Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, ברווז כתב:

קביעת זהותו היהודית של הנהג הרובוטי, כפי הנראה ע"י קיצוץ קל של ידית ההילוכים;

ברווז- פרייסלס! שיחקת אותה

• מצחיק 1

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

@eladns, מצטער לבאס אותך, אבל...

• מבאס 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

טסלה הבינה שייצור רכבים אינו מנוע צמיחה, בעידן בו רכב הופך להיות יותר דומה לסלולרי מאשר למכונה. כלומר, אם בעבר המומחיות ברכבים התבססה על חוזקות טכניות (ייצור ומומחיות עובדים), בעיקר בתחום ייצור המנועים ומדולריות של הייצור, השימוש במנוע חשמלי מוריד את הקושי של שני האספקטים האלו והופך את הרכב למוצר שהיתרונות שלו בשוק יהיו יותר מבוססי תוכנה ופחות מבוססי טכנולוגיה מכאנית.

בתוך חוסר הוודאות הזו, טסלה מפתחת מנועי צמיחה אלטרנטיביים, מתוך הבנה שרכב הופך להיות מוצר טכנולוגי שמבוסס יותר תוכנה ממכניקה. אם זה, כמו למעלה, יישום טכנולוגיות טעינה/סוללה (נקודת התורפה של הטכנולוגיה), אם זה פיתוח יכולות תוכנה (נהיגה אוטונומית) ומכירתם כשירות ולא כמוצר (מעניין לאן זה יילך...), וכמובן, הכניסה לתחום הרובוטיקה (המהפכה המשלימה להשקעה ב-Ai).

הרגולציה האירופאית (בחוכמה או שלא...) דחפה את מנועי הבעירה הפנימית החוצה, אבל נראה ששינוי הכיוון קשה ליצרנים המסורתיים, והם נוטשים אותו. מה שנהיה ברור זה שליצרן רכב קשה להפוך מיצרן מכוניות מנועי בעירה פנימית ליצרן מכוניות חשמלית, ולהיות רווחי.

יצרנים כמו סטלאניס עושים אחורה פנה מייצור רכבים חשמליים. האם זה בגלל שמנועי הבעירה הפנימית עושים קאמבאק, על הראש של הרגולציה ופוליטיקת הירוקת, או שמדובר בכישלון מסחרי, ובפועל הרכבים החשמליים של יצרנים אחרים (סין) הולכים להשתלט על שוק עם מוצרים שהיצרנים הוותיקים לא מסוגלים להתחרות בהם?

האם ייסתמכו על מדיניות סחר שתבלום את ההסתערות הסינית על שוק הרכב או שהם פשוט איבדו את העלילה?

מה לגבי זמינות חומרי הגלם הנדרשים למכונית חשמלית, וזמינות הרכיבים לרכבים אוטונומיים?

קשה לי לענות על זה, כי לא מדובר על העדפת שוק שנקייה מלחצים ושיקולים פוליטיים. 

ומי שחושב שזה תהליך הדרגתי, אני מזכיר שפעם הייתה ענקית גלובאלית, מובילה, שקראו לה Nokia, שהפכה לכלום ושומדבר תוך כמה שנים מועטות. זה קרה כי היא ייצרה טלפונים, בשוק שהתחיל לרכוש מחשבי כף יד עם מסך מגע, שגם עבדו כמו טלפון. כיצרנית מחשבים, שמשלבים אינטגרציה של חומרה ותוכנה, לנוקיה לא היה על מה להתבסס, היא פשוט לא הייתה כזו, בעוד אפל יכלה בקלות לשלב יכולות שיחה בתוך המחשב כף יד ששיווקה (האייפון). 

בינתיים השוק הישראלי, שמאוד מתאים למכונית חשמלית, עושה אחורה פנה, אבל אם נניח שבעיית הטעינה הביתית הייתה נפתרת, ולא היו נוצרים עודפי מלאי של רכב חשמלי בשוק (בשל מיסקלקולציה של היבואנים), מה היה קורה אז? כרגע התוצאה היא צניחה בעלות רכבים חדשים ומשומשים, שאני לא בטוח שהיא לא מגמה שתימשך. השוק שלנו שונה מהאירופאי מאוד, גם במרחקים וגם בנאמנות הלאומית ליצרנים ונותני שירות מקומיים, אבל אנחנו סובלים (או נהנים... תלוי איפה אתה) מאותה חוסר בהירות של לאן הולך תחום התחבורה בכללתו.

ושוב, מאסק וטסלה מסמנים את הכיוון. נראה אם הוא צודק...

• רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

אה, זה תוכל לקרוא בינתיים בשירשור על החשמל שמישהו פתח לגבי זה שהאוטובוסים, ולא הנהגים, הם בעייה קשה.

פורסם (נערך)

אם אתה מדבר על השירשור שלי-

אמרתי שהנהגים על חשמלי עם יכולות חזקות-גורמות לחלק מהם להשתמש חזק מדיי.  

זאת אומרת כמעט תמיד הגורם האנושי הוא הבעיה-ועוד יותר כשאתה מאפשר לו אותה

לשאלת פותש אני מנחש שבמקומות שיש שלום יש את הדברים האלה ובמקומות שיש מלחמה או מצב בטיחותי ירוד או סוגי אוכלוסיות שלא רוצים שיתערבבו פחות ולכן גם אובר אין פה שלא יחטפו א/נשים וכדומה-אבל זה רק ניחוש

עריכה אחרונה על ידי דובצע
פורסם
לפני 10 שעות, דובצע כתב:

אם אתה מדבר על השירשור שלי-

דובצע ידידי, קבל ממני התנצלות כנה. סליחה. 

אני אכן מדבר על השירשור שלך, לא זכרתי מי פתח אותו. יש שם משתמש אחר שנעול על זה שהבעייה היא אך ורק, אין בילתה, ואין שום אפשרות מלבד מכנית ולא בין הכסא להגה. חשבתי משום מה שהוא פתח אותו.

• רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)

יש מחסור חמור בנהגי אוטובוס כי כרגע אין בדיקות שעושים לנהגים, כרגע מעל 5 אלף נהגים בערך לפי הפרסומים חסרים, המבדקים שעושים על רכב ציבורי דומים למבחנים של דרגות C ו E אבל עם תוספת של כ 300 שאלות מבחן אישיות בסולם ליקרט, בנוסף המרב"ד החל לעבוד עם מבחן אישיות מינסוטה החדש שיצא בשנת 2020 גרסה 3 בעיכוב של כמה עשורים.

עריכה אחרונה על ידי Liquidator
פורסם

מה שכן, יהיה מעניין לחזור לשרשור הזה בעוד עשור ולראות איפה אנחנו נמצאים. מקווה שעד אז נוכל ללכת לישון בצורה חוקית בכסא הנהג.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אני מקווה שהממשלה החדשה תכניס את זה ב2027 לפה.

אני כל הזמן שואל את נהגי המוניות שנכנסים באובר בפייסבוק ,מה תעשו שזה יגיע?

במילים יפות אומרים לי לך תישן על האף

במקרים רבים - לך תיזXXX אז סבבה, אני הראשון שיגיד להם תיחנקו בבית שבו בבית ותקבלו משכורת מהמדינה ותעזבו אותנו.

במהרה בכל הרכבות והמשאיות ונאמר אמן ושבת שלום לכולם

BMW E36 M40 year of 1992

פורסם

שום סיכוי, אלא אם אובר תשלם כמה מיליארדים לנהגי המוניות תמורת ההשקעה שלהם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לפחות בדה מרקר כבר מכינים כתבות מעניינות מאוד על עניין מס ההכנסה שירד כי לא יהיו עובדים בגלל שהAI יחליף אותם. כתבה סופר מעניינת, לא מצליח להעלות את כולה לפה.

אבל הנה הכיוון 

לא נוכל להילחם בזה

למה להילחם?

בואו נהנה מהאוטופיילוט כולנו

No description available.

BMW E36 M40 year of 1992

פורסם

בניגוד למה שמנסים להציג הבעיה היא לא טכנולוגית. אלא משפטית מי אחראי במקרה של תאונה.

מכוניות אוטונומיות כבר נוסעות בכבישי ישראל לניסויים כבר כמה שנים.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

• תוכן חדש...