואיד יש שם. בעיקרון ניתן בחיבור שלה לאינטרנט דרך הטלפון לעדכן מערכת הפעלה + אפליקציות. בזולות זה עובד הפוך. בסין שוחטים אותן ושמים מערכת הפעלה ישנה, דווקא השדרוג גומר אותה ונהיית איטית בסגנון של טלפונים, ואז עושים להם איפוס חזרה למצב מפעל, וזה מסתדר.

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 16 שעות, Pavlik כתב:

שואל בעיקר על הרצועה. הייתם משתמשים ברצועה הזו? 

אם אין עליה סדקים, אין שום בעיה להשתמש. זה לא צמיג.

את כיסויי הדוושות תוריד, נראה שהדוושות מאד קרובות אחת לשניה עם זה, וגם זה נראה כמו משהו שנקנה ב2001 אחרי צפיה במהיר ועצבני הראשון בקולנוע.

אוטו מיוחד. לא רואים כאלה בכלל כבר.

• רעיון טוב! 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מבט נוסף בתמונת הפנים - @Pavlik - לא יודע עד כמה מעשי למצוא שטיחים מקוריים, אבל ל-156 הזמנתי תואמי מקור בשטיחי סאסא, והם מעולים. ממליץ.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 21 שעות, amosbmw כתב:

אבל מבחינתי זה לא רעיון טוב כי אז אתה צריך להשאיר את הרכב שם בזמן העבודה

בניגוד לאלטרנטיבה המדהימה של לנסוע עם מוט במקום הגה? 🤣

לא לכולם פה יש הגה ספייר :)

פורסם (נערך)

פעם אחת באתי עם הגה ספייר, פעם אחרת עם רכב אחר כמובן..

אם אתה רוצה שיפרקו לך, אתה צריך גם לתאם איתם מתי יש להם סלוט פנוי שיתחילו מיד בבוקר לעבוד. כשאתה מביא רק הגה אתה אומר להם פשוט שיתקשרו אליך שהוא מוכן.

המקום בכלל לא נגיש אם אתה צריך לצאת משם בלי רכב.

https://youtube.com/shorts/OfIeOI8iysA?si=cCu3-1463Vi8FBnr

עריכה אחרונה על ידי amosbmw
  • מצחיק 4

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעתיים, RK כתב:

מבט נוסף בתמונת הפנים - @Pavlik - לא יודע עד כמה מעשי למצוא שטיחים מקוריים, אבל ל-156 הזמנתי תואמי מקור בשטיחי סאסא, והם מעולים. ממליץ.

מתחת לכל שטיח גומי כזה, יש את השטיח המקורי של הרכב, מחובר עם הקליפסים!

דבר שלא היה לי ב- 147 הקודמת. שטיח הנהג קצת פצוע במרכזו, אבל אפשר לחיות איתו. לדעתי אוציא את שטיחי הגומי לפחות לקיץ. יש גם עוד כמה שטיחים בתא המטען. עדיין לא הגעתי אליהם. 

אתמול פירקתי קצת כדי להבין מאיפה נוזל שמן הגה הכוח, מלמעלה הכל נראה יבש.

צריך להרים אותה ולצלול מתחת, הבוקים לא היו נגישים.

אני בשלב שאני מנסה להבין מה הכי דחוף לעשות בה ואיזה חלקים צריך להכין או להזמין לפחות לעבודות הראשונות.

יש לי שמן מנוע 10W60 של קסטרול שקניתי לפני 5 שנים, עדיין סגור וחדש.

יש סכנה בלהשתמש בו? הנטיה שלי היא לקנות חדש.

• אהבתי 1

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

ברכב האחרון שקניתי מבנאדם פרטי, לא הגעתי הביתה אלא מילאתי את הפח כבר בחניון של העבודה.

אגב ניקיונות, בטח ברכב בגיל הזה, לא לשכוח לעבור יסודי על חגורות הבטיחות (אפשר עם מגבונים או חומר לריפודים). הכי נוח זה לשלוף אותן עד הסוף, להוציא אותן מחוץ לרכב ולסגור את הדלת, רק צריך להזהר שהאבזם לא יפגע בצבע.

• רעיון טוב! 3

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בנתיים קניתי שמן חדש, נוזל בלמים ומגבים. הזמנתי עוד כמה דברים מאחד האתרים בחו"ל. עבדתי על הרכב בלילה, בשעות שרוב השכנים הנורמליים ישנים.

image.thumb.jpeg.891f03eb776b119284d2d79333015021.jpeg

את הפילטר קניתי במקור ל- 147 הקודמת ולא הספקתי להחליף. הוא חיכה בסבלנות לרגע שלו. התבאסתי שלא הייתה לי דיסקית חדשה לבורג של אגן השמן,

אבל אז ראיתי שהקופסה של הפילטר פתוחה ובתוכה הייתה שקית עם דיסקית.

הסתבר שבזמנו דאגתי גם לזה.

הרמתי קצת את הרכב, הבורג לא רצה להיפתח וגם לא בכוח, הבאתי ידית כוח ארוכה שיש לי והבורג נפתח מיד. הורדתי את השמן, הוא המשיך לרדת בטיפות, אז נתתי לו זמן עד שנראה שהפסיק. פירקתי את הפילטר, גם שם נתתי לשמן לזרום קצת עד שהפסיק, ניקיתי את קולר השמן והסביבה כדי שייראה נקי ויפה, מילאתי קצת שמן בפילטר והרכבתי אותו. image.thumb.jpeg.acf2a4c967718c0adf0dbc6d4a0f286d.jpeg

כמו שניתן לראות בתמונה יש כתם על החניה, זה שמן הגה כוח שנוזל חזק.

הבחנתי בצינור מאוד רטוב, אין לי גישה אליו, אני לא בטוח שזה הצינור עצמו, לדעתי צריך לפרק בית גלגל ועדיין לא הגעתי אליו. אבל אני חייב לטפל בזה. 

מילאתי כ- 4.7 ליטר שמן עד שהמדיד הראה את המפלס המקסימלי, למרות שכתוב שצריך למלא כ- 4.5 ליטר. בערך 3.5 ליטרים ראשונים לא היה שום סימן על המדיד.

בין הטיפול הקודם לנוכחי הרכב נסע כ- 3,000 ק"מ, אבל הוא בוצע בדצמבר 2024 (יש תיעוד בקלסר), אז החלפתי בגלל הזמן שחלף.

ביום שאחרי בדקתי ששום דבר לא נוזל, לא נצפו כתמים חדשים על החניה, במגע עם נייר סופג באיזור הבורג והפילטר- הכל יבש. 

בנתיים זהו, אבל יש שבוע חדש לפני.

• אהבתי 9

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

זה השמן שהולך שם ? 10W60? וחשבתי שאצל באברט הצמיגות גבוהה, למה בשביל מנוע אטמוספרי סטנדרטי צריך שמן בצמיגות כ"כ גבוהה?

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...