Jump to content

פינדר

  • הודעות

    389
  • כאן מאז:

  • פעילות אחרונה

  • ימים ב"תורמים ביותר"

    108

פינדר שיחק אותה בתאריך יוני 30

התכנים של פינדר היו האהובים ביותר!

צפיות אחרונות בפרופיל

6,987 צפו בפרופיל

הנקודות של פינדר

נהג צעיר

נהג צעיר (3/14)

8.5 אלף

מוניטין

  1. כשמדינה צריכה כסף יש שתי אופציות, לקצץ תקציבים ולהעלות מיסים. המדינה הנוכחית חפרה לנו בור כלכלי עמוק מאוד. הממשלה הבאה אם היא תהיה אחראית, תיאלץ לקצץ ולגבות. אני צופה שבשנים הבאות עוד הטבות יעלמו והמיסים הישירים והעקיפים יעלו. ואם זה לא יספיק תמיד אפשר להלאים כספי חסכונות, פנסיה וכו׳. בהולנד למשל, רוצים להטיל עכשיו מיסים על רווחי הון ללא ממומשים.
  2. אבא שלי ז״ל גדל בבית שמאלני. הצביע כל החיים למפלגות שבין רץ, מרץ, עבודה. ב77 הוא הצביע ליכוד ובגין, בגלל שמאס בשחיתות של מפא״י. אני מניח שהוא סטייק שמתהפך. בגין עשה כמה דברים טובים כמו הפצצת הכור והשלום עם מצריים. אבל היה כישלון בנושאים מהותיים אחרים, כמו הכלכלה ומלחמת של״ג. אגב, הוא השתמש בביטוי ״קורבנות השלום״, שאתה כל כך אוהב, הרבה לפני אוסלו.
  3. לא יודע בן כמה אתה, אבל מי שחושב שהיינו יכולים לא לחתום על הסכם כלשהו ולהמשיך להתנהל 30 שנה, בלי שיתייחסו אלינו כמו לדרא״פ, חי באשליות. אם אתה מדבר על חסות ארה״ב, אני אזכיר שאחד הגורמים לחילופי השלטון ב92, הוא הלחץ האדיר של אותה ארה״ב. כשהנשיא הסופר ימני בוש ומזכיר המדינה בייקר, סרבו לספק ערבויות להלוואות של ישראל, לצורך קליטת העלייה מברה״מ. כשהסיבה לסירוב היא, ששמיר לא הסכים להקפאת הבניה בהתנחלויות. וזה עוד אחרי מלחמת המפרץ שבה חטפנו לראשונה טילים, בגלל מלחמה שלא קשורה אלינו ושארה״ב הובילה. ואני חוזר שוב על מה שאני אומר כל הזמן, מי שהרוויחו הכי הרבה מההסכם הם הימין ובעיקר המתנחלים. הרוויחו 30 שנה של בניה בשטחים בחסות של ההסכם הזה.
  4. לא יודע כמה אנשים פה יתחברו לסדרה הזו, אבל אכתוב בכל זאת. סיימתי את DTF St Louis ואהבתי מאוד. לכאורה יש שם סיפור בלשי. זוג בלשי משטרה חוקרים רצח. זוג מהסוג הנדוש, לבן מבוגר עייף ושמרן ושחורה צעירה מודרנית שמלמדת אותו כמה דברים. אבל הסיפור הבלשי הוא לא העניין. והם דמויות משניות. זה סיפור על אנשים ועל קשרים. מצד אחד מרגש ומצד שני טוב מדי בשביל להיות אמיתי. סדרה איטית, לפעמים איטית מדי. אבל זה כמו לקרוא ספר טוב שמתפתח לאט. ממליץ כי בניגוד לסדרות אחרות שסיימתי ועברתי הלאה, זו הולכת איתי כמה ימים אחרי שסיימתי. אזהרה אחת: הרבה פינים מופיעים שם. למי שזה מפריע לו, שיקח בחשבון.
  5. מילות מפתח… 😂 יש כבר דוגמאות לשינויים רטרואקטיביים. כמו למשל מיסוי רווחים כלואים.
  6. בגלל שהעלו פה את האפשרות של גמל להשקעה, צריך לעדכן שההטבה הכי בולטת שלה נמצאת על סף ביטול. זו אחת הבעיות בתכנוני מס לטווח רחוק. תמיד יכולים לשנות לך את החוקים תוך כדי משחק. אני משער שאם ההטבה תבוטל היא תחול רק על כספים חדשים, אבל לצעירים שרק מתחילים להפקיד זה לא כך משנה. המלחמות של השנים האחרונות והממשלה שזורקת כסף בלי חשבון, יצרו גרעון עמוק ומישהו יצטרך לשלם. אני מצפה שבשנים הקרובות נראה עוד הטבות נעלמות.
  7. למשל זה. רונן בר לא סיפק את הסחורה. זיני כן. עברת פעם תחקיר לסיווג ביטחוני? אנשים נפסלו כי בן דוד רחוק של אבא שלהם היה עלול להוות סיכון. וזה בסיווג לתפקידים קצת פחות רגישים. ראש שירותי המודיעין, שלא יודע מה אח שלו עושה... נשמע מקצוען.
  8. ציינתי עובדה, בלי להביע דיעה. המטרה של בן גביר היא להצית מלחמת דת בין עובדי האלילים המוסלמים לעובדי האלילים היהודים. בינתיים זה פחות עובד לו.
  9. המשמעות של הביטוי היא לא מה שאתה חושב.
  10. השרים התבלבלו וחשבו שהוא משרת שלהם, בזמן שהוא מינוי של ביבי ושל האג׳נדה הדתית לאומנית שגדל בה. ואת זה הוא מוכיח יופי. בינתיים כל ההזהרות וההפחדות שנכתבו פה כשהממשלה הזו קמה (זו שאתה הצבעת לה) התבררו כמתונות מדי. אבל אתה החכם ואנחנו התרנגולות.
  11. כן. זה מתאים למה שאני זוכר.
  12. לפני הרבה שנים, בשירות הסדיר, בשבוע תרבות בירושליים נכסנו במדים, עם מדריכה חיילת, לסיור בהר הבית, כולל כניסה לכיפת הסלע. לפני 20 שנה נראה לי, התארח אצלי צעיר אמריקאי חילוני, בן למשפחה מוסלמית (איראנים) מקליפורניה. הוא סיפר שהיה בירושלים ורצה להיכנס להר הבית (אל אקצא) והשומר אמר לו שהכניסה למוסלמים בלבד. הוא אמר שהוא מוסלמי ואז השומר ביקש ממנו לדקלם פסוקי תפילה כלשהם והוא לא ידע. לא נתן לו להיכנס. אני חושב שגם היום יש הגבלה. יהודים מקבלים אישור להיכנס, אבל אסור להם להתפלל שם, מכח הסטטוס קוו. מאז שבן גביר אחראי, יהודים עולים לשם ומתפללים באופן קבוע.
  13. הלם ותדהמה. אלימות של אוהדי כדורגל חוליגנים?? באירופה? מי שמע על תופעה כזו?
  14. זה המשחק מקדים הכי ארוך בהיסטוריה.
×
×
  • תוכן חדש...