Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אל תדאג, בני האדם ימצאו דרכים חלופיות להרוג זה את זה. 

כנראה גם יעילות יותר. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

זו אמירה קצת לא שגרתית לפורום רכב, אבל זה לגמרי הכיוון ולגמרי נכון מבחינת חיי אדם.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
בתאריך 8.12.2025 בשעה 12:23, sperial כתב:

נכון להיום הכרמלית אינה מבודדת. אפשר לעשות אותה כזו, זה מצריך השקעה עצומה.

כנראה שפספסתי משהו בדרך... האם אתה יכול להסביר מדוע הכרמלית איננה מבודדת (הסבר קצר ברמה של הדיוטות)..

פורסם

הרציפים פתוחים לעבר המסילה. במערכות אוטונומיות יש קירות עם שערים הנפתחים מול דלתות הרכבת כאשר היא עוצרת. 

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
בתאריך 8.12.2025 בשעה 08:35, eladns כתב:

משכורות עתק

ממש לא

נהגי קטר לרכבת כבדה.

נכון להיום, הרכב מוגבלת בקיבולת שלה.

הסיבה לכך היא שיש מספר מוגבל של רכבות שיכולות לנוע בתא שטח. (למיטב זכרוני, הבעיה היא בעיקר באזור ת"א. שם זה הפקק העיקרי)

בגלל זה הרכבת מבצעת את פרוייקט החישמול -> ע"י העלאת מהירות הנסיעה (של רכבת חשמלית), ניתן להעביר יותר רכבות בתא שטח, מה שמגדיל את מספר הנוסעים שהיא יכולה להסיע.

יותר רכבות מצריך יותר נהגים...

14 אלף לנהג רכבת קלה בירולשים עם כל שעתיים הפסקה 40 דקות.

לנהגי תחב"צ יש הסכם קיבוצי המחייב את המעסיקים (להבנתי, בערך 53 ש"ח לשעה ועם תוספות עבור משמרות שונות).

לכן אלו המשכורות.

אבל...קח בחשבון שיש מחסור אדיר בנהגי תחב"צ. הרבה מוותרים על העבודה הזאת בגלל תנאי העבודה.

מעבר לכך, אם מישהו רוצה ללכת להוציא רישיון לאוטבוס, הוא "נתקע" בפקק שקיים במרב"ד -> יש להם מחסור באנשי צוות, ולכן כל התהליכים נמרחים עוד ועוד זמן, דבר שגורר עוד מחסור בנהגים..

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם
לפני 29 דקות, eladns כתב:

דווקא רשמו שהם מתקתקים את המרב"ד

image.thumb.png.c11d0eaecab4183c5fa13508820fc08a.png

זה לא מתקתקים, זה לא נכון, הם שינו את הסדר, אפשר ללמוד נהיגה ללא מרב"ד אתה חותם על תצהיר במשרד הרישוי שאם לא עברת מרב"ד אתה מסיר אחריות מהם לתביעה עתידית, בנוסף אין כזה דבר שאגד תממן לימודים למי שלא קיבל אישור, כנראה מי שלא עובר מחזיר לאגד את המימון.

בכל אופן עדיף קודם לחכות לאישור מרב"ד ואז ללמוד.

אני גם בתהליך הוספת רישיון D ועד שאין לי אישור מרב"ד לא מתכוון ללמוד.

פורסם
לפני 19 שעות, guya72 כתב:

ממש לא

הכל יחסי בחיים. 

זה לא אני אמרתי, זה איינשטיין אמר. 

מה שנשמע סביר עבור מישהו אחד, זה נמוך עבור אחר ומטורף עבור שלישי.

בשביל לסבר את האוזן מדובר למיטב זכרוני על סביב 10K ברוטו (לנהג רכבת).

רץ בפייסבוק בזמנו נהג שחשף את התלוש שלו. יכול להיות שהיום הסכום עלה עקב הצמדות ותנאים שהשתנו לאורך התקופה שעברה מאז. 

פורסם

ברווז, אין ספק לגבי כך.

אני פשוט צינתי בהמשך איך הם מגיעים למשכורות כאלו (שכר בסיס יחסית גבוה).

לפני 15 שעות, eladns כתב:

דווקא רשמו שהם מתקתקים את המרב"ד

עזוב מה הם רושמים.

מה שחשוב זה מה הם לא רושמים...

הם לא רושמים שאח"כ אתה משלם את עלות הלימודים, בדרך כזאת או אחרת.

אם לא עברת מרב"ד - אתה מחזיר להם עלות קורס במזומן/ תשלומים.

אם סיימת. הוצאת רישיון D ואח"כ אתה עובד באגד - אתה מחזיר להם עלות קורס בכך שאתה מקבל משכורת שעתית יותר נמוכה לעומת מי שעושה את הקורס על חשבונו (נאמר לי בעבר ע"י נהג אגד שהכרתי. כמדומני שהיה חבר אגד)

• מעניין 1
פורסם
לפני שעה, guya72 כתב:

ברווז, אין ספק לגבי כך.

אני פשוט צינתי בהמשך איך הם מגיעים למשכורות כאלו (שכר בסיס יחסית גבוה).

עזוב מה הם רושמים.

מה שחשוב זה מה הם לא רושמים...

הם לא רושמים שאח"כ אתה משלם את עלות הלימודים, בדרך כזאת או אחרת.

אם לא עברת מרב"ד - אתה מחזיר להם עלות קורס במזומן/ תשלומים.

אם סיימת. הוצאת רישיון D ואח"כ אתה עובד באגד - אתה מחזיר להם עלות קורס בכך שאתה מקבל משכורת שעתית יותר נמוכה לעומת מי שעושה את הקורס על חשבונו (נאמר לי בעבר ע"י נהג אגד שהכרתי. כמדומני שהיה חבר אגד)

לעבוד בחברת תחבורה ציבורית נהג זה לא מומלץ, עדיף חברות פרטיות עם שכר טיפה יותר נמוך אבל תנאים טובים יותר ולא לעבוד כמו עבד כל יום 12 שעות נון סטופ ללא הפסקה, עובדים 8 שעות ויש הפסקות וכמובן עדיף לעשות רישיון על חשבונך ולא על חשבון חברה.

פורסם
לפני 15 דקות, Liquidator כתב:

לעבוד בחברת תחבורה ציבורית נהג זה לא מומלץ, עדיף חברות פרטיות עם שכר טיפה יותר נמוך אבל תנאים טובים יותר ולא לעבוד כמו עבד כל יום 12 שעות נון סטופ ללא הפסקה, עובדים 8 שעות ויש הפסקות וכמובן עדיף לעשות רישיון על חשבונך ולא על חשבון חברה.

לגבי מקום עבודה - כל אחד ומה שמתאים לו.

אבל... יש לא מעט אי דיוקים בדבריך, ולכן אני עונה.

בחברה פרטית, לרוב המשכורת היא נמוכה. הרבה יותר נמוכה. מזמן הסבירו לי, אך כבר אינני זוכר בדיוק -> משלמים לך רק על זמן נהיגה. הפסקות/ המתנות וכו' זה על חשבונך.

תנאים יותר טובים ? לא בטוח.

בחברות תחב"צ לרוב אינך עובד 12 שעות רצוף אלא משמרת מפוצלת (שזה גם לא משהו מזהיר) -> מתחיל ב-5 עד 8-9 בבוקר. הולך לבית. חוזר נגיד ב-14 עד 18-19. כלומר, עובד בשעות הלחץ שאז צריך הרבה נהגים.

מאידך, בחברה פרטית אתה יכול לעבוד 12 שעות ויותר.

פורסם
לפני 9 דקות, guya72 כתב:

לגבי מקום עבודה - כל אחד ומה שמתאים לו.

אבל... יש לא מעט אי דיוקים בדבריך, ולכן אני עונה.

בחברה פרטית, לרוב המשכורת היא נמוכה. הרבה יותר נמוכה. מזמן הסבירו לי, אך כבר אינני זוכר בדיוק -> משלמים לך רק על זמן נהיגה. הפסקות/ המתנות וכו' זה על חשבונך.

תנאים יותר טובים ? לא בטוח.

בחברות תחב"צ לרוב אינך עובד 12 שעות רצוף אלא משמרת מפוצלת (שזה גם לא משהו מזהיר) -> מתחיל ב-5 עד 8-9 בבוקר. הולך לבית. חוזר נגיד ב-14 עד 18-19. כלומר, עובד בשעות הלחץ שאז צריך הרבה נהגים.

מאידך, בחברה פרטית אתה יכול לעבוד 12 שעות ויותר.

משלמות נמוך זה נכון, אחד שאני מכיר עשה רישיון D סיים מהר עם הרישיון, קורס חודש, היו לו פטורים בגלל שיש לו דרגה C אז שבועיים בערך היה בקורס, עשה 30 ומשהו שיעורים , וטסט אחד, מצא עבודה בחברה פרטית אמר שם משלמים לו הפסקה, אם אין עבודה והוא נוהג נניח 4 שעות הוא מקבל על 8 שעות, השכר התחלתי אכן נמוך יותר, אבל לרוב 8 שעות הוא אמר לי, עבודת נהיגה נטו זה מה שטוב בזה למי שאוהב לנהוג, אבל אם הזמן אמר יעלו לו את השכר.

פורסם

עזוב אותך בחייך, 

image.thumb.png.6e1ed6b5837a43f2e9d29fa89456bcd8.png

מי לא הוזמן? סגן השר לענייני AI צבי סוכות! 

איך עושים כזו שיחה בלי הסגן שר הממונה, איך.

לא צופה שהתחום יתרומם כמו שצריך אם לא מערבים את השרים היעודיים אפילו. בוא, עזוב אותך שטויות. 

• מצחיק 3

• תוכן חדש...