Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אצלי לצערי שום טריק לא עזר בזמנו אני זוכר שמילאתי גם BG K44 וגם גולד לייבל ביחד  על חצי מיכל ונסעתי חצי שעה בכביש מהיר על טורים על 4 אלף וגם בתור לבדיקה בניוטרל העלתי לסלד של 2000 לפני הבדיקה בכל ההמתנה בתור. לא עזר כלום.

ההחלפה של הממיר פתרה את הבעיה הטסט השנה היה אמנם עם תוסף שאני מוסיף בלי קשר כל טיפול אבל המתנה בתור של חצי שעה לא שיחקתי עם הטורים ולא כלום עבר חלק עם ערכים בהצטיינות.

מה שעוד מוזר שלא נדלקת שום נורה על בלוח שעונים על זה ומגלים את זה רק בטסט. אם הממיר כבר לא יעיל למה אין נורת צ'ק אנג'ן, משונה מאוד. 

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין "משונה" בצרפתיה 

• מצחיק 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
בתאריך 15.2.2026 בשעה 23:37, lanosforce כתב:

גם רדיאטור אכלתי איתה אבל לא אשמתה - תוצאה של מכה מהכביש וטרמוסטט אכלתי איתה פעמיים - פעם אחת קניתי בעצמי ב400 שקלים פעם שניה זה כבר לא היה מצב שאפשר היה לחכות איתו - שילמתי את המחיר המלא באזור ה900.

ראיתי שדיברו פה על פערי המחירים, לא רק בהודעה שלך.

הצינור 1351VF עולה בארץ לפני הנחה 450 ש"ח ללקוח

באירופה זה עולה כ 20 יורו, אולי 30 יורו אם יש חותמת של פיג'ו

ההפרשים מטורפים

יש מצב שאם היו אומרים לי את זה לפני חצי שנה, הייתי רוכש צינור כזה מראש כדי להימנע ממצב שצריך לשלם למוסך מאות שקלים על זה

כי אצלי הגעתי למצב שכבר הנזילה הייתה רצינית

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, TZR84 כתב:

אצלי לצערי שום טריק לא עזר בזמנו אני זוכר שמילאתי גם BG K44 וגם גולד לייבל ביחד  על חצי מיכל ונסעתי חצי שעה בכביש מהיר על טורים על 4 אלף וגם בתור לבדיקה בניוטרל העלתי לסלד של 2000 לפני הבדיקה בכל ההמתנה בתור. לא עזר כלום.

ההחלפה של הממיר פתרה את הבעיה הטסט השנה היה אמנם עם תוסף שאני מוסיף בלי קשר כל טיפול אבל המתנה בתור של חצי שעה לא שיחקתי עם הטורים ולא כלום עבר חלק עם ערכים בהצטיינות.

מה שעוד מוזר שלא נדלקת שום נורה על בלוח שעונים על זה ומגלים את זה רק בטסט. אם הממיר כבר לא יעיל למה אין נורת צ'ק אנג'ן, משונה מאוד. 

גם לי זה לא עזר רק החצי שעה של הנסיעות, יצא שנסעתי לפחות כ 40 דקות בסלד של 4K כל יום למשך יותר משבוע עד שעברתי טסט, כניראה לפחות אצלי הפיח מהפקקים לקח הרבה זמן לישרוף.
יש לציין ששבוע+ לפני הטסט הייתי תקוע בתל אביב ביום רביעי בהפגנת החרדים כ4.5 שעות ! בסוף הצלחתי להגיע לתחנת דלק על אפס מיכל (כן, הייתי ללא מזגן בפקק) של הרכב ומיכל שלי עצמי על סף פיצוץ כי התאפקתי כל הזמן הזה חחח.
נ.ב- יש מצב שנה הבאה זה לא יתפוס ואז אלך לבקש הלוואה מהבנק חח.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek
  • מצחיק 1
  • מעניין 1

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

ממה שאני זוכר - יעילות הממיר נמדדת ע"י ההפרשים בין חיישן החמצן העליון לחיישן החמצן התחתון ותלוי גם אם זה בנק של חיישן אחד או שניים בכל מיקום (בנק1 ובנק2) 

החיישן העליון נותן קריאות של מתח משתנה בהתאם לעומס והחיישן התחתון שואף לתת קריאה יציבה  ולפי זה מחשב הרכב מקיש את יעילות הממיר - לא זוכר בדיוק את ההליך, באמת שזה לא משהו שנמצא לי בראש ביום יום. 

מה שאני מנסה לאמר זה שאני חושב שלא נדלקה לך נורת צ'ק אנג'ן כי מבחינת מחשב הרכב הממיר עדיין עושה את העבודה שלו - כנראה שבכדי לעבור טסט, זה כבר לא מספק אבל אין כשל מוחלט של הממיר או החיישנים. 

• רעיון טוב! 2

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
בתאריך 13.7.2026 בשעה 10:55, hwgeek כתב:

ככה נסעתי במשך שבוע וכל פעם לא הייתי יוצא ביציאה לראשון והייתי ממשיך לכיוון יבנה/אשדוד בנסיעה על 4000~4500 סל"ד ונהנתי מכל רגע מלחיצה על הגז, גמרתי עוד מיכל ותידלקתי  שוב ב98 וקפצתי לטסט בשישי(עשיתי נסיעה ב4K סל"ד ליבנה וחזרה לראשוןישר למכון הטסטים) והפעם לקח  פחות מחצי שעה המתנה בתור ועברתי את הבדיקה בהצטיינות, ערכים ממש נמוכים מהמותר.

אז חשבתי לשתף אולי זה יעזור למישהו לפני החלפת ממיר (המוסך אמר לי את המחירים לניקוי פיח או החלפת ממיר, הכרטיס אשראי לא היה עומד בזה חח).

איבדת אותי, יש או אין בעיה בממיר? מה זה "ניקוי פיח"?

לא רוצה (יותר מדי...) להרגיז אנשים כאן אך לדעתי זה מקרה מייצג בו נותנים למוסכניק כמה שטרות צהבהבים ומבקשים שיעביר את הטסט😁

פורסם (נערך)

לאחר מאות ק"מ נסיעה בסלד גבוהה כמו שתיארתי אין בעיה יותר עם הממיר ועברתי טסט בפעם השלישית בהצלחה.

אחרי שניכשלתי בפעם הראשונה על ערכי CO של 0.6 בנמוך וגם בגבוה(שמתי תוסף כמו בשנה שעברה ולא עזר) ניגשתי למוסך ליבדוק והם לא מצאו בעיה לאחר חיבור לסורק שבדקו נתוני חיישנים וכו', הם גם שמו לי תוסף והציעו שאמשיך ליסוע ולגשת שוב לטסט , תידלקתי 98 ונסעתי מס' ימים ובטסט בפעם השנייה בבדיקה יצא 0.12 בסלד נמוך וניכשל עקב CO 0.42 בסל"ד גבוה.
אחרי זה שמתי תוסף BG44K על  חצי מיכל 98 ונסעתי במשך שבוע בסלד 4K+, סיימתי את המיכל ותידלקתי שוב 98 וניגשתי שוב לטסט ועבר בהצטיינות.
בעקרון אני נוסע מעל 60KM כל יום ורוב הזמן זה זחילה בפקקים ומספר ימים לפני הטסט עוד הייתי תקוע בפקק קרוב ל5 שעות, לא יודע עד כמה כל אלה משפיעים על סתימה/ליכלוך הממיר והורדת היעילות.

נ.ב: לרוב במצב אוטומט הרכב משייט על הילוך שמיני עם סלד ממש נמוך, לדעתי זה לא הכי בריא לממיר לטווח ארוך ולכן תמיד בימי שישי שאין לי פקקים אני מעביר למצב ספורט שמשאיר הסל"ד מעל 2000, מעכשיו אני אדאג שפעם בחודש אעביר למצד ידני ואתן נסיעה של כחצי שעה על סל"ד מעל 3000 לניקוי הממיר.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...