Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, יש הרבה נתונים אבל אשתדל לקצר:

היום:

1. נסועה של 30,000 ק"מ בשנה, הרוב המוחלט בין עירוני. אין צפי לשינוי בשנים הקרובות.

2. כיום נוסע על אוקטביה 2020 1.5 בנזין עם 134,000 ק"מ (נקנתה מליסינג עם 73,000 ק"מ לפני שנתיים בדיוק).

3. ממוצע צריכת דלק 1:15.

4. שני טיפולים בשנה.

5. הוצאה חודשית על דלק כ- 1,300 ש"ח, טיפולים כ- 350-400 ש"ח (ממוצע על פני השנה), סה"כ 1700 בחודש.

6. שני ילדים אבל רוב הנסועה היא מן הסתם לעבודה בלעדיהם, אבל הרכב הוא גם הרכב המשפחתי הראשי לסופשים. יש בנוסף רכב ישן יותר לנסיעות עירוניות ופיזורים.

האפשרות החדשה:

לטסלה יש אפשרות מימון ללא ריבית וללא הצמדה על המודל Y RWD ל- 6 שנים.

7. חשמל לטסלה: כ- 350 ש"ח בחודש (יש טעינה בעבודה).

8. טיפולים: ללא.

9. מימון: 50,000 מקדמה ואז 2,700 ש"ח בחודש (ללא ריבית).

10. סה"כ 3,000 בחודש (הלוואה + חשמל).

ביטוחים, צמיגים ושאר התחזוקה - אין הפרשים משמעותיים.

לאורך תקופה של 5-6 שנים, נראה שכלכלית האופציות זהות כי עלות הדלק והטיפולים של הסקודה מקזזת את ירידת הערך הצפויה של הטסלה ואין העדפה כלכלית ברורה.

אולי השיקול של לנהוג ברכב חדש לגמרי מול רכב שכבר בן 6.5 מטה את הכף? מה אתם הייתם עושים?

מצרף טבלת השוואה מ- GPT, אשמח שתגידו מה דעתכם לגבי הנתונים. 

11. הפרט היחיד שלא נלקח בחשבון הוא הכנסה של מס נסועה שיכולה לשנות קצת את החישוב.

12. מנגד, האוקטביה צפויה להגיע לק"מ גבוה (300KKM+) ולא בטוח אם היא תשרוד אצלנו את כל ה- 6 שנים הבאות.

image.thumb.png.40540602fdd639d4bb780026ac234391.png

image.png.69f05530e1f3d9d4dca14aad6b1746e5.png

תודה!

פורסם

אתה משווה טסלה מודל Y L חדשה לאוקטביה משומשת? 

לא מבין את ההשוואה הזו.

קח כמה אופציות חשמליות - זיקר 7X או שתחכה ל 7XGT, איוניק 5, אקספנג G6, והטסלה הזו

קח אלטרנטיבות 'מסורתיות' כמו אוקטביה חדשה, BYD Seal5 PHEV, וכד' 

ומכאן תנסה לזקק תובנות.

לרוב כשמשווים בין חלופות צריך להיות קשר ביניהן. אם הן באותו הסגמנט, ואם לא אז באותו המחיר. כאן אין לא זה ולא זה, ולהסתמך על הצ'אט זה משהו שלא הייתי עושה. 

אפילו בחישוב הבסיסי של עלות החשמל של הטסלה הוא ככל הנראה טועה. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)
לפני כשעה, discoTD5 כתב:

אתה משווה טסלה מודל Y L חדשה לאוקטביה משומשת? 

לא מבין את ההשוואה הזו.

קח כמה אופציות חשמליות - זיקר 7X או שתחכה ל 7XGT, איוניק 5, אקספנג G6, והטסלה הזו

קח אלטרנטיבות 'מסורתיות' כמו אוקטביה חדשה, BYD Seal5 PHEV, וכד' 

ומכאן תנסה לזקק תובנות.

לרוב כשמשווים בין חלופות צריך להיות קשר ביניהן. אם הן באותו הסגמנט, ואם לא אז באותו המחיר. כאן אין לא זה ולא זה, ולהסתמך על הצ'אט זה משהו שלא הייתי עושה. 

אפילו בחישוב הבסיסי של עלות החשמל של הטסלה הוא ככל הנראה טועה. 

תודה,

אני משווה לאוקטביה משומשת כי זה הרכב שכבר יש לי כרגע. מתנצל אם זה לא היה ברור מספיק. אני מנסה להבין האם עדיף להישאר איתו או להחליף לטסלה. ללא מבצע המימון הזה לא הייתי שוקל החלפה.

לגבי עלות החשמל של הטסלה אני ביקשתי ממנו לחשב 0.7 שקל לקווטש. חשמל ביתי זה 0.64 ועוד קצת פרמיה על טעינות בחוץ.

והטסלה היא מודל y רגילה ולא L

עריכה אחרונה על ידי Amired

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...