Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

(איך לא...) מייבש ומכונת כביסה

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וגם ברכה.

מתכננים להחליף מכונת ומייבש כביסה.

אודה ואשמח לניסיונכם :

1. מכונת כביסה משולבת עם מייבש כביסה - מישהו התנסה בזה בבקשה ? יש תובנות חיוביות כלשהן (חוץ מחיסכון פיזי במקום) ?

2. מייבש כביסה - קונדנסר או משאבת חום ? מבחינת אמינות, יש הבדלים מהותיים ? 

תודה מראש.

alfa 156 2.5.

פורסם

מה כמות הכביסה שאתם עושים? לא הייתי מעלה בדעתי לרכוש מכונה משולבת אם יש צורך ביותר מ-1-2 מחזורי כביסה בשבוע. הפעלה של מחזור כביסה אחד במכונה כזו זה יכול להגיע ל-6 שעות, ולעתים במעבר מכביסה לייבוש צריך להוציא חלק מהכבסים לצורך ייבוש נפרד. אפילו במשק הבית המצומצם שלי (3 מבוגרים) המייבש פועל במקביל למכונת הכביסה לפחות פעמיים - שלוש בשבוע.

• מעניין 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מחזק. רק בנפרד. יש לנו ניסיון טוב עם מייבש ומכונת כביסה של אלקטרולוקס תוצרת פולין. לא יודע מה הדגם למרות שהן לא עובדות קשה. 

• מעניין 1
פורסם (נערך)

@sperial - תודה על ההבהרה. 6 שעות הפעלה למכונה משולבת - לא בא בחשבון (הנה נתון שלא ידעתי - מודה).

כביסה אצלנו - כל יום לפחות מכונה אחת. בשבוע כ-10 כביסות.

מייבש כביסה פועל בעיקר בחורף ועם "השלמות" בשאר הזמן. השמש שלנו עושה עבודתה נאמנה ובחינם.

כרגע יש מכונת כביסה פתח עליון שלמיטב המסורת של המכונות הללו, מחלידה לאיטה במכסה ולפעמים דופקת את נשמתה והיא רק בת כ-4 שנים אולי קצת יותר. מייבש כביסה עם שרשיר לפינוי אוויר - עושה עדיין עבודתו נאמנה, אבל השרשיר מתחיל להציק לנו...

עריכה אחרונה על ידי חולגי

alfa 156 2.5.

פורסם

מהמר שבתחילת או אמצע אוגוסט יתחילו מבצעי החגים עם הארכות אחריות, תנסה לשרוד איתם עד אז.

בשעה טובה אין יותר ייבוא של מייבשים מיושנים ולא יעילים, אז תצטרך להתרגל למשאבת חום.

ככול שמהירות ויעילות הסחיטה גבוה יותר, זמן הייבוש מתקצר.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, חולגי כתב:

השרשיר מתחיל להציק לנו...

במה הוא מפריע? לא מזמן החלפתי מייבש ונשארתי עם השרשיר. ואפילו נותר לי צינור או שניים ספייר במחסן, זכר למייבשים קודמים. צריך להוסיף שיש לי פתח ייעודי בקיר (עם תריס ייעודי שנפתח מלחץ האוויר היוצא מהמייבש).

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 5 שעות, חולגי כתב:

@sperial - תודה על ההבהרה. 6 שעות הפעלה למכונה משולבת - לא בא בחשבון (הנה נתון שלא ידעתי - מודה).

מייבש כביסה פועל בעיקר בחורף ועם "השלמות" בשאר הזמן. השמש שלנו עושה עבודתה נאמנה ובחינם.

כרגע יש מכונת כביסה פתח עליון שלמיטב המסורת של המכונות הללו, מחלידה לאיטה במכסה ולפעמים דופקת את נשמתה והיא רק בת כ-4 שנים אולי קצת יותר. מייבש כביסה עם שרשיר לפינוי אוויר - עושה עדיין עבודתו נאמנה, אבל השרשיר מתחיל להציק לנו...

לגבי משולבות לדעתי הטכנולוגיה עוד לא שם.

מה שמייבש על חבל זו הרוח, וגם זה לא בא בחינם. הזמן לתלות ולהוריד. אבל דברים עדינים או סופחי מים (מגבות ודנים) עדיין הולכים אצלנו לחבל.

המייבש שלך פתח עליון? היה לנו כזה שהחזיק מעמד 20 שנה, זה כמו רכב אספנות, אבל לא היו חלקים אז קניתי קדמי עם שרשור בשקל וחצי, ובינתיים הוא עושה את העבודה (בימים יבשים כביסה מתייבשת בשעה) אכן קצת פחות נוח להתכופף.

חלודה אחרי 4 שנים? מה קנית איטלקייה משנות ה70?

מה מפריע לך בשרשור? הוא זוחל בלילה למטבח ומתייעץ עם הכיריים איך להרוג אותכם בגז?

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

כשהמייבש נמצא במיקום לא אידאלי, השרשיר הזה זוכה לשלל ברכות ואיחולים לבביים. 

תקוע בדרך\בורח מהמקום\לא יושב טוב\ שלל באגים פוטנציאלים. 

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 10 שעות, borsood כתב:

המייבש שלך פתח עליון?

הוא כתב על מכונת הכביסה, לא על המייבש.

עברנו לפני כשנתיים למייבש קונדנסור, אחרי עשורים עם שרשיר.

רק מדגיש שבגלל פעולת העיבוי, נזרק לחלל אוויר חם ולח, כך שחייבים לפתוח חלון או משהו אחר, כדי לתת איוורור.

אז הרווח הוא רק שאין צורך בשרשיר.

יש מכונות עם קונדנסר שניתן לחבר אותן ישירות לניקוז מכונת הכביסה, עם מפצל Y.

פורסם
לפני 11 שעות, borsood כתב:

המייבש שלך פתח עליון? היה לנו כזה שהחזיק מעמד 20 שנה, זה כמו רכב אספנות,

אני למעלה מ-35 שנה עם מכונות כביסה פתח עליון, לא זכור לי שראיתי אי פעם במציאות  מייבש פתח עליון. 

לפני 11 שעות, borsood כתב:

חלודה אחרי 4 שנים? מה קנית איטלקייה משנות ה70?

חלודה ונזילות סביב האטם העליון היו לי בכמה מכונות, כולל תוצרת גרמניה.

פורסם (נערך)

זה: https://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=20123 וכמה דגמים מאד דומים. היום אפילו אי אפשר להשיג חלקים. אני מניח שמישהו כמו בוקי או שאר קוסמי התיקונים היו מצליחים לאלתר פתרון, אבל אני בליגה אחרת (ליגה ג)

המכונה ש @פריג'י מצא כבר לא נמכרת יותר מ 5 שנים. אפילו לא חושב שיש  כזן שוכבת באיזה מחסן. אם יש לך סבלנות תתקשר, אני די בטוח מה תהייה התשובה.

הייתה לנו מכונת ווירפול שעמדה 12 שנה במרפסת פתוחה בחום בקור בגשם ובשלג ועבדה כמו סוס כשהילדים היו קטנים. שנתיים אחרי מעבר דירה לחדר שרות סגור היא שבקה. מאז המחליטה ואני נאמנים  למותג, לא התחרטנו. אבל שלוש מכונות שמחזיקות מעל 10 שנים זה לא סטטיסטיקה...

עריכה אחרונה על ידי borsood

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

@פריג'י לקריסטל אני לא מתקרב עם מט״ל אחרי שהשלכתי מכונה ממותג זה בת כשנתיים, לפני סוף האחריות. המכונה טיילה בכל חדר הכביסה, הרעישה כמו 777 בהמראה ואף טכנאי לא הצליח לשפר משהו.

@borsood לא טענתי שמכשיר כזה לא קיים, כתבתי שלא ראיתי אותו במו עיני, גם לא בחנויות. גם הקישור שלך הוא למוצר תיאורטי.

פורסם

כל מה שטענתי זה שמוצר כזה קיים ואפילו היתה תקופה שהיה נפוץ. מודה שלא בדקתי אם בשיווק היום.

פעם מזמן להורים שלי היתה מכונה ומייבש של קריסטל, שתיהן פתח עליון, תוצרת צרפת, שרדו המון שנים.

היו להם גם כיריים של קריסטל-רנקו עם ראשי קרמיקה וכיסויי נירוסטה.

מוצר ממש state of the art. שרד יותר מ-20 שנה ואפילו שרפו עליו חצילים פעם בשבוע. טירוף. הלוואי שהמוצרים היום שמתחילים להחליד לפני המשלוח היו מחזיקים רבע.

זה שנפלת על גרוטאה ששמו עליה מדבקה, זה יכול לקרות. אין לי ספק שהמוצרים היום לא דומים למה שהיה אז. מכל היצרנים.

ובכלל יש לך מזל נאחס עם מוצרים לבנים...

פורסם

רק עם מכונות כביסה. הן מועבדות בפרך, בעיקר מבחינת העמסה. אבל זה לא מסביר מוות של מכונה אחרי שנה וחצי.

אגב, קריסטל זה מותג מדבקה, לך תדע מה מוכרים לך.

• תוכן חדש...