Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

סיוויק ספורט 2020.

נכשלתי בטסט על פנסים.

כמה דקות ו 200 ש"ח אחרי זה עברתי אחרי שחשמלאי רכב עשה את הליטוש המקובל.

מהניסיון שלי (ומדבריו) זה מחזיק מעט זמן. אין לי תכנון למכור את הרכב ואשמח לפתרון אחר.

התחלתי לשאול אותו ואמר לי שכח מזה. זה החלפת כל היחידה. שני פנסים מקורי זה 8000-9000 ש"ח ואין במלאי כעת. וחליפי אין בכלל.

שאלתי לגבי פתרון של הפלסטיקים בלבד אולי מחו"ל והוא אמר שזה לא פשוט בכלל.

אבל אני תוהה האם יש פתרון אחר? 

עם כל האפטרמרקט של הסיוויק יש אולי פתרון של החלפת הפלסטיקים בלבד כדי לא להדרש לליטוש כל שנה? או אף יותר כי יש גם פגיעה מסויימת באיכות התאורה.

פורסם
לפני כשעה, orankohn כתב:

ומה לגבי זה ? 

השאלה אם השמש הישראלית לא תאכל אותם שוב?

לדעתי כל פעם לפני טסט ללטש ולעבור, כל עוד זה פלסטיק השמש תאכל אותו שוב

[אגב הכנופיה עושים במאה ש''ח נדמה לי לא ב 200, צריך לברר אצל @EliC25 התותח]

פעם שמעתי על פתרון לרסס שמן WD40, אבל לא נסיתי

משתדל לעזור

פורסם (נערך)

מהנסיון שלי, ליטוש עם קיט 3M שעולה 20-30 דולר מאמאזון (מצריך גם מברגה טובה) מחזיק מעמד שנתיים-שלוש בכיף (והרכב שלי חונה בחוץ). מבחינתי זה ממש סבבה, ולא הייתי משלם גם 2000-3000 ש"ח על פנסים חדשים כדי להימנע מזה, על אחת כמה וכמה יותר מזה.

אבל אם אתה לא רוצה לעשות את זה בעצמך, אתה בהחלט צריך למצוא מי שיעשה את זה כמו שצריך. לשלם 200 ש"ח על עבודה שתחזיק כמה חודשים זה מבאס.

אגב, אני לא יודע אם אתה אומר "כמה דקות [...] אחרי" ברצינות או בהגזמה. זה תהליך שלוקח יותר מכמה דקות - עניין של כחצי שעה+ לשני הפנסים. אם אצלך זה לקח הרבה פחות - לא פלא שזה מחזיק פחות זמן.

עריכה אחרונה על ידי chrono
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעה, PASHUT כתב:

פעם שמעתי על פתרון לרסס שמן WD40, אבל לא נסיתי

ניסיתי לפני כ-3 שנים.

מי שרואה תמונה לפני ואחרי נהיה בשוק,

אבל האפקט נשאר רק מספר שבועות מקסימום, אחרת היו משתמשים בזה ולא עם ניירות לטש.

• אהבתי 1
פורסם

מההוראות שקראתי, אבל לא ניסיתי בעצמי, אחרי הליטוש צריכים לצבוע עם לכה yacht varnish כדי לשמור על הבהירות של העדשות.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

הניסיון שלי הוא שליטוש עולה סביב 100-150 ש״ח ומחזיק 2-3 שנים.

אגב, הארונה של אישתי בת 6, חונה בשמש ולא זכור לי שהפנסים נזקקו לליטוש. כנראה שיש יצרנים יותר טובים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מניסיון שלי אם מורחים אחרי הליטוש לכה זה מצהיב וצריך לחדש כל 3-4 שנים, אם לא מורחים זה פחות מבריק אבל מחזיק יותר

במכון טסטים במודיעין הבודק מורח לכל אחד שהפנסים שלו צהובים W40 - גם בלי בקשה של הלקוח או היכרות מוקדמת

• מצחיק 1
פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, גולדן191 כתב:

רזי פזי, סתם לצורך הבנה, שלך היו נראים יותר טוב מהפנסים פה? כמה גרועים הם צריכים להראות כדי לא לעבור טסט?

תודה

image.thumb.png.63b7b84015cd6d6de796064f3b8d18dd.png

במבחן העין שלי נראו יותר טוב. אבל לא יודע מה זה שווה

לפני 6 שעות, PASHUT כתב:

השאלה אם השמש הישראלית לא תאכל אותם שוב?

לדעתי כל פעם לפני טסט ללטש ולעבור, כל עוד זה פלסטיק השמש תאכל אותו שוב

הנוכחיים החזיקו 6 שנים. אולי גם אלו. נראה לי יקר לניסוי (ובלי עבודה)

לפני 6 שעות, chrono כתב:

מהנסיון שלי, ליטוש עם קיט 3M שעולה 20-30 דולר מאמאזון (מצריך גם מברגה טובה) מחזיק מעמד שנתיים-שלוש בכיף (והרכב שלי חונה בחוץ). מבחינתי זה ממש סבבה, ולא הייתי משלם גם 2000-3000 ש"ח על פנסים חדשים כדי להימנע מזה, על אחת כמה וכמה יותר מזה.

אבל אם אתה לא רוצה לעשות את זה בעצמך, אתה בהחלט צריך למצוא מי שיעשה את זה כמו שצריך. לשלם 200 ש"ח על עבודה שתחזיק כמה חודשים זה מבאס.

אגב, אני לא יודע אם אתה אומר "כמה דקות [...] אחרי" ברצינות או בהגזמה. זה תהליך שלוקח יותר מכמה דקות - עניין של כחצי שעה+ לשני הפנסים. אם אצלך זה לקח הרבה פחות - לא פלא שזה מחזיק פחות זמן.

אני מניח שמה שעשו לי לא שונה מהותית מהקיט. עשה רושם אמין ורציני.

לקח לו בערך 8 דקות.

לפני 23 דקות, shlomiko כתב:

מניסיון שלי אם מורחים אחרי הליטוש לכה זה מצהיב וצריך לחדש כל 3-4 שנים, אם לא מורחים זה פחות מבריק אבל מחזיק יותר

במכון טסטים במודיעין הבודק מורח לכל אחד שהפנסים שלו צהובים W40 - גם בלי בקשה של הלקוח או היכרות מוקדמת

שם חומר מסוג כל שהוא. אמר לא לגעת בזה שעתיים. לדעתי אמר לק. אבל לא סגור על זה.

לגבי משך הזמן אמר מפורשות שרואה הרבה הונדות עם הבעיה הזו ושזו נקודת חולשה מובהקת. ושאצל יצרנים אחרים זה יותר עמיד בד"כ.

עריכה אחרונה על ידי razi_pazi
פורסם
לפני שעה, shlomiko כתב:

אכן. כשהעברתי שם את הפלואנס הפנס לא עבר, הבוחן הציע לי להתיז W40 והתפללתי חזק ואכן עבר.. סוג של שירות ללקוח כזה..

משתדל לעזור

פורסם

אחרי ליטוש צריך ליישם שכבת הגנה, מנסיון שלי שום ציפוי לא עושה את העבודה ליותר מכמה חודשים.
הפתרון היחיד (חוץ מיישום לכה חדשה) הוא PPF, מחזיק אצלי כבר שנתיים והפנסים כמו חדשים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הפתרון הוא לעשות ליטוש איכותי, ליישם שכבת לכה ואז לקנות כיסוי לחזית הרכב כזה שמתלבש על המראות או לחנות בצל. אין מה לעשות, השמש פה כדי להישאר.

לא הייתי מחליף לפנסים חדשים לא מקוריים רק בגלל עדשות צהובות.

Img_2026_07_21_08_55_42.jpeg

• מצחיק 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 10 שעות, razi_pazi כתב:

אני מניח שמה שעשו לי לא שונה מהותית מהקיט. עשה רושם אמין ורציני.

לקח לו בערך 8 דקות.

אין מצב לסיים את העבודה הזו ב-8 דקות, מנסיון. ברור שיש הבדל במהירות העבודה של מישהו שעושה את זה למחייתו לבין מישהו שעושה את זה פעם בשנתיים-שלוש, אבל יש שם פיזית יותר עבדוה ממה שניתן להספיק ל-8 דקות. צריך לעבור על הפנס באופן יסודי עם ניירות ליטוש בדרגה הולכת וגדלה, תוך שמירה על כך שהאזור לא יתחמם יותר מדי, ובסוף לשים לכה לשמירה על המצב לאורך זמן. וכל הפעולות הנ"ל צריך לעשות על שני הפנסים. כדי לסגור את זה ב-4 דקות לפנס אתה חייב לדלג על שלבים או לעשות אותם מאוד חפיף (או, סביר להניח, גם וגם). מאחל לך שאני טועה ויחזיק לך מעמד יותר מכמה חודשים, אבל אם לא - תדע מה הסיבה.

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...