Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לרוב המוחלט של הדירות שאני רואה אין מכונת כביסה ואין מקרר (אם יש העסקה הכללית די פח) - הדיירים לוקחים אותם ברוב המוחלט של המקרים. בב"ש זה נפוץ שתמיד יש מקרר ומכונה לפחות פעם.

יש המלצה למקרר ומכונת כביסה זולים אבל שיחזיקו לפחות כמה שנים?

או שהכל אותו דבר?

מניח ש 200 ליטר סה"כ כולל המקפיא יספיקו לי. 

יש המלצה למקום לרכוש כאשר יש מצב שהדירה תהיה בקומה 3-4? תשלום במזומן או בביט למובילים על אקסטרא קומות?

ללא נסיון עם זה.

פורסם

אתחיל דווקא מהסוף, אני מבין שאתה עובר לדירה שכורה ולא לדירה משלך. 

לך על משהו זול וזהו. ההובלות האלו לא עוזרות לבריאות הכללית של המכשירים האלו. כשתגיע לדירה משלך, תוכל להתחיל לחשוב על משהו שיחזיק. 

לפני 10 דקות, גולדן191 כתב:

יש המלצה למקום לרכוש כאשר יש מצב שהדירה תהיה בקומה 3-4? תשלום במזומן או בביט למובילים על אקסטרא קומות?

ללא נסיון עם זה.

בגדול מצויין במקומות שעושים את המשלוח אם יש עלות לכל קומה נוספת מעל 3 בלי מעלית (למיטב זכרוני זה הסטנדרט). תהיה מאד! ברור לגבי כמה קומות זה. עדיף בכתב. זה יעזור לצמצם אי הבנות (לא ימנע אותם לחלוטין, אבל יעזור לצמצם). 

שים לב אם האחריות מותנית בהתקנה מטעם החברה או לא<. 

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

כפי שכתב ברווז, תנאי ההובלה מפורטים בתנאי הרכישה. צריך להוסיף גם טיפ של 50 ש״ח (במזומן) לכל מוביל. 

לאימי מקרר של 300-400 ליטר של האייר מזה כ-10 שנים, בלי תקלות. כשאני גרתי ב״רווקיה״ היה לי  מקרר קטן מזה - אני חושב שכ-150 ליטר - שקניתי מיד שניה ומכרתי בכמה פרוטות כשעזבתי את הדירה.

ממליץ לך לבדוק אם תוכל לקנות את המכשירים הקיימים מהדיירים הקודמים בכמה לירות. אם לא - קנה את הזולים ביותר שתמצא ומכור אותם לדיירים שיבואו במקומך.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 20 דקות, sperial כתב:

צריך להוסיף גם טיפ של 50 ש״ח (במזומן) לכל מוביל. 

בטוח? גם אם לוקחים 100 ש"ח על ההובלה ואם זה קומה 3 (מי שמבין באיזורים האלה, אומר שאת הדירות הטובות באשדוד/רחובות/גדרה לוקחים מיד) אני צריך להוסיף 60-80 ש"ח אני גם צריך להוסיף טיפ?

למה?

ממליץ לך לבדוק אם תוכל לקנות את המכשירים הקיימים מהדיירים הקודמים בכמה לירות

בונה על הכיוון הזה, אבל לא בטוח שזה יצא לפועל, מקווה

אני חושב שכ-150 ליטר

אמור להספיק לי, תודה

בדירה פה יש מקרר מקפיא של נורמנדי (סיני כמובן) אני חושב ממשהו כמו KSP או מחסני חשמל שפועל בלי תקלות לפחות 8 שנים.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם (נערך)

התוספת לקומות רשומה בחוזה הרכישה, תלויה במספר הקומות אם המוצר אינו משונע במעלית.

אתה לא ״צריך״ להוסיף טיפ, אבל זה מקובל וכנראה גם מצופה.

אני הסתפקתי במקרר הקטן כי הסתמכתי על ארוחות צהריים בעבודה (בית החולים), כך שהחזקתי במקרר ירקות, גבינה ופיצה מקפיצה. אם אתה לוקח קופסאות מאמא או מבשל לעצמך תזקק למקרר קצת יותר גדול, תסתכל בחנות ותתרשם, אני מניח שתעדיף סדר גודל של 300 ליטר.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

חנויות של חרדים, תשלום למובילים במזומן. כל הובלה של מכשיר חשמלי ובמיוחד מקרר מקצרת את החיים שלו. ולכן לא משתלם לקנות משהו מעבר ל"בסיסי". 

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

לפחות לגבי טיפ אם אני משלם הובלה אני לא משאיר טיפ. 

השיא היה עם מוביל שאני האמתי איתו את המקרר (מקרר גדול 4 דלתות לקומה שנייה. לא נכנס למעלית) והחצוף ביקש עוד 200 שקל על ההעלאת המקרר. אמרתי לו שכדאי לו לשתוק כי אני לוקח על זה 300.

המקררים הסיניים הקטנים די קלים. לא סיפור להעלות אותם.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כתוב 42 ק"ג ברוטו, לא בעיה ל-2 אנשים אני חושב. (מקרר מקפיא 206 ליטר נטו)

רוצים על זה הובלה במחסני חשמל, בטח יש גם באושר עד אבל לך תמצא הובלה?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

טיפ זה לשיקולך בלבד. אם אתה מזמין מוצר חשמלי, יפרטו לך בעסקה את התשלום על ההובלה, כמה מוסיפים על כל קומה, יש/אין מעלית ואם צריך לפרק דלתות של המקרר או לא. אתה תדע בדיוק כמה כל הסיפור יעלה עוד לפני שתלחץ על תשלום.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 29 דקות, גולדן191 כתב:

כתוב 42 ק"ג ברוטו, לא בעיה ל-2 אנשים אני חושב. (מקרר מקפיא 206 ליטר נטו)

רוצים על זה הובלה במחסני חשמל, בטח יש גם באושר עד אבל לך תמצא הובלה?

על זה אתה צריך לקבל thumbs down. סבלות זו עבודה מקצועית, תשאיר אותה לבעלי מקצוע. אם מישהו ישמוט את המכשיר לא תהיה אחריות, ומקרר הוא מכשיר עדין מאוד. 

ואני לא מדבר על הסיכוי שלך לסיים את היום בחדר המיון האורתופדי.

כן, אני יודע שאתה חסיד של עבודה עצמית, וכנראה גם נוטה לקמצנות על עבודה. אתה צריך ללמוד את הגבולות שלך.

פורסם
Just now, sperial כתב:

ואני לא מדבר על הסיכוי שלך לסיים את היום בחדר המיון האורתופדי.

אני לא מזלזל בזה בכלל.

פעם מישהו בא לקנות ממני מכונת כביסה יד2 (סיפור ארוך) והגיע עם בחורה ולכן לא היה לי נעים, רציתי לעשות מעשה טוב, ועזרתי לו (עם גב ישר כמובן) להוריד את המכונה 2 קומות והוא הכניס את זה לרכב הפרטי שלו (!)

נתפס לי הגב ולקחתי יום מחלה מהעבודה. אבל כן עבדתי עם גב ישר וברכיים ישרות כמו שצריך. נתפס לי השריר.

אני התכוונתי לכך ש-2 אלה שמובילים את זה, או 3 אפילו, מיומנים בכך.

פורסם

אני חושב שמגיע מוביל אחד, יש לו מתקן גלילי שהוא מרכיב על הגב ומניח עליו את המכשיר וכך נושא אותו, כולל בעיקולים של חדר מדרגות.

וכמי שחווה פריצד דיסק משביתה (לא בעקבות נשיאת משאות) אני ממליץ לך המלצה חמה - אל תנסה לסחוב לבד מקרר. תשאיר את זה לסבל. מדף אחד שיישבר יעלה לך יותר מההובלה, וזה בלי האפשרויות הרעות שנמנו כאן קודם.

פורסם

כמו בכל דבר, אם אתה לא יודע מה אתה עושה תשאיר את זה לבעל מקצוע אבל אם אתה יודע אין בעיה לעשות לבד. 

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בדרך כלל במקרר חדש כל המדפים והזכוכיות מודבקים עטופים בספוגים כדי שלא יפלו בהובלה.

מצד שני, אם הובלה עצמית פוגעת באחריות על המוצר, למה? אתה לא חוסך פה אלפי שקלים, כמה מאות בודדות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אין לי ספק שאזמין הובלה עם מקרר עד לדירה שלי, ואמכור אותו בערך בחצי מחיר כשאעזוב שם, או שאעשה הובלה אמיתית לדירה שלאחריה (כאמור היום אין לי ספות, מקרר, מכונת כביסה, מיקרוגל אפילו, רק טוסטר אובן קטן)

השאלה היא למשל אם פתאום מישהו רואה את אותו מקרר ב 600 ש"ח ולא ב 800 באושר עד, מי עושה את ההובלה משם? אבל אני חושב שלאושר עד אין משלוחים, לכן זה תמיד על הלקוח (יש כאלה עם טנדר שמעמיסים)

• תוכן חדש...