Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 5 שעות, natco כתב:

זה לא המכולת של דוד שהשתלטה על קומת העמודים ועושה ריחות לדיירים.

המכולת, מספרה, חנות לציוד משרדי ועוד - זה בדיוק מה שהיה אז ומה שיש היום. 

נכון שהיום זה יפה יותר וחדש יותר. אבל זה ממש זה. המכולת לא השתלטה על קומת העמודים. זה בניין שמראש נועד שיהיה מסחר למטה ומגורים למעלה. 

לפני 5 שעות, natco כתב:

הקונספט הזה הוא העתיד של התכנון האורבני, וזה מה שעושים בכל העולם במרכזים אורבניים צפופים. בעיקר במדינות מפותחות, בהן ה"תעשיה" היא לא משהו רועש או מזהם.

זה פתרון טוב לבעיות תחבורה וחניה, ומצמצם את הצורך בקומיוטינג.

כשכל השכונה (וכל השכונות החדשות האחרות) יתוכננו כך, גם הציבור הישראלי השמרן יסתגל ויראה את היתרונות האדירים שזה מביא.

לעניין ההפרעה לשכנים, הרי שניתן להפריד את המגורים מהמסחר ממש ברמה של כניסה מרחוב אחר, או לכל הפחות צד אחר, חסימה של חלק מהחניונים והתשתיות המשותפות, הפניית פתחים נכונה, הפרדה ורטיקלית ראויה וכו'.

זה כבר עניין של תכנון פרטני טוב של הבניין/מתחם (שמתבצע בהיררכיה אחת פחות מהתכנון האורבני שרק מתווה מדיניות).

אז עכשיו יבוא מי שיביא לי כדוגמא רעה את מתחם "שרונה" בת"א, אבל באמת שאפשר היה להמנע מהטעויות הפאטליות שנעשו שם (האמת שגם ניתן עדיין לתקנן בבניין הקיים, בטח כשמתחם ה"שוק" הוא ממילא כשלון מסחרי).

לפני 5 שעות, SlowRide כתב:

צריך גם לציין שזה רק לאורך הרחוב הראשי של השכונה, שהוא ממש ראשי וגם גובל בפארק גדול, כך שיש שם פוטנציאל לאיכות מגורים גבוהה.

אתה בעצמך אומר שזה טוב שיש מסחר מטר מהבית. בסוף זה עניין של תכנון וגם אכיפה של העירייה.

נכון אמרתי שזה טוב שיש מסחר מטר מהבית ואמרתי גם שלא הייתי רוצה לגור ואף בחרתי לא לגור בבניין שהוא ממש מעל המסחר או צמוד אליו, אלא שנמצא ברחוב ליד. 

אכיפה של העירייה יש פה. תאמין לי.

שוב, אני לא נגד הרעיון עקרונית, יש עוד מקום לשיפור - כי בסופו של היום הערבוב של המסחר והמגורים יכול להיות מאוד בעייתי - ואני רואה את זה באופן אישי כל הזמן בקבוצות וואטסאפ של השכונה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

קבוצות וואטסאפ זה לא מדד לכלום. אנשים מתלוננים בכל מקום ועל כל דבר. אצלנו בקבוצת וואטסאפ של כמה בניינים יש חנות מכולת ואנשים מתלוננים על זה שהבן אדם מוציא מקרר גלידות...

גם אנשים שגרים בשכונת ווילות מוצאים על מה להתלונן, פשוט כנראה אין להם קבוצת וואטסאפ.

היתרונות של החיים בעיר אמיתית, כזאת שלא צריך להניע את הרכב ולנסוע לקניון בכל פעם שחסר משהו, עולים על החסרונות.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 6 שעות, natco כתב:

מתחם "שרונה" בת"א

אני מכיר את הכשל של הריחות מהמסעדות אבל איזה עוד כשלונות יש במתחם? 

חיפוש מעלה לי כתבות מלפני עשור ואני לא יודע עד כמה הן רלוונטיות להיום.

לפני 3 שעות, ניקו פ. כתב:

תודה לכם. זו אכן שכונה שתהיה לדעתי עם איכות חיים טובה והאמת שגם השכונות מסביב שכבר קיימות. הבעיה היחידה זה כבישי היציאה שבפוטנציה יהיו עמוסים כשהנ"ל תוקם, אך נקווה לטוב. 

עד שהיא תקום וכבר תהיה רכבת תחתית בבנייה או לפחות רכבת קלה שכבר פועלת. 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

תודה לכולם. 

מניח שאצטרך לנסות למצוא את היזמים/קבלנים שבונים ולרכוש מהם שטח מסחר (או לשכור). 

תודה שוב על העזרה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Nakamichi כתב:

נכון אמרתי שזה טוב שיש מסחר מטר מהבית ואמרתי גם שלא הייתי רוצה לגור ואף בחרתי לא לגור בבניין שהוא ממש מעל המסחר או צמוד אליו, אלא שנמצא ברחוב ליד. 

אכיפה של העירייה יש פה. תאמין לי.

נראה לי שזה הנימבי הכי ליטרלי שהיה כאן 😁

אני חושב שב"אכיפה" הכוונה היתה לאכיםת חוקי התכנון והבניה, והוראות הבינוי והתב"ע, שיבטיחו פתרונות טובים לדיירים ולמשתמשי המסחר

לא יודע למה נתפסתם דווקא למרפאות. זה דווקא תחום שהרגולציה בו לא כל-כך קשוחה. דווקא מזון (ובעיקר מסעדנות) הרבה יותר קשה להקים.

לפני 32 דקות, DareDevil כתב:

אני מכיר את הכשל של הריחות מהמסעדות אבל איזה עוד כשלונות יש במתחם? 

כן. זה.

זה לא בדיוק "ריחות", זה הרבה יותר קשה מזה. היתה תביעה של וועד הדיירים ב-49 מליון שקל, על כשלים תכנוניים וביצועיים רבים מאד, בעיקר בתכנון הממשק שבין המערכות הטכניות שאמורות לשרת את מתחם המסעדנות לבין המערכות שמשרתות את המגורים. 

מדובר בעיקר במפרידי השומן והממשק לביוב, ואת מערכות המיזוג והאוורור.

הטענה של התובעים היתה, שהעניין של שוק אוכל נכנס שם בשלב די מאוחר של התכנון, ומשם זה תוכנן כאילוץ, מה שגרם לפתרונות לא טובים.

עריכה אחרונה על ידי natco
  • אהבתי 1
  • מעניין 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם אני לא טועה חברת שי חי יזמות מעורבת שם, מחר אציץ שוב אם יש עוד יזמים שהגישו בקשות.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מה שאני חושב שחשוב להכניס למרכזים מסחריים זה מרכזי מתנס"ים למיניהם. בשביל שיהיו מקומות שלישיים (3th places) נוספים לקהילה.

לאו דווקא באמצעות מפעילים מסחריים אלא יותר באמצעות העירייה בשביל להכניס את הקהילה למרחב נוסף. 

הדוגמה הכי טובה שראיתי היה בקניון ברובניימי, פינלנד שיש בו מרכז לצעירים עם משחקי שולחן, פינות ישיבה, משחקי טלויזיה וכו'.

• מעניין 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

מתנ״סים נמצאים באחריות הרשות המקומית, מעיר כאלה גם בשכונות שבהן ה״מרכז המסחרי״ כולל מכולת ומספרה. העיריה צריכה לדאוג ללא מעט שירותים, למשל גנים ובתי ספר, גנים ציבוריים, גני משחקים, אפילו גינות כלבים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 9 שעות, ניקו פ. כתב:

תודה לכולם. 

מניח שאצטרך לנסות למצוא את היזמים/קבלנים שבונים ולרכוש מהם שטח מסחר (או לשכור). 

תודה שוב על העזרה.

רק רציתי להגיד שבMYGOV רואים בניה בסביבתך. ואם אני זוכר נכון יש מפות GIS ששם רואים את התב"ע העירונית.

ועוד רעיון זה לגשת לשטח ולראות אם יש שלטים עם הפרטים של "קבלן מבצע" או "כאן יוקם"...

בהצלחה!

• אהבתי 2

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

• תוכן חדש...