Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

משאירים רלב"יסטים לבד חמש דקות, והם מתחילים לריב בינם לבין עצמם. "ממשלה" הם רוצים להקים.

מזכיר לי עכשיו את המלחמות בפריימריז הדמוקרטים. ממש מלחמת האחים (הפלשתינים).

בתאריך 17.7.2026 בשעה 09:27, יבגניפ כתב:

אני פחות ופחות מבין בכנות מה אתה רוצה להגיד בכלל.

הקשר בין מעמד סוציו אקונומי לדעות פוליטיות מובהק ומוכר. 

מוכר כן, "מובהק" (סטטיסטית) לא בהכרח. מציע לך לחזור על הגדרות של המושגים.

הטבלה שאתה בעצמך הבאת של עשירוני הכנסות ודעות פוליטיות מראה שמ8 פלוס הקואליציה שלך נמחקת. ואתה נאחז בליכוד, אבל גם פחות מצביעים לליכוד וגם אין לליכוד עם מי להכים קואליציה.

זה מראה דפוסי הצבעה, אבל לא אומר שום דבר על קואליציה מול אופוזיציה, פשוט כי גודל האשכולות השונים אינו אחיד (מדברים על אשכול סוציואקונומי, לא עשירונים מבחינת הכנסה. אתה עושה פה סלט).

אז אם לחזור לשאלה הראשונה  -האם רופאים, הייטקיסטים וכו' מזוהים עם מחנה הרל"ב? כן חדמשמעית.

שוב טעות. רופאים, הייטקיסטים וכדומה, ממש לא אומר מגורים באזור סוציאקונומי 10, אפילו לא בהכרח 9.

אם תשאל אותי, רוב הרופאים, הייטקיסטים וכדומה, נמצאים באשכולות 7-9. עכשיו מכיוון שההתפלגות היא כנראה בצורת פעמון, אז אשכול 7 הגדול ביותר, ושם "שולט". ב-8 הוא לא רחוק. 

אז חד משמעית אתה טועה.

אתה לא קראת אף אחד מהם. אתה לא יודע מי כתב אותם. אתה לא יודע על מה הם מתבססים. אתה לא ידעת שהם קיימים עד לפני כמה ימים, כשסיפרתי לך שהקשר בין דעות פוליטיות לרמת הכנסה או מעמד סוציאו-אקונומי זה נושא שנחקר ברחבי העולם, בקונטקסטים פולייטים שונים, על ידי חוקרים מתחומים שונים. אבל אתה יודע לספר שהם ברמה נמוכה. מדהים.

אני לא יודע מאיפה אתה מסיק שלא "ידעתי" שהם קיימים. טענתי שהם לא בהכרח מייצגים את המצב בישראל.

עכשיו האם קראתי אותם בשלומתם?   לא, ואני גם לא יודע מי כתב אותם, אבל כל זה לא משנה.

לא מדובר פה במטא-אנליזה או מחקר בו מחלקים קבוצות אקראית, עם נטרול משתנים מתערבים וכדומה. מדובר במחקר תצפיתי, והוא, מלכתחילה, חלש יותר.

לא צריך "להיעלב".

זה מדהים שאחרי כבר שיקרת שאתה לא מדבר על שמאלנים או לא שמאלנים, אתה שוב חוזר לספר שלכל שמאלני יש תחליף. המהירות שבה הביביזם הרעיל לך את המוח היא מדהימה. הרי לפי הלוגיקה השבורה שלך עצמך, אתה היית שמאלן ב-2022 כשהצבעת ליברמן. 

אתה שמאלן, זה עובדה, כמו עוד רבים כאן. וכן, לכל שמאלן יש תחליף. בדיוק כמו שלכל ימני יש תחליף.

הנקודה שלי היא שכל זעקות השבר וה"תחזיקו אותי" לפני שאני עוזב, מגיעות לרוב מהשמאל, מההתרשמות שלי.

לכן, טענתי היא שגם אם תעזבו, המדינה לא תקרוס.

ולא, אני אף פעם לא טענתי שליברמן שמאל. אבל אתה ממש ממש לא ליברמן או המצביעים שלו.

בהצלחה לך לא לקרוס בימי המילואים שאתה עושה.

אתה עושה מילואים?

אם לא, אז בגללך אני קורס. תודה על העזרה.

אבא, ממש תגובה אחת לפני, כתבתי שלפיד הוא מטומטם. זו סתם דוגמא. אתה שוב מבלבל: אנשים מצביעים לאלטרנטיבות לביבי מכל מיני סיבות. אף אחד, ממש ממש ממש אף אחד, לא מדבר על מנהיגי האופוזיציה כמו ששרת התעמולה דיסטל דיברה על ביבי. 

אתה שוב מנסה להכניס לי דברים שלא טענתי.

נתחיל מזה ש"ממש אף אחד"?   בוא, לפי תגובות בפייסבוק, יאיר גולן זה פרדי מרקורי, לא פחות. כוכב רוק.

דבר שני, הטענה שלי היא פשוטה - כל דבר רע, מושחת, טיפשי וכדומה שתמצא בקואליציה, אפשר למצוא גם באופוזיציה.

לכן, כל טענה כאילו "ביביסטים" הם גרועים או לא מודעים או מוסתים או לא יודע מה, וזאת ביחס ל"לא ביביסטים", היא בעיקר אצלכם בראש, מרוב שדחפו לכם במשך עשורים "ביבי ביבי ביבי".

בתאריך 17.7.2026 בשעה 09:37, Night Driver כתב:

מתיע לך לבדוק את העובדות. 

כמה החלטות ממשלה עברו בקדנציה ולכמה התנגדה?

כמה התנגדויות שלה התקבלו וכמה נדחו בבגץ?

כמה "התנגדויות" היא הגישה להחלטות ממשלה הקודמת?

כמה נדחו בבג"צ?   מספיק - זיני, גופמן, הייצוג הנפרד של השר קרעי. יש מספיק, צריך רק לחפש.

מספיק להסתכל עכשיו על דוגמת ממשל מעבר - בממשלה הקודמת, שהתפזרה לפני הזמן, היא אישרה למנות רמטכ"ל, למסור שטח ריבוני של ישראל בלי להביא לאישור הכנסת, כמדומני, ומה לא.

עכשיו פתאום היא נותנת "חוות דעת" כי כל מיני פעולות ממשלה דורשות אישור שלה, בגלל "ממשלת מעבר", למרות שאין לכך שום גיבוי בחוק, למרות שהממשלה מסיימת כהונה מלאה, ולמרות שבכל מקרה כל פעולת ממשלה נתונה ל"אישורה".

אני מבין שאתה פרופסור למשפט חוקתי שאתה יודע לקבוע מה רמתה המקצועית.

אתה איש צבא או פוליטיקאי?   אה לא, אז למה אתה משתתף בדיונים בנושאים הללו?

לא צריך להיות פרופסור למשפט חוקתי כדי להבין שהיועצת המשפטית לא מבצעת את תפקידה. מספיק קצת שכל ולא להיות חבר בכת "שומרת הסף".

אתה מבין בכלל את המושג עשירון?

בכל עשירון יש בדיוק 10% מכלל האוכלוסייה 

אתה מבין שזה מדד סוציואקונומי ולא עשירון?

אתם לא קוראים על מה אתם מגיבים?

אתה מודע לזה שזה כסף שלא הפרשת להם כל השירות שלהם?

קח את כל התקציביות שלהם שאתה בוכה עליהן, תכפיל ב 250 ותוריד את זה מקופת המדינה. זה בקירוב הכסף שלהם שהיית צריך לשלם ואתה מחזיק אצלך בקופה. 

אחרי שתמחק אותו אתה יכול להפסיק לשלם להם.

על פנסיה תקציבית שמעת?

בניגוד לפנסיה צוברת, בפנסיה תקציבית ה"הפרשות" לאורך השנים לא מתקרבות לעלות הפנסיה, ואנחנו, משלמי המיסים, מממנים אנשים כמו גולן.

אתה באמת הבאת כדוגמא אישה שנואמת בפני גברים כדוגמא להדרת נשים?

אישה שנואמת באירוע בו יש רק גברים. ממש מקריות לא?

למה לא היו שם נשים, אם לא בגלל "הדרה"?

ולמה לא להשוות בין חדאד לעבאס?

שניהם ערבים, שניהם מכירים בישראל כיהודית ושניהם אוצים לחיות פה בשיתוף מלא.

שניהם ערבים. גדול, ואנחנו הגזענים.

חדאד נוצרי. חדד שירת בצה"ל, חמאס פרו ישראלי על סטרואידים.

עבאס הוא מוסלמי, אח איסלאמי, מסרב לגנות את החמאס, הוא יותר פלשתיני מאשר ישראלי, והוא גם אומר את זה במספיק הזדמנויות, צריך פשוט לפתוח את האוזניים ולהקשיב.

בתאריך 17.7.2026 בשעה 09:44, David32 כתב:

כהערת אגב, ממדני תותח.

לא אוהב את ישראל, לא פה, לא שם, הבטיח דברים שאני לא מסכים איתם אולי, יאללה.

אבל הבטיח דברים, מנסה לקיים, מתקשר עם התושבים. 

ממדאני תותח, ומאסק וטראמפ לוזרים, נכון?

באמת שאני לא מצליח להבין איך יהודים מצליחים לתמוך באנטישמי שונא יהודים (במסווה של "מתנגד למדיניות הממשלה הישראלית" כמובן), ועוד יותר איך אפשר להגיד על סוציאליסט שלא הגיע לשום הישג בחייו, שהוא "תותח".

ואובייקטיבית, הוא לא תותח. הוא מבין שהרבה מהבטחות הבחירות שלו לא מחוברות למציאות, פשוט כי כסף לא גדל על העצים, ויותר מזה, רואים איך הוא מחריב לאט לאט את ניו יורק, כלכלית (פשוט כי אותם עשירים שהוא כל כך רוצה את כספם, עוברים למקום אחר). נראה מה יהיה עוד כמה שנים, כשהוא יסיים את כהונתו.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם
לפני 7 דקות, gadik6 כתב:

על פנסיה תקציבית שמעת?

בניגוד לפנסיה צוברת, בפנסיה תקציבית ה"הפרשות" לאורך השנים לא מתקרבות לעלות הפנסיה, ואנחנו, משלמי המיסים, מממנים אנשים כמו גולן.

אני לא אכנס לכל השטויות שכתבת רק מפאת קוצר זמן.

אתה מוזמן לעשות את המתימטיקה ולראות כמה שטויות אתה מדבר. 

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ולמה לא להשוות בין חדאד לעבאס?

שניהם ערבים, שניהם מכירים בישראל כיהודית ושניהם אוצים לחיות פה בשיתוף מלא

אין לי בעיה מיוחדת עם אייזנקוט אבל צריך להודות שזאת היתה אמירה מאד מפגרת.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Night Driver כתב:

אני לא אכנס לכל השטויות שכתבת רק מפאת קוצר זמן.

אתה מוזמן לעשות את המתימטיקה ולראות כמה שטויות אתה מדבר. 

כרגיל, מתבטא בבטחון בדברים שאתה לא מבין.

אז דבר ראשון, בפנסיה תקציבית, המעסיק הוא זה שמפריש את הכספים לפנסיה, ולא העובד.

שנית, בניגוד לפנסיה צוברת למשל, בפנסיה תקציבית אין בהכרח קשר בין גובה ההפרשות לגובה התשלום. תוסיף לזה כל מיני קומבינות דוגמת תוספת הרמטכ"ל, הגדלות שונות, השכר הקובע (שלעיתים זה השכר האחרון ששולם) ועוד ועוד, ותגלה שאנחנו אכן מממנים אנשים כמו גולן, הפצ"רית הפושעת ועוד.

על הדרך תבדוק כמה מתקציב הבטחון הולך לפנסיות, ולמה לא נשאר כסף לאנשי הקבע הצעירים או לציוד נורמלי ללוחמים סדירים.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 33 דקות, פריג'י כתב:

אני חושב שמה שהוא אמר, ברמה העובדתית, אין בו שום דבר שגוי. אז למה להיעלב מעובדות? 

תאר לך שהיו משווים אותך לגולדנקפוף/דרעי (תלוי במוצא שלך) כי שניכם יהודים. אני בהחלט מבין למה זה הפריע ליוסף חדאד.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...