Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 41 דקות, ברווז כתב:

סגן השר לענייני AI

מרוב שפוליטיקה דוחה אותי, לא ידעתי שיש לנו סגן שר בנושא כל כך חשוב ( :-) :-) :-) )

אם כבר, מדוע סגן שר ולא לא שר ?? 

פורסם

כן. AI זה Alternative Intelligence (בשתי המשמעויות של Intelligence) או משהו דומה.

• מצחיק 3
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

סביר יותר שאנחנו נגיע לקיצנו לפני זה. אולי הילדים שלנו יהנו מתחבורה אוטונומית כפנסיונרים.

• מבאס 1
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 14 דקות, eladns כתב:

פורסם בערוץ 1

בחדשות

לאט לאט הימים של המוניות \אוטובוסים\משאיות יגיעו לקיצם ונאמר אמן!

אוי ואבוי אם הם יגיעו לקיצם. לא תוכל לקנות מקרר - איך הוא יגיע הביתה? לא תוכל לזוז בכביש - במקום אוטובוס יהיו 50 פרטיות. ומוניות - אולי, בהרבה מגבלות, יהיו אוטונומיות.

יש הרבה נבואות על רכב אוטונומי - נראה שעדיין בעייתי כשהוא צריך לנוע עם הולכי רגל, רכבים פרטיים, אופניים וכל שאר מי שמבלבל את התנועה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אתם לא חושבים שיגיע איזה מיליארדר, ישמן את כל המערכת וכולם יסכימו להכניס את זה לכאן כמו בארה"ב וסין? 

ולגביי המקרר, ראיתי גם משאיות קלות אוטונומיות. מדהים. כיף לעיניים.

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

אתה קונה חלומות. הבטחות דומות קראנו כאן ב-2013. אם זה בכלל יקרה מדובר בתהליך שיארך עשורים.

• אהבתי 1
  • מבאס 1

פורסם

והעובדה היא שרכב אוטונומי עדיין מוגבל מאוד מבחינת שימושיות. 

פורסם
בתאריך 8.1.2026 בשעה 19:38, eladns כתב:

לאט לאט הימים של המוניות ... יגיעו לקיצם ונאמר אמן!

אמן. 

אבל זה לא יעזור לנו בשלב הזה. 

מישהו ידאג לאמן את האוטונומים להתנהג בדיוק כמו הנהגים הקיימים- לעצור באמצע הכביש, להפריע לתנועה וכל הדברים הטובים האלו. רק ששם לא יהיה נהג כך שגם צפירות לא יעזרו. 

ואני לא מצליח להבין את ההיגיון הכלכלי, כאילו, יש לכם מושג כמה יעלה לייצר תותב של יד שמאל שעירה עם סיגריה שצריך להחליף כל 10 דקות, שתהיה מקובעת לחלון? 

• מצחיק 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

סוף סוף פותחים את הפה פה. 

העיקר שפניתי למשרד החדשנות אמרו לי סתום לא יודעים כלום

אפסים!

https://www.maariv.co.il/lifestyle/car/article-1280523

image.thumb.png.78cb9c074df6aa6c6d3df55f9dc6c1fd.png

"דורטל מדגיש ש"העולם כבר עבר לשלב הבא", הוא אומר, ומוסיף כי "זה לא חלום רחוק של 2050, זה קורה עכשיו בסן פרנסיסקו ובשנגחאי, כשבעוד פחות מחודש, בפברואר 2026, האיחוד האירופי צפוי לאשר סופית את התקינה החדשה: אישור חוקי למכוניות לנסוע בכבישים ציבוריים ללא ידיים על ההגה, ואף ללא נהג".

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

שוכחים שתחבורה אוטונומית זה אולי נטול נהגים (בעיה סוציולוגית של תעסוקה בשוק העבודה, אבל זה נושא אחר), אבל זה לא נטול עלויות ומשאבים מוגבלים. 

צריך כושר עיבוד, רחוב פס, אנרגיה להזין את כל זה...

י

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ואתה מצפה שמשהו בכיוון הזה יזוז גם בארץ?

רד מהציפיות... 

כדי לאשר מכונית ללא נהג בכבישי ארצנו, יש צורך בכמה פעולות מקדימות שמערבות כמה משרדים שונים ומשונים. 

חלק מהפעולות הנדרשות: 

-קביעת זהותו היהודית של הנהג הרובוטי, כפי הנראה ע"י קיצוץ קל של ידית ההילוכים;

-התקנת מזוזה ברכב;

-ייצור והתקנת אפליקציית תפילת הדרך ופרשת השבוע כדי שלנוסע יהיה חומר לעיין בו בזמן הנסיעה;

-קביעת מפות שיכולות להתעדכן בזמן אמת של ההתנחלויות, ועם הכנה למפת ארץ ישראל השלמה שתוכל להתחיל לפעול (בעברית) בעדכון בדחיפה;

בפן היותר טכני:

-מערכת התחמקות אקטיבית מבורות (וגם מבורות) שנוצרים אחרי הגשם ולמידת מכונה להתחמק אחרי כן גם מהגבעות שנוצרות מהתיקון באותו המקום;

-התקנת שלט חכם בצידי הרכב שיודע לזהות מילות מפתח כמו "מוכר?" ולהציג מחיר משתנה בהתאם לזהות השואל;

-התקנת שלט אלקטרוני אחורי שיודע להציג סימנים של לייק בפייסבוק, הסימן ההופכי מהלייק (אגודל למטה) ואצבע אמצעית;

יש עוד. זה יקח כמה שנים טובות.

• מצחיק 2

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...