Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מלחמת מחירים?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 2 דקות, EvGriga כתב:

זה ברור לי מהתחלה, אז למה היבואן מציג מחיר מחירון שלא נעשו לפיו עסקות (מחיר מחירון פיקטיבי) אם לא כדי להטעות לקוחות?

כדי שלא יקנו אותו לקוחות פרטיים.

גם לי יש לקוחות שאני מעדיף לא לעבוד איתם והם מקבלים מחירי עזוב אותי באימאש'ך. יש כאלה שבכל זאת מתעקשים אז אם אני הולך למכור משהו שלא בא לי למי שיוציא לי את הנשמה אז לפחות שיהיה רווחי.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 25 דקות, Night Driver כתב:

כדי שלא יקנו אותו לקוחות פרטיים.

יש בזה משהוא, אבל רק חלקית. אני מסכים שהוא לא רוצה למכור את דגם הבסיסי ללקוחות פרטיים, אז

הדרך הפשוטה הייתה לא להציג את הדגם ולא את המחירון הפיקטיבי שלו ללקוחות הפרטיים בכלל. אבל הוא טורח כן להציג אותו, עם המפרט שלו באלוני שווק ועדכוני המחירון הפיקטיבי, מה שלא הופך אותו לפחות פיקטיבי. הוא צועק מכל פרסומת החל מ- ,כאילו זה מחיר בסיס אמיתי ויוצר הטעיה.

יש מדינות רבות שבהם פרסום של מוצר בקונפיגורציה או המחיר שלא נמכרים באמת נחשב לעבירה על חוקי הגנת הצרכן והטעיה מכוונת של הצרכנים.

משווק שעושה דבר כזה מקבל קנסות מרשויות, אבל בארץ כולם מתאלמים מזה באלגנטיות.

עריכה אחרונה על ידי EvGriga

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

פורסם
לפני 11 דקות, EvGriga כתב:

יש מדינות רבות שבהם פרסום של מוצר בקונפיגורציה או מחיר שלא נמכרת באמת נחשב לעבירה על חוקי הגנת הצרכן והטעיה מכוונת של הצרכנים.

משווק שעושה דבר כזה מקבל קנסות.

יש לך חוק לצטט, או שזה גם הנפצת AI?

מה גם שכמו שהסבירו לך, זה לא דגם שלא נמכר, זה דגם שנמכר למוסדות במחיר ששווה לעבוד מול מוסדות (משמעותית פחות טרחה) ונמכר לפרטי במחיר אחר, כי ההוצאות על כל מכירה הן אחרות. 

לא יודע אם אתה עצמאי (משער שלא, לפי ההודעות) אבל גם לי, כמו שכתבו לך פה עצמאים אחרים, יש לקוחות שמקבלים תמחור X על פרוצדורה מסוימת, ולקוחות אחרים שמקבלים 1/2X, כי הם מביאים לי הרבה כאלה. ככה זה עובד.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

יש לי רק הנפצות AI, אתה מוזמן לבדוק: 

United States (FTC)

The U.S. Federal Trade Commission's Guides Against Bait Advertising (16 CFR Part 238) prohibit advertising a product when the offer is not a bona fide effort to sell the advertised product. Advertising a configuration that does not exist, or a price that is not genuinely available, can be considered deceptive.

פורסם

זה עונה על קיום החוק, זה לא עונה על המצב, כי אין פה מצב של not genuinely available - תבוא לסוכנות, תשלם את המחיר, תקבל. 

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

אנחנו לא בבית המשפט :)  בארה"ב, וכולם יודעים מה זה "קומבינה" בארץ.

אבל אם היינו בבית המשפט שם - הייתי טוען שהקונפיגורציה הבסיסית לא נגישה אמיתית (not genuinely available) ללקוחות הפרטיים (התירוצים הקבועים: לא קיים במלאי, לא יודעה מתי תגיע, אנחנו לא מוכרים את זה ללקוחות פרטיים, לא כדאי לך לקנות דגם ציים וכו') 

פורסם

היית טוען, וככל הנראה לא מצליח, כי הקונפיגורציה כן זמינה. היא אולי לא אטרקטיבית במחיר הזה ללקוחות פרטיים, אבל לזה אין שום חובה שבדין.

מעבר לזה, אם היינו בדיון במקרה הזה, זה ככל הנראה היה במסגרת תביעה ייצוגית, שבהתחשב במגמה הנוכחית של בתי המשפט ביחס לייצוגיות, סביר להניח שהייתה נגמרת בהוצאות לדוגמא לחובת התובע הייצוגי, או, אם לצטט את מאווריק וגוס (אללא ירחמו) - crash and burn.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני שעה, falou כתב:

תסביר לי איך סבסוד צולב רלוונטי למצב של שוק הרכב כיום.

למשל אם אני מגיע לרכוש אוטו, ואין לי מועדון חבר. ומישהו אחר, עם מועדון חבר (זה סתם לצורך הדוגמה, כן?) מקבל את אותו האוטו במחיר טוב יותר ממני (נמוך יותר).

אני אשכרה זוכר מקרים ששאלו אותי אם לי יש "חבר" או למישהו מהמשפחה בשביל לתת לי הנחה. 

לצורך העניין, היום ביררתי דמי ניהול בקרן הפנסיה שלי, בדיוק אותו סיפור. יש דמי ניהול עם הסדר של מעסיק גדול. 

אז כן, יש סבסוד צולב. 

ולגבי שנה שעברה, שזה הניסיון האחרון שלי, קניתי את הפאביה שלי בימי מכירות שזה סה"כ הנחה של 5000 שקלים מהמחירון "הרגיל" שלהם. ולא שאלו אותי כלום. לא היו מוכנים להוריד עוד. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם (נערך)

מסכים לגמרי, במקרה הזה ההטעיה יותר מתוחכמת מסתם פרסום כוזב.

אפשר אפילו להעריך אותה מאוד יצירתית-  כדרך לקבע מחיר לצד שלישי בכל השוק.

אבל היא אפשרית רק בשוק של יבואנים בלעדיים, לדעתי, בשוק החופשי אם יש כמה משווקים עצמאיים לכל מותג זה היה בלתי אפשרי.

בגלל זה באירופה, לדוגמה, תמיד קיים הפרש משמעותי במחיר בין דגם בסיסי לדגמים יותר מאובזרים.

חברות השכרה קונות שם דגמים בסיסיים בהנחה ואיכשהו זה לא הופך את מחיר לצרכן שלהם לאותו מחיר כמו של דגמים מאובזרים.

פורסם
לפני 9 דקות, EvGriga כתב:

מסכים לגמרי, במקרה הזה ההטעיה יותר מתוחכמת מסתם פרסום כוזב.

זה מתחיל להזכיר את הדיונים של צ'ארלי קירק וקונסטנטין קיסין עם פרו פלסטינאיים, שדוחפים מושגים ולא מצליחים לנמק. העיקר התחושה שלך שאתה נדפק, ולעזאזל העובדות, החוק והמושגים.

לפני 13 דקות, saar5555 כתב:

אז כן, יש סבסוד צולב. 

איך מה שאתה מתאר זה סבסוד צולב? אני אפילו לא מצליח לראות מה הפסול במה שאתה מתאר, בטח ובטח איפה הסבסוד הצולב.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)
לפני 15 דקות, RK כתב:

איך מה שאתה מתאר זה סבסוד צולב? אני אפילו לא מצליח לראות מה הפסול במה שאתה מתאר, בטח ובטח איפה הסבסוד הצולב

שעבור אותו מוצר חלק משלמים הרבה פחות. אם על לקוח X הרויחו יותר, אז ללקוח Y אפשר לתת הנחה.. (או להוריד את שולי הרווח).

אתה היית מסכים לשלם יותר? אני לא חושב. 

אולי אני אתן דוגמה אחרת..

אם אתה זוכר בזמנו שהתפרסם שרשת סופרמרקטים גדולה מחזיקה סניפים מסוימים עם מחירים הרבה יותר נוחים ונמוכים לקהילות ממגזר אחר, זה עורר תרעומת בקרב הציבור בארץ. אז אותו הדבר לצורך העניין בקניית רכב. אני לא חושב שמישהו רוצה לדעת שהוא שילם יותר כי מישהו שייך לאיזה מועדון. 

שאלתי גם את ג'מיני..

"בשוק הישראלי, יבואני הרכב הם אלו שמיישמים את הסבסוד הצולב בצורה המוחשית ביותר עבור הצרכן. מאחר שיבואן רכב מנהל פורטפוליו (תיק מוצרים) רחב של דגמים, מנועים ורמות גימור, הוא משתמש ברווחים מדגם אחד כדי "להלחם" על השוק עם דגם אחר.

הסבסוד הצולב אצל היבואנים מתבצע בכמה ערוצים מרכזיים:

1. סבסוד חשמליות באמצעות רכבי בנזין והיברידי

שוק הרכב החשמלי בישראל מתאפיין בתחרות עזה (במיוחד מצד מותגים סיניים). כדי לחדור לשוק, לתפוס נתח שוק ולייצר נוכחות על הכביש, יבואנים מוכרים לעיתים דגמים חשמליים מסוימים במתח רווחים אפסי או נמוך מאוד. [1]

• מאיפה מגיע הכסף? מאותם לקוחות שקונים את רכבי הבנזין, הדיזל או ההיבריד של אותו יבואן. בדגמי הבנזין המסורתיים (ובעיקר ברכבי פנאי-שטח וג'יפונים), מתח הרווחים של היבואן נותר גבוה, והוא "מממן" את היכולת של היבואן לחתוך מחירים בחשמליות.

2. סבסוד גרסאות הבסיס ("דגמי צי רכב") באמצעות גרסאות המפוארות

זהו מנגנון קלאסי שקיים שנים רבות בשוק המקומי:

• הסבסוד: היבואן מוכר את דגם הבסיס (לרוב לחברות ליסינג או לציי רכב גדולים) בהנחות ענק של עשרות אחוזים, ולעיתים קרובות קרוב מאוד למחיר העלות שלו.
  • המימון: הלקוח הפרטי שמגיע לאולם התצוגה ומבקש את הגרסה המפוארת (עם גג שמש, חישוקי מגנזיום, ומערכות שמע מתקדמות) משלם מחיר מלא (פרמיום). עלות האבזור הנוסף עבור היבואן היא נמוכה, אך תוספת המחיר לצרכן גבוהה מאוד. הרווח המופק מהלקוח הפרטי בגרסה המפוארת מקזז את ההנחות שניתנו לחברת הליסינג על דגם הבסיס.

3. סבסוד מכירת הרכב (חומרה) באמצעות חלקי חילוף ומוסכים (שירות)

יבואנים רבים פועלים בשיטה שבה המכירה הראשונית של הרכב היא רק "כרטיס הכניסה" של הלקוח למערכת האקולוגית שלהם:

• הסבסוד: מתן הנחות אגרסיביות, הטבות טרייד-אין במחיר מחירון, או מימונים ללא ריבית בעת רכישת רכב חדש כדי לפתות את הקונה.
  • המימון: היבואן יודע שהלקוח מחויב (לפחות בשנות האחריות) לטפל במוסכים המורשים של הרשת. הרווחים הגדולים באמת מגיעים בשנים שלאחר מכן – דרך מחירי חלקי חילוף מקוריים עם שולי רווח גבוהים, שמנים, ועלויות עבודה (שעות מוסך) יקרות. [2]

4. סבסוד בין מותגים (אצל יבואנים רב-מותגיים)

חלק גדול מיבואני הרכב בישראל מחזיקים תחת קורת גג אחת גם מותגים עממיים וגם מותגי יוקרה (למשל: צ'מפיון מוטורס שמייבאת את פולקסווגן וגם את אאודי; דלק מוטורס שמייבאת את מאזדה וגם את ב.מ.וו). [3]

• במצבי שוק מסוימים, יבואן יכול להרשות לעצמו "לחתוך" את המחיר של מותג עממי כדי להילחם במתחרים ישירים, מתוך ידיעה שחטיבת מותגי היוקרה שלו מניבה רווחיות פנומנלית ויציבה שמחזיקה את החברה כולה בטריטוריה רווחית.
אם תרצה, נוכל לבחון כיצד משפיע מנגנון הטרייד-אין או רכבי "אפס קילומטר" של היבואנים על מאזן הרווחים שלהם. [2, 3]"

"

עריכה אחרונה על ידי saar5555

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני 23 דקות, saar5555 כתב:

שעבור אותו מוצר חלק משלמים הרבה פחות. אם על לקוח X הרויחו יותר, אז ללקוח Y אפשר לתת הנחה.. (או להוריד את שולי הרווח).

אתה היית מסכים לשלם יותר? אני לא חושב. 

או, לחלופין, קבוצה X צברה כח קניה משמעותי וזכתה להנחה, לא רק בתחום הרכב אלא במגוון תחומים (זה לא שחבר ייחודי ליבואן רכב זה או אחר, או לתחום הרכב בכלל), ולכן מקבלת מחיר זול יותר, בבחינת כל הנחת כמות אחרת. לא מייקרים מוצר עבור מי שלא בחבר, מוזילים אותו עבור מי שכן. 

לגבי לשלם יותר, או האם לקחת את השרשור הזה אד הומינם, לא חושב שזה תרגיל יותר לגיטימי מאשר לצטט AI כל שניה. אולי פשוט ניתן ל-AI להריץ את השרשור ונראה מי מהם ינצח?

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

אבל היבואנים לא מעניקים באמת הנחת כמות לחברות הליסינג, היבואנים מנפחים את המחיר של דגם הבסיס וממנו מעניקים "הנחת כמות" פיקטיבית.

זה לדעתי אכן עיוות אסור של מחירי השוק שפוגע בלקוחות הפרטיים שנמנעת מהם האפשרות לרכוש את דגמי הבסיס חדשים במחירים נמוכים יותר מהדגמים המפוארים.

כמו כן בהמשך לקוחות רוכשים את רכבי הליסינג הנ"ל מהדגמים הפשוטים כמשומשים במחירים מנופחים.

ומדובר גם בכשל של מחירוני הרכב, בין היתר, בגלל שהם כבולים למנגנון הפיקטיבי הזה בעצמם, בהעדר חשיפה למנגנון הנ"ל שמוסתר בחדרי חדרים, למרות שכולם יודעים שהוא קיים.

לצורך הענין במצב רגיל ללא מנגנון הונטילציה הנ"ל היבואן היה צריך לתמחר את הרכבים כדלקמן:

דגם מפואר: 150,000 ₪

דגם פשוט: 130,000 ₪

דגם מפואר בהנחה ללקוחות פרטיים: 142,000 ₪

דגם מפואר בהנחה לחברות הליסינג:  137,000 ₪

דגם פשוט בהנחה ללקוחות פרטיים: 122,000 ₪.

דגם פשוט בהנחה לחברות ליסינג/ השכרה: 115,000 ₪.

כלומר כל היצע הדגמים נמכר לכל סוגי הלקוחות במחירי מחירון כלכליים אמיתיים והנחה שניתנת לכל סוגי הלקוחות היא אמיתית ומקטינה באמת את שיעור הרווח של היבואן.

מה עושה היבואן במנגנון הונטילציה:

דגם מפואר: 150,000 ₪

דגם פשוט: 149,000 ₪ (מחיר מנופח)

דגם מפואר בהנחה ללקוחות פרטיים: 142,000 ₪

דגם מפואר בהנחה לחברות הליסינג: לא קיים

דגם פשוט בהנחה ללקוחות פרטיים: לא קיים

דגם פשוט "בהנחה" לחברות ליסינג/ השכרה: 115,000 ₪.

כלומר היבואן ניפח את המחיר לחברות הליסינג והעניק "הנחת כמות" פיקטיבית שרובה בכלל לא הנחה ולא נעליים.

זה מה שנקרא ישראבלוף במיטבו ובהחלט נראה כעבירה על חוקי תחרות או הגנת הצרכן או מסחר לא הוגן או סתם הטעיה או מרמה כלליים.

עריכה אחרונה על ידי nio
פורסם
לפני שעתיים, EvGriga כתב:

יש בזה משהוא, אבל רק חלקית. אני מסכים שהוא לא רוצה למכור את דגם הבסיסי ללקוחות פרטיים, אז

הדרך הפשוטה הייתה לא להציג את הדגם ולא את המחירון הפיקטיבי שלו ללקוחות הפרטיים בכלל. אבל הוא טורח כן להציג אותו, עם המפרט שלו באלוני שווק ועדכוני המחירון הפיקטיבי, מה שלא הופך אותו לפחות פיקטיבי. הוא צועק מכל פרסומת החל מ- ,כאילו זה מחיר בסיס אמיתי ויוצר הטעיה.

יש מדינות רבות שבהם פרסום של מוצר בקונפיגורציה או המחיר שלא נמכרים באמת נחשב לעבירה על חוקי הגנת הצרכן והטעיה מכוונת של הצרכנים.

משווק שעושה דבר כזה מקבל קנסות מרשויות, אבל בארץ כולם מתאלמים מזה באלגנטיות.

קודם כל אני לא יודע אם בכלל אפשר לייבא מסחרית רכב בלי קוד דגם ומחירון לצרכן.

שנית הוא כן נמכר רק שכדאיות העסקה מוטלת בספק.

אם תיכנס לסוכנות יפתחו לך הזמנה ואפילו יספקו לך את הרכב.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני שעה, EvGriga כתב:

יש לי רק הנפצות AI, אתה מוזמן לבדוק: 

United States (FTC)

The U.S. Federal Trade Commission's Guides Against Bait Advertising (16 CFR Part 238) prohibit advertising a product when the offer is not a bona fide effort to sell the advertised product. Advertising a configuration that does not exist, or a price that is not genuinely available, can be considered deceptive.

אתה מזכיר סיפור מצחיק מאמצע שנות התשעים.

חבר מהשירות הצבאי עשה רילוקשיין לארה"ב, עבד בסטארט-אפ ועשה אקזיט יפה של קרוב ל-100 מיליון דולר אבל נשאר חורני.

יום אחד הוא ראה מודעה שמציעה ניסאו מקסימה חדשה ב-14999 $ (הדגם הנפוץ נמכר באזור 20000 $ אז)

רץ לסוכנות וביקש להזמין את הרכב במודעה זה שעולה 14999 $. אמרו לו אין בעיה, אבל קח בחשבון שהרכב עם גיר רגיל, ובלי חלונות חשמליים.

הוא התעקש לפתוח הזמנה וחכה בסבלנות 8(!) חודשים לקבלת הרכב.

אין שום בעיה לחוקק חוקים, אבל ברוב המוחלט של המקרים אפשר לעקוף אותם בקלות.

אף אחד לא "עובד" פה על אף אחד. כולם יודעים שככה השוק מתנהל

לפני 9 דקות, nio כתב:

דגם פשוט בהנחה ללקוחות פרטיים: לא קיים

ועוד איך קיים - זאת בדיוק הנישה של רכבי 0 ק"מ.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...