Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וברכה

אחרי כמה שנים עם גרנד סניק  13' ששבקה חיים לפני כמה חודשים, אני כבר כמה חודשים בלי רכב ומתחיל לגרד לי כבר

בגדול אני צריך רכב 7 מקומות לפחות.....

ההתלבטות מטריפה אותי, בגדול, אין לי זמן וכסף מיותר לרכב מפוקפק, אז אמינות וחסכון בהוצאות כרגע בראש סדר עדיפויות

קשה למצוא רכב 7 מקומות גם טוב וגם חסכוני בתקציב שלי

אז חשבתי ללכת לכיוון היברידי משפחתי, אבל הוא לא מספק פתרון לכל המשפחה

אז חוזרים ל7 מקומות, ואז שוב למשפחתי וחוזר חלילה

רציתי להתייעץ עם חברי הפורום- האם מישהו ניסה, עשה חשבון, או יכול לעזור לי לעשות אותו, מה יהיה יותר חסכוני, רכב אחד גדול ומבזבז או שני רכבים משפחתיים, אפשר גם אחד קטן יותר, 

הנסועה לא גדולה, בערך 10K 

התקציב באיזור 100K

רכב אחד יהיה במצב נסיעה של פעם בכמה שבועות בלבד, האם צריך לשלם ביטוח באופן סדיר, או אפשר להפעיל כלכל פעם לפני שימוש?

אשמח שתאירו את עיניי, כבר מבולבל לגמרי

כמובן שהשלב הבא הוא לדבר על איזה רכבים לקנות, גם פה אשמח לעצתכם

קשה לי לקבוע סדר עדיפויות אבל בגדול צריך שיהיה אמינות טובה, זריזות, חסכון בדלק  (אולי היברידי?) מרווח תלוי מה עושים, בנוסף שמירת ערך די חשובה לי כי נכוותי ממנה, ומהרכב הקודם שהיה לי להתקדם לרכב הבא זה פשוט להתחיל מההתחלה

תודה לכל המסייעים

פורסם

אחד אחד יהיה פחות יקר לאחזקה, כי  שני רכבים זה שני טיפולים, שני ביטוחים, טסטים בלאי. אלפי שקלים תוספת בשנה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

.

לפני 9 דקות, yulianx כתב:

אחד אחד יהיה פחות יקר לאחזקה, כי  שני רכבים זה שני טיפולים, שני ביטוחים, טסטים בלאי. אלפי שקלים תוספת בשנה.

אבל ברכב גדול הכל יותר יקר, לקחת בחשבון?

טיפול תיקונים ביטוח טסט ובעיקר דלק- יותר יקרים

אם נעשה השוואה בין רכב גדול ובזבזן לעומת רכב היברידי חסכוני, זה מגיע בערך לפי 3 הוצאה בדלק, לפי חשבון שלי יכול להתקרב בשנה ל5000 שח הבדל...

בכל זאת?

עריכה אחרונה על ידי benny-m
פורסם

איך בדיוק חישבת את זה?

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אם אני נוסע 10K בשנה יוצא בערך 800  ק"מ לחודש שאמור לעלות בערך 700 שח בחודש ברכה ששותה 1-ל8 דלק

וברכה ששותה 1 ל20 אמור לצאת בערך 250

8400-3000=5400 הפרש לשנה

איפה אני טועה?

פורסם

תחשוב על הוצאות קבועות לרכב (אני לוקח מספרים שמרניים מאוד):

רישוי 1,500 ש״ח בשנה.

ביטוח 4,000 ש״ח בשנה.

טיפולים ותחזוקה 2,000 ש״ח בשנה.

כבר הגעת ליותר מ-1,000 ליטר דלק. האם הרכב ה״בזבזן״ יצרוך יותר מ-1,000 ליטר דלק יותר משני רכבים ״חסכוניים״?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

למשל ביטוח לאוטלנדר  יוצא בערך 5800, לסוזוקי סוויפט 4300. כלומר 2 רכבים סופר מיני יעלו בכמה אלפים יותר בביטוח.

בבין עירוני רכב למשל כמו אוטלנדר  יעשה צריכה טובה מאשר 1/8. גם ברכב סופר מיני שהוא לא היברידי לא תקבל 1/20. אבל אז יש את עניין ביטוח הסוללה שעולה לא מעט.

גם בטסט, נגיד סופר מיני עולה 1200 שקל טסט, שני רכבים יגיעו לעלות טסט לרכב כמו אוטלנדר.

• אהבתי 1

• חברי המעגל הראשון
פורסם

עזוב צריכת דלק, ביטוח בשנה לרכב אחד זה בערך 3000 ש"ח נניח? 2 רכבים זה כפול, עוד לפני שהתחלת לנסוע.

נגיד יש לך רכב גדול לא ממש חסכוני עם צריכת דלק 1:10. נסעת 10k בשנה, נניח שמחיר הדלק זה 7.5 שקל לליטר, שילמת 7500 + 3000 על דלק וביטוח. סה״כ 10500 ש"ח בשנה.

עכשיו יש לך 2 רכבים, אחד גדול ולא חסכוני שצורך 1:10, אחד קטן וחסכוני שצורך 1:20. נניח שהביטוח של שניהם הוא 3000, כלומר 6000 ש"ח בשנה.

נניח שאתה נוסע 70% מהנסועה השנתית ברכב הקטן החסכוני, כלומר אתה משלם בו 2625 ש"ח על דלק, ו30% מהנסיעות ברכב הגדול, שזה עוד 2250 ש"ח. אתה משלם 6000 שקל על ביטוחים, 4875 על דלק, סה״כ 10875 ש"ח בשנה. הבדל של 375 ש"ח לטובת הרכב היחיד, וגם בלי הזמן של התעסקות של טיפול ב2 רכבים, טסט ל2 רכבים ועוד כל העלויות שלא התייחסנו אליהן כאן. כלומר, למרות החיסכון המשמעותי בדלק עדיין עדיף רכב גדול אחד מאשר שניים. 

במבחן המציאות ההפרשים יהיו גבוהים יותר, כי מחירי הביטוח לא יהיו אותו דבר ולכל רכב יש עלויות אחזקה שונות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

שיכנעתם אותי, אחרי שהחלטנו להישאר עם רכב אחד,

אני עדיין בהתלבטות אם להישאר עם משפחתי אחד ולהשכיר במידת הצורך רכב קטן  נוסף

איזה רכב הייתם ממליצים במידה ויהיה רכב משפחתי אחד?

פורסם
לפני 5 שעות, benny-m כתב:

, או אפשר להפעיל כלכל פעם לפני שימוש?

בגדול חושב שרכב אחד יהיה יותר כלכלי [למשל אאוטלנדר או פריוס פלוס]

אבל לשאלתך על שני רכבים לגבי ביטוח אפשר לבדוק עם הפניקס סמארט, נוסעים פחות משלמים פחות

• רעיון טוב! 1

משתדל לעזור

פורסם
לפני 22 דקות, PASHUT כתב:

, נוסעים פחות משלמים פחות

קיים בהרבה חברות - אבל המחיר נקבע לפי תחזית נסועה שנתית, לא לפי ימי פעילות.

אגב, ההצעה שקיבלתי מ״הפניקס סמארט״ לפני כמה חודשים היתה יקרה מאוד, אבל זה כבר יכול להשתנות כל רגע, מתקשר להמלצה הקבועה לסקר שוק יסודי לפני כל רכישת או חידוש ביטוח.

• רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 46 דקות, sperial כתב:

לסקר שוק יסודי לפני כל רכישת או חידוש ביטוח.

אני מוסיף שמהמידע שלי לליברה יש מחירים תחרותיים, בפרט בצפי נסועה נמוך

משתדל לעזור

פורסם

עד היום לא קיבלתי הצעה תחרותית מליברה. אבל, כאמור, הנתונים שלנו שונים, ולכל חברה הנוסחה שלה.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 49 דקות, sperial כתב:

הצעה תחרותית מליברה.

כנראה שאתה צודק לאדם מבוגר, לצעירים שאין להם ותק רב הם בין הכי זולים וכנראה בגיל מבוגר עם ותק רב כבר אין פער גדול בין כלל החברות.

• רעיון טוב! 2

משתדל לעזור

פורסם

אני נחשב מבוגר... (מעל 60) ואף פעם לא קיבלתי הצעה אטרקטיבית מליברה.

בשנתיים האחרונות זה ווישור עם ההצעה הטובה ביותר (חובה ו-ג'. לא עושה מקיף)

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...