Jump to content

גור אדם

  • הודעות

    486
  • כאן מאז:

  • פעילות אחרונה

אודות גור אדם

ספרו לנו עליכם

  • איזה רכב יש לך?
    פורד פוקוס

צפיות אחרונות בפרופיל

צפיות הפרופיל האחרונות חסומות ואינן מוצגות בפני משתמשים אחרים.

הנקודות של גור אדם

נהג צעיר

נהג צעיר (3/14)

335

מוניטין

  1. אכן שמעתי שהפלאגין יותר בעייתית בקטע הזה - לא יודע אם זה בגלל המשקל העודף, או אופן העבודה של הרכב שמנצל את הבטריה עד תום, לפני שההיבירידי נכנס לפעולה.
  2. בתור אחד שעושה את הדרך הזו מדי פעם עם קיה נירו 2018 - עוד לא נתקלתי במצב שבו הסוללה נגמרה.
  3. בנוסף, צריך לקחת בחשבון שכאשר שולחים כמות מיילים כזו במכה - מסנני הספאם מחשידים את המייל השולח כספאמר, מה שיכול לגרום בהמשך למיילים של הבחור להיות מוגדרים אוטומטית כספאם.
  4. בחנויות של steam ו-epic אפשר למצוא הרבה מציאות, כך שאם אתה לא נעול על משחק מסוים בזמן מסוים - אתה לא חייב למצוא תוכי ולהאכיל אותו. לדוגמה, באוגוסט-ספטמבר האחרון היה מבצע בחנות של epic - פיפא מנג'ר 24 בחינם (גרסה מלאה).
  5. גור אדם

    היבואנים בלחץ !!

    לא ענית על השאלה שלי. אענה על שלך: עמדתי בפני ההחלטה הזו לא מכבר ואישית אני נשאר עם המשומש שלי. אם היו גונבים לי את הרכב - הייתי נאלץ לקנות רכב. עכשיו תענה אתה.
  6. גור אדם

    היבואנים בלחץ !!

    לגבי האשמת הצרכנים: כל אחד צריך לשאול את עצמו - האם היום אתה יכול להיות בלי רכב חצי שנה, על מנת להוריד את המחיר של היבואן (מה שלא בטוח יקרה)? רק שנבין, בכל שנה יורדים כ-250000 רכבים מהכביש, בנוסף יש גידול באוכלוסיה, השירות בתחבורה הציבורית לא משתפר ובכלל קשה להסתמך עליו. מי שהרכב שלו נגנב/הולך בתאונה/נפגע מרסיסים במלחמה - יהיה צריך לקנות רכב. אז תגידו שיקנה משומש - אבל גם השוק הזה מוגבל ואם כולם יקנו משומש - המחירים שם גם יעלו (כפי שרואים בשרשור אחר). לענ"ד, אם יש מקום להתערבות ממשלתית, הוא נושא הקשר בין חברות הליסינג ליבואנים - צריך לזכור שההבדל ביניהם לבין לקוח שקונה בכמות ומקבל הנחה (כפי שנטען בשרשור) הוא שחברות הליסינג לא רק מקבלות הנחה אלא גם "מצפים" מהיבואן לא להוריד מחיר לשוק הפרטי על מנת לא לפגוע במחירון הרכב (שהוא עיקר הרווח של חברות הליסינג).
  7. אני מכיר לפחות שני אנשים אצלי בעבודה שמסתובבים כל הזמן עם אוזניות העצם של aftershokz כדיבורית אישית. מבחינת המיקרופון - שוב, לי יצא להשתמש בזה במהלך ריצה והצד השני שמע אותי מצוין (חוץ מקצת התנשפויות...). מצד שני, צריך לזכור שה-aftershokz הם מותג שלא עולה 30$ אלא הרבה יותר ויתכן והאיכות שלהם בהתאם.
  8. אישית, אני משתמש באוזניות עצם של aftershokz כבר שנים, מאז שהתחלתי לרוץ ולא רציתי להיות מנותק מהסביבה (רץ על מדרכות ועובר במעברי חציה). כבר יצא לי כמה פעמים באמצע ריצה, לענות לטלפון והמיקרופון עבד מאוד ללא תלונות מהצד השני. אישית, אני פחות מתעניין בביצועי הקול, כי אני בעיקר שומע פודקאסטים, אבל בהחלט ניתן לשמוע את רעשי הסביבה ולשים לב אליהם.
  9. לפי המספרים שאתה מדבר עליהם מדובר בקמ"ש (10 זה לא רע יחסית למי שלא רץ), והשיפוע נמדד בדרך כלל במעלות. הרצים בדרך כלל מודדים את המהירות הריצה בדקות לק"מ, מה שאומר ש-10 קמ"ש זה 6 דקות לק"מ.
  10. בעיקרון המדד החברתי-כלכלי של הלמ"ס כולל בתוכו את מספר המכוניות למשק בית. תנסה לפנות ללמ"ס ולראות אם יש להם את הנתון הזה.
  11. המדד הטוב ביותר שאתה צריך ללכת איתו הוא הדופק. להבנתי, יש לך שעון שמודד גם דופק - בעיקרון, בריצה ארוכה, אימון יעיל נמדד ע"י דפקים. אם יש לך אפליקציה תואמת לשעון - אתה יכול לבדוק מה טווחי הדופק שלך כרגע (מנוחה, פעילות קלה עד פעילות מאומצת - בדרך כלל יש כ-6 טווחי דופק). בפעילות מאומצת לטווח קצר - אתה צריך להגיע לדופק הגבוה כמובן. בפעילות של הליכה - לדופק בינוני, פעילות של ריצה ארוכה (לא ספרינטים) - דופק בינוני + וכו'. הטווחים הללו יתנו לך את יעילות האימון בסופו של דבר. עליה של 4 קומות היא שריפה של בערך 40 קלוריות סך הכל. כדי להוריד משקל צריך להיות בגרעון קלורי, בסופו של דבר אתה צריך לחשב את כמות האוכל לעומת כמות הפעילות - להפחית באחד ולהעלות את השני או לעשות את שניהם יחד...
  12. רק להוסיף - תוכנית ריצה מלאה תכלול גם אימוני כח שכוללים תרגילים המיועדים לשרירי הרגליים (סקווטים, לאנצ'ים ועוד) ושרירי הליבה (בטן/גב - פלאנקים, שכיבות סמיכה, כפיפות בטן ועוד). אימוני הכח נועדו בין היתר למניעת הפציעות. תלוי כמובן בתכנית האימונים... בשיא האימונים שלי הייתי מגיע ל-5 אימוני ריצה + 2 אימוני כח ולכ-100 ק"מ ריצה שבועית. וזאת בלי פציעות ומעל גיל 50. אבל דברים כאלה עושים רק בליווי מאמן. בכל מקרה, מאד חשוב להקשיב לגוף שלך - בסופו של דבר אתה לא רץ מקצוען, ואפשר גם לעצור באמצע ריצה או לעבור להליכה.
  13. בדרך כלל, למי שמתחיל לרוץ, ההמלצה היא להתחיל בריצה לסירוגין. תתחיל בלי שיפוע בכלל, חצי דקה ריצה, דקה הליכה. בין שתיים לשלוש ק"מ סה"כ. לאט לאט תשנה את האינטרבלים - דקה ריצה, דקה הליכה. דקה ריצה, חצי דקה הליכה עד שתגיע למצב של ריצה ללא הפסקה. עדיפות לריצה עפ"י טווחי דופק ולא ריצה לפי מהירויות. והכי טוב כשיתאפשר לך - לרוץ בחוץ... (לא מדריך כושר. כן רצתי כבר מספר מרתונים+אולטרה).
  14. כנ"ל. שלושת הילדים שלי למדו ועשו טסט במודיעין. אחת עברה בשלישי, ושניים אחרים בראשון. לעניות דעתי, עיר מאוד קלה ללימוד - אוכלוסיה שיחסית סבילה ללומדי נהיגה, הכל מתומרר כמו שצריך, ואם היא לומדת על אוטומט אז לא צריכה להיות לה בעיה עם זינוק בעליה...
×
×
  • תוכן חדש...