Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

נעזוב שזה 5 שנים כי הרכב נסע המון לתקופה...) כמעט 30 אלף לשנה) ולכן יהיה יותר סיכון לבלאי. 

מי המוסך שאתה מטפל?

עריכה אחרונה על ידי RROONNII30
  • רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 8.7.2024 בשעה 07:20, גור אדם כתב:

רק לי זה נשמע שתקלה של 11000 ש"ח (אחרי הנחה מכובדת במוסך כדברי פות"ש - מה המחיר המקורי שהם רצו?) ברכב בן 5 שנים (אפשר לומר אפילו 4 שנים - כי ניכרה בעיה בטסט הקודם) זה לא משהו שסביר כל כך?

זה אכן לא סביר ולאדם הפשוט זה יהיה מעל 11 כי גם יש את השסתום טורבו וצינור טורבו שצריך להחליף כחלק משגרת הטיפולים (כ4000 ש"ח למי שלא מתקמבן).

הבעיה בפיגו שבהחלט יש הוצאות גדולות כדך קבע אשר לא ניתן להימלט מהם,

הפתרון הוא להכליל את זה כחלק ממחיר הרכב.

וכן , במתחרים אין את המחלות האלו.

פורסם
בתאריך 8.7.2024 בשעה 07:20, גור אדם כתב:

רק לי זה נשמע שתקלה של 11000 ש"ח (אחרי הנחה מכובדת במוסך כדברי פות"ש - מה המחיר המקורי שהם רצו?) ברכב בן 5 שנים (אפשר לומר אפילו 4 שנים - כי ניכרה בעיה בטסט הקודם) זה לא משהו שסביר כל כך?

הרכב עבר 147,000 ק"מ , משמע נסועה של רכב בן 8 פחות או יותר , נשמע עכשיו סביר יותר ?

• רעיון טוב! 2

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
לפני 14 שעות, CX25GTI כתב:

הרכב עבר 147,000 ק"מ , משמע נסועה של רכב בן 8 פחות או יותר , נשמע עכשיו סביר יותר ?

לא ממש... כל הזמן אנחנו מדברים פה שק"מ גדול בבין עירוני זה לא דומה לעירוני ויש עם זה פחות בעיה.

בוא ונאמר שגם ברכבים בני 8 פחות רואים החלפה של ממיר ובטח במחיר כזה.

פורסם
בתאריך 9.7.2024 בשעה 21:39, אליהו שבת כתב:

הבעיה בפיגו שבהחלט יש הוצאות גדולות כדך קבע אשר לא ניתן להימלט מהם,

הפתרון הוא להכליל את זה כחלק ממחיר הרכב.

וכן , במתחרים אין את המחלות האלו.

מצד שני אני משלם מקיף 3900 ואם הייתי לוקח CX5 או ראב4 שאין בהם את הבעיות האלה המקיף שלי היה 10,000 שקל ומעלה (וכן בדקתי את זה). אז נראה לי שהתקזזנו אחרי שנתיים לא?

• אהבתי 4
  • מעניין 1

פורסם
לפני שעתיים, גור אדם כתב:

לא ממש... כל הזמן אנחנו מדברים פה שק"מ גדול בבין עירוני זה לא דומה לעירוני ויש עם זה פחות בעיה.

בוא ונאמר שגם ברכבים בני 8 פחות רואים החלפה של ממיר ובטח במחיר כזה.

פותח השירשור יכל לרכוש ממיר חליפי ואו מפירוק בשליש ועד חצי מחיר , החלטה שלו להוציא את הסכום הנ"ל , אני הייתי ככל הנראה הולך על חליפי ואו מקורי מפירוק.

• רעיון טוב! 1

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
בתאריך 10.7.2024 בשעה 16:16, CX25GTI כתב:

המחיר של הממיר לא נראה לי סביר בשום מקרה. 

לגבי עצם ההחלפה גם לא סביר במיוחד. כל הרכבים שלי נמכרו עם כ 200,000 ק"מ. כשהם בני 10+-. ממה שאני זוכר כולם נמכרו עם הממיר המקורי. ואם זכרוני מטעה אותי זה רק בגלל שהמחיר כנראה היה 25% ממה שאתה שילמת וזה הרגיש לי כתחזוקה רגילה.

כתבתי שתקלה אחת גדולה לשנים רבות זה כנראה הגיוני (בתקווה שהרכב ישמש אותך כמתוכנן עוד שנים ובלי בעיות). ובכל מקרה כתבתי שקנית את הרכב בהנחה אז בתמונה הגדולה זה כנראה בסדר.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

סה"כ תחזוקה סבירה ביותר לרכב משובח כזה אחרי 150 אלף ק"מ.

למעשה רק הממיר זו הוצאה חד פעמית גדולה, יש לזכור שממיר אחרי תקן יורו 6 ומעלה יקר משמעותית מאלו שהיו לפני כן בגלל זה המחיר הגבוה.

הדבר הכי חשוב ומעודד בסקירה שלך, זה שבדגם ה-180 כ"ס ככל הנראה הם נפתרו מבעיית המנועים המעשנים מגומיות השסתומים סביב ה-100000 ק"מ בדגמים שהיו לפני כן 120vti 156thp 165thp.

עריכה אחרונה על ידי Liran xsi
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

• 10 חודשים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

עדכון תקופתי עברו 11 חודשים מפתיחת השרשור. מנוע ה1.6 טורבו בנזין 180 והגיר 8 הילוכים של איסין ממשיכים להיות חברים אמינים ונאמנים.

אתמול לקחתי יום חופש לסידורים והעברתי את הרכב טסט בלי בעיה.

הרכב עבר מאז כתיבת הפוסט עוד 22,000 - סה"כ קילומטרז להיום 172,000. רכב כמעט בן 6 מכובד.

במהלך התקופה הרכב עבר 2 טיפולים (החלטה שלי לצמצם החלפות שמנים לכל 10K)

ב160K טיפול קטן של שמן ומסנן שמן 

ב170K טיפול גדול שמן, מסנן שמן, פילטר אוויר, פלגים, פילטר מזגן, נוזל ברקס והוספתי גם K44 כי היה במבצע.

לפני שבועיים אחרי הטיפול וממש לפני נסיעה לאילת, החלפתי אחרי 4 שנים וכמעט 90K את הצמיגים של פאלקן 310 ברביעיה חדשה של פאלקן 310 (ותודה לצמיגי המושבה בפ"ת שהצליח להשיג).

עשיתי הצלבה קדימה אחורה לפני שנה אבל התחיל כבר יובש שטחי על הסוליה ולא נשאר הרבה בשר אז הגיע הזמן. הצמיג בהחלט הצדיק את המוניטין הטוב גם מבחינת ביצועים וגם עמידות.

מחיר הביטוח המקיף יצא השנה 50 שקל יותר זול. לא משמעותי.

חוץ מ2 טיפולים ו4 צמיגים חדשים לא היו תיקונים או כניסות יזומות למוסך.

בטיפול האחרון ביקשתי לבדוק שוב את הבולמים ברכב (שנה שעברה הרגשתי שהם חלשים ושקלתי להחליף) הם נבדקו אין בהם נזילות והתגובתיות שלהם לחזרה טובה והמליצו לא לגעת אז לא החלפתי.

המנוע עדיין בריא לא חסר שמן בכלל בין טיפולים. מה שכן במהלך השנה הייתי צריך להוסיף פעם אחת 2 כוסות נוזל קירור. לא מצאתי נזילה ומאז עברו כמה חודשים ונראה שהמפלס לא זז מאז.

אנחנו ממשיכים להנות מהרכב ואין כוונה כרגע לשדרג או להחליף. המחירון שלו מתרסק וחבל באמת שזה אחלה רכב...

עריכה אחרונה על ידי TZR84
  • אהבתי 7
  • מעניין 1

פורסם
בתאריך 4.6.2025 בשעה 11:54, TZR84 כתב:

בטיפול האחרון ביקשתי לבדוק שוב את הבולמים ברכב (שנה שעברה הרגשתי שהם חלשים ושקלתי להחליף) הם נבדקו אין בהם נזילות והתגובתיות שלהם לחזרה טובה והמליצו לא לגעת אז לא החלפתי.

התשובה שמקובלת במוסכים כאן, שהבולם טוב כי אין בו נזילות, זה בערך כמו להגיד שאין צורך להחליף צמיג שחוק כי אין בו חור.

איך נבדקה התגובתיות? עם היד על הרכב או עם מכשיר ייעודי שמכווץ עשרות פעמים בדקה ומייצר גרף? ראיתי מכשיר כזה רק פעם אחת בארץ, במכון בדיקת רכב לפני קניה(!) לפני מעל 20 שנה.

אני בטוח שאם תפרק את הבולם מהרכב ותנסה לכווץ אותו עם היד, אתה תצליח. בעוד שבבולם חדש לא תצליח לכווץ אותו מילימטר.

יש לך 2 אינדיקציות טובות שהגיע הזמן להחליף בולמים - הם עשו 170K שזה המון לבולמים מקוריים, ואתה מרגיש  בעצמך שהם חלשים.

• רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אני לא טוען שבהכרח אין צורך בהחלפת בולמים, אבל

לפני 32 דקות, amosbmw כתב:

בעוד שבבולם חדש לא תצליח לכווץ אותו מילימטר.

זה לא נכון. הרבה יותר קשה לכווץ בולם חדש עם היד מאשר אחד שעברו עליו אי אלו קילומטרים, אבל זה לגמרי אפשרי. מניסיון.

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם

עדכון תקופתי עברו 11 חודשים מפתיחת השרשור. מנוע ה1.6 טורבו בנזין 180 והגיר 8 הילוכים של איסין ממשיכים להיות חברים אמינים ונאמנים.

הרכב עבר מאז כתיבת הפוסט עוד 22,000 - סה"כ קילומטרז להיום 172,000. רכב כמעט בן 6 מכובד.

ב170K טיפול גדול שמן, מסנן שמן, פילטר אוויר, פלגים, פילטר מזגן, נוזל ברקס והוספתי גם K44 כי היה במבצע.

לפני שבועיים אחרי הטיפול וממש לפני נסיעה לאילת, החלפתי אחרי 4 שנים וכמעט 90K את הצמיגים של פאלקן 310 ברביעיה חדשה של פאלקן 310 (ותודה לצמיגי המושבה בפ"ת שהצליח להשיג).

עשיתי הצלבה קדימה אחורה לפני שנה אבל התחיל כבר יובש שטחי על הסוליה ולא נשאר הרבה בשר אז הגיע הזמן. הצמיג בהחלט הצדיק את המוניטין הטוב גם מבחינת ביצועים וגם עמידות.

המנוע עדיין בריא לא חסר שמן בכלל בין טיפולים. מה שכן במהלך השנה הייתי צריך להוסיף פעם אחת 2 כוסות נוזל קירור. לא מצאתי נזילה ומאז עברו כמה חודשים ונראה שהמפלס לא זז מאז.

אנחנו ממשיכים להנות מהרכב ואין כוונה כרגע לשדרג או להחליף. המחירון שלו מתרסק וחבל באמת שזה אחלה רכב...

פתחתי משתמש רק בשביל להגיד לך תודה על ההשקעה גם אחרי 11 חודשים

• אהבתי 7
פורסם
בתאריך 5.6.2025 בשעה 22:51, amosbmw כתב:

בעוד שבבולם חדש לא תצליח לכווץ אותו מילימטר.

זה לא תמיד נכון.

כשהחלפתי בולמים אחוריים לרנו קנגו בדקתי את זה, יכולתי עם היד לכווץ בולם חדש ללא כל בעיה, רק לאט. כיווץ מהיר היה גורם ליותר התנגדות. 

כנראה זה תלוי בסוג הבולם, האם זה בולם שמן  או בולם גז או משולב. 

אבל כאמור בוודאות שי בולמים שכן אפשר לכווץ ביד. 

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מרבית הקונים אינם חכמים דיים לבדוק דגמים ושנתונים, ולכן מי שחכם תמיד ידע לקבל תמורה גבוהה ביחס לדגמים נחותים בהרבה.

אצלי בספר ds  מצויין שכל שנתיים היתכן קצת ירידה במפלס המי קירור וזה תקין אולי זה דומה גם אצלך. מוסך טוב ימלא אוטומטי את החסר. מי שלא לוקח את הרכב למקום  שמטפל טוב הוא ממילא אחד שחי בסטיגמות כלליות וקנייה עיוורת 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...