Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מלחמת מחירים?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 57 דקות, avargel כתב:

תגידו

מלחמת המחירים הגיעה גם לגיזרת ה-7 מושבים?

בוודאי. אתה יכול לרכוש טיגו 8 בנזין חדשה 0 ק"מ ב-160K. לפני שנה כמעט לא היו אופציות בפחות מ-200K, עכשיו יש לא מעט.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 12 שעות, Supertigre כתב:

מי שנדפק מכל הסידור הזה הם צרכני הליסינג מהעבודה, הם אלו שמשלמים שווי שימוש לפי המחירון המלאכותי של הדגם הזול. 

מי שיש לו בחירה לא "נדפק". לא מכריחים (כמעט) אף אחד לקחת רכב מהעבודה.

רכב מהעבודה לוקחים בעיקר משיקולי נוחות, ומי שרוצה יכול לשלם או לא.

ההחלטה איך למסות היא עניין טכני.  למה למסות לפי שווי הרכב ולא לכלול את עלות השימוש עצמה (דלק), למשל?

המחשבה שיש שווי שימוש נכון ולכן מיסוי ריאלי נמוך יותר, זה פשוט לא נכון. 

אם היו ממסים לפי שווי הקנייה של חברת הליסינג, אז היו מוצאים שיטה אחרת להעלות את המס, כדי לשקף יותר גבוה את שווי ההטבה לעובד.

מזכיר שבימים ששווים ההטבה היה נמוך יותר, זה יצר עיוות מס שדפק את כל שוק הרכב בארץ. אז באמת היה סיבסוד צולב, כל התעשייה התכווננה לתת מחיר נמוך לליסינג, שייפגע בדיוק ברף התחתון של שווי ההטבה. התוצאה הייתה שמעסיקים העדיפו לתת רכב מאשר משכורת, כי להם זה עלה פחות מלתת את הכסף לעובד במשכורת. כל מקבלי הליסינג נסעו בסדאן אוטומטית 1.6 (כי למה לקחת רכב קטן יותר, אם משלמים אותו הדבר), והיה סבסוד צולב משמעותי בין השוק המוסדי לשוק הפרטי. 

מס' הדגמים המיובאים היה נמוך ביותר, לא היה אפס ק"מ, ועלות הריאלית של רכב לצרכן הפרטי הייתה גבוהה יותר מהיום (אולי לא היום, שמחירי הרכב עלו דרמטית מאז הקורונה, אבל בכל התקופה לאחר ביטול ההטבה).

היום העובד יכול להחליט לקחת את הכסף לכיס במקום.

מי שבוחר שלא, זו הבחירה שלו. 

אף אחד לא "נדפק".

לפני 12 שעות, פריג'י כתב:

בנוסף, המחירון הלא אמיתי הזה מביא לעיוות במחירונים לטובת הספרים של חברות הליסינג, בצורה שמגדילה את המינוף שלהם (הערך בספרים נקבע לפי מחירון ולא לפי מחיר, והמחירון הרשמי לא משקף את ההפרש באבזור, ולכן רכב ערום מאיבזור נרשם כשווה ערך לרכב מאובזר.

לא מגדילה את המינוף, אלא מגדילה את שווי הנכס בספרים, מה שנותן שווי גבוה יותר למלאי ויכולת לקבל יותר מינוף כנגדו.

זה לא בדיוק אותו הדבר. 

להזכיר ששיטת האפס ק"מ, מעבר לזה שמאפשרת לקנות רכב חדש במחיר נמוך יותר, מאפשרת ליבואנים להזמין יותר מלאי עם פחות סיכון, מה שמעלה  את ההיצע ומוריד את מחיר השוק של הרכבים. נכון שיש מי שגוזר קופון בדרך (חברות הליסינג), אבל זה לא שבלי המסלול הזה היית יכול לקבל את אותה כמות רכבים באותו מחיר נמוך יותר מהיבואנים. הם פשוט היו מייבאים פחות רכבים, כי בניגוד לחברות הליסינג (ומגרשי המכירה), כל הלוגיסטיקה שלהם לא בנוייה לניהול ומכירה של מלאי רכבים גדול.

בסופו של דבר, לעומת שיטת המיסוי הישנה והימים שלא היה אפס ק"מ, המחיר של רכבים חדשים ירד.

בכלכלה, ובייחוד במיסוי ורגולציה, אין מושלם ואין שיטה שהיא אידיאלית. בודקים הצלחה לפי מה שהיה קודם, לא מול אידיליה תיאורטית ולא ריאלית.

• רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 12 שעות, Supertigre כתב:

מי שנדפק מכל הסידור הזה הם צרכני הליסינג מהעבודה, הם אלו שמשלמים שווי שימוש לפי המחירון המלאכותי של הדגם הזול. 

שווי השימוש בא לגלם את שווי ההטבה של הרכב הצמוד.

יש את עלות ההון ברכישה, הפחת והתפעול ובנו נוסחא שהגיעה לשווי הנוכחי.

תאמין לי שרוב האנשים לא ירצו לשלם מס לפי פחת, עלות ביטוח, עלות טיפולים ותקלות ודוחות דלקן.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 36 דקות, zvit כתב:

בוודאי. אתה יכול לרכוש טיגו 8 בנזין חדשה 0 ק"מ ב-160K. לפני שנה כמעט לא היו אופציות בפחות מ-200K, עכשיו יש לא מעט.

תודה, מעניין.

אני פחות מתחבר לבנזין טהור במשקלים האלה. או דיזל  או היברידי.

הלוואי שהיתה לי אפשרות לעמדת טעינה ביתית ואז גם חשמל היה בא בחשבון (למרות שעם הטווח של הטסלה Y הארוך יש מצב להיעזר בעמדה של שכן ולהטעין פעם בשבוע. אבל שם המחיר הוא כבר לא פרופורציונלי)

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
לפני 18 דקות, Night Driver כתב:

שווי השימוש בא לגלם את שווי ההטבה של הרכב הצמוד.

כן, רק שזה נעשה מול ערך מוצר מלאכותי. 

לפני 22 דקות, Night Driver כתב:

תאמין לי שרוב האנשים לא ירצו לשלם מס לפי פחת, עלות ביטוח, עלות טיפולים ותקלות ודוחות דלקן.

דווקא בתחום הזה הלוואי והיינו כמו ארה"ב בה כל אזרח מחויב בדיווח. 

פורסם
לפני 6 דקות, avargel כתב:

תודה, מעניין.

אני פחות מתחבר לבנזין טהור במשקלים האלה. או דיזל  או היברידי.

הלוואי שהיתה לי אפשרות לעמדת טעינה ביתית ואז גם חשמל היה בא בחשבון (למרות שעם הטווח של הטסלה Y הארוך יש מצב להיעזר בעמדה של שכן ולהטעין פעם בשבוע. אבל שם המחיר הוא כבר לא פרופורציונלי)

החבר בצאט מראה שגם אם תבצע טעינה בעמדות של טסלה החיסכון מול בנזין הוא מובהק, מול תעריף ביתי תשלם כמעט כפול...

דגם הרכב עלות טעינה מלאה בבית (לפי כ-₪0.54-₪0.64 לקוט"ש) עלות טעינה מלאה בסופרצ'ארג'ר (הערכה ממוצעת)
Tesla Model 3 Standard Range כ-₪29 – ₪35 כ-₪65 – ₪85
Tesla Model 3 / Y Long Range כ-₪41 – ₪52 כ-₪90 – ₪115
Tesla Model S / X כ-₪53 – ₪64 כ-₪120 – ₪145
פורסם (נערך)
לפני 21 שעות, zvit כתב:

תציע לי מנגנון אחר למתן הנחות לציי רכב.

למה הם צריכים מנגנון הנחות מיוחד חוץ ממנגנון של השוק החופשי? איזה מחיר שהם סגרו מול יבואן רכב זה המחיר עם הנחה ששני הצדדים הסכימו עליו.

הם לא צריכים לקבל בונוסים וחיזוקים נוספים דרך הטעיית לקוחות פרטיים, שזה עניין פסול.

עריכה אחרונה על ידי EvGriga

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

פורסם
לפני 10 דקות, EvGriga כתב:

למה הם צריכים מנגנון הנחות מיוחד חוץ ממנגנון של השוק החופשי? איזה מחיר שהם סגרו מול יבואן רכב זה המחיר עם הנחה ששני הצדדים הסכימו עליו.

הם לא צריכים לקבל בונוסים וחיזוקים נוספים דרך הטעיית לקוחות פרטיים, שזה עניין פסול.

לא מטעים אף אחד.

היבואן מוכן לתת להם הנחה על המוצר הבסיסי יותר, כי אותו הוא יכול להוציא במחיר אטרקטיבי לכמות הנדרשת.

כאמור, זה מנגנון של קנייה בכמות והוא שונה ממנגנון של קנייה בבודדת. 

כשקונים בכמות כל שקל שאתה חוסך למוצר הוא משמעותי יותר בסה"כ, והמו"מ מתנהל על מחיר לכמות, לא לבודדת. 

זה לא שיבואן מביא סטוק ואז או שמוכר לליסינג או שמוכר לפרטי. בהתאם לכמות שהוא סגר עם הליסינג הוא קובע מחיר עם היצרן.

זו מכניקה אחרת לגמרי.

בחו"ל זה עובד אחרת. אלו שני ערוצים שונים. הליסינג קונה מהיצרן למוסדיים והדילרים קונים לצרכן הפרטי. זה לא איך שהשוק בנוי בארץ.

אני עדיין מחכה להסבר ממך מה זה "סבסוד צולב".

פורסם (נערך)
סיבסוד צולב הוא מצב שבו רווחים מקבוצה אחת של לקוחות, מוצרים או שירותים משמשים כדי לממן או להוזיל קבוצה אחרת.

חסרונות

• עלול ליצור חוסר שקיפות במחירים.
  • לקוחות מסוימים עשויים לשלם יותר מהעלות האמיתית של השירות שהם מקבלים.
  • עלול להפחית תחרות אם קשה לזהות את העלות והרווחיות האמיתיות של כל שירות.

פורסם

אל תביא לי הגדרה מילונית.

תסביר לי איך סבסוד צולב רלוונטי למצב של שוק הרכב כיום.

פורסם

ניסיתי להסביר, אבל אתה מסרב לקבל את ההסבר שלי מסיבות שלך.

הרוב מסכימים שהמצב של אלף שקל הפרש במחירון יבואן בין דגם מאובזר לדגם בסיסי זה "קומבינה".

ו"קומבינה" זה עניין פסול, לא משנה איך תצדיק אותו. 

• אהבתי 1

פורסם
לפני 1 דקה, EvGriga כתב:

ניסיתי להסביר, אבל אתה מסרב לקבל את ההסבר שלי מסיבות שלך.

אתה לא מסביר, אתה אומר קלישאות.

אני לא מסרב לקבל את ההסבר שלך, אני מסביר למה אתה טועה ואתה לא מבין כלום ממה שאני כותב. כנראה בגלל שאני כלכלן, לי הדברים נראים ברורים אבל אני לא מצליח להנגיש אותם.

לפני 2 דקות, EvGriga כתב:

הרוב מסכימים שהמצב של אלף שקל הפרש במחירון יבואן בין דגם מאובזר לדגם בסיסי זה "קומבינה".

הרב לא מבין מהחיים שלו.

לפני 3 דקות, EvGriga כתב:

ו"קומבינה" זה עניין פסול, לא משנה איך תצדיק אותו. 

זה מה שאני אומר לך, אין פה קומבינה. הייתה ונסגרה לפני שני עשורים בערך. מאז פשוט אומרים "סבסוד צולב", אבל אין.

הסברתי מה היה

הסברתי מה השתנה.

אבל כנראה שזה מובןלמי שמבין ונכשלתי בלהסביר להדיוטות.

• אהבתי 1

פורסם (נערך)

מעניין. אולי אתה מסתכל על התופעה מצד תאורטי מדי? כי ברמה התאורטית, אני מסכים, אין פה בעיה.

כשאני מסתכל על תופאות עסקיות "מוזרות" מסוג כזה ומנסה להבין אותם - אני, לא תמיד אבל בדרך כלל, מצליח לרואות למה שחקני השוק עושים דברים מוזרים כפי שהם עושים, מה האינטרס שלהם לעשות דברים בצורה "מוזרה" ועל חשבון מי זה נעשה. זאת ניסיתי להעביר. לא יכול להתחייב על הניסוח המדוייק כי אני לא כלכלן ולא כתבתי טזות.

דוגמה קטנה: משרד הרישוי שינה לפני זמן מה רישום רכבים משנת מודל לשנת עליה על הכביש ומאז היצרן לא מקודד שנת מודל ותאריך ייצור בVIN של הרכבים הנמכרים רק בישראל. על פניו זה חוקי, תגיד שאין שום בעיה עם זה? אבל נעשה פה מאמץ כדי להסתיר מידע מלקוחות. למה? בטוח שמישהו מרוויח מזה ומישהו מפסיד כי זה מאפשר ליבואן לשווק רכב של מודל שנה שעברה בתור מודל חדש. 

פורסם

זה העניין, אין פה שומדבר מוזר. 

אתה מסתכל על מה שנראה לך אנמוליה, אין פער בין מחירי הרכבים מאותו ספק, אבל ברגע שאתה מבין את המנגנון, זה הגיוני לגמרי. אתה פשוט מדמיין מצב לא קיים שבו הרכב הבסיסי יכול היה להימכר במחיר נמוך יותר... והוא לא. פשוט הרכב הבסיסי לא מיועד בכלל להמכר לצרכן פרטי. 

הליסינג קונה 1000 רכבים כאלו. הוא מתאם הזמנה מול היבואן שסוגר מחיר מול היצרן לאלפייה הזו.

כשאתה בא לקנות אחד... זה כבר תמחור אחר.

זה לא על חשבון אף אחד. אם לא היה ליסינג, מחיר הרכב הבסיסי לא היה יורד אצל היבואן. כל הרכבים היו יותר יקרים, כי היו פחות רכבים בשוק.

לפני 20 דקות, EvGriga כתב:

דוגמה קטנה: משרד השישוי שינה רישום רכבים משנת מודל לשנת רישום ומאז היצרן לא מקודד שנת מודל ותאריך ייצור בVIN של הרכבים הנמכרים רק בישראל. על פניו זה חוקי, תגיד שאין שום בעיה עם זה? אבל נעשה פה מאמץ כדי להסתיר מידע מלקוחות. למה? בטוח שמישהו מרוויח מזה ומישהו מפסיד כי זה מאפשר ליבואן לשווק רכב מודל של שנה שעברה בתור מודל חדש. 

לא קשור. לא יודע. לא מבין בזה.

פורסם

לפני 2 דקות, falou כתב:

פשוט הרכב הבסיסי לא מיועד בכלל להמכר לצרכן פרטי.

זה ברור לי מהתחלה, אז למה היבואן מציג מחיר מחירון שלא נעשו לפיו עסקות (מחיר מחירון פיקטיבי) אם לא כדי להטעות לקוחות?

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...