Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נינג'ה קפה - כן/לא/שחור/לבן?

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

כנראה שנתקלת בפולים ישנים/גרועים. ברגע שחומר הגלם גרוע שום מכונה לא תציל אותו.

ספציפית בנוגע ל-Jura אני לא סובל את המכונות שלהם בכללי, יותר מדי רגישות

וגם כשאתה מזין אותן בחומר גלם טוב התוצאה ככה ככה. scam שוויצרי בקיצור.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אתם סתם מלכלכים :)

סוס עבודה, רק שישראלים מתקמצנים על חומרי אחזקה ואז יש תקלות.

מבחינת איכות - היא בגבול העליון של האיכות אבל יש לה שם חברים נוספים והיא לא לבד. היא לא מכונה של VFM למי שמחפש.

פורסם

ו.... בדיוק הזמנתי Meraki

אז אם אתה באזור אוסטין אעשה לך מחיר טוב על הבריסטה אקספרס (;

• מצחיק 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 18 שעות, GTאי כתב:

סוס עבודה, רק שישראלים מתקמצנים על חומרי אחזקה ואז יש תקלות.

אתה צודק לגבי ההתקמצנות בכללי, ספציפית עבדתי במקום שבו הקפידו על תחזוקה בזמן

עם כל החומרים המקוריים (במחיר מופרך שלא נדע, חלק מה-scam) ולא עזר כלום,

המילה באנגלית היא fussy (מפונקת? קפריזית?) - התוצר לא הצדיק בשום צורה את ההתעסקות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 4 דקות, hans כתב:

המילה באנגלית היא fussy (מפונקת? קפריזית?) - התוצר לא הצדיק בשום צורה את ההתעסקות.

יש מצב לfussy, יש לי מליטה שאחרי כמה שנים השתדרגתי ממנה והיא עוברת בין קרובי משפחה, היא בת למעלה מעשור והיא סוס גם בלי תחזוקה.

לפחות אצלי ובסביבה הקרובה, מי שמחזיק JURA מרוצה ולא סובל.

פורסם
לפני 11 שעות, hans כתב:

זה כי זה דורש כיול יומי של המכונה והמטחנה.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
בתאריך 29.9.2025 בשעה 17:44, כוכב השחר כתב:

לא מספיק טוב

ביחס למה? 

עם פולי קפה טובים מתקבלים תוצרים ברמה מאוד גבוהה עם VFM מאוד גבוה. כמובן שתמיד אפשר יותר טוב (מטחנת flat burrs עם יותר דרגות טחינה, דוד כפול וכו' וכו'), אבל השאלה מה הרפרנס.

עבורי מדובר בבתי קפה איכותיים בתל אביב, ובדרך כלל הקפה בבית יוצא יותר טוב. 

לפני 19 שעות, oryo כתב:

ו.... בדיוק הזמנתי Meraki

אז אם אתה באזור אוסטין אעשה לך מחיר טוב על הבריסטה אקספרס (;

תתחדש! אפשר לשאול למה לא סט אפ של מטחנה + מכונה?

--

@DareDevil אני חושב שהמעבר מקפסולות למכונה חצי אוטומטית הוא די קשוח למי שלא אוהב להתעסק יותר מידי. אם כן תחליט על הכיוון הזה אני ממליץ על סט אפ של מטחנה + מכונה, למשל df64 ו- breville bambino. אמנם זה יקר יותר מ barista express אבל מספק פלטפורמה הרבה יותר רצינית.

• אהבתי 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, Gosser1860 כתב:

תתחדש! אפשר לשאול למה לא סט אפ של מטחנה + מכונה?

תודה ❤️

חפרתי בזה המון, כהרגלי. 

בגדול, יש 3 סוגי מכונות - sb, db, hx (סינגל/דואל בוילר, היט אקסצ'יינג'ר לא יודע איך מתרגמים)

היתה לי כבר סינגל, לעבור לסטאפ סינגל אחר זה שדרוג שנראה לי זניח, ולא פותר את הבעיה המרכזית שלי - להוציא קפה כשאני מארח. יש אצלי לא פעם ולא פעמים ערימה של אנשים בבית ולהוציא 6 קפה ברצף על sb זה לא כיף. כמו כן, בכלליות, sb מבאס קצת כי הוא לא עובר יפה בין אספרסו והקצפה. 

ברגע שאתה רוצה לעלות רמה, יש סיטואציה מוזרה קצת - כי מסטאטפ של 500-1000 דולר אתה צריך לעלות ל2500-3000 בשביל מכונת db ומטחנה. אפשר קצת פחות מזה אם הולכים על hx, אבל ככל שחפרתי בזה יותר הגעתי למסקנה שלא בא לי hx ממגוון סיבות שלא אכנס אליהן כרגע כי קצרה היריעה. 

ואז באה המראקי

שהיא בגדול הטסלה של מכונות הקפה אם אני אופטימי (או הבטרפלייס אם לא... )

מכונת db עמוסה בפיצ'רים מאוד, מאוד מוצלחים. מבחינתי. Grind by weight, ex by weight, froth by temp, temp ctrl brew חימום מהיר(4 דק' והיא מוכנה!), לו"ז קונפיגורבילי מטחנה איכותית ומשאבה רוטורית. והיא מתומחרת בול בין הברביל והסטאפים הנ"ל, כאשר אם היא לא פלופ אז ברמת הביצוע היא אמורה להיות לא פחות טובה עבור החיך הלא פלצני שלי. השאלה/סיכון הכי גדול זו אמינות לאורך זמן. 

אז החלטתי להמר עליה, ואם היא תהיה פלופ אז איבדתי אלפיה ואתקדם הלאה, אם לא תהיה פלופ אז חסכתי אלפיה+ וקיבלתי מוצר שיותר מתאים למה שאני רוצה וצריך. 

אם לא הייתי הולך עליה, אז כנראה הייתי בוחר במשהו כמו profitec move, יחד עם המטחנה הייתי מגיע ל2700 בערך, ולא היתה טחינה עפ"י משקל אז כנראה הייתי עושה סינגל דוסינג. 

בתכלס בתכלס אני חושב שהדבר הכי cost effective בלי להתפשר יותר מדי למי שלא מארח הרבה זה איזה sb של רנסיליו/גאגיה ומטחנה טובה, אבל זה ייסגר סביב ה1200 ולכן בתכלס אם המראקי לא פלופ, היא עדיין עדיפה. 

קיצר אראה אם זו טסלה או בטרפלייס ואעדכן, כנראה ביוטיוב... 😅 

עריכה אחרונה על ידי oryo
  • אהבתי 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 6 שעות, Gosser1860 כתב:

ביחס למה? 

אני עם סטאפ של lelit, לדוגמא. קפוצ'ינו סביר אני לא מסוגל להוציא כי הקיטור לא מספיק חזק, וזה סוג המשקה היחידי שאני קונה בדך כלל בחוץ.

גם בטעם של הקפה עצמו, אני לא מרגיש שאני יכול להתקרב למקומות הטובים בת"א (נחת \ wakecup \ mae ושות'). וזה למרות שלרוב את הפולים אני קונה משם.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, oryo כתב:

הבעיה המרכזית שלי 

כן, זה נכון. גם עם הברוויל די מייגע להוציא יותר מכוס או שניים. 

כדי להכין 6 כוסות בזמן סביר (לא כולל חימום המכונה), כנראה שאין מנוס מdb/hx טובה.

לפני 3 שעות, oryo כתב:

ברגע שאתה רוצה לעלות רמה, יש סיטואציה מוזרה קצת - כי מסטאטפ של 500-1000 דולר אתה צריך לעלות ל2500-3000 בשביל מכונת db ומטחנה.

בהחלט מבאס, וזה למה אני לא משדרג בנתיים :lol:

לפני 3 שעות, oryo כתב:

שהיא בגדול הטסלה של מכונות הקפה אם אני אופטימי (או הבטרפלייס אם לא... )

טסלה יש רק אחת, קוראים לה Decent DE1. ה-מכונה לגיקים.

לפני 3 שעות, oryo כתב:

השאלה/סיכון הכי גדול זו אמינות לאורך זמן. 

אני עוקב אחריהם עוד מאז שהם היו בהד סטארט אאל"ט. לדעתי זה קצת too good to be true, אבל מקווה שאני טועה. ההימור שלי הוא שהם חוסכים באיכות חלקי פנים ובשירות.

לפני 3 שעות, oryo כתב:

profitec move

למה לא את הpro 600? היתה תקופה שקלתי את הpro400 (לא מאוד מפריע לי הhx, כל עוד אפשר להקציף במקביל). המראה הניקלי, so shiny 😁

לפני 3 שעות, oryo כתב:

קיצר אראה אם זו טסלה או בטרפלייס ואעדכן, כנראה ביוטיוב... 😅 

תעדכן, תעדכן

לפני 3 שעות, יבגניפ כתב:

אני עם סטאפ של lelit, לדוגמא. קפוצ'ינו סביר אני לא מסוגל להוציא כי הקיטור לא מספיק חזק, וזה סוג המשקה היחידי שאני קונה בדך כלל בחוץ.

גם בברוויל הקיטור לא מספיק חזק ולוקח לעיתים 40-50 שניות לסיים הקצפה, אבל עדיין הוא מאפשר להוציא קפה ברמת "latte art". 

לפני 3 שעות, יבגניפ כתב:

גם בטעם של הקפה עצמו, אני לא מרגיש שאני יכול להתקרב למקומות הטובים בת"א (נחת \ wakecup \ mae ושות'). וזה למרות שלרוב את הפולים אני קונה משם.

מוזר מאוד. בדקת שכיילת נכון? תלוי בקפה, אבל לפעמים צריך להוסיף/להפחית כמות, לטחון מעט יותר דק/גס למרות שהקפה יוצא ביחס 1:2 תוך 20-30 שניות חליטה. 

חייב להגיד שאני די מאוכזב מנחת ומmae (הסניף בר"ג), די חמוץ (למרות שביקשתי את הזן המר/כהה יותר). במיוחד כשאני מצליח להוציא קפה יותר טוב בבית (משתמש בפולי קפה של נגרו).

עריכה אחרונה על ידי Gosser1860

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

פורסם
לפני 4 דקות, Gosser1860 כתב:

די חמוץ

כנראה שלא ביקשת יפה או נכון.

הייתה לי שיחה על זה עם אחד מהבריסטות, כמה שזה סוג של טעם נרכש. היום אני כמעט ולא מסוגל לשתות קפה במקומות אחרים כבר (יש עוד 2-3 בת"א ואחד וחצי בגבעתיים). גם בחו"ל, חוץ מקופנהגן, בה איכשהו זה הרגיש לי דומה למה שיש פה.

image.png.594cdbbc5d91f134e8061f72479717ed.png

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

בהכללה גסה ככל שאתה יותר מעמיק את הצלילה במחילת הארנב הזאת שנקראת קפה, אתה תזלוג באופן טבעי לקפה יותר חמצמץ - יש פשוט יותר טעמים פירותיים בסביבה הזאת, שלא יכולים להתקיים בקלייה כהה. 

אבל זה סיכון, הרבה יותר קשה לקלות במדויק קלייה בהירה. Mae זאת בחירה מצוינת בגדול, אבל לא כל תערובת זמינה כל השנה - הם יגידו לך כשחסר וכו'.

פורסם
לפני 22 דקות, יבגניפ כתב:

יפה

האמת שאין לי בעיה עם קפה חמוץ/פירותי, האמת שהקפה שיש לי עכשיו הוא הרבה יותר על הצד החמוץ.

אבל בנחת זה היה קצת קיצוני. חשוב לציין שאני בד"כ מזמין לשתות אספרסו, גם יותר קל להשוות בין מקומות ככה.

אין לי בעיה עם פלצנות/התנשאות אם יש משהו מאחוריה. אבל מאוד חמוץ זה כמו מאוד מר/שרוף, פשוט מוציא את הכיף מהקפה. 

מצד שני, הקפה הכי טעים שיצא לי לטעום היה אספרסו באיזו עיירה נידחת באיטליה אחרי שרכבתי בעלייה כמה קילומטרים טובים. אז מה אני מבין בכלל :lol:

לפני 5 שעות, falou כתב:

פורסם
לפני 58 דקות, hans כתב:

אבל לא כל תערובת זמינה כל השנה

זה אבל פיצ'ר לא? עונתיות.. 

מבחינתי זה פיצ'ר. 

לפני 55 דקות, Gosser1860 כתב:

הקפה הכי טעים שיצא לי לטעום היה אספרסו באיזו עיירה נידחת באיטליה אחרי שרכבתי בעלייה כמה קילומטרים טובים. אז מה אני מבין בכלל

זה סתם פאקטור. 

• מצחיק 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תוכן חדש...