Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, gadik6 כתב:

אתה ניסית להראות שיש קשר בין מדד סוציואקונומי להשתייכות פוליטית, אני הסברתי לך למה זה מדד לא מדויק, אבל גם לא קשור להייטק/טייסים/רופאים עליהם דיברתי.

אני לא דיברתי על סוציואקונומי, לכן הוא לא קשור לדיון ולמה שאתה מנסה לסתור כביכול.

דיברת גם על מחקרים. אתה מבין שזה לא מחקר "מדעי" מה שנקרא?

יש הרי חוזק או עוצמה למחקרים. אני מניח שזה נופל בקטגוריה הכי נמוכה, כמו סקר לפני בחירות.

אני לא ניסיתי להראות. הראתי. מעשירון 8 בערך, הליכוד עמוק באופוזיציה. השותפים הטבעיים נמחקים ולא ממש עוברים את אחוז החסימה. זה לא ממד מדויק בשבילך, כי אתה בורח מהנושא. אני הגבתי להכחשה שלך כאילו יש קשר בין דיעות פוליטיות לרמות הכנסה ומקצועות וגם השכלה.

אני לא ככ מבין מה זה "לא מחקר מדעי". יש מחקרים של כלכלנים וסוציולוגים בנושא, כאלו שעברו ביקורת עמיתים. אתה אולי רוצה לטעון שזה לא מדעים מדויקים? אני יודע. אבל אתה שוב מהדהד בלי להתכוון טענות של שמאלנים. באמת, בלי להעליב. כאילו אף פעם אי אפשר להסיק שום מסקנה שהיא "לא נחמדה" למגזר מסוים. אבל אפשר. מה לעשות?

לפני 3 שעות, gadik6 כתב:

עשית חישוב?

גם הקורונה הקריסה עסקים.

ישראל עברה תקופות קשות יותר, לכן גם אם ניקח את התרחיש הכי קיצוני, כנראה שהיא לא תתמוטט.

אתם תעזבו, החרדים ישתלטו על כל הדירות הריקות שלכם בתל אביב, ויפתחו שם מסעדות "עממיות".

כן. עשיתי. 

אני לא כל כך בטוח איך השתלטות של החרדים על הדירות שלנו תעזור לך. אבל סלח לי, זו רמת הכחשת מציאות כבר קרובה ל"נתפלל ודברים יסתדרו". לא דיון שיש לי כוח לנהל. אם אתה חושב שהמדינה לא זקוקה להכסות ממיסים מ-3 העשירונים העליונים, באסה לך. 

לפני 3 שעות, gadik6 כתב:

שכחתי שאתם משלמים מהכיס.

אתה יכול לנסות להיות עוקצני עד מחר. עזיבה של האנשים שאתה מזלזל בהם, כביכול = קריסה של המדינה. מה לעשות? במציאות מדינה צריכה מיסים, אנשים שמייצרים ערך כלכלי, ולא רק מתפללים. עכשיו, לפני שתעלב, אני לא אומר שרק במחנה הרל"ב יש אנשים שמשלמים מיסים ומייצרים ערך. אני אומר שאחוז הרלבים מאלו שמחזיקים את המדינה הזו באוויר הוא ככ גבוה, שהיא תקרוס בלעדיהם. 

לפני 3 שעות, gadik6 כתב:

גם לפני ה-7 באוקטובר איימו שלא יהיה צבא.

וראינו מה קרה.

אולי באמת לא צריך אתכם בצבא?

ככה לפחות נדע מראש שאנחנו משחקים בהרכב חסר.

אתה מבלבל בין שני מצבים שונים. המצב הראשון הוא שאנשים אמרו שיפסיקו להתנדב, אבל חזרו כשפצרה מלחמה.

המצב השני הוא שהם פיזית לא יהיו כאן. 

והרמטכל - נזכיר, מינוי של ביבי שכביכול היה צריך להביא רוח חדשה, סוס דוהר, בלה בלה בלה - מדבר באופן גלוי לחלוטין על קריסה צפויה. בזמן שאתה מתכוון להצביע למפלגה שמאפשרת בגלוי להמוני ישראלים להשתין לך על הראש, כשאתה עושה מילואים. אז את מי אתה מעניש כאן? אותי? לא.

לפני 3 שעות, gadik6 כתב:

לקחת קומץ שחושב שהוא מלך וזהו, בנית תיאוריה שלמה.

...

לפני 3 שעות, gadik6 כתב:

אולי פשוט כי המנהיגים שלכם גרועים וחסרי כריזמה?

אז תחליט. בניתי תאוריה שלמה? המנהיגים שלנו גרועים וחסרי כרימזה?

ולא, לא לקחתי "קומץ". זו תמצית הביביזם. שרת התעמולה שלכם אפיינה את זה היטב. לפני שהעיפו אותה לפח.

לפני 3 שעות, gadik6 כתב:

אני אחזור על זה שוב - זה שאתה חושב ככה זה תוצאה של עשורים של שטיפת מח בתקשורת.

לא יודע מה זה "חושב ככה". במשך רוב תקופת שלטונו של ביבי הצבעתי שמאל, אבל העדפתי את ביבי מול חלק מהאלטרנטיבות - בנט ושקד שהיו ימניים מדי, לפיד המטומטם, גנץ, שלא אמר מילה פחות או יותר עד היום.  לפני 3-4 שנים הבנתי שנתניהו, למרות שהוא דתי בערך כמו שאני דתי, חבר סופית למחנה חרדי חרדלי מכל מיני סיבות. ב2023 הבנתי שהליכוד זו לא מפלגה ציונית. מה7.10 זה כבר הפך לתובנה טריוויאלית. 

זו לא התקשורת. זה החיים והמציאות. והאמת שגם כשנתניהו יפרוש, בע"ה, אני לא הייתי רוצה שאף אחד ממי שאני שוקל להצביע לו ישקול לשבת עם הליכוד. זו מפלגה שצריכה להעלם. כי אם היא לא תעלם, אז ישראל תעלם.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
  • אהבתי 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
בתאריך 14.7.2026 בשעה 10:55, gadik6 כתב:

אז אם לסכם - אם אני בוחר להצביע ליכוד, אני עושה את זה כבחירה מודעת,

לא כי בא לי לעשות דווקא,

לא כי "שטפו" לי את המח,

ולא כי אני מרגיש מקופח או

כי ביבי הוא מלך ישראל.

אני עושה את זה למרות כל החסרונות והבעיות.

האם זאת בהכרח בחירה טובה או חכמה?   לא.

נימוקים משכנעים(לוקי),  שוקל להצביע ליכוד.

זו בהכרח לא בחירה טובה או חכמה ? 

די, התחלת כל כך טוב,  למה לקלקל ?

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

• תוכן חדש...