Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ובענייני דליים - מישהו זוכר משחת כלים של ״קלין״? אז הנה דלי של המוצר ההיסטורי הזה שכבר היה בדירה של אישתי כשהכרתי אותה, כלומר ממתקרב לגיל 40. אני מעריך את קיבולתו בכ-20 ליטר, משמש לשטיפת רצפות וגם לשטיפת מכוניות.

image.thumb.jpeg.6624297b57b5a34341650d2b9192f9d7.jpeg

• אהבתי 2
  • מצחיק 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 178
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 6 שעות, DareDevil כתב:

אמור להיות במקס סטוק תוצרת טורקיה. משהו דומה לזה.

תודה רבה. אבדוק. למעשה מחפש סל כביסה איכותי..לבגדים נקיים אחרי כביסה.

תוספת לשרשור.טלפון שולחני של פנסוניק. עדיין נמכרים בעולם.

נפילות...מכות...עדיין שורד.

זה ספציפית משנת 2015.

17836505556179037415292696154294.jpg

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני 7 שעות, Supertigre כתב:

ליגת העל של המברגים, יקר רצח אבל כפי שכתבת מחזיק לכל החיים. 

זה הסט שיש לי, אפילו לא כל כך יקר:

https://www.amazon.com/PB-Screwdriver-8215-CBB-Precision-Interchangeable/dp/B081MMLYWF/ref=ast_sto_dp_puis

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם (נערך)

אם כבר במברגים עסקינן, חייב להמליץ על המברג ראטצ'ט של LTT Store. מאוד מאוד מאוד איכותי. תענוג להבריג איתו.
Transparent Screwdriver

עריכה אחרונה על ידי KoF-sHeLeG
פורסם

מבחינת כלים אם אני אתחיל  זה פשוט לא יגמר - יש לי כלים שיכולים לבייש מוסך וגם הנדימן 

אבל הכלים שבאמת נמצאים הכי הרבה בשימוש אצלי הם אלו: 

image.thumb.png.bf187c970886020aa5c8bd99c2a738e7.png

המברג סט ביטים שנמצא מעל שתי הקופסאות איתי כבר למעלה מ30 שנה - אפשר מכל ארבעת הכיוונים להלביש לו את המתאם ביט ומצד אחד זה שטוחים וטורקס ומצד שני זה פיליפסים. 

הקופסאת מיני ראצ'ט נדמה לי 3/8 - יש לי שניים כאלו - אחד של סטנלי וזה פשוט מדהים כמות העבודות שעשיתי איתם וכשצריך ביט מיוחד - הקופסא השניה משלימה את החסר. 

לכלים האלה מתלווים מבחינת כלים שנעשה בהם שימוש מאסיבי לאורך השנים - 

מברג ג'אבר פיליפס 

מברג' ג'אבר שטוח

מברגת אימפקט של יונדאי עם ביט פיליפס שבדכ צריך פלייר לשחרר ממנו את הבורג. 

מברגת אימפקט\רגילה של WORX 

פטישון של WOLF שקניתי במכירת חיסול ב300 שקלים בסניף שסגרו של הום סנטר 

סט מפתחות פתוחים של סטנלי שהשלמתי לגדלים שמתחילים מ6 מילימטר ונגמרים ב32 

סט הלן וטורקס 

והקיט דרמל 3000 שלי 

כל שאר הכלים - וזה רשימה מפה ועד הודעה חדשה שאפשר למצוא בה סט מפתחות מומנט מ5 ניוטון עד למעלה מ200 ניוטון, רמפות של ריינו-ראמפס לטיפולים ברכבים שלא מצריכים פירוק גלגלים (את הרפידות בלמים אני בודק עם מצלמה אנדוסקופית שקניתי ב11 דולר אם אני לא מפרק גלגלים), מפתחות כוס לכל מיני גדלים של מסנני שמן, חולצי מהדקי ניילון, מפתחות לצינורות עם סיום פלייר, רגלי עורב וכך הלאה וכך הלאה וכך הלאה לדרמל יש לי מתאם מחרטה, מתאם מקדחת עמוד, מסור שולחני זה פשוט לא נגמר. 

אבל אלו שרשמתי למעלה - הכי בשימוש. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני 3 שעות, lanosforce כתב:

לדרמל יש לי מתאם מחרטה, מתאם מקדחת עמוד, מסור שולחני זה פשוט לא נגמר. 

אפשר תמונות?
יש לי מתאם למשור דיסק למקדחות הישנות שלי skill בעלות צוואר ארוך, שומש לא מעט לפני הרבה שנים כשבניתי ארונות לפינת אוכל.

לא נתקלתי במתאם למחרטה. יש לי ״תואם דרמל״ של  skill שלא הוצאתי ממנו עדיין את מלוא הפוטנציאל.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

על עכברים ואנשים...

סהדי שבמרומים שאני לא מבין איך יש אנשים שעובדים קבוע מול מחשב ועדיין לא משתמשים בעכבר אנכי. גיליתי את העכברים האנכיים לפני יותר מ-20 שנה, ומאז המושג "כאבים בפרק כף היד" (=דלקת בתעלה הקרפלית) לא קיים יותר. בהתחלה אלה היו עכברים של Evoluent, שלמיטב זכרוני המייסד שלהם היה גם הממציא ובעל הפטנט. איכות הבניה שלהם הייתה זוועה, הם היו מתקלקלים כל כמה שנים ואילו המחיר היה בשמיים. אני חושב שהחלפתי ארבעה או חמישה במשך כ-15 שנה. אבל - הם לחלוטין סיפקו את הסחורה מבחינה ארגונומית. ברבות השנים פג תוקף הפטנט, ולמרבה המזל יצרניות רציניות יותר התחילו להציע עכברים אנכיים משל עצמם. היום אני עובד עם לוג'יטק ליפט, מגיע בכמה צבעים ויש גרסה ימנית ושמאלית. איכות בניה מעולה ומבחינתי שווה את משקלו בזהב.

https://www.amazon.es/-/en/Logitech-Ergonomic-Vertical-Bluetooth-Compatible/dp/B07W4DGC27

אגב, למי ששואל "איך מתרגלים": רבע שעה לכל היותר, ולאחריה אין דרך חזרה.

חזיר דיזל

פורסם
לפני שעתיים, zaf כתב:

אפשר תמונות?
יש לי מתאם למשור דיסק למקדחות הישנות שלי skill בעלות צוואר ארוך, שומש לא מעט לפני הרבה שנים כשבניתי ארונות לפינת אוכל.

לא נתקלתי במתאם למחרטה. יש לי ״תואם דרמל״ של  skill שלא הוצאתי ממנו עדיין את מלוא הפוטנציאל.

כזה מתאם והאמת ששכחתי כבר שגם יש לי מתאם שהופך את הדרמל לרוטר שולחני...

אם הבנת מחרטה כמה שנקרא lathe אני דיברתי על רוטר.

ותכלס היום אני פשוט משתמש במדפסת תלת מימד במקום לחרוט.

Screenshot_2026-07-11-18-12-38-794_com.android.chrome.jpg

• רעיון טוב! 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני שעתיים, קורן בן אשר כתב:

סהדי שבמרומים שאני לא מבין איך יש אנשים שעובדים קבוע מול מחשב ועדיין לא משתמשים בעכבר אנכי

ניסיתי את הזוועה הזו יותר מפעם אחת, לא מבין למי זה נח. 

אני אוהב את לוג'יטק mx3 כי הוא נותן ליד זווית של 30 מעלות כזה הצידה, שמאפשר גם דיוק וגם לא מעמיס על המפרק. 

אנכי לגמרי אולי מוריד עומס אבל לא ניתן לעבוד ככה מהר ומדייק

• אהבתי 4

יום טוב גם לך

פורסם

הכי טוב לעבוד במינימום בלי עכבר.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
בתאריך 10.7.2026 בשעה 08:20, אורי מ. כתב:

הכל יחסי כמובן. אפשר לרכוש סט מברגים ב-$10 שלמשתמש הביתי הממוצע הם מספיקים בהחלט, סט שישה מברגים איכותיים מאוד באזור ה- $30-40 מיצרנים יפנים/גרמניים ואמריקאים ויש כאמור את PB Swiss. אז כן, $75 זה לא באמת הרבה כסף, אבל זה עדיין כפול מהמתחרים, זה כמו סט אלן שיש לי של WERA, שהוא מעולה, סט מקביל של PB Swiss עולה כפול. 

• מעניין 1
פורסם
לפני 10 שעות, קורן בן אשר כתב:

אני לא מבין איך יש אנשים שעובדים קבוע מול מחשב ועדיין לא משתמשים בעכבר אנכי

ניסיתי כמה כאלה לאורך השנים, אבל זה הרגיש כאילו אני כל היום לוחץ למישהו את היד, וגם נטה להחליק לי בין האצבעות ולאבד אחיזה בשימוש ממושך. בסופו של דבר חזרתי לטראקבול שלא דורש שום תנועה של פרק היד או מקום פנוי על השולחן. שניהם כמובן פתרון עדיף בהרבה על פני עכבר סטנדרטי. 

• מצחיק 1
פורסם
בתאריך 3.7.2026 בשעה 18:33, yohai71 כתב:

אצרף את הרמקולים שלי - לוג'יטק X-230 שרצים איתי כנראה קרוב לעשרים שנה. כל פעם שניסיתי להחליף אותם, נשברתי וחזרתי אליהם. 

כמובן, הם high end ואף פעם לא יהיו, אבל בשביל מוזיקה ליד המחשב הם מדהימים: 

20260703_182931.thumb.jpg.57ffa25dec7d91f82352edd4a5424521.jpg

20260703_182937.thumb.jpg.e1f36a5f8d633e5be96c6c1a387924ca.jpg

אגב מצאתי שימוש לסאב כזה בדיוק, שינוי קטן וחיבור כניסת RCA ומפסק ויש סאב לחדר שינה.

image.thumb.png.48eca9a195138990c7265bec0e1f5261.png

• רעיון טוב! 1
פורסם

אכן עכבר אנכי זה דבר מאוד אישי - אני לא מסוגל להתרגל לדבר הזה, אשתי לא מסוגלת להתרגל חזרה לעכבר רגיל. 

חוזר לנושא האזניות - הפעם סטאפ רפרנס (שנולד בגלל טעות) 

image.thumb.png.5b384f89c5fbfe24a0ae86ea658a43b1.png

רציתי להזמין למערכת ברכב ממיר אודיו מUSB לאופטי מבית FIIO - דגם שנקרא NEW K3 - מוצר במחיר בערך 115 דולרים. 

המוכרן מאמאזון שלח לי בטעות USB DAC (ממיר מדיגיטלי לאנלוגי) של FIIO מדגם BTR7 - מוצר שעולה תכלס כפול... אז לא טרחתי כבר לתקן את הטעות ואמרתי אם כבר אז ננסה אותו. 

אבל בשביל לנסות אותו אני רוצה אזניות שההאזנה בהן היא יותר "האזנה קריטית" מאשר האזנה לכיף - יותר לכוון MONITOR 

והזמנתי את הHE400SE של HIFIMAN - שעולות באמת מחיר זניח - באזור ה80-100 דולר אבל... 

יש בהן משהו מאוד מיוחד שהופך אותן למרות הסכום הזניח - לאזניות סופר דופר איכותיות וזה העובדה שהרמקול בתוך כל אוזניה הוא MAGNETIC PLANAR ולא CONE MEMBRANE נורמטיבי. 

וביחד איתן הזמנתי כבל מאוזן (מבטל רעשים) עם שקע 4 מילמטר (יש לBTR שקע כזה) במקום 3.5PL 

מה שמיוחד בפלאנאר - זה טכנולוגיה משותפת לAMT ולRIBBON 

מדובר ברמקולים שבמקום להזיז ממברנה על סליל - הם מזיזים רדיד - ממברנה דקה - שזזה בתנודות אוויר 

ההבדל הוא שהרמקול הזה מהיר באופן אקספוננציאלי מאשר רמקול CONE נורמטיבי (מה שאתם מכירים פשוט כרמקול) והם מגיעים לתחומי תדרים הרחק הרחק מעבר לגבול השמיע האנושית - והם חסרי מאמץ! הם נקיים, שקופים, לא מעייפים את האוזן - והם מאוד מאוד - בהירים, מפורטים, נקיים! 

מאידך - הם מוגבלים יחסית בתדרים נמוכים. 

החסרון הנוסף באזניות האלה הוא שפלאנאר, AMT וגם ריבון צריכים כמעט תמיד לעבוד בתצורת OPEN BACK (פתוח לשני הצדדים) וזה אומר שמה שאני שומע - מי שאיתי בחדר גם שומע במובן מסויים... 

אבל וואו איזה סאונד יש להם - זה באמת מוניטור, זה באמת רפרנס 

רק שאני יותר מתחבר לאזניות שהן פשוט לצורך FUN - הרבה באס, נמוכים שלא הורגים את האוזן ומספיק מיד 

ביחד עם הBTR - שיש לו צ'יפ טוב של ESS - מדובר בסטאפ סופר סופר בהיר שחושף פחות או יותר כל פרט ופרט במוזיקה - אם כי הווליום מוגבל כי המגבר של הBTR קטן על האזניות האלו ונהיה בהיר מידי מהר מידי בגלל חוסר דינאמיות בנמוכים (זה מורגש גם באזניות אחרות עם אזניה 50 מ"מ) 

רק שכשאני צריך רפרנס - אני כבר יודע שחסר לי קצת באס - אבל את הגבוהים והמיד אני יכול לאמוד בצורה מאוד טובה דרכן - ואז מעתיק לבית, לרכב ומנסה לשחזר את התחושה. 

אפרופו ההבדלים בין RIBBON לשניים האחרים - AMT ופלאנאר 

ריבון זה ממברנט סרט (FOIL) שנעה חופשי באוויר - שום דבר לא מחזיק אותה במקומה באמת ולכן לרכב זה מאוד לא שמיש כי טריקת דלת יכולה להוציא את הממברנה ממקומה. 

בבתים של אודיופילים רבים כאלו סיימו את חייהם כשהמנקה החליטה שצריך להעביר שואב אבק על הרמקולים... 

בזמן שAMT - AIR MOTION TWEETER - הוא עם ממברנה מחומר שנקרא KAPTON (החומר שממנו מצפים אריכים למעבורות חלל בכדי שיוכלו לחדור חזרה לאטמוספרה בלי להשרף - וכן אילן רמון ז"ל...) זו ממברנה מחוזקת במסגרת לגוף הרמקול וכך גם פלאנאר רק שהם עשויים מחומר אחר והתהודה שלהם שונה וגם מגיעים בגדלים עצומים ביחס לAMT. 

בקיצור AMT ופלאנאר מתאימים לשימוש ברכב כאשר פלאנאר - יותר קשה להתקין אם מדובר במיד ריינג' 

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...