Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 14 דקות, nio כתב:

קודם כל טסלה לא מוכרת בכמויות בישראל, די ההיפך למעשה למיטב זכרוני.

הכול יחסי לרכבים חשמליים בישראל ב-2026, לא צריך לזכור למיטב יכולתך, כנס לאתר משרד התחבורה ותיראה מה כמות המסירות. 

לפני 15 דקות, nio כתב:

שנית הרכבים הסיניים מוכרים בכמויות לליסינג פרטי, הרכב נשאר רשום על שם היבואן או חברת הליסינג, אבל הלקוח הוא אדם פרטי

יש לך איזה סימוכין למה הכמות של הרכבים הנ"ל? אשמח לדעת. 

לפני 16 דקות, nio כתב:

זה שקול למעשה לרכישה של אדם פרטי מבחינת ייחוס המכירה לפרטי או ליסינג.

זה ממש לא. יש המון סיבות למה אנשים לוקחים ליסינג פרטי,בעיקר סיני עם ירידת ערך לא ברורה,ועם ההעלות החודשית המרשימה שאנחנו רואים לאחרונה. להגיד שזה שקול למכירת רכב פרטי רק כי הלוקח הוא פרטי, זה פשוט לא נכון.

לפני 19 דקות, nio כתב:

הרכבים הסינים נהדרים ומתקדמים בקצב מדהים

פספסת לגמרי. זו אחת הסיבות למה הירידת ערך שלהם היא הזייתית. הם כול שנה-שנתיים מוציאים רכבים טובים יותר ובזול יותר מהשנה שעברה. באיזה מחיר אתה תמכור את הדגם שקנית לפני 3-4-5 שנים שהוא נחשב דינוזאור? כשהחדש לא רק הרבה יותר טוב אלא גם יותר זול? גם טסלה "חוטאת" בזה, אבל לא ברמה של הסיניות. 

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני כשעה, nio כתב:

ל- 2 אנשים בלבד מתאימים כל סוגי הרכבים ואין הגבלה ממשית בבחירת סוג הרכב וזה גורם להתפזרות גדולה.

אני קודם כל הייתי מתמקד בכל זאת במה אני באמת רוצה מהרכב שלי.

רק אחר כך עובר לבדוק כדאיות כלכלית בין רכבים עם תכונות דומות.

אני מאוד מסכים עם מה שכתבת כאן. 

אל תשכח שאנשים לפעמים קונים אוטו בצורה רגשית (מי אמר עיצוב...?) וזה פחות רציונלי. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, davemustaine87 כתב:

הכול יחסי לרכבים חשמליים בישראל ב-2026, לא צריך לזכור למיטב יכולתך, כנס לאתר משרד התחבורה ותיראה מה כמות המסירות. 

https://www.cartube.co.il/המגזין/הרכבים-החשמליים-הנמכרים-ביותר-בישראל-מחצית-ראשונה-2026

במחצית הראשונה של 2026 טסלה בין המובילים באמת אבל זה מתבטא בסופו של דבר רק ב- 2000 מודל y ו- 1000 מודל 3.

כמויות של רכבים זה מה שהיה כאן בשנים האחרונות עם byd אטו 3 שמכרו 15,000 רכבים בשנה, כן רכב סיני.

כמובן שכוכב תורן חדש יכול להגיע בכל רגע.

יש לך איזה סימוכין למה הכמות של הרכבים הנ"ל? אשמח לדעת. 

אני בהרבה קבוצות של רכבים חשמליים, כותבים שם לקוחות של רכבים חשמליים, הרושם שלי שהיחס בין רכישות מליסינג פרטי לרכישות ישירות מהיבואן הוא לפחות שווה אם לא יותר לכיוון הליסינג הפרטי, בייחוד בזמן האחרון לאור תנאי ליסינג אטרקטיביים מאד שעדיפים כלכלית אפילו על רכישה ישירה מהיבואן לעיתים (כמובן שזה רק רושם ולא נתונים מדוייקים).

ממש לא. יש המון סיבות למה אנשים לוקחים ליסינג פרטי,בעיקר סיני עם ירידת ערך לא ברורה,ועם ההעלות החודשית המרשימה שאנחנו רואים לאחרונה. להגיד שזה שקול למכירת רכב פרטי רק כי הלוקח הוא פרטי, זה פשוט לא נכון

לא הבנתי מה משנה הסיבות, יש לקוחות שאין להם את סכום המזומנים, יש לקוחות שיש להם מזומנים אבל משקיעים אותם,  יש לקוחות שנוח להם יותר ליסינג, יש לקוחות מהסוג שאמרת.

אדם פרטי שרוכש רכב בליסינג פרטי זה אומר שהרכב סוג ב'?

דווקא רכישה בליסינג מנטרלת את השיקולים הערטילאיים של מוניטין של הרכב, ירידת ערך, אמינות וכוללת אך ורק שיקולים הנוגעים להתאמת הרכב עצמו לצרכים של הלקוח, דבר שאני הרבה יותר מעריך.

לצורך הענין ממה שעולה בדיון כאן הוא שאדם למשל יקנה טסלה מודל 3 שהיא לא בהכרח מתאימה לו אלא רק בגלל השיקולים הערטילאיים הללו, זה יותר טוב?

עריכה אחרונה על ידי nio
פורסם
לפני 23 דקות, nio כתב:

ממש לא. יש המון סיבות למה אנשים לוקחים ליסינג פרטי,בעיקר סיני עם ירידת ערך לא ברורה,ועם ההעלות החודשית המרשימה שאנחנו רואים לאחרונה. להגיד שזה שקול למכירת רכב פרטי רק כי הלוקח הוא פרטי, זה פשוט לא נכון

לא הבנתי מה משנה הסיבות,

אז אני אסביר לך את הסיבות. 

יש רכבים שיש להם מחיר מסויים, ברור לכולם שחברות ליסינג לא משלמות את המחיר הזה. מה הסכום שהם משלמות, זה לא משהו שידוע לכולם, אבל לא צריך להיות גאון בשביל לדעת, שאם 15-20 אחוז בלבד מהקונים הם לקוחות פרטיים(רכבי צ'רי למשל), אז כניראה שהמחיר לליסינג נמוך בלא מעט מאשר ללקוח הפרטי. 

מכיוון שחברת הליסינג קונה בזול, יש לה מרווח תמרון בכמה היא יכולה לתמחר את הרכב בליסינג פרטי, מה ההחזר החודשי, כמה ירידת ערך היא יכולה לספוג , ועדיין להרוויח. 

לכן זה לא נכון בשום צורה להתייחס לליסינג פרטי בתור לקוח שקנה רכב פרטי. זה לא אותה חיה בשום צורה. 

לפני 44 דקות, nio כתב:

הרושם שלי שהיחס בין רכישות מליסינג פרטי לרכישות ישירות מהיבואן הוא לפחות שווה אם לא יותר לכיוון הליסינג הפרטי, בייחוד בזמן האחרון לאור תנאי ליסינג אטרקטיביים מאד שעדיפים כלכלית אפילו על רכישה ישירה מהיבואן לעיתים (כמובן שזה רק רושם ולא נתונים מדוייקים).

ובדיוק פה המחשת בדיוק את התוצאות של עלות קניה נמוכה של חברת הליסינג לעומת המחיר לצרכן.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 7 שעות, nio כתב:

אני הייתי מתמקד בקרוסאוברים בגודל קומפקטי, תקבל תנוחת נהיגה נוחה ואורך חיצוני קומפקטי, זה הבסיס הברזלים, אבל זה אני.

אתה 4 שעות על הכביש זה אומר שאתה צריך טווח נסיעה ארוך.

מה שעולה לי כמתאים זה אכן קיה ev3 עם הטווח הארוך, byd אטו 3, mg s4. נסה להשיג נסיעות מבחן על כולם (לרבות על הקיה תתקשר למי שצריך).

או, זה סוג תגובות שאני מצפה לקבל בפורום הזה, עניינית ומקצועית. 

לגבי BYD אטו 3, שני אנשים שאני מכיר הצטערו שקנו ואמרו שרכב הבא שלהם לא יהיה חשמלי, זה מדליק נורה אדומה. קיה EV3 ירדה מהפרק בגלל תנאי המימון. את MG לא מכיר, אתאם נסיעת מבחן.

מציין שבטסלה 3 החדשה (על הנייר במקום הראשון למרות שעוד לא נסעתי עליה) אלא רק שמעתי על חווית נסיעה טובה ואנשים שאומרים שהיא מתאימה לדרישות שלי מבחינת טווח, אמינות, נוחות וחווית נסיעה כולל בידוד רעשים ואיכות הסאונד,  עוד לא סגור אם לרדת ממנה בגלל שהיא נמוכה, האם זה יפגע בחווית הנסיעה ?

לגבי חווית הנסיעה הייתי מגדיר כך  "באיזה רכב אגיע הכי רענן ופחות עייף לעבודה אחרי שעה וחצי של נסיעה בעליות ובסוף היום להגיע הביתה הכי פחות עייף אחרי שעתיים בירידות כולל עצירה לקניות בסופרפארם".

לפני שעתיים, nio כתב:

לצורך הענין ממה שעולה בדיון כאן הוא שאדם למשל יקנה טסלה מודל 3 שהיא לא בהכרח מתאימה לו אלא רק בגלל השיקולים הערטילאיים הללו, זה יותר טוב?

נכון חלקית, השיקולים הערטילאים שאתה מדבר עליהם הם טווח טוב, אמינות גבוהה, בידוד רעשים, אין טיפולים, מבצע מימון חזק. נותר נושא "רכב נמוך"  נושא שיפתר רק לאחר נסיעת מבחן או נסיעה ארוכה בהזדמנות הראשונה שיצא לי

לפני שעתיים, nio כתב:

אני בהרבה קבוצות של רכבים חשמליים,

מנסיונך בקבוצות, בשיקול של תמורה למחיר איזה רכב הייתה ממליץ לי ?

הכוונה האם אתה נתקל בפורומים השונים ברכב שבולט במיוחד שמקבל פידבקים חיוביים מאנשים שנוסעים הרבה כמוני.

נוסע בפריוס 2008

פורסם (נערך)

השרשור התקדם הרבה מאז שהגבתי פעם אחרונה, תודה לכל מי שהקדיש זמן וענה. כדי לא לענות אחד אחד:

1. מלכתחילה פסלתי כל סוג של רכב חשמלי של יצרן סיני, בטח קנייה של חדש. כל הסיפורים ברשת על מכוניות שנכנסות למוסך שבוע אחרי המסירה ונשארות שם שבועות + ירידת ערך מטורפת פסלו את האפשרות. אם אני קובר 6 ספרות על רכב (גם אם זו הלוואה) אני רוצה לדעת שבעת הצורך אוכל למכור אותו בצורה סבירה גם אם בהפסד קטן, אבל לא בהפרשים של עשרות אלפי שקלים מהמחירון אם מישהו בכלל יתקשר.

2. אני חובב טכנולוגיה אבל לא נמשכתי ספציפית לטסלה, זו פשוט נראתה עסקה משתלמת ביחס לרכב שיש לי היום. המודל Y הייתה אטרקטיבית לי בעיקר בגלל מרכב SUV (שני ילדים קטנים עם שני כיסאות בטיחות, צריך תא מטען גדול ונגיש וכו', קשה מאוד לנצח את האוקטביה בכמות הדברים שנכנסים לה בתא המטען). 

בינתיים ירדה לי ההתלהבות בעיקר כי זה עדיין עסקת רכב על רבע מיליון שקל וקשה לעכל סכומים כאלה.

אני ממשיך להסתכל בעיקר בשוק המשומשות ולראות אם יש חלופות טובות, אולי ioniq 5. המטרה היא כן למקסם את הסכום שאני גם ככה משלם היום על הנסועה הגבוהה של ה- 30,000 ק"מ ובמקום לשלם המון על דלק וטיפולים להפנות את ההון הזה לשדרוג ברכב ובשנתון ומעבר לרכב חשמלי מתקדם יותר.

תודה לכולם!

עריכה אחרונה על ידי Amired
פורסם
בתאריך 10.7.2026 בשעה 18:53, Amired כתב:

האפשרות החדשה:

לטסלה יש אפשרות מימון ללא ריבית וללא הצמדה על המודל Y RWD ל- 6 שנים.

העסקה של טסלה בהחלט מגרה את החושים, אבל צריך לשים לב ל:

1. האחריות הבסיסית לרכב היא 4 שנים או 80,000 קמ.

2. אחריות מוגבלת למערכת ריסון משלימה (כריות אויר \ SRS AIRBAGS) היא לשנה נוספת (קרי: 5 שנים או 100,000 קמ).

3. עם הסוללה אין דרמות קיצוניות - מודל Y הרגיל 8 שנים או 160K ק"מ,  ה-LR מקבל 8 שנים או 192K ק"מ.

מה שקצת ביאס אותי בתקופה שחשבתי על חשמלית משומשת היתה דווקא האחריות הקצרה בטסלה (4 שנים או 80K ק"מ זה מעט למי שקונה רכב משומש בן 3-4 שנים על הכביש) והעובדה שבקבוצה שלהם יש לא מעט תלונות חוזרות על גגות נסדקים ובעיות איכות כלליות בעיקר במזגן אחר 3-4 שנים. ממה שראיתי בתקופה האחרונה - בעלי טסלה מחליפים משולשים קדמיים בטווח של 100-120K ק"מ.
כן, יש יותר שקט נפשי איפה שיש 6 שנים אחריות מלאה (או 150K ק"מ) ולדעתי זה מטה את הכף למתחרות, גם אם הן פחות מצויינות מהטסלה. בסופו של דבר כל רכב מציע חבילה מאוזנת כלשהי, ולכל דגם יש את העניין שאולי צריך לגלות בו קצת יותר גמישות.

אתה עושה לא מעט קילומטרים ולכן חשוב שתהיה לך עמדת טעינה ביתית ואחריות ארוכה ככל שניתן - זו דעתי כמובן.

ברור שצריך להתרגל לכל נושא חרדת הטווח, לדעתי היא תתמתן ברגע שתראה שטעינה מהירה של 10-15 דקות פותרת לך את הבעיות של החרדה הזו. יש פרישה יפה מאוד היום של תחנות עם עמדות מהירות מדן ועד אילת.

אם אתה חושב על המתחרות, תעשה "סיבוב" בקבוצות - למד לנטרל את התלונות הזוטרות (כי לא חסרים אנשים שבאים להתלונן על דברים מטופשים) ותתייחס לדברים האקוטיים באמת שחוזרים על עצמם (שים לב שגם חוויית השירות יכולה להיות שונה לחלוטין בין אדם לאדם, אבל יש איזשהו קו אמצע שנותן אינדיקציה ראשונית).
כחבילה, למרות שאני משוחד, אם אתה חושש מהצלילה לתוך עולם החשמליות - אתה יכול לקחת ליסינג על הדיפאל S05 דרך כספא (חברת הבית ליסינג של מכשירי תנועה) עם מקדמה של כמה אלפי שקלים בהתחלה ומחיר קבוע לחודש של סביבות ה 2500 שח. העסקה ל 3 שנים. שים לב יש רשימת המתנה רצינית ל S05, גילחו את כל המלאי ומחכים לסבב הבא רק באוגוסט (ויש גם כאלה שכבר אמרו להם ספטמבר). אחריות סוללה: השבוע הרחיבו רטרואקטיבית את האחריות לכל הדגמים מ 8 שנים\160K ק"מ ל- 8 שנים\200K ק"מ (לא מעניין אותך אם זה ליסינג, אבל בקניה זו נקודת זכות).

איציק

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, spring כתב:

או, זה סוג תגובות שאני מצפה לקבל בפורום הזה, עניינית ומקצועית. 

לגבי BYD אטו 3, שני אנשים שאני מכיר הצטערו שקנו ואמרו שרכב הבא שלהם לא יהיה חשמלי, זה מדליק נורה אדומה. קיה EV3 ירדה מהפרק בגלל תנאי המימון. את MG לא מכיר, אתאם נסיעת מבחן.

מציין שבטסלה 3 החדשה (על הנייר במקום הראשון למרות שעוד לא נסעתי עליה) אלא רק שמעתי על חווית נסיעה טובה ואנשים שאומרים שהיא מתאימה לדרישות שלי מבחינת טווח, אמינות, נוחות וחווית נסיעה כולל בידוד רעשים ואיכות הסאונד,  עוד לא סגור אם לרדת ממנה בגלל שהיא נמוכה, האם זה יפגע בחווית הנסיעה ?

לגבי חווית הנסיעה הייתי מגדיר כך  "באיזה רכב אגיע הכי רענן ופחות עייף לעבודה אחרי שעה וחצי של נסיעה בעליות ובסוף היום להגיע הביתה הכי פחות עייף אחרי שעתיים בירידות כולל עצירה לקניות בסופרפארם".

נכון חלקית, השיקולים הערטילאים שאתה מדבר עליהם הם טווח טוב, אמינות גבוהה, בידוד רעשים, אין טיפולים, מבצע מימון חזק. נותר נושא "רכב נמוך"  נושא שיפתר רק לאחר נסיעת מבחן או נסיעה ארוכה בהזדמנות הראשונה שיצא לי

מנסיונך בקבוצות, בשיקול של תמורה למחיר איזה רכב הייתה ממליץ לי ?

הכוונה האם אתה נתקל בפורומים השונים ברכב שבולט במיוחד שמקבל פידבקים חיוביים מאנשים שנוסעים הרבה כמוני.

שמע טסלה מודל 3 זה ממש לא רכב שתצא ממנו רענן והכי פחות עייף. קודם כל בגלל תנוחת הישיבה, שנית הרכב מכוייל ספורטיבי וזה אומר נסיעה נוקשית יחסית.

לגבי הדיפאל s05 זה גם רכב גדול בשביל 2 אנשים ובגודל הזה כבר עדיף איון v בכל מובן לדעתי, בוודאי במבצע בסופרפארם אבל יש עליו גם ליסינג מצויין (למרות שהדיפאל מרגיש בפנים קטן יותר משמעותית ונראה בחוץ קטן יותר, אבל עדיין בפועל זה רכב גדול).

לא יודע להגיד לך מסקנות מהקבוצות השונות, אבל לאחר מחשבה הקיה ev3 יקרה מדי.

נשארו byd אטו 3 וה- mg4 טווח ארוך, שניהם עברו מתיחת פנים מאסיבית לאחרונה והמפרט שלהם מאד מתקדם. ב- mg4 הנדסת אנוש מצויינת הם עברו לתפעול בכפתורים ולא רק במסך. אבל מדובר במעין האצ'בק מוגבה ולא ממש קרוסאובר. במבצע טוב היא בתמונה, אחרת נראה שהאטו 3 כנראה עדיפה (בוודאי יהיה עליה גם מבצע בהמשך).

עריכה אחרונה על ידי nio

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...