Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 8 שעות, RK כתב:

שוב - לא, אי אפשר. כרגע העבירו את חוק יסוד לימוד תורה, שזה ביזיון בפני עצמו, והוא לא מצא לנכון אפילו להיות נוכח. ואתם אשכרה משיקולים "רציונליים" מעדיפים להצביע לו. 

גם ב 7.10 הוא דאג לא להיות נוכח.

הוא בכלל אלוף בלהיעלם מכשלונות והרס.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 8 שעות, RK כתב:

שוב - לא, אי אפשר. כרגע העבירו את חוק יסוד לימוד תורה, שזה ביזיון בפני עצמו, והוא לא מצא לנכון אפילו להיות נוכח. ואתם אשכרה משיקולים "רציונליים" מעדיפים להצביע לו. 

אצל ביבי, כבן להיסטוריון, ישנה חשיבות גם לזה. לכן הוא מעולם לא לקח פסיק של אחריות על ה-7 באוקטובר, ולכן גם כאן הוא נעדר כדי שאף אחד לא יזכיר לו, כמו במקרה של ההתנתקות, על כך שהצביע בעד החוק הזה, למרות שהוא 100% רשום על שמו. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אתם לא יודעים שהוא לא היה נוכח כי הוא היה בבור בקריה, מתכנן את התקיפה הבאה באיראן/לבנון/תימן? הרי אנחנו כפסע מהניצחון המוחלט. רק שאתמול האו"ם בכבודו ובעצמו הודיע שחמאס בעזה שולטים בסיוע שמוכנס לרצועה. אז אם ככה נראה פסע מניצחון, לא חושב שאני רוצה לדעת איך נראה ניצחון מוחלט. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 16 שעות, יבגניפ כתב:

כן, חוץ מזה שלא גיבית אותה בשום דבר חוץ מתחושות.

זה לא משהו שאפשר לגבות עם עובדות, פשוט כי למיטב ידיעתי, לא בוצע שום מחקר בנושא.

אבל זה מאוד הגיוני - אנשים שהגיעו לארץ לפני 30 ומשהו שנה, בלי כלום בדרך כלל, יהיה להם הרבה יותר קשה לעלות בסולם.

יתרה מכך, הון בן דורי לרוב חשוב יותר מהכנסה גבוהה. גם 2 עובדי הייטק לא בהכרח יוכלו להרשות לעצמם לגור באזור ברמה סוציואקונומית 10, אבל קשיש חביב, שקנה שם דירה לפני 40 שנה, ומקבל פנסיה מפנקת, דווקא כן.

שוב, החלוקה להצבעה לפי מדד סוציואקונומי היא מטעה, פשוט כי היא מתבססת על אזורים ולא פר בן אדם.

אבל אני אגיד לך מה, אני אזרום איתך - אתם הרוב באשכולות 9-10. מחר אתם עוזבים (רק אל תסעו לאוסטרליה, שמעתי מתייחסים שם לא יפה לפציינטים יהודים), מן הסתם הכלכלה תתאים את עצמה, בין אם זה ירידה במחירי דיור, מחירי הסחורות, פחות צפיפות ועוד.

יהיה קשה בהתחלה?   בהחלט, אבל מאמין שנסתדר.

אני לא מנסה להעליב אף אחד. טאוב ואליה כהן ושות' הם אנשים מוכשרים, חלקם מאוד משכילים, חלקם בוודאי גם מומחים בתחומם. הם האינטלקטואלים של הביביזם, כי הם, יחד עם אנשים פחות מוכשרים מהסוג של ארז תדמור, מספקים את התשתית האידיאולוגית רעיונית של הביביזם. אצל חלק זה מגיע מאמונה אמיתית בזה שאליטות רעות שולטות במדינת ישראל. גם קורה. 

כמו שכתבתי גם משפט מעל, אתה משתמש בימין מול שמאל כל הזמן. שזה מאוד הגיוני. כי זה מה שהאינטלקטואלים של הביביזם מספרים לך שצריכה להיות החלוקה. לפעמים אתה בכל זאת נזכר שזו לא המציאות, ואז חוזר לזה.

אני מבין מה אתה מנסה לעשות, אבל שוב, זה בעיקר אצלך בראש.

אתה מנסה לבנות איזו מציאות, לפיה כל מי שמצביע לביבי, או רוב, הוא "ביביסט", פשוט כי הוא נופל לסט הגדרות מסוים, נכון?

כלומר לא משנה אם הוא פרופסור עם השכלה מאוניברסיטה יוקרתית, וניסיון רב, כולל פרסום מאמרים. כל עוד הוא מצביע ביבי, הוא חולה ב"ביביזם".

רק שזה קשקוש. יפעת בן חי שגב למשל, שבאה מה"שמאל", ועכשיו היא גם ביביסטית?   למה, כי היא לא חושבת שביבי זה רע.

פשוט הייתה פה הנדסת תודעה מטורפת, עוד מסוף שנות ה-90, כשאמנון אברמוביץ סיפר שביבי זה אפיזודה חולפת.

פשוט שטיפת מח, כדי לתת לביבי מעמד של "דמון", משהו על טבעי. קוסם שמשתלט לאנשים על המח, וגורם להם להצביע "ביבי ביבי". ממש כת, נכון?

אבל בפועל, המציאות היא שדווקא אותו מחנה שצועק "רק לא ביבי רק לא ביבי" הוא שסובל מכל התסמינים של כת, חוסר יכולת לחשיבה עצמאית, ניתוק מהמציאות ועוד.

מספיק להסתכל על הכוכבים בהפגנות בהבימה ועוד מקומות - אנשים שטופי מח ומלאי שנאה, שלא מסוגלים לקבל שום דעה אחרת.

אלו אנשים שמאמינים שביבי יותר מסוכן מהחמאס (וגם פה יש כמה כאלו), או שהוא הפקיר חטופים למות בעזה, ורק כדי מה?   כדי לשמור על השלטון. אני כבר לא מדבר על קריאות לכך שהוא ימות, או יחלה במחלה קשה ועוד, עם אלפי לייקים והמון ממורמרים שמעודדים בתגובות.

אז אם לסכם - אם אני בוחר להצביע ליכוד, אני עושה את זה כבחירה מודעת, לא כי בא לי לעשות דווקא, לא כי "שטפו" לי את המח, ולא כי אני מרגיש מקופח או כי ביבי הוא מלך ישראל. אני עושה את זה למרות כל החסרונות והבעיות.

האם זאת בהכרח בחירה טובה או חכמה?   לא. אבל זאת בחירה לגיטימית, למרות מה שאתם מנסים לספר.

שנית, הבחירה שלי מודעת בדיוק, ולא פחות, מבחירה באנשים כמו יאיר גולן או יאיר לפיד או אפילו בנט.

אז לנסות לחלק את זה ל"ביביסט" מול כל השאר זה מגוחך.

אני לא תומך בליברמן או בנט, ואני לא אצביע לאף אחד מהם. אבל אין לי בעיה עם שניהם בקואליציה. אני מעדיף אנשים שיש לי פערם אידיאולוגים איתם ברמה כזו, מביביסטים וחרדים שידאגו שעוד 4-5 שנים לא תהיה פה מדינה.

תעשה לי טובה. אתה כינית את בנט אח יהודי לפני כמה שנים, כמדומני.

בוא נגיד שהפער האידיאולוגי שלך איתם הרבה הרבה (הרבה) יותר גדול, מאשר הפער ביניהם ל"ביביסט" ממוצע.

אלא אם נהיית פתאום ימני ניצי.

לפני 16 שעות, Night Driver כתב:

הידיים העובדות באות מהערבים והבדואים בעיקר.

ידיים עובדות זה לא רק בניין, זה דבר ראשון.

הימין עובד גם בהייטק (תופתע לשמוע), בתעשיה, במשטרה, ועוד ועוד.

לפני 16 שעות, Night Driver כתב:

הצעירים של הקואליציה הם בעיקר חרדים ומרדכי דוידים.

אצלכם בחלומות. מי הצעירים של השמאל (אני בכוונה אומר שמאל, כי מצביעי ליברמן למשל, קרובים יותר לביביסט מאשר ליאיר גולניסט)?   ענת קם, נאור נרקיס, נעמה לזימי?

לפני 11 שעות, mikyl כתב:

לא כתבת "לוחם בסדיר". אין דבר כזה "לוחם פשוט". ישנם לוחמים בסדיר, במילואים ובקבע, וכולם לוחמים.

סליחה, שכחתי שהכל צריך להסביר לך לאט ועם בדידים.

חשבתי שזה מובן מאליו, שברגע שאני משווה לוחם לחייל שמתגייס לחיל המודיעין, אז הכוונה היא לסדירים ועם מה הם "יוצאים" מהשירות.

לפני 11 שעות, mikyl כתב:

בקשר לניסיוני הצבאי: נכון, את הסדיר עשיתי לפני כ-50 שנה, אבל מאז המשכתי במילואים עד גיל 48. לאחר מכן עבדתי עוד כ-15 שנים כמדריך חיצוני באחת היחידות המובחרות, עד שיצאתי לפנסיה לפני כמה שנים.

אתה יודע מי הכלב שנובח הכי חזק בגינת הכלבים?   בדרך כלל זה הצ'יוואווה.

ככה אני מרגיש עם הסיפורים שלך על היותך לוחם על, איך הוצנחת במלחמת העולם השנייה מעבר לקווי האויב הגרמני, וחיסלת יחידה שלמה של ה-SS, ואיך בקריעת ים סוף, בלמת את המצרים שרדפו אחרי היאהוד (ולא, אל תשאל אותי איפה כתבת שלחמת במלחמת העולם השניה. קוראים לזה סרקזם).

לפני 11 שעות, mikyl כתב:

ושתיתי קפה בהפסקות במשרד.

זה אני בטוח שעשית מצוין.

לפני 11 שעות, RK כתב:

או ואבוי. ומה כתוב בו, שמי שלא ילמד תורה, יתלו אותו בכיכר העיר?

אולי יעשו חינוך מחדש לחיילים חילונים בצה"ל?   איפה כבר שמעתי את זה פעם?   אה, יאיר גולן.

אני, אגב, מאוד בעד להעלות את אחוזי התעסוקה אצל חרדים, להוריד את התלות בקצבאות, לשלבם יותר בתפקידי לחימה בצה"ל, אבל אני פרקטי. אצלכם זה שחור (ביבי מעביר כסף לחרדים זה קקה) או לבן (לפיד יעביר כסף לחרדים?   זה בסדר, זה כסף טוב).

רק הצד שלכם אשם בכך שהחרדים בקואליציה, כי אם לא הייתם משחקים ברוגז עם 30-40% מהמצביעים, אולי לא היינו צריכים לבנות קואליציה עם החרדים, ולהיכנע לסחטנות של הנציגים שלהם.

לפני 3 שעות, Night Driver כתב:

גם ב 7.10 הוא דאג לא להיות נוכח.

איך הוא אמור להיות "נוכח" אם לא התקשרו להעיר אותו?

תבוא בטענות לצה"ל, שב"כ ואגף המודיעין, שנרדמו בשמירה, תרתי משמע.

אתה בטח מאלה שמספרים ש"יאיר גולן רץ להצטלם...   סליחה, להילחם, בעוטף, וביבי רץ להתאפר".

כי הרי זה ידוע שבמצב מלחמה, ראש הממשלה צריך לעלות על טקטי ולרוץ להילחם.

אגב, אלמוג כהן נלחם ב-7 באוקטובר, מיוזמתו. לא זכור לי שזה הוסיף לו נקודות אצלכם. הוא עדיין בבון אלים מבחינתכם.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם
לפני 46 דקות, gadik6 כתב:

דיים עובדות זה לא רק בניין, זה דבר ראשון.

הימין עובד גם בהייטק (תופתע לשמוע), בתעשיה, במשטרה, ועוד ועוד.

לא מדבר על בניין ושאר המקצועות שאפילו ערבים כבר בורחים מהם. 

בתעשייה הביטחונית לא תראה בני מיעוטים אבל בשאר התעשיות עתירות העבודה הם הרוב.

ולידע כללי, כל ההיי טר זה כ 11% מכוח העבודה בארץ.

לפני 48 דקות, gadik6 כתב:

אצלכם בחלומות. מי הצעירים של השמאל (אני בכוונה אומר שמאל, כי מצביעי ליברמן למשל, קרובים יותר לביביסט מאשר ליאיר גולניסט)?   ענת קם, נאור נרקיס, נעמה לזימי?

הם דווקא עובדים אבל בפוליטיקה.

צעירים היום די מפונקים והתרגלו לא לעבוד בצורה מסודרת (ללא קשר להשתייכות פוליטית). כמעסיק שנמצא גם בקשר עם הרבה מעסיקים אחרים זה חוצה תחומים ובגלל זה הרבה עסקים פונים לייבוא עובדים זרים (שבניגוד למה שחושבים הם יקרים מאוד. יותר זול לשלם 100 שקל שעה לישראלי ולא להעסיק עובד זר).

לפני 54 דקות, gadik6 כתב:

איך הוא אמור להיות "נוכח" אם לא התקשרו להעיר אותו?

גם כשהתעורר לא תפקד כמה ימים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אגדת ה"לא העירו אותו". מעבר לזה שהוא ישן 20 שנה, בתכלס מה היו אומרים לו? בדיוק מה שאמרו לעוזר הצבאי שלו, יש סימנים לאירוע מעזה אבל לא ברור לנו מה בדיוק. מה היה עושה? מה שהוא תמיד עושה, מכנס איזו ישיבה ל-10000 שעות. 

פורסם
לפני שעתיים, gadik6 כתב:

הייתם משחקים ברוגז עם 30-40% מהמצביעים, אולי לא היינו

אף אחד לא שיחק ברוגז, אף אחד לא פסל את הליכוד ובטח לא את המצביעים של הגוש. פסלו סיכוי לשבת *תחת* ראש הממשלה הנוכחי, בגלל המעשים שלו. אבל במקום להבין את זה, מקבלים כתורה מסיני את דף המסרים. זה לא שראש הממשלה עשה תרגיל מסריח לבני גנץ רק כדי להישאר ראש הממשלה למרות ההסכם ביניהם. זה לא שבכירים בקואליציה קוראים לראש הממשלה שקרן בריש גלי. לא, זה בגלל שצד אחד ״פסל את הצד השני״. עזוב, אולי הצד השני בכלל ״בגד״.

דוגמא אחרת: הצבא מבקש לגייס מכסות מסוימות מהחרדים. החרדים יודעים שיש מספיק מהם שלא לומדים ויכולים למלא את השורות. אבל המציאות וההגיון מתנגשים עם מה שהם רוצים, אז מוציאים דף מסרים שרוצים להעניש אנשים שרק רוצים ללמוד תורה. ושת***ין האמת.

אדם אינטליגנטי אכן אמור לעשות את השיקולים לכאן ולכאן ולבחור בהתאם - גם אם הבחירה בסוף לא אופטימלית. אבל לשקר לעצמך כדי להצדיק את הבחירה …. כאן הבעיה.

• אהבתי 5
פורסם
לפני 3 שעות, gadik6 כתב:

שוב, החלוקה להצבעה לפי מדד סוציואקונומי היא מטעה, פשוט כי היא מתבססת על אזורים ולא פר בן אדם.

היא מטעה אותך כי אתה כל הזמן מנסה לקחת את זה לכיוון אחר ממה שהשיחה עוסקת בו. התחלנו מהייטקס וטייסים (ונראה לי שגם רופאים, אבל מי כבר זוכר).

לפני 3 שעות, gadik6 כתב:

אבל אני אגיד לך מה, אני אזרום איתך - אתם הרוב באשכולות 9-10. מחר אתם עוזבים (רק אל תסעו לאוסטרליה, שמעתי מתייחסים שם לא יפה לפציינטים יהודים), מן הסתם הכלכלה תתאים את עצמה, בין אם זה ירידה במחירי דיור, מחירי הסחורות, פחות צפיפות ועוד.

יהיה קשה בהתחלה?   בהחלט, אבל מאמין שנסתדר.

אתה טועה. זה יחתוך בחישוב גס סדר גודל 25-30% מהכנסות המדינה ממיסים. זה יקריס אינספור עסקים קטנים (רק לדוגמא: המסעדות מתחת לבנייני ההייטקס בת״א) וגדולים (חברות נדל״ן). לא יהיה מי שיממן לך כיפת ברזל, חץ, דלק למטוסים. אה וגם לא יהיה צבא. כי במספרים אבסולוטים, זה גם ישפיע על מספר האנשים שאתה יכול לגייס למילואים (וגם לשירות חובה).

וגם לא יהיה איך לחזור מזה כל כך. זה קצת האמת מזכיר לי ויכוחים עם שמאלני pc מלפני שנים (וגם קצת מהתקופה האחרונה), שמנסים בכל כוח להכחיש את זה שההגירה בעולם היא די חד כיוונית. והפתרון שלהם תמיד היה לספר שכולם שונים אך כולם שווים, האדם הלבן אשם אם יש בעיות ומימלא אתה לא יכול לדעת מי מאושר או טוב יותר - חקלאי באיזה שבט באפריקה, או עורך דין במנהטן. אבל ברור שזה לא אמיתי, נכון? 

לפני 3 שעות, gadik6 כתב:

אז אם לסכם - אם אני בוחר להצביע ליכוד, אני עושה את זה כבחירה מודעת, לא כי בא לי לעשות דווקא, לא כי "שטפו" לי את המח, ולא כי אני מרגיש מקופח או כי ביבי הוא מלך ישראל. אני עושה את זה למרות כל החסרונות והבעיות.

האם זאת בהכרח בחירה טובה או חכמה?   לא. אבל זאת בחירה לגיטימית, למרות מה שאתם מנסים לספר.

שנית, הבחירה שלי מודעת בדיוק, ולא פחות, מבחירה באנשים כמו יאיר גולן או יאיר לפיד או אפילו בנט.

אז לנסות לחלק את זה ל"ביביסט" מול כל השאר זה מגוחך.

זה שאנשים חדשים מצטרפים לביביזם, בדיוק כמו שאחרים נוטשים - לא אומר שלא מדובר בכת. אתה מנסה לצייר פה סימטריה שלא קיימת. קודם כל, כי בין מתנגדי ביבי באים מקצוות די שונים של החברה הישראלית. המנהיגים כביכול של מחנה הרל״ב, אלו שהפגינו וצעקו, ברובם נשארו באותו המקום. חלקם מתמודדים על מקום בדמוקרטים היום (אישית אני לא הייתי מצביע לאיש מהם). אף אחד מהם לא צולם כשנשים מלקקות לו את היד כאילו היה מלך מדיאבלי. אף אחד מהם גם לא צולם מאכיל את עדר המאמינים שלו בפלאפל מהיד, כמו שביבי צולם. על אף אחד לא כתבו שהוא ״אבי האומה״. אין כזו רמה של פולחן אישיות אצל אף מועמד אחר. ובטח לא אצל מנהיגי קפלן, שברובם יסיימו איפה שסיימו מנהיגי הפגנות יוקר המחייה לפני 15 שנה.

אם אתה רוצה לטעון שיש מצביעי ליכוד שהם לא ביביסטים? כלומר לא סוגדים לאדמה שהוא דורך עליה וכו׳? ברור, יש. אישית, אני חושב שזו בחירה מוסרית רעה. אבל ניחא. ואני חושב שבעיה נלווית לזה מתחילה לא בנקודה שבה אתה אומר ״אוקיי. אני חושב שהוא הוביל מהלכים טובים בשלוש שנים האחרונות, ואני שונא את כל השאר״ ומגלה סוג של ניהיליזם ביחד להרבה בעיות מוסריות עקרוניות. ואפילו לא בזה שאתה מנרמל את השקרים שלו. אלא בזה שאתה מתבסס על אנשים שהם 100% שופרות, כמו טאוב, כדי להצדיק את הבחירה שלך. שם, לדעתי לפחות, נמצא הגבול. ואני חושב שאם אתחיל להסתמך פה באופן קבוע על בן כספית או אורי משגב (או אנשים אחרים שמציגים את נתניהו בערך כשליט היקום הרע), אז בהחלט תהייה סימטריה.  

• אהבתי 4
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Supertigre כתב:

אגדת ה"לא העירו אותו". מעבר לזה שהוא ישן 20 שנה, בתכלס מה היו אומרים לו? בדיוק מה שאמרו לעוזר הצבאי שלו, יש סימנים לאירוע מעזה אבל לא ברור לנו מה בדיוק. מה היה עושה? מה שהוא תמיד עושה, מכנס איזו ישיבה ל-10000 שעות. 

ביבי נשאל בראיון בערוץ הפרטי (15-1)

"מה היית עושה לו היו מעירים אותך ? "

מר בטחון אמר בקול רגוע  " הייתי נותן הוראה לחסום מיד את הגבול"

ש-ו-ק...    איך לא חשבו על זה ?...

כמו במשחק מחשב, מר בטחון מזיז את העכבר והכל מסתדר.

לפני 5 שעות, gadik6 כתב:

אגב, אלמוג כהן נלחם ב-7 באוקטובר, מיוזמתו. לא זכור לי שזה הוסיף לו נקודות אצלכם. הוא עדיין בבון אלים מבחינתכם.

למה ככה ?  הנקודות נרשמו,  האופי נשאר.

מה שנקרא - אישיות יציבה.

עריכה אחרונה על ידי רוןS
  • אהבתי 1

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם

ד"א גם כשהעירו אותו (בפעם השניה) לקח לו איזה שלוש שעות לצאת מהבית וקבעו קבינט רק לאחה"צ. אז אם היו מעירים אותו שעה או שעתיים קודם לא באמת היה משנה משהו

• אהבתי 1
פורסם
לפני 6 שעות, gadik6 כתב:

רק הצד שלכם

מי זה?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 6 שעות, gadik6 כתב:

סליחה, שכחתי שהכל צריך להסביר לך לאט ועם בדידים.

לא, פשוט צריך לדעת לנסח נכון, במיוחד כשמדובר במישהו כמוך, שמתגאה בידיעת שפות.

לפני 6 שעות, gadik6 כתב:

חשבתי שזה מובן מאליו, שברגע שאני משווה לוחם לחייל שמתגייס לחיל המודיעין, אז הכוונה היא לסדירים ועם מה הם "יוצאים" מהשירות.

לאף אחד לא אכפת מה חשבת, אלא מה שכתבת.

לפני 6 שעות, gadik6 כתב:

אתה יודע מי הכלב שנובח הכי חזק בגינת הכלבים?   בדרך כלל זה הצ'יוואווה.

גם בכלבים אתה לא מבין כלום. תיכף תגיד לי שכלב נובח לא נושך 😆

לפני 6 שעות, gadik6 כתב:

ככה אני מרגיש עם הסיפורים שלך על היותך לוחם על, איך הוצנחת במלחמת העולם השנייה מעבר לקווי האויב הגרמני, וחיסלת יחידה שלמה של ה-SS, ואיך בקריעת ים סוף, בלמת את המצרים שרדפו אחרי היאהוד (ולא, אל תשאל אותי איפה כתבת שלחמת במלחמת העולם השניה. קוראים לזה סרקזם).

יש לך סרקזם של ילד לא מפותח. בסך הכל הסברתי לך שלמרות שאת שירותי הסדיר עשיתי לפני כ-50 שנה, המשכתי לשרת ולעבוד בצבא עד אתמול. אבל אתה רשאי להמשיך לספר על השכלתך, על הישגיך בעבודה, על ידיעת 1000 שפות ועל 1200 ימי מילואים בשנה.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...