Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

איזה מזל שאני לא שוכר דירה.

די בטוח שהייתי עובר במחסני תאורה או משהו דומה. קונה לבד ומתקין באותו ערב.

אבל בגלל שזה לא דירה שלי אז לא הייתי מתקין לבד.

ואז תזמין חשמלאי. תהיה בבית מתי שנוח לו. 

תדאג להכין לו קפה. להתפלפל על המחירועוד לצפות שבעל הדירה יתחלק איתי בתשלום.

לא שאני בעד להתעסק בחשמל לבד.

אבל דחילק. להוריד חפסק חשמל ראשי, לפתוח 3 ברגים. לחבר חום לחום. כחול לכחול. ירוק צהוב לירוק צהוב 

כן זה לא חוקי. אבל לדעתי לא למקרים כאלה התכוון המחוקק שאסר עבודות חשמל אלא אם כן יש לך רישיון מתאים 

דרך אגב 

גם החלפת נורת הברגה דורשת הזמנת חשמלאי עפ"י החוק היבש. כולם מבינים שאף אחד לא מזמין חשמלאי בשביל זה.

רק להזכרכם. להחליף נתיך לבד היה מותר (פעם פעם. זה עם החוט)

עבודה מסוכנת פי כמה מאשר החלפת שקע

עריכה אחרונה על ידי om2
  • אהבתי 1

.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני לא חושב שלפי החוק צריך חשמלאי מוסמך כדי להחליף נורה רגילה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הייתי מחליף לבד באותו היום, ומנכה את עלות גוף התאורה מהשכ"ד.

גרתי הרבה שנים בדירה שכורה, הייתי מתקן כל מה שאני יכול בעצמי - למשל תאורה, ברזים,  החלפת פלאנג' בדוד שמש. חייבתי את בעל הבית רק על חומרים. לא רק זה, הייתי מתקן גם בדירה השנייה שבעל הבית ז"ל עצמו התגורר בה.

מה שהיה גדול עלי - בניית אמבטיה חדשה או החלפת דוד שמש - הביא בעלי מקצוע.

בחידוש חוזה אחד הוא אמר: אני לא מעלה את דמי השכירות, אבל תשלם בעצמך את החומרים האלה. עיסקה מצויינת כי בנתיים דמי השכירות היו נמוכים בהרבה מהשוק.

שנה שעברה הייתי במלון בבודפשט. נקרע הצינור של המקלחת. ידעתי שעד שאקרא לתחזוקה ויטפלו ייקח יומיים. 

חיפשתי "טמבור" מקומי בגוגל. כיוון שאני לא דובר הונגרית, הראיתי להם תמונה של צינור, נתנו לי והחלפתי ב5 דקות. למזלי לא היה צורך בכלים.

הרבה פחות כאב ראש לשלם את הכמה שקלים האלה מלהתעקש עם האחראי שהוא יטפל.

• אהבתי 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 8 שעות, amosbmw כתב:

שנה שעברה הייתי במלון בבודפשט. נקרע הצינור של המקלחת. ידעתי שעד שאקרא לתחזוקה ויטפלו ייקח יומיים. 

חיפשתי "טמבור" מקומי בגוגל. כיוון שאני לא דובר הונגרית, הראיתי להם תמונה של צינור, נתנו לי והחלפתי ב5 דקות. למזלי לא היה צורך בכלים.

לא יודע אם להגיד לך כל הכבוד או WTF…

image.thumb.png.9d3f2902b4bde6b93a44853f4ce7f6c6.png

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 8 שעות, amosbmw כתב:

מזכיר לי את המערכון של שחר חסון. אב בית במנו ספנות. 😂

• מצחיק 1

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 10 שעות, amosbmw כתב:

בונא אני כבר כמה חודשים עם ראש מקלחת שנסדק מאחורה ועדיין לא מצליח להביא את עצמי לטמבוריה הקרובה (וזו הדירה שלי!), אתה עושה ביקורי בית?

• מצחיק 3
פורסם

בבית למי יש זמן לדברים האלה?
לעומת זאת כשאתה בחופש במלון יש לך את כל הזמן שבעולם.

• מצחיק 5

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ההבדל הוא שהתקלה אצלך מציקה אבל עדיין אפשר להתקלח, לכן אתה דוחה את ההחלפה.

מה שהיה במלון, לא היה אפשר להתקלח בכלל.

שמעתי בכמה מקרים על כך, שכשישראלים הגיעו להתגורר בדירה ישנה באירופה, התגלו נזילות באמבטיה. פשוט כי ישראלים מתקלחים כל יום, ואילו אירופאים פעם בשבוע, אז התשתיות לא רגילות ל"עומס" הזה.

• מעניין 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כשאתה מחליף ומתקן בעצמך בהסכמה ומימון מבעל הבית זה המצב האידיאלי. סימביוזה.

ההורים של אשתי חיים באותה דירה שכורה מאז שעלו לארץ. אבא שלה מתקן בעצמו כל דבר בדירה, החליף אסלות, התקין מזגנים, ברזים, סידר נזילות מהגג, דוד שמש, כמעט כל דבר. דייר שמתחזק את הדירה זה נכס בפני עצמו, ודמי השכירות בהתאם.

• רעיון טוב! 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 12 שעות, om2 כתב:

לא שאני בעד להתעסק בחשמל לבד.

אבל דחילק. 

כן זה לא חוקי. 

קח את זה עוד טיפה קדימה. מה יקרה אם תיפול מהסולם תוך כדי העבודה? 

לפני 12 שעות, om2 כתב:

גם החלפת נורת הברגה דורשת הזמנת חשמלאי עפ"י החוק היבש. כולם מבינים שאף אחד לא מזמין חשמלאי בשביל זה.

???

יש לך סימוכין לזה?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

גם להחליף מנורה זה לא טריוויאלי. החלפתי בדירה שכורה מנורה, ושמתי לב שהפאזה באה על הכחול במקום על החום, כנראה מישהו נגע מתי שהוא והחליף חוטים.

תמיד בדירה ישנה יש סיכוי שעשו קומבינה.

אולי המפסק מנתק את האפס.

בכל מקרה עדיף להוריד את המאמת בלוח ולבדוק שאין מתח באף אחד מהמוליכים.

• לא הבנתי... 1

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם (נערך)
לפני 27 דקות, ברווז כתב:

קח את זה עוד טיפה קדימה. מה יקרה אם תיפול מהסולם תוך כדי העבודה? 

בעבודות חשמל זה לא בעיה.

הרי אניסטיקנטיבית תתפוס בחוט החשוף כדי לא ליפול ואז הזרם יסגור לך את היד חזק.

עריכה אחרונה על ידי Night Driver
  • מצחיק 5

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, amosbmw כתב:

שמעתי בכמה מקרים על כך, שכשישראלים הגיעו להתגורר בדירה ישנה באירופה, התגלו נזילות באמבטיה. פשוט כי ישראלים מתקלחים כל יום, ואילו אירופאים פעם בשבוע, אז התשתיות לא רגילות ל"עומס" הזה.

סיפור של אחותי שנסעה לפני איזה 40 שנה עם בעלה לטיול באירופה. התארחו כמה ימים בצימר בשווייץ עם מקלחת משותפת. כשניגשו לצ׳ק אאוט בעלת הבית לקחה אותה הצידה ושאלה אותה בדיסקרטיות ״יש לבעלך מחלת עור?״ ענתה: ״לא, למה?״ ״כי הוא מתקלח כל יום!״ 

לפני 13 שעות, om2 כתב:

זה היה נכון פעם באוסטרליה, בוטל.

לפני 13 שעות, om2 כתב:

רק להזכרכם. להחליף נתיך לבד היה מותר (פעם פעם. זה עם החוט)

עבודה מסוכנת פי כמה מאשר החלפת שקע

בימים שבהם הנתיך היה ניתך, שה״פקק״ באמת נראה כמו פקק. וגם אחרי שהפך מלבני.

מתישהוא, בתחילת שנות ה-70, עמדתי בתור בטמבוריה ואיזו בחורה ביקשה ״חוט חשמל״. לקח איזה רבע שעה כשהראו לה כל חוט חשמל מהמחסן, עד שהתברר שחיפשה חוט לנתיך (וכנראה לא ידעה לאיזה זרם).

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 33 דקות, Night Driver כתב:

בעבודות חשמל זה לא בעיה.

הרי אניסטיקנטיבית תתפוס בחוט החשוף כדי לא ליפול ואז הזרם יסגור לך את היד חזק.

אי אפשר לסמוך על זה. אם אתה כבר לא עומד על הסולם, אתה לא סוגר מעגל עם הרצפה ולכן לא תתחשמל ממגע בחוט בודד.

עמוס

• תוכן חדש...