Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 15 שעות, eladns כתב:

ברור שזה יגזול מקומות עבודה.

אבל זה לא הפיתרון

שהמשק יתנגד

בוא נראה את ארנון דוד יוצא נגד זה

הצחקתני.

כי הניסיון עד היום מלמד שוועדים לא מצליחים למנוע קדמה שתוביל לייתור משרות ופיטורים?!

לפני 15 שעות, eladns כתב:

ייל השכרת רכב\מכירת רכב- למה צריך אותו?

דוור

דייל

מנקה רחובות

מנקה בניין

גנן

גנב

חנווני

מסדר סחורה בסופר

מסעדן

מלצר

קופאיות בסופר עוד לא הצלחת להחליף, ולהן אין וועד,  אז מסדרי סחורה בוודאי שלא. זה דורש מערכת רובוטיות שאתה רחוק מלהיות מסוגל לספק.

בניגוד לתוכנה, שעלות השולית של הגדל נפח ההפעלה (scalability) נחשבת לשולית (היא לא, ראה עליית מחירי מעבדים ושבבי אחסון, אבל זה דיון אחר), מערכות פיסיות הן יותר יקרות לפריסה.

אבל יש כבר מקצועות שבטח אפשר להחליף. מוקדי שירות ותמיכה, אפילו חשבי שכר אפשר לצמצם משמעותית, כמו גם מנהלות חשבונות ושאר המקצועות המאוד טכניים ומוגדרים.

אבל עדיין היום, שאפשר היה לצמצם את העבודה שלהם משמעותית, עם אוטומציות פשוטות, המקצועות הללו עדיין עוסקים בהפעלת שיקול דעת ותהליכים והקלדות ידניות, שהם מתעקשים עליהם בחירוף נפש.

לעולם אל תזלזל ביכולת של השוק לדחות פתרונות רציונאלים.

מצד שני, כמות גדולה של מובטלים תהווה בסיס לאי יציבות חברתית משמעותית. אבל גם זה דיון אחר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

יש מקצועות שבהם המגע האנושי לא יכול להיות מוחלף על ידי מחשב או רובוט. שום רובוט לא יחליף את היד של הרופא שמונחת על המצח או הבטן שלך, שום רובוט לא יחליף את המבט של האחות הזמן שהיא חובשת אותך.

אפילו בשירות לקוחות - איך תכעס על הבוט, ואפילו הנציג הנסתר, שמתכתבים איתך בוואטסאפ?

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 27 דקות, falou כתב:

קופאיות בסופר עוד לא הצלחת להחליף

קופות עצמוניות זה להיט. 

עכשיו יש גם משהו חדש עם מסופונים. 

זה למה יש רק איזה 2 קופאיות בסופר הקבוע שלי (ומשגיח יחיד לקופות האחרות). 

אני מנחש שאם היה אפשר להיפטר לחלוטין מהקופאיות היו עושים את זה, הן בינתיים עוד קיימות כי יש לקוחות שלא רוצים לעבוד בעצמם, יש לקוחות שלא מסתדרים עם טכנולוגיה ועוד סיבות. עם הזמן גם זה יכול להשתנות. 

אני רואה גם בסופרים אחרים שכמות הקופאיות ירדה דרמטית. 

סדרני סחורה, לא נכנס לזה בכלל. יש פה הרבה פוליטיקה וכסף מאחורי הקלעים- לא נוגע בזה עם מקל.

דווקא המקצועות היותר פיזיים- שרברבות, חשמל, מכונות, דברים כאלו- זוכים לעדנה בעידן ה AI. פתאום יש בהם הרבה יותר צורך ועבודה, כשמקצועות אחרים, יותר אקדמיים, מתחילים להיעלם ולהצטמצם.

לפני 15 דקות, sperial כתב:

שום רובוט לא יחליף את המבט של  על האחות בזמן שהיא חובשת אותך.

תיקנתי לך בקטנה.

וזה לא מדוייק, לגבי מגע הרופא. 

image.thumb.png.0cbb806f40a8cd3529ae9d458f784466.png

לפני 15 דקות, sperial כתב:

אפילו בשירות לקוחות - איך תכעס על הבוט, ואפילו הנציג הנסתר, שמתכתבים איתך בוואטסאפ?

זה פשוט לא הבנתי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 29 דקות, sperial כתב:

אתה תכעס והוא יענה לך בסבלנות אין קץ. אפילו בקול אנושי, עם מערכת שמזהה כמה אתה עצבני ומה מעצבן אותך, ועונה לך לא רק בטון המתאים אלא גם במבטא שמדבר אליך.

• רעיון טוב! 1

פורסם

הדה-וינצ׳י לא יחליף את הרופא במרפאה שבודק אותך. הוא כלי עזר בידי הרופא המנתח, שמאפשר לו עבודה יותר מדוייקת - אבל לא מבטל את הצורך בו. אני לא מכיר מערכות אוטונומיות לחלוטין, אולי יש דברים ניסיוניים, ואיני יודע איך הם מתמודדים עם סיבוכים, או שהם צריכים ״נהג משגיח״.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 12 דקות, ברווז כתב:

עכשיו יש גם משהו חדש עם מסופונים. 

בדיוק.

אתה יודע כמה זמן הטכנולוגיה של "עגלה חכמה" קיימת?

הייתי מעורב בסטארט אפ בעניין לפני 20 שנה. כבר אז זה היה ישים והגיוני, כולל ניהול פרסומות על בסיס המיקום שלך בסופר (לפני שגוגל הפכו לגוגל).

זה שמשהו אפשרי והגיוני, לא אומר שהוא ייתפוס

בני אדם אלו חיות של הרגלים.

Just now, sperial כתב:

הדה-וינצ׳י לא יחליף את הרופא במרפאה שבודק אותך. הוא כלי עזר בידי הרופא המנתח, שמאפשר לו עבודה יותר מדוייקת - אבל לא מבטל את הצורך בו. אני לא מכיר מערכות אוטונומיות לחלוטין, אולי יש דברים ניסיוניים, ואיני יודע איך הם מתמודדים עם סיבוכים, או שהם צריכים ״נהג משגיח״.

בשיבא כבר יש רופא וירטואלי לקבלה במיון, כפרוייקט ניסיוני. כמובן שיש פיקוח אנושי צמוד, אבל היכולת הפוטנציאלית של מערכת כזו לעשות דיאגנוזה נטולת הטיות, וללמוד מטעויות היא פוטנציאלית טובה יותר משל כל רופא. 

כמובן שמדובר כאן במיקוד ראשוני של הבעיה ולהחליף מנתח זה עוד רחוק, אבל אנחנו בדרך.

פורסם (נערך)

קופות שירות עצמי קיימות כבר הרבה מאוד שנים.

לשיטת המסופונים התוודעתי לפני די הרבה שנים באושר עד. משתמש בה כל שבוע ברמי לוי בקניון חיפה - עובדת לא רע עד שיש בעיה בשקילה לפני הקופה. מעניין שנכשלה בשופרסל בשער הכרמל, כמעט לא היו משתמשים. הרושם שלי שהשיטה נוחה כשקונים בזוג - אחד אוסף את המוצרים, האחר שוקל וסורק. כשקונה בודד כנראה עדיפות קופות השירות העצמי הותיקות - אבל הקריטריון שלי הוא אישתי, שלא מתלהבת מגאדג׳טים (אבל גם לא מהתורים בקופות המסורתיות)

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
לפני 17 דקות, falou כתב:

אתה תכעס והוא יענה לך בסבלנות אין קץ. אפילו בקול אנושי, עם מערכת שמזהה כמה אתה עצבני ומה מעצבן אותך, ועונה לך לא רק בטון המתאים אלא גם במבטא שמדבר אליך.

לגמרי. אנשים לא מודעים לנקודה הזו בכלל. הכל! בשביל מיקסום המכירות. 

ופה יש מוקש אוקסימורוני. 

AI מחליף עובדים אנושיים>לאנשים אין כסף לקנות מוצרים>חברות מחליטות לצמצם עוד עובדים כי אפשר וההכנסות יורדות>ליותר אנשים אין כסף לקנות מוצרים>מיתון.

יש עוד נתיב, של העסקה בשכר נמוך יותר, אבל זה נראה די אותו הדבר. 

העולם כולו לדעתי בפני משבר משמעותי למדי. 

ועם הקצב המטורף של הקמת דאטה סנטרים, שלדעתי זה (בין היתר) עבור כח מיחשוב שיאפשר פריצה לגביע הקדוש של AI כוללני, המצב יחמיר מאד בשנים הקרובות- אקספוננציאלית. 

אז אולי רכבים אוטונומיים לגמרי יגיעו לפה בשלב כלשהו במהלך העשורים הבאים, אבל הרבה זה כבר לא יעזור למי שלא יכול לשלם עבור נסיעה. 

• אהבתי 1

פורסם

@falou מערכות עזר - למשל לטריאז׳ של בדיקות דימות, או ססריקה של ממצאי בדיקות מעבדה קיימות בשימוש קליני. אבל עדיין האתיקה מחייבת בעל מקצוע אנושי בלופ. 

וכמובן, כל הנושא המדיקולגלי (מזכיר במשהו את הקשיים של רכב אוטונומי).

פורסם
לפני כשעה, ברווז כתב:

עכשיו יש גם משהו חדש עם מסופונים

אני עושה קניות ביוחננוף. לפני שנים הכניסו עגלות חכמות שנכשלו ולא מזמן הכניסו מסופנים. ניסיתי פעמיים ובשתיהן נתקעתי בשקילת העגלה. בפעם הראשונה האחראית שם לא ידעה מה הבעיה ובפעם השניה היא אמרה שיש בעיה עם משקל של אריזת אפונה. אריזה תעשייתית עם משקל קבוע, איך זה יכול להיות. חזרתי לקופות עצמאיות.

פורסם
לפני 55 דקות, avngas כתב:

אריזה תעשייתית עם משקל קבוע

שכחת את הקרח על האריזה כנראה. 

כן, יש באגים. ותלוי עד כמה המשקל מכוייל (או לא), יש יותר או פחות. 

פורסם

ומה עם עידוד פרישה?

השכנים של ההורים שלי 

בעל ואישה עבדו בבזק ומ1999 בפנסיה סופר מוקדמת

ככה יעשו לאנשים,

אתה חנווני\מוכר בחנות?

אין צורך בך

אתה מבוגר בכדי להחליף מקצוע אחר

צא לפנסיה מוקדמת 

קח 75% מהשכר וחיה בצימצום אך שמח.

מתאים לך?

סבבה

לא מתאים

לך תעבוד כורה פחם זה מה יש עכשיו

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם (נערך)

ומאיפה יגיע הכסף לתשלום פנסיה מוקדמת?

עריכה אחרונה על ידי hans
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...