Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נינג'ה קפה - כן/לא/שחור/לבן?

פוסטים מומלצים

פורסם

זהו בדיוק - ההתעסקות מינימלית, אבל גם עם המעט הזה המכונה עמדה מיותמת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 15 דקות, mikyl כתב:

אז אני לא מבין, אתה פשוט לא שותה קפה? כי אני לא מכיר דרך להכין קפה שמהירה יותר מקפסולות. 

ספריאל? נראה לי כמו בנאדם של נס מורות על סוכרזית

עריכה אחרונה על ידי flytomars
  • מצחיק 4
פורסם
לפני 3 דקות, flytomars כתב:

ספריאל? נראה לי כמו בנאדם של נס מורות על סוכרזית

לא. הנס שאישתי מכינה חלש מידי😄

האמת היא שהיו תקופות שהייתי מכין קפה פילטר (המצאה גרמנית, האמריקאים קוראים לו דריפ), לגיוון הייתי מביא איזו אריזת קפה מכל מדינה שבה ביקרתי. אבל זו היתה קצת התעסקות, והבעיה העיקרית שלמרות שלמכונות (החלפנו כמה במהלך השנים) היה משטח חימום הקפה היה מתקרר לפני ההגשה. אחר כך קנינו נספרסו, בתחילה התלהבנו, איכשהו זה התפוגג אחרי זמן לא ארוך. ומכונה יותר גדולה מההפיקסיז לא תמצא מקום על השיש.

וכמובן שכל הפינוקים רק בשבת, כי עד לפני כמה חודשים סדר הפעולות בבוקר היה דחוס מאוד.

אז מסתפקים במשקה שנס אם הוא קפה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

קטע שאולי פה המבינים יוכלו לענות לי- הרבה פעמים ראיתי מביני קפה בודקים קפה חדש דווקא בדריפ כמו שספריאל תיאר.

אגב עכשיו חזרתי מטיול בסטוקהולם ושם יש תרבות קפה עניפה, לא היה מקום אחד שהגיש קפה לא טוב, חס וחלילה שיהיה ממכונה אוטומטית, ואם אין מכונה "אמיתית" אז יש דריפ במקום, וגם אז הם מתנצלים ומכינים קפה שעדיין היה טעים מ90% שיצא לי לשתות באירופה / אמריקה (לשם הארגומנט, איטליה לא באירופה 😛)

פורסם
לפני 4 שעות, mikyl כתב:

אם הוא באמת אוהב קפה ולא נרתע מקצת תחזוקה והתעסקות, עדיף שתבחר ישר בסט אפ ידני עם מטחנה נפרדת.

תודה שוב, 

אבל כאמור הרצון הוא למכונה אוטומטית, קטנה ואלגטית שתיראה יפה במטבח. 

אם יש למישהו ניסיון עם כזו, אשמח. 

עד 5000. רצוי בפחות כמובן. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני שעה, flytomars כתב:

קטע שאולי פה המבינים יוכלו לענות לי- הרבה פעמים ראיתי מביני קפה בודקים קפה חדש דווקא בדריפ ...😛

בוא נעזוב רגע בצד את ההגדרות האלה של "מבינים".

יש קפה פילטר/דריפ ויש אספרסו. זאת שיטה אחת למיצוי טעמים מהקפה, והשנייה היא שיטה אחרת. אי אפשר למצות טעמים מסוימים עם דריפ, אפשר רק עם לחץ (שלום אספרסו) - ולהיפך.

אז אין "טוב יותר", זה פשוט שונה. הסקנדינבים נוטים יותר לקפה פילטר עקב מסורת ופשטות, לאספרסו שהוא המצאה איטלקית מאוחרת יחסית דרושה מכונה מתאימה ולכן היא מתאימה יותר לבתי קפה/מסעדות/אכילה בחוץ. המכונות הביתיות למיניהן הן ניסיון להכניס את הטעם הזה הביתה אבל כמו שאתה רואה בשרשור הזה - לא פשוט העסק כי הוא מחייב פשרות.

ב"טעימות קפה" שזה סיפור נפרד לגמרי של מומחים לעניין שצריכים לבדוק סחורה / לתכנן תערובות - משתמשים בכלל בשיטה שדומה לקפה שחור, אבל זה מסיבות אחרות. ואת הקפה בכלל יורקים כמו יין :)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

המכונה הגיעה - meraki 

רשמים ראשוניים טובים

צריך להעביר איתה שבוע ונראה

20251007_072756.jpg

• רעיון טוב! 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 6 שעות, flytomars כתב:

קטע שאולי פה המבינים יוכלו לענות לי- הרבה פעמים ראיתי מביני קפה בודקים קפה חדש דווקא בדריפ כמו שספריאל תיאר.

אגב עכשיו חזרתי מטיול בסטוקהולם ושם יש תרבות קפה עניפה, לא היה מקום אחד שהגיש קפה לא טוב, חס וחלילה שיהיה ממכונה אוטומטית, ואם אין מכונה "אמיתית" אז יש דריפ במקום, וגם אז הם מתנצלים ומכינים קפה שעדיין היה טעים מ90% שיצא לי לשתות באירופה / אמריקה (לשם הארגומנט, איטליה לא באירופה 😛)

זה הרבה מאוד עניין של טרנדים, נגמר טרנד האספרסו התחיל טרנד הדריפ.

זה מיצוי טעמים שונים, ה"מבינים" יגידו לך שהחליטה של הדריפ היא זו שמוציאה את הטעמים בצורה טובה יותר.

לדעתי זה ממש עניין של טעם, לי דריפ הרבה יותר משעמם מאספרסו טוב.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

סיכום 3 ימים עם נינג'ה 601 אחרי מעבר מנספרסו:

בשורה התחתונה - יותר קלה מאחרות, לא כזאת קלה.

כיול לסינגל באסקט היה מהיר, כיול לדאבל קצת יותר מסובך והמכונה עדיין לא פוגעת טוב. הגיעה לרמת טחינה 4 מתוך 25 ובקושי יוצא קפה, משהו שם לא מסתדר.

כרגע עם פולים של עלית שקניתי בשלוף לבזבז עליהם את כל התהליך הכרה של המכונה, בהמשך נמצא איזה פולים שיצאו מתחת של בבון ונראה אם שם זה יהיה יותר מהיר.

באופן כללי - מאובזרת טוב, ומונעת טעויות - אין טחינה אם לא משתמשים במשפך וכאלה, ההקצפת חלב אוטומטית אם רוצים, בנויה סבבה ושווה את המחיר לפי דעתי.

• אהבתי 1
פורסם

יובל יש בפייסבוק קבוצות של חובבי קפה, אתה יכול להעלות סרטון של הזרימה ויגידו לך מה צריך לשפר, גם יודעים להמליץ שם על פולים טובים וגם מחירים ומבצעים. 

• אהבתי 1

Ford Fiesta 2014 Manual

פורסם

אני גם תוהה אם שווה  לעבור מנספרסו לאיזה נינגה.

אני חושש משימוש פעם ביום בערב, ככה שהפולים יצברו לחות בתוך המכונה.

בנוסף עקומת למידה וכל תופעות כוס ראשונה כוס שניה ושלישית. לעשות שני קפוצינו או חס ושלוש שלושה, כנראה סרט לא פשוט לתפעול.

שאלה- איך יודעים שנספרסו כבר גמורה? משמשת לכ8 עד 12 כוסות קפה בשבוע כבר עשור. מים מקנקן בריטה. פעם בשנה/שנתיים עושים ניקוי אבנית (עם הבריטה פשוט אין אבנית).

פורסם

מעדכן למי שרוצה אפס כאב ראש שדלונגי ריבלייה מכונה מצויינת שעושה עבודה מצויינת, עם הרבה אפשרויות קוסטומיזציה, הרבה אידיוט פרופינג, וגם מרווח משחק. מגיעה עם שני מיכלי ואקום חשמליים, קלה לתפעול ומהירה. 

בנוסף, נתקלתי בחברת Smeg שהיא יקרה מאוד, אבל עיצובי הרטרו שלה פשוט מושלמים ולא רק בקפה אלא בכל מוצרי החשמל. המקרר מפולאאוט, המיקרו מסיטקומים אמריקאיים, ומכונת קפה אחת אסתטית מאוד ולא רעה, פשוט יקרה והמחיר הוא על העיצוב. לחובבי הז׳אנר בלבד, אבל אני מאוד נהניתי מהעיצובים שלהם. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 19 שעות, iEminem כתב:

יובל יש בפייסבוק קבוצות של חובבי קפה, אתה יכול להעלות סרטון של הזרימה ויגידו לך מה צריך לשפר, גם יודעים להמליץ שם על פולים טובים וגם מחירים ומבצעים. 

אכן, נכנסתי וקראתי פה ושם, מבחינתי אני עדיין בשלבים של "תן ללחוץ על כפתורים לראות מה קורה".

בדאבל אספרסו עם רמת טחינה 9 קיבלתי כבר קפה אש, וגם האמריקנו לבוסית יצא טוב.

פורסם
בתאריך 26.12.2025 בשעה 09:33, יובל .מ. כתב:

סיכום 3 ימים עם נינג'ה 601 אחרי מעבר מנספרסו:

בשורה התחתונה - יותר קלה מאחרות, לא כזאת קלה.

כיול לסינגל באסקט היה מהיר, כיול לדאבל קצת יותר מסובך והמכונה עדיין לא פוגעת טוב. הגיעה לרמת טחינה 4 מתוך 25 ובקושי יוצא קפה, משהו שם לא מסתדר.

כרגע עם פולים של עלית שקניתי בשלוף לבזבז עליהם את כל התהליך הכרה של המכונה, בהמשך נמצא איזה פולים שיצאו מתחת של בבון ונראה אם שם זה יהיה יותר מהיר.

באופן כללי - מאובזרת טוב, ומונעת טעויות - אין טחינה אם לא משתמשים במשפך וכאלה, ההקצפת חלב אוטומטית אם רוצים, בנויה סבבה ושווה את המחיר לפי דעתי.

התוצאה בכוס תלויה קודם כל בפולים, אחר כך במטחנה, ורק בסוף במכונה עצמה. וכמובן, המיומנות והידע של המכין.

לפני 21 שעות, KipodYam כתב:

אני גם תוהה אם שווה  לעבור מנספרסו לאיזה נינגה.

אני חושש משימוש פעם ביום בערב, ככה שהפולים יצברו לחות בתוך המכונה.

בנוסף עקומת למידה וכל תופעות כוס ראשונה כוס שניה ושלישית. לעשות שני קפוצינו או חס ושלוש שלושה, כנראה סרט לא פשוט לתפעול.

אין לי ניסיון (חוץ מלטעום) עם אוטומטיות. עם ידניות בשימוש כמו שלך, רבים משתמשים ב"סינגל דוז". זאת אומרת שהפולים נשמרים בכלי ייעודי או בשקית האוריגינלית עם זיפ ושסתום חד כיווני, ונשקלים לפני השימוש.

לפני 21 שעות, KipodYam כתב:

שאלה- איך יודעים שנספרסו כבר גמורה? משמשת לכ8 עד 12 כוסות קפה בשבוע כבר עשור. מים מקנקן בריטה. פעם בשנה/שנתיים עושים ניקוי אבנית (עם הבריטה פשוט אין אבנית).

כל עוד היא עובדת וטעם הקפה לא משתנה - היא לא גמורה.

• תוכן חדש...