Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מלחמת מחירים?

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 50 דקות, falou כתב:

למה זה לא צודק שחברת הליסינג מקבלת מחיר יותר טוב

כדי שתבין: אני חושב שזה בסדר גמור שחוברות ליזינג וצרכני כמויות אחרים מקבלים מחירים טובים יותר מצרכן בודד ואין לי שום בעיה עם זה.

אם לא הבנתה, אני התכוונתי בכלל לא לחברות ליזינג אלה ליבואנים שמטעים את הלקוחות הפרטיים ע"י שימוש במחירונים פיקטיביים.

המחירון הפיקטיבי, לצורך העניין פה, זה מחירון שלא נעשות לפיו עסקאות והוא קיים רק לצורך מצג שווא ויצרת רושם מוטעה בשוק וגם הטעיית צרכנים.

הטעיית צרכנים מאפשרת לשווק להם במחירים גבוהים יותר מאשר היו מתקיימים בשוק החופשי ללא הטעיה.

רווח העודף ממכירת רכבים ע"י חב' ליזינג, המאורגן להם ע"י המחירונים הפיקטיביים והבלעדיות של היבואנים, מייצג סיבסוד צולב בין צרכנים פרטיים לחב' ליזינג.

זה סבסוד מוסתר, בצורה של העברת עושר שלא כדין מקבוצת לקוחות אחד לשניה. אני מקווה שהבנתה.

עריכה אחרונה על ידי EvGriga

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

פורסם
לפני שעה, davemustaine87 כתב:

אבל זה לא המצב.

אתה לא מוכר את אותו מוצר ללקוח ואותו מוצר לחברת ליסינג עם הנחת כמות. אלא יצרת ורסיה מיוחדת לחברת הליסינג במחיר מופקע על הנייר, על מנת שהיא לא תתחרה בך ישירות ב-0 קילומטר, וכך גם תוכל בעתיד למקסם את הרווחים שלה על סמך אותו מחיר מנופח. 

זה דופק בעמיים את הלקוח- הוא לא יכול לקנות את הגרסא הפחות מאובזרת במחיר נמוך כי היא לא באמת קיימת עבורו במחיר ריאלי, ופעם שניה שהוא בא למכור את הרכב וצריך להתחרות בחברות הליסינג שיש להם תמרון אפילו גדול יותר בעת מתן הנחה. 

יש שני מוצרים. אחד שהולך לציי רכב ונמכר גם בשוק הפרטי ואחד שמיועד לשוק הפרנט ונמכר גם לציי רכב.

מניסיון תמחור הדגמים המאובזרים בליסינג די שומר על קורלציה למחירי הדגמים הבסיסיים ברוב הדגמים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

@EvGriga אתה מתבלבל. כבר הסבירו לך שלא מדובר באותו מוצר כשאתה רוכש רכב כלקוח פרטי אז:

אתה מגיע לאולם התצוגה שעלות התפעול שלו (עובדים, שכירות, מיסים עירוניים, וכו') עולה ליבואן כסף.

כשמוסרים לך את הרכב אתה מגיע לאתר מסירה שעלות התפעול שלו עולה ליבואן כסף.

רכב שנמכר לחברת ליסינג (ואם תמשיך לכתוב ליזינג אני אשקול לנקוט בצעדים...) לא מצריך לא אתר מכירה ולא אתר מסירה - ולכן הוא זול יותר.

אגב זאת גם חלק מהסיבה שרכבי 0 ק"מ זולים יותר גם אם הם חדשים לגמרי.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)
לפני 37 דקות, zvit כתב:

לא מצריך לא אתר מכירה ולא אתר מסירה - ולכן הוא זול יותר.

שוב, אני לא טענתי שלקוח פרטי צריך או יכול לקבל אותם מחירים כמו חב' ליסינג, אין לי שום בעיה עם הנחות לחברות.

יש לי בעיה קטנה עם הפרש של אלף שקל בין דגמים מאובזרים לדגמי בסיס(מחירון רישמי של יבואן)

אני לא יכול ולא לחשוד שמדובר בהטעייה צינית של הלקוחות שמעוניינים בדגמי בסיס, כדי לגרום להם לשלם יותר עבור רכבי יד1 0 ק"מ ומשומשים הנמכרים ע"י חברות ליסינג שלרוב רק הם קונים דגמי בסיס (ברור שללקוח הפרטי לא כדאי לקנות מיבואן דגם בסיסי במחיר של רק אלף שקל פחות מדגם המאובזר השווה הרבה יותר ממנו, והם לא קונים).

למרות שכמעט ולא נעשו עסקאות במחיר מחירון הרישמי של היבואן לדגם בסיס, מחירון הזה תמיד מוצג ללקוח ע"י משווקים של אותם חברות כאילו מדובר במחיר או ערך אמיתיים שממנו נגזרת ההנחה על רכב יד1 0 ק"מ או ירידת ערך של רכב משומש.

עריכה אחרונה על ידי EvGriga

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

פורסם

תציע לי מנגנון אחר למתן הנחות לציי רכב.

תנסה להזמין דגם מאובזר בחברת ליסינג, ותגלה שהמחיר שלו בליסינג יקר בלי שום פרופורציה להפרש במחיר המחירון (כי אין הנחות)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 19 דקות, zvit כתב:

תציע לי מנגנון אחר למתן הנחות לציי רכב.

תנסה להזמין דגם מאובזר בחברת ליסינג, ותגלה שהמחיר שלו בליסינג יקר בלי שום פרופורציה להפרש במחיר המחירון (כי אין הנחות)

הניסיון שלי דווקא שונה עם רוב הדגמים

ונדיר שאני לוקח גרסאות בסיס.

פורסם
לפני 31 דקות, Night Driver כתב:

יש שני מוצרים. אחד שהולך לציי רכב ונמכר גם בשוק הפרטי ואחד שמיועד לשוק הפרנט ונמכר גם לציי רכב.

מניסיון תמחור הדגמים המאובזרים בליסינג די שומר על קורלציה למחירי הדגמים הבסיסיים ברוב הדגמים.

לא כול פער בין גרסת הליסינג לבין הגרסא המאובזרת הוא פער נמוך, זה נכון, אבל יש רכבים שהפער הזה הוא פשוט זלזול באינטיגלנציה.

פערים של 1000-2000 שקל בין גרסת הליסינג לגרסא היותר מאובזרת. ברור שזה קומבינה של הקומבינות. 

למזלנו השיטה הזאת הולכת ונעלמת והרבה יבואנים נפטרו מהגרסאות הבדיחה האלה. אולי בגלל שהיצרנים מסרבים לייצר גרסאות כאלה בכוונה עבור השוק הישראלי? מי יודע.  

• אהבתי 1
פורסם

ביקשתי פעם יפה את הגרסה המאובזרת של הנירו, אמרתי את ההפרש במחיר בין ה LX ל EX אני מעביר בעת ההזמנה במזומן (אז היה אם אני זוכר נכון 2K ש"ח)

ופשוט אקבל את דגם הEX,

צחקו עלי - ביקשו עוד 450 ש"ח בחודש (ל36 חודש).

פורסם

אם היית מנסה להעביר את כל מחיר הרכב ולקבל אותו ללא תשלום חודשי גם היו צוחקים עליך.

אם הייתי צריך לשלם לפי אותו אחוז הפרש במחירון הייתי משלם 1000 ש"ח יותר כל חודש.

פורסם (נערך)
לפני 19 דקות, Supertigre כתב:

מי שנדפק מכל הסידור הזה הם צרכני הליסינג מהעבודה, הם אלו שמשלמים שווי שימוש לפי המחירון המלאכותי של הדגם הזול. 

מדויק.

וכתוצאה מכך, מי שמרוויחה מהעיוות על חשבון האזרחים, זו כרגיל המדינה.

ובנוסף, המחירון הלא אמיתי הזה מביא לעיוות במחירונים לטובת הספרים של חברות הליסינג, בצורה שמגדילה את המינוף שלהם (הערך בספרים נקבע לפי מחירון ולא לפי מחיר, והמחירון הרשמי לא משקף את ההפרש באבזור, ולכן רכב ערום מאיבזור נרשם כשווה ערך לרכב מאובזר.

אבל כבר כמה עמודים שיש את הוויכוח הזה, ולא ברור לי על מה. אין כאן התנהלות לא חוקית. סתם יישור קו נגד הצרכן הפרטי כי כולם מרוויחים ממנו.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • אהבתי 2
פורסם
לפני שעתיים, Supertigre כתב:

מי שנדפק מכל הסידור הזה הם צרכני הליסינג מהעבודה, הם אלו שמשלמים שווי שימוש לפי המחירון המלאכותי של הדגם הזול. 

זאת בדיוק הסיבה שבזמנו ויתרנו על הליסינג והלכנו לקנות את אותו הרכב בדיוק ב 0 קמ. 

קיה סיד סטיישן, המחירון בזמנו היה 128, קנינו ב 102 על הכביש. 

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...