Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קורולה או byd

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

מתחבט ומתלבט בין קורולה 2021 ב80 אלף לבין רכב חשמתי כמו byd 2022

מה יותר כלכלי לאדם שנוסע כ30 אלף בשנה .

הקורולה זה הרבה טיפולים ומוסכים .

מה קורה עם byd בשנתון הזה - האם הבטריה באחריות ? 

אשמח לתובנות וידע . 

פורסם

יש לך אופציה לטעינה בבית?

Byd נותנים אחריות של 8 שנים או 200 אלף ק"מ על סוללה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הקורולה תשמור על הערך טוב יותר. זה כנראה יתקזז עם עלויות הטיפולים.

רק חשוב לציין מנסיון שלי עם הרכב של כמה שבועות אתה נוסע לא מעט, הBYD ATTO3 מבחינת טווח נסיעה די עלוב. לגרד ממנו 300-320 ק"מ זה נס גם כשאתה נוהג כמו זקנה. ככה שאם אתה לא רוצה להתנייד מעמדת טעינה אחת לשנייה כדאי שתיקח את זה בחשבון ובנוסף הבלאי לסוללה והטווח ממשיך להתקצר משנה לשנה הקיבולת יורדת. אם הכיוון הוא חשמל והתקציב מאפשר מתיחה קלה הייתי מכוון לגילי 480 או MG4 XRANGE לקבל טווח נורמלי יותר.

פורסם (נערך)
בתאריך 6.5.2026 בשעה 06:48, TZR84 כתב:

הקורולה תשמור על הערך טוב יותר. זה כנראה יתקזז עם עלויות הטיפולים.

רק חשוב לציין מנסיון שלי עם הרכב של כמה שבועות אתה נוסע לא מעט, הBYD ATTO3 מבחינת טווח נסיעה די עלוב. לגרד ממנו 300-320 ק"מ זה נס גם כשאתה נוהג כמו זקנה. ככה שאם אתה לא רוצה להתנייד מעמדת טעינה אחת לשנייה כדאי שתיקח את זה בחשבון ובנוסף הבלאי לסוללה והטווח ממשיך להתקצר משנה לשנה הקיבולת יורדת. אם הכיוון הוא חשמל והתקציב מאפשר מתיחה קלה הייתי מכוון לגילי 480 או MG4 XRANGE לקבל טווח נורמלי יותר.

אני עושה עם האטו 3 טווח של 340-360 קמ לאחר 3 שנים.

בתאריך 5.5.2026 בשעה 16:39, שלומי יונה כתב:

שלום חברים

מתחבט ומתלבט בין קורולה 2021 ב80 אלף לבין רכב חשמתי כמו byd 2022

מה יותר כלכלי לאדם שנוסע כ30 אלף בשנה .

הקורולה זה הרבה טיפולים ומוסכים .

מה קורה עם byd בשנתון הזה - האם הבטריה באחריות ? 

אשמח לתובנות וידע . 

לדעתי ב 30000 קמ בשנה עדיף אטו 3 אם יש לך עמדת טעינה בבית

עריכה אחרונה על ידי levy
  • חודשיים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, llaavvii כתב:

השכנים שלי לא מצליחים להוציא מהBYD יותר מ280 ק"מ (עם מזגן),

תואם את שלי, אבל כנראה תלוי בתוואי.
אני טוען את הרכב אחרי 3 נסיעות של 80 ק"מ - דהיינו אחרי נסיעה של 240 ק"מ, הרכב בד"כ נמצא אז על 15% +-. 

בהתאם לצריכת דלק - זה תלוי במשתנים, אני נוסע בית שמש-ירושלים כל יום (לא דרך מישורית...), ורכב בתפוסה מלאה. 

עריכה אחרונה על ידי לב טוב

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם

יש הרבה נעלמים בשאלה שלך

1. הכי חשוב - האם יש לך אופציה להתקנת עמדת טעינה בבית? אם לא, רד מהרעיון של רכב חשמלי בכלל.

2. מה אופי הדרך? הררית? מישורית? 

3. מה אופי הנהיגה שלך? אם אתה אוהב ללחוץ ונוסע על 130 אז קח בחשבון שזה שורף סוללה בכל רכב חשמלי משמעותית.

4. בהמשך/שילוב לשאלה 3 - כמה ק"מ אתה עושה ביום. ב-ATTO3 עם נסיעה נורמלית בלי לחיצות וכאלו תוציא סביב 320-350 ק"מ.

תחשוב על השאלות האלו.

לגבי השאלות שלך -

ב-ATTO3 טיפולים כל 30000 או שנתיים - המחיר נע בין 800 ל-1300 בערך.

לגבי אחריות (כמובן שיש להקפיד על היסטוריית טיפולים):

BYD Atto 3 בישראל נהנה מאחריות יצרן מקיפה. האחריות לרכב עומדת על 6 שנים או עד 160,000 ק"מ (המוקדם מביניהם). עבור סוללת המתח הגבוה, האחריות ארוכה יותר ועומדת על 8 שנים או עד 200,000 ק"מ (לשמירה על קיבולת של לפחות 70% מהסוללה). 

ואישית - 

אני מחזיק ב-ATTO3 2023 - מאוד מרוצה ממנה. אשתי לגמרי מבסוטה. יחסית נוחה, מאוד מרווחת עבורנו (ואנו אנשים גדולים יחסית).

אבל - אם הייתי עושה 300 ק"מ ביום - כנראה שהייתי מעדיף רכב חשמלי עם קיבולת יותר גבוהה או ברכב בנזין/היברידי כשאני נוטה יותר לכיוון ההבנזין/היברידי.

פורסם

יש תלונות לא מעטות על ביצועי המזגן באטו 3.

גיילי על פי חוות דעת רבות עושה 460 ק"מ כמוצהר בנהיגה רגועה , חלק לא מעט מהרכבים נמכר עם אחריות מורחבת ל 10 שנים.

פורסם
לפני 3 שעות, 3n כתב:

יש תלונות לא מעטות על ביצועי המזגן באטו 3.

גיילי על פי חוות דעת רבות עושה 460 ק"מ כמוצהר בנהיגה רגועה , חלק לא מעט מהרכבים נמכר עם אחריות מורחבת ל 10 שנים.

אין שום רכב שעושה מה שהיצרן מצהיר כולל רכבי בנזין.

באטו 3 המזגן עבר עדכון תוכנה במהלך 2023 וזה שיפר משמעותית, לי אין בעיה.

הגיאומטרי זה לא סוללת lfp ולכן אם אתה מטעין את הסוללה תגיע ל 85% ופה כבר התקצר לך הטווח.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...