Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות. 

אתחיל מהסוף- אני לא מעוניין "לקבל גוף לחוף". זו לא המטרה. 

אני בערך 20 ק"ג מעל המשקל שאני אמור להיות בו. הרוב זה שומן ביטני, המסוכן יותר. 

תזונה בלבד, לא ממש מצליחה לי. 

בגיל 45 כבר יותר ויותר קשה להוריד במשקל וגם הסיכונים רק עולים. 

פלוס, קסמה לי מאד תופעת לוואי אחת ספציפית שחשובה לי גם כן- ממה שהבנתי הזריקות מסייעות גם לכבד שומני. 

כששוחחתי עם הרופאת משפחה שלי, קיבלתי ממנה המלצה ואת ברכת הדרך להתחיל- אני "בדיוק בפלח אוכלוסיה שהזריקות האלו מתאימות לו". 

אז. 

אודה  למחשבות ועצות. 

להתחיל עם עוד טיפול תרופתי קבוע לכל החיים זה לא משהו שאני ממהר לעשות. 

אני לא לחלוטין מודע להשלכות ארוכות הטווח של הדבר הזה, למרות שזה קיים כבר מספר שנים בשוק- אין לי מידע. 

אני חושש לנסות לחפש מידע ברשת, כי אני מנחש שהרוב יהיה תוכן שיווקי או מידע לא מבוסס- אם אתם מכירים מקור אמין למידע מדעי, אודה להכוונה. 

אני יודע לאיזה כיוון אני נוטה. אני יודע מה בסביבה הקרובה שלי חושבים על הנושא. 

יש פה אנשים שניסו? ומוכנים להיחשף? גם בה"פ זה בסדר...

תודה לעונים. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אין לי ניסיון, אבל כן יש תופעת לוואי שנוטים לא לספר או להמעיט בה, איפה שיש לך שומן הוא ירד משם.. אם באצבעות ואם זה בפנים.

מקור אמין שאני יכול לכיוון, זה ערוץ היוטיוב לוויס פיטנס. 

עשו כמה סרטונים על הזריקות הללו

• מעניין 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 17 דקות, DareDevil כתב:

אין לי ניסיון, אבל כן יש תופעת לוואי שנוטים לא לספר או להמעיט בה, איפה שיש לך שומן הוא ירד משם.. אם באצבעות ואם זה בפנים.

מגניב וחצי, א- אוכל לשווק לאשתי שזה דל שומן, ו-ב: הוא ייראה ארוך יותר! 

:lol:

אני קצת מודע לתופעה הזו, יש בסביבתי כמה אנשים שלוקחים את זה (אבל אני לא ממש יכול לדבר איתם על הנושא). 

לפני 17 דקות, DareDevil כתב:

ערוץ היוטיוב לוויס פיטנס. 

תודה, אבדוק אותו. 

פורסם

אני משתמש בהן ויכול להמליץ אבל זה אינדיבידואלי.

לי לא היו בכלל תופעות לואי ואשתי לעומת זאת לא הצליחה להסתגל.

אני עם וויגובי ונשארתי על מינון של 1 מ"ג. תוך שנה ירדתי איתם 17 קילו ללא שום מאמץ או שימוי בהרגשה.

המינוס היחיד של זה שחזר לי לחץ הדם הנמוך מאוד שלי (90/50) שמאלץ אותי להתוכח עם המתרימים בכל תרומת דם.

• מעניין 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 31 דקות, DareDevil כתב:

מקור אמין שאני יכול לכיוון, זה ערוץ היוטיוב לוויס פיטנס. 

עשו כמה סרטונים על הזריקות הללו

אם יש משהו שאני לא יכול להתייחס אליו בחיים כמקור אמיןבכל מה שקשור לתזונה זה יוטיוברים של פיטנס.

ברווז, זריקות הרזיה זה תרופה, וככזה אתה צריך לקבל רק מקורות מוסמכים. זה לא פתרון של "בא לי קוביות".

אם כבר התייעצות, או אנשים פה כמו ספריאל, או לחילופין בפייסבוק בקבוצת "מדברים על כושר EVB*" ,שאתה יודע שתקבל תשובות איכותיות מבעלי מקצוע.

*(EVB- Evidance based). לא נותנים לכל אחד שם לזרוק שטויות לאוויר.

• אהבתי 2
  • מעניין 1
פורסם
לפני 4 דקות, גולדן191 כתב:

לך על פתרון פחות אגרסיבי

צום

:shock:

:rofl:

תודה, אבל זה לא בשבילי. 

לפני 2 דקות, יובל .מ. כתב:

ברווז, זריקות הרזיה זה תרופה, וככזה אתה צריך לקבל רק מקורות מוסמכים. זה לא פתרון של "בא לי קוביות".

אני מודע, לכן גם רשמתי בהודעה:

לפני 41 דקות, ברווז כתב:

אתחיל מהסוף- אני לא מעוניין "לקבל גוף לחוף". זו לא המטרה. 

מה שכן, 

לפני 2 דקות, יובל .מ. כתב:

אם כבר התייעצות, או אנשים פה כמו ספריאל, או לחילופין בפייסבוק בקבוצת "מדברים על כושר EVB*" ,שאתה יודע שתקבל תשובות איכותיות מבעלי מקצוע.

יש לך דוגמא לקבוצה כזו?

לפני 11 דקות, Night Driver כתב:

ואשתי לעומת זאת לא הצליחה להסתגל.

אם אתה מסכים, תוכל בבקשה להרחיב מעט? 

פורסם (נערך)

בשנתיים האחרונות העסק הזה פשט כמו אש בשדה קוצים. נראה שאחוז גדול מהאנשים סביבנו היום משתמשים בזריקות הנ"ל, גם אם לא כולם מדברים על כך בפרהסיה. 

מהכמה עשרות עדויות ששמעתי בינתיים עולה ש:

• כשנכנסים לזה, צריך להיות מוכן לכמה שינויי מסלול בדרך - לא רק מינון אלא לעתים קרובות אפילו התרופה עצמה, שתיים שלוש אופציות עד שתמצא אחת שמתאימה לך (בדומה לגלולות למניעת הריון).
  • לא כולם מצליחים למצוא את התרופה המתאימה להם, שתאפשר ירידה לינארית במשקל ללא תופעות לווואי כמו הקאות, שלשולים, פגיעה ברמת האנרגיה ובתפקוד הקוגניטיבי, וכד'. לפעמים פשוט מקבלים אותן כמגבלת מערכת.
  • כל שינוי במינון יכול לעשות ריסט לתופעות הלוואי, כך שגם אם חשבת שכבר מצאת את התרופה שלא תגרום לך להקיא או לשלשל - אתה עדיין עלול למצוא את עצמך מתמודד פתאום עם שלל בעיות מעצבנות פשוט כי ירדת או עלית ברבע מ"ג. 
  • אנשים חושבים שזה קיצור דרך שמחליף חדר כושר, אבל חשיבות האימון הגופני כאן רק עולה משום שהירידה המהירה במשקל מחלישה עצמות ומנוונת שרירים כשתופעת לוואי. לכן אם אין לך עבודה פיזית (כמו לנהג לילה), חשוב לבנות תוכנית אימונים שתלווה את התהליך.
  • בדומה לטיפול נפשי (עוד מגפה מודרנית של מעמד הביניים), נראה שמדובר במנוי לכל החיים ובינתיים לא שמעתי על אף אחד שסיים להשתמש בתרופות האלה, אלא רק ירד במינון ע"מ לתחזק את המצב הקיים. אני לא יודע עד כמה זה בר קיימא, בהנחה והביטוח הרפואי שלך לא מכסה את ההוצאות. 

אף אחד מאלה הוא לא דיל ברייקר, אך אלו דברים שכדאי לדבר עליהם עם הרופא לפני שמתחילים. 

עריכה אחרונה על ידי Derish
  • אהבתי 7
פורסם
לפני 7 דקות, ברווז כתב:

אם אתה מסכים, תוכל בבקשה להרחיב מעט? 

בשמחה.

קודם כל הסיבה שהגבתי ואני מוכן בשמחה להרחיב נובעת מהעובדה שעברת דרך רופאת המשפחה. צריך להבין שזו תרופה וכמו כל תרופה המקור הראשון זה רופא.

אשתי סבלה מבחילות וקצת הקאות שלא עברו או השתפרו גם אחרי חודשיים במינון הנמוך ביותר. ירדה כ 10 קילו אבל לרדת אותם בגלל בחילות והקאות זה ממש לא כיף.

התחלתי עם משקל של 110 (על 1.82 מ')והיום אני 93. 

לא עשיתי שום שינוי באורח החיים וספורט כבכר שנים מחוץ לתחום עבורי בגלל הנכות האורטופדית שלי. הפעילות היחידה זה העבודה ולשמחתי אני די פעיל במשך היום.

לפני 2 דקות, Derish כתב:

בדומה לטיפול נפשי (עוד מגפה מודרנית של מעמד הביניים), נראה שמדובר במנוי לכל החיים ובינתיים לא שמעתי על אף אחד שסיים להשתמש בתרופות האלה, אלא רק ירד במינון ע"מ לתחזק את המצב הקיים. אני לא יודע עד כמה זה בר קיימא, בהנחה והביטוח הרפואי שלך לא מכסה את ההוצאות. 

קודם כל השינוי ההתנהגותי בא מעצמו בלי שתשים לב. נושא האוכל כבר לא מעסיק אותך. סביר להניח שבקרוב אבדוק הורדת מינון (המינון המומלץ הוא 2.5 מ"ג, אני על 1 והמינון המינימלי הוא 0.5).

לגבי ביטוח רפואי במינון שלי זה 250 ש"ח לחודש דרך קופת החולים. ממש לא סכום נוראי.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 16 דקות, ברווז כתב:

יש לך דוגמא לקבוצה כזו?

זאת הקבוצה, ליתר דיוק "מדברים על כושר ותזונה - EVB".

ניסיתי לחפש עכשיו וכנראה שנסגרה, אז לך ישר על המקור ותעקוב אחרי טל בן משה שהיה המקים שלה, הוא מעלה כל היום סקירות על מחקרים מעודכנים, זה האתר שלו להתרשמות:

מדע כושר ותזונה - טל בן משה

לפי מה שאני זוכר הוא עשה בפייסבוק שלו או באינסטגרם סקירה על הזריקות האלו.

מה שכן חייב להיזהר עם נסיונות של אחרים - לנהגוס עבד, לאשתו לא. יש מצב שלאשתו זה היה עוזר (ללא בחילות הכוונה), ולך לא, ואז היית אומר "אבל למה?".

• אהבתי 1
פורסם
לפני 49 דקות, Derish כתב:
  • כשנכנסים לזה, צריך להיות מוכן לכמה שינויי מסלול בדרך - לא רק מינון אלא לעתים קרובות אפילו התרופה עצמה, שתיים שלוש אופציות עד שתמצא אחת שמתאימה לך (בדומה לגלולות למניעת הריון).

נקודה חשובה וטובה. 

•  תופעות לווואי כמו הקאות, שלשולים, פגיעה ברמת האנרגיה ובתפקוד הקוגניטיבי, וכד'. לפעמים פשוט מקבלים אותן כמגבלת מערכת.

הולי שיפט. לא כיף. 

אני חושש האמת מפגיעה בתפקוד הקוגנטיבי שלי, זה החשש האחד שלא קיבלתי מענה לגביו- אני לא נוירו-טיפיקל. אני נהנה מהפרעת קשב והיי סנאי. כך שנקודת הפתיחה כבר לא להיט... 

• אנשים חושבים שזה קיצור דרך שמחליף חדר כושר, אבל חשיבות האימון הגופני כאן רק עולה משום שהירידה המהירה במשקל מחלישה עצמות ומנוונת שרירים כשתופעת לוואי. לכן אם אין לך עבודה פיזית (כמו לנהג לילה), חשוב לבנות תוכנית אימונים שתלווה את התהליך.

אני מתאמן פעיל בקראטה. זה אמור לכסות את הנקודה. מעבר לתחביבים פיזיים כמו נגרות. 

על הרוב דיברתי עם הרופאה. מעניין שהיא לא טרחה לציין לי את התופעות לוואי הלא נעימות האלו, ואני שמח ששאלתי פה. 

לפני 47 דקות, Night Driver כתב:

קודם כל הסיבה שהגבתי ואני מוכן בשמחה להרחיב נובעת מהעובדה שעברת דרך רופאת המשפחה. צריך להבין שזו תרופה וכמו כל תרופה המקור הראשון זה רופא.

זה אמור להיות מובן מאליו ידידי ;)

לפני 47 דקות, Night Driver כתב:

אשתי סבלה מבחילות וקצת הקאות שלא עברו או השתפרו גם אחרי חודשיים במינון הנמוך ביותר. ירדה כ 10 קילו אבל לרדת אותם בגלל בחילות והקאות זה ממש לא כיף.

בהחלט נשמע זוועה. 

לפני 36 דקות, יובל .מ. כתב:

מה שכן חייב להיזהר עם נסיונות של אחרים - לנהגוס עבד, לאשתו לא. יש מצב שלאשתו זה היה עוזר (ללא בחילות הכוונה), ולך לא, ואז היית אומר "אבל למה?".

זו נקודה חשובה, שברורה לי מאד-כל אחד "מחווט" אחרת. אמרתי את זה פה לא פעם בשלל הקשרים, זה בהחלט אחד מהם. 

תודה רבה לכולם. נתתם לי חומר למחשבה ודברים לבדיקה. 

פורסם

מכיוון שאתה לא קרדשיאן, הדבר הראשון שהייתי בודק במקומך זאת העלות החודשית (או לחלופין, כמה-יעלה-המסלול-שאני-צריך-לעבור-אליו-בקופה-כדי-לקבל-הנחה)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 37 דקות, ברווז כתב:

אני מתאמן פעיל בקראטה. זה אמור לכסות את הנקודה. מעבר לתחביבים פיזיים כמו נגרות

שתי הפעילויות האלו מבורכות, אבל הן לא מעלות מסת שריר.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

לגבי מקורות מידע אמינים:

1. אתרי אינטרנט של יצרני התרופות. כן - הרשויות יושבות להם על הצוואר, כל מידע שאינו מדוייק יכול לעלות להם מיליארדים.

2. אתרים של איגודים מקצועיים במדינות מערביות - איגודים של רופאי השמנה, רופאי סכרת, קרדיולוגים, אנדוקרינולוגים, נפרולוגים - לכל האיגודים האלה אתרים שמיועדדים לקהל הרחב. יתכנו הבדלים קטנים בין מדינות שונות בגלל הבדלים ברישום התרופות ובדרישות רגולטוריות.

3. אתרים של מוסדות רפואיים מוכרים - קופות חולים, בתי חולים ושאר נותני שירות. 

איזה מקורות לא אמינים? כל מיני משפיעני רשת שמפיצים שמועות בלי שיש להם ידע מקצועי.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 12 דקות, פינדר כתב:

שתי הפעילויות האלו מבורכות, אבל הן לא מעלות מסת שריר.

מזל שאני לא מנסה להעלות מסת שריר...

הגוף "אוכל" מהשריר במקום מהשומן, המנגנון ידוע לי. אני לא מנסה להעלות את מסת השריר שלי אבל אני כן בהחלט שומר עליה עם האימונים. 

אני אפילו העליתי אותה עם האימונים, משמעותית יותר ממה שהיא הייתה לפני שהתחלתי- ובמהלך הפסקות שהיו לי, מרצוני (לימודים) ושלא מרצוני (קורונה). 

כך שאני לא באמת מוטרד מזה. 

במקרה הגרוע, אוסיף פעילות אם אצטרך. 

אומרים שלהתחיל את היום שלך עם ריצה בשש בבוקר זו דרך מצויינת לגרום לכך שאין סיכוי שהיום שלך יהיה יותר גרוע...

לפני 19 דקות, hans כתב:

מכיוון שאתה לא קרדשיאן,

מה קשור, אתה גזעני או משהו? 

‪20 Deep space nine ideas to save today | deep space, star trek ds9, star  trek and more‬‏

לפני 19 דקות, hans כתב:

הדבר הראשון שהייתי בודק במקומך זאת העלות החודשית (או לחלופין, כמה-יעלה-המסלול-שאני-צריך-לעבור-אליו-בקופה-כדי-לקבל-הנחה)

עלות חודשית- כן, המחשבה בהחלט מקננת לי בראש. 

מולה, הבריאות. 

• מצחיק 2

• תוכן חדש...