Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 29 דקות, SlowRide כתב:

מאוורר תקרה. לא משנה איזה.

מקווה לא לפתוח פה לשטן/עין הרע, אבל המאוור תקרה שמותקן בממד אצלי עובד כבר 3 עשורים. 

לא יודע מי היצרן, ככל הנראה משהו אמריקאי -ווסטינגהאוס או דומה.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• תגובות 178
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שלושה מצלמות של קנון. הכסופה הראשונה שלי. נקנתה ב 2005. השנייה האפורה נקנתה ב 2009.  

השלישית נקנתה ב 2012.  משמשת עד היום. כל המצלמות עובדות. לפחות הישנות עבדו. בפעם האחרונה שהפעלתי. הייתה גם מצלמה של פוגי. הייתה כישלון. 

IMG_20260715_142534_1.thumb.jpg.68178555062b23a9ee55ff53d07a921c.jpg

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם

קניתי קנון לערוץ היוטיוב שלי. עובדת יפה עד היום. לא זוכר באיזו שנה רכשתי אותה, מניח שעבר כעשור מאז. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 3 שעות, lanosforce כתב:

אבל אני בעיקר משתמש בסכין וספציפית בMACH3 של ג'ילט

סיכוי טוב שאתה תאהב את סדרת SkinGuard של החברה. אני מגלח את כל הראש ומשתמש בסכין הזו כבר כמה שנים. לא מגרה את העור בזכות הסיכה ומיישרי השיער ובזכות שני להבים בלבד הוא לא נסתם כל שנייה כמו מרובי הלהבים אם השיער טיפה ארוך. לצד זה, לי לפחות הם מחזיקים יותר זמן.

לפני 3 שעות, zaf כתב:

אבל המאוור תקרה שמותקן בממד אצלי עובד כבר 3 עשורים

המאווררים של פעם הם ליגה אחרת, מהניסיון שלי עיקר ההבדל הוא ברכיב אחד בלבד, המיסבים בהם עושים שימוש. כאחד שמפעיל מאוורור בחדר שינה 365 יום בשנה (הרעש הלבן שלי) אני נאלץ כיום להחליף מאוורר כל שנתיים בערך, רק כי המיסבים הזולים קורסים והמאוורר מתחיל להשמיע רעשים. מאווררים תעשייתיים בנויים טוב יותר, אבל אלו כבר מפלצות שלא מתאימות לבית. 

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני שעתיים, yor2 כתב:

הייתה גם מצלמה של פוגי. הייתה כישלון. 

מצטער לשמוע. 

יש לי פוג'י 5600 שעדיין עובדת. מ-2008! לא משתמש בה. 

ב-2017 קניתי פוג'י X-A3 - מצלמת מצוין ועובדת. יש לה גם עדשות מצוינות. שרכשתי בנפרד. 

אני מאוד מרוצה. 

חולם לקנות פוג'י T-30 או T-5. העדשות יתאימו..

• מעניין 1

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

@ברווז @yor2 לא לציין דגמים (ועדשות, אם הן נפרדות) זה כמו לכתוב ״טויוטה״ בלי לציין דגם  וגירסה.

אגב, הניסיון שלי עם מצלמות כיס דיגיטליות לא טוב, אבל אולי בחרתי לא נכון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 17 דקות, sperial כתב:

זה כמו לכתוב ״טויוטה״

אין שום בעיה אם מביאים דוגמא לקניה הכי טובה EVER, כמו זו. 

התמונה ישנה יחסית. 

20210423_192002-1.thumb.jpg.e4229b4a3c487668952fdaf8e6ebd6a2.jpg

• אהבתי 4

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

כל המצלמות בלי עדשות מתחלפות. חוץ מהאפורה. שהיה אפשר לקנות עדשה מקרו.

השחורה הגדולה זה SX40. זה מה שאני זוכר. כל המצלמות הוציאו תמונות טובות. כל אחת לתקופתה.

תמונות מהאפורה. הדפסתי על קנוס. שתי תמונות. יצא מעולה.

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם
לפני 2 דקות, discoTD5 כתב:

אין שום בעיה אם מביאים דוגמא לקניה הכי טובה EVER, כמו זו. 

התמונה ישנה יחסית. 

20210423_192002-1.thumb.jpg.e4229b4a3c487668952fdaf8e6ebd6a2.jpg

סתם אוטו של פנסיונרים 

• אהבתי 1
  • מצחיק 3

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לי עדיין יש את הניקון d40 ואני מתאר לעצמי שאם אשיג לה סוללה חדשה היא תעבוד כמו גדולה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
בתאריך 13.7.2026 בשעה 13:58, Haim_gds כתב:

נראה מעניין אך האם אתה חושף חוטים כל כך הרבה שאתה צריך אותו? אבי ז"ל לימד אותי עוד לפני הבר מצוה איך לחשוף חוטים עם קאטר ולכמות היחסית מועטה של חשיפת חוטים  שביצעתי עד היום זה יותר ממספיק.

אני יודע מה תגידו אך אני לא קורע סיבי נחושת ואולי קצת מאריך את החוט בהשוואה לחושף חוטים מקצועי אך זה מספיק טוב בשבילי🙂

סבתא שלי, שהייתה רופאה קרבית במלחמת העולם השנייה ונמלטה בכוחות עצמה מהשבי הגרמני, ידעה לעשות הרבה דברים עם סכין - כולל ניקוי סירים ומחבתות עם שכבת פיח עבה והחזרתם למצב תצוגה. כשעברנו לישראל והיא באה לבקר אותנו ב-91', אמא שלי הראתה לה איך משתמשים בספריי מסיר שומנים לאותה מטרה, רק בלי כל המאמץ והשליטה המדוייקת והסיכון לחתוך את עצמה בתהליך. התגובה שלה הייתה דומה לשלך. 

חושף חוטים (במיוחד אחד איכותי שמשולב עם קאטר) מייתר את הצורך ברגש או מומחיות, מנטרל את ההבדלים בין סוגי חוט ובידוד שונים, ומבטיח תוצאה נקיה, בטיחותית ועקבית גם כשדעתך מוסחת או כשעובר עליך יום גרוע. האם זה שווה כמה עשרות שקלים? כל אחד וסדרי העדיפויות שלו. אישית, אני מחזיק כזה בכל אחד מארגזי הכלים שלי, ודואג לצייד כל חבר שעדיין אין לו.

עבדתי בעבר עם חושפים אוטומטיים כמו זה שברווז הראה ואני מסכים שהם קצת מסורבלים מדי, יקרים מדי, ומתאימים יותר לאנשי מקצוע. הפורמט החביב עליי הוא זה: 

11045 | DigiKey Electronics

• אהבתי 4
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

זה מגיע עם קייס בצורת תחתונים של קלווין קליין?

• מצחיק 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

לדעתי, אחד מההכי הנוחים.

קישור תמונה מאמזון. Vessel

יש לי בבית אחד כזה ישן. אבל עם בעיה שהקפיץ לא מחזיר בסוגר.

image.thumb.jpeg.1695a952b8779f14a4c35f96b44af7d7.jpeg

עריכה אחרונה על ידי saar5555

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם (נערך)

חושף חוטים - כשהייתי ילד השתמשתי בכזה שהיה בבית הורי:

17841366701198036185968620276353.thumb.jpg.703f6bd57da0bc1f9d20604fbe0e3365.jpg

אחרי זה עברתי לדומה לשל סער, השתמשתי בו כ30 שנה:

17841368465555586192164532435193.thumb.jpg.20499b00ad054767352b72bf8a796570.jpg

לאחרונה קניתי את זה שבתמונה העליונה וחזרתי לילדות.

מכונות גילוח, משתמש גם אני בפיליפס תלת ראשיים המון שנים. הדגם האחרון עם הראש המפרקי שיפר את נוחיות השימוש וגם נטען מUSB אבל עדיין דורש כבל ייעודי.

הייתה לי אחת ישנה מאוד שעובדת גם ישירות על חשמל, הייתי משאיר אותה קבוע במזוודה לנסיעות. בסוף נאלצתי להפסיק להשתמש בה, כי כפתור ההפעלה היה מתפורר למיליון פירורים ומלכלך לי את המזוודה ואת חדרי המלון ששהיתי בהם.

מצלמות, בדרך כלל לא מתקלקלות אלא פשוט מתיישנות טכנולוגית. מצלמות מהעשור הראשון של שנות ה2000 נותרו ללא שימוש. 

החלפתי ניקון F4 בF5, אותה בD1, אותה בD1X, אותה בD2X, אותה בD3, אותה בD4, אותה בD5, ואותה בZ9, בנוסף לדגמים קטנים יותר שהחזקתי במקביל. אף אחת מהן לא הייתה מקולקלת בזמן ההחלפה.

עריכה אחרונה על ידי amosbmw
  • מעניין 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני כשעה, Derish כתב:

חושף חוטים (במיוחד אחד איכותי שמשולב עם קאטר) מייתר את הצורך ברגש או מומחיות, מנטרל את ההבדלים בין סוגי חוט ובידוד שונים, ומבטיח תוצאה נקיה, בטיחותית ועקבית גם כשדעתך מוסחת או כשעובר עליך יום גרוע. האם זה שווה כמה עשרות שקלים? כל אחד וסדרי העדיפויות שלו. אישית, אני מחזיק כזה בכל אחד מארגזי הכלים שלי, ודואג לצייד כל חבר שעדיין אין לו.

לא מזמן פירקתי קודנית ברכב, אחד הניתוקים היה על חוט דקיק (כנראה 28AWG) עם איזה 5-6 גידי נחושת שהשאיר לי בסוף חוט באורך של 2 ס"מ עמוק בתוך הדשבורד, מסוג הסיטואציות שאתה לא יכול לפשל בחשיפה אחרת אתה צריך לפרק עוד, לפרק צמה ולהחליף את החוט, חושף כזה היה הכלי הנכון במקום הנכון ואני לא מאלו שזה כלי שימושי מדי עבורם, אולי פעם בשנה, אבל שווה כל שקל כאשר צריך את זה. 

• מעניין 1

• תוכן חדש...