Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדרך כלל אלו 2 חוטים אתה יודע.

לפני כשעה, car_me כתב:

גם להחליף מנורה זה לא טריוויאלי. החלפתי בדירה שכורה מנורה, ושמתי לב שהפאזה באה על הכחול במקום על החום,

לא הבנתי כלום. מה הקשר בין להחליף מנורה לבין ?

מה בדיוק החלפת? נורה או את כל ההתקן? או את כל ההתקן בדיעבד אחרי שגילית מה שגילית? :lol:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני כשעה, ברווז כתב:

א.קח את זה עוד טיפה קדימה. מה יקרה אם תיפול מהסולם תוך כדי העבודה? 

ב.יש לך סימוכין לזה?

א. אז הבעיה בעבודות חשמל זה ליפול מסולם? גם את זה אסור? איך אוריד דברים מלמעלה?

ב. למיטב זכרוני. חוק החשמל לא מפריד בין נורות לכל אביזר אחר. אשמח לסימוכין לכך שאני לא  צודק.

.

פורסם
לפני 37 דקות, amosbmw כתב:

אי אפשר לסמוך על זה. אם אתה כבר לא עומד על הסולם, אתה לא סוגר מעגל עם הרצפה ולכן לא תתחשמל ממגע בחוט בודד.

כשאתה על סולם בגובה אתה לא מחזיק עם היד השנייה בהארקה?

• מצחיק 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 24 דקות, om2 כתב:

א. אז הבעיה בעבודות חשמל זה ליפול מסולם? גם את זה אסור? איך אוריד דברים מלמעלה?

אתה לוקח את זה בכיוון לא נכון. 

אתה מבצע פעולה לא חוקית, תוך שימוש בכלי עזר שיכול להיות מסוכן למשתמש (מוכח היטב, לצערי). פציעה שלך חס וחלילה, יכולה להשאיר אותך עם בעיות רבות ו-0 שיפוי מצד ביטוח רק כי השתמשת בסולם למטרה לא חוקית. 

פעולה חוקית ולגיטימית (לעלות על סולם כדי להוריד משהו ממדף גבוה) לא תמנע ממך פיצוי במידה ונפצעת. 

מצד שני. 

כן, אסור ליפול מסולם. זה לא בריא. ולא כיף.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

יש לי שכנה שחתמה לפני כמה חודשים את חוזה השכירות ה- 29 שלה. גרה בבניין ממש מאז שהוא נבנה, בעל הדירה קנה אותה ולא רצה לגור בה, השכיר אותה לאותה שכנה שלי שגרה בה מאז תחילת שנת 1997. הדיירת הכי וותיקה בבניין. (אנחנו הגענו 4 חודשים אחריה, אבל ההורים שלי קנו).

הייתי אצלה הרבה פעמים במהלך השנים, מדי פעם אני עוזר לה בכל מיני דברים שקשורים למחשב או לדירה עצמה.

הדירה נראית במצב מצוין, אומנם הרצפה, הדלתות, החלונות, רוב המפסקים וחלק מהמטבח עדיין כמו שהקבלן מסר אותם, אבל הכל עובד ושמור.

הדירה נקיה, מסודרת ויפה, אין צבע מיותר על הקירות, המזגנים, המפסקים או מסגרות החלונות. הכל ישר ויפה. 

בעל הדירה מאשר לה לעשות בדירה מה שהיא רוצה, במהלך השנים התקינה מזגנים על חשבונה, הוסיפה ארונות במטבח, החליפה גופי תאורה.

בהתחלה זה נשמע לי קצת מוזר, אבל היא גרה בדירה 29 שנים, במחיר שלא קיים כבר עשור. משלמת 2,300 שקלים לדירת 3 חדרים במרכז.

עריכה אחרונה על ידי Pavlik
  • אהבתי 2
  • מעניין 1

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם
לפני 21 דקות, ברווז כתב:

אתה לוקח את זה בכיוון לא נכון. 

אתה מבצע פעולה לא חוקית, תוך שימוש בכלי עזר שיכול להיות מסוכן למשתמש (מוכח היטב, לצערי). פציעה שלך חס וחלילה, יכולה להשאיר אותך עם בעיות רבות ו-0 שיפוי מצד ביטוח רק כי השתמשת בסולם למטרה לא חוקית. 

פעולה חוקית ולגיטימית (לעלות על סולם כדי להוריד משהו ממדף גבוה) לא תמנע ממך פיצוי במידה ונפצעת. 

מצד שני. 

כן, אסור ליפול מסולם. זה לא בריא. ולא כיף.

אתה עלית לקדוח בתקרה. לא נגעת בחשמל כשנפלת.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 18 שעות, Nakamichi כתב:

אני רק אסתייג ואציין שלדעתי לא מדובר בבעל בית טוב.

בעולם מושלם אתה מקבל דירה דנדשה מרוהטת בחצי ממחיר השוק והמשכיר קופץ לדום בכל פעם שאתה מתקשר.

במציאות, כל אחד וסדר העדיפויות שלו.

מבחינת השוכר ״מרוצה מהדירה. מרוצה מהמחיר. ובחידוש לא העלו מחיר.״, וזה חשוב לו יותר מלריב על הוצאה שולית.

אני שכרתי דירה במחיר מופחת בהרבה מהשוק, ולכן בכלל לא טרחתי לידע את בעל הבית על חלק מהתיקונים. אני לא אבקש ממנו החזק על ביקור חשמלאי ב-350 שח, כשהוא חוסך לי אלפי שקלים בשנה.

• אהבתי 2
פורסם

לידע את בעל הבית צריך.

אבל ל

לדעתי אין צורך להתווכח איתו על כל הוצאה קטנה. ירצה להשתתף/לשלם. מבורך.

לא ירצה. שיקול עלות תועלת. לפעמים עדיף להפסיד 300-500 שח פעם בחצי שנה אבל שלא יעלו לך את שכר הדירה כל שנה

.

פורסם
לפני 7 דקות, om2 כתב:

לידע את בעל הבית צריך.

תלוי על מה. 

הלך ברז של "איקאה" בכיור. הוחלף עם ברז חדש זהה של "איקאה" בכיור ע"י הדייר. 

מה יעזור ליידע את בעל הדירה פה? מבחינתו לא השתנה כלום.

שואל בכנות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יש אנשים שרוצים שתגיד להם כל דבר שעשית, גם אם החלפת מתקן לנייר טואלט ווילון אמבטיה (מקרה אמיתי), ויש אנשים שלא אכפת להם מה תעשה כל עוד הדירה נשארת תקינה. זה תלוי במי מדובר וכמובן מה כתוב בחוזה.

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

זה נכון. יש ויש... שכחתי מהנקודה הזו.

• תוכן חדש...