Carboy1
-
הודעות
12 -
כאן מאז:
-
פעילות אחרונה
צפיות אחרונות בפרופיל
צפיות הפרופיל האחרונות חסומות ואינן מוצגות בפני משתמשים אחרים.
הנקודות של Carboy1
חדש בפורום (1/14)
-1
מוניטין
-
אני לא בקיא בנושא אבל סתם שאלה, יכול להיות קשור לבית תרמוסטט? פג'ו 2008 שנת 2017 מנוע פיורטק ואופל קורסה 2020 אותו מנוע יש גם ירידה הדרגתית בנוזל קירור. לא מאסיבית כמו שלך אבל יש.
-
שלום. טויוטה יאריס 2012 אוטומתית. מנוע 1NR- FE קנינו אותו יד שלישית. הרכב 160+ אלף קילומטר. לא הוחלף שמן גיר+ פילטר דלק מעולם. צריכת שמן מאוד גבוהה עקב כשל בתכנון טבעות בוכנה וזה קורה לרוב ב100+ אלף במנועים האלו של היאריס והספייס ורסו. 1) האם כדאי להחליף שמן גיר? הרבה אומרים לא לגעת אם הכל תקין, טויוטות בליסנגים מחזיקות 300+ אלף בלי החלפה. בנוסף לא ברור איזה שמן גיר צריך. בספר רכב הישן המודפס רשום cvt TC והורדתי ספר מעודכן מטויטה רשום CVT FE. איך אדע מה נכון? בנוגע להוראות יצרן, אין שום אזכור על החלפת חובה של שמן גיר, רק בדיקה שלו. גילוי נאות: לא מעוניינים למכור את הרכב, רק שיחזיק ל5 שנים הבאות בשביל סטודנטית (כמובן אם יחזיק יותר אז יהיה טוב, אבל התכנון הוא לנסוע בו עד שהוא ימות.היא נוסעת הרבה, יוצא 15 אלף בשנה בערך אז מקצרים זמני החלפת שמן, חוץ מזה שהוא שורף הרבה שמן) 2) האם כדאי להחליף פילטר דלק? 2 מוסכים אמרו לי לא לגעת בזה אם אין בעיות. לפי הוראות יצרן בספר צריך כל 90 אלף. אם כן חובה להחליף, האם צריך את כל הסט או רק את הפילטר עצמו ואיפה הוא ממוקם. אולי שווה להזמין מחו"ל חליפי באיכות גבוהה. 3) ראיתי סרטון המסביר על הכשל במנוע ונראה כדי לפתור את הבעיה לגמרי יש צורך בהחלפת רינגים וזה דורש פתיחת מנוע. כמה אנשים בתגובות אמרו שהצליחו להוריד את הצריכת שמן עם פלאשינג של חברת xado. ראיתי שיש גם לliqui moly תוסף פלאשינג לניקוי טבעות בוכנה. האם זה משהו שעוזר? מישהו הצליח לשחרר רינגים תפוסים עם מוצר כלשהו בלי לגרום נזק למנוע? לא אכפת לי להפסיד 100 שח לנסיון, רק שלא יהיה נזק. אפילו אם יעזור קצת לצריכה יהיה מעולה. כרגע משתמשים בשמן 10w-40 והצריכה היא 3000 קילומטר לליטר שמן. עם 5w-30 היה באיזור ה2000 לליטר. זה הסרטון שמסביר את בעייתיות המנוע:
-
עדכון על הנושא: נבדק ולא נמצאה בעיה בבולמים הקדמיים או האחוריים. המשולשים תקינים. הרעש היה קיים עדיין בנסיעה שהמוסכניק שמע (לדעתו הרעש בא מקדימה). שהיה רכב מלא בנסיעה לפני כמה ימים זה נשמע ממש חזק. עכשיו הדפיקות היו יותר חלשות אך קיימות. הקישורים למוטות מייצבים קדמיים היו גמורים ובסוף חייהם, כבר לא ייצבו כלום כנראה חחח. גם אף פעם לא הוחלפו ברכב. אולי זה גם השפיע. החליפו אותם, חברה בשם talosa. לא יודע איך הם. מה שגם עשו שחיזקו את הברגים או משהו ליד הבולמים.. אחר כך עשינו נסיעת מבחן והכל היה נראה תקין והרעש לא חזר. נקווה לטוב.
-
פג'ו 2008, שנת 2017. קילומטרז 95k. הרכב של ההורים אז לא נוסע עליו בדרך כלל. הייתה תקופה ארוכה של רעשים, כל הנסיעה כמו דפיקה כזאת חזקה מצד ימין קדמי, לא משנה מה תוואי הדרך. בסוף מוסכניק בדק ואמר שצריך להחליף תושבות בולמים או בולמים. בסוף לפני חודש וחצי בערך החלפנו משני הצדדים בולמים KYB ותושבות בולם של skf קדמיים שהכל יהיה מוחלף כבר. בוצע כיוון פרונט. הכל היה טוב והבעיה נפתרה והרעשים נגמרו שלקחתי לבדיקה את הרכב כמה ימים. היום נסעתי עם ההורים והיו שוב דפיקות כשיש בורות/באמפרים או הכביש לא חלק לגמרי. במיוחד הרגשתי את זה מאחורה (כי נסעתי גם מאחורה). ממש מרגישים את הבורות והנסיעה לא חלקה, הרכב ממש קופץ ויש רעשים של מכות, ומרגישים את זה בגוף. ממש לא היה נעים לנסוע ככה. אבא שלי טוען שהוא שומע את זה מקדימה. האם יכול להיות ששוב משהו קרה לבולמים או יכולה להיות בעיה אחרת שלא קשורה לזה? יכול להיות שהתקנת הבולמים הקדמיים גם בוצעה בצורה לא טובה? חשבתי אולי צריך להחליף פתאום גם בולמים אחוריים+ תושבות. אשמח למידע כלשהו, שנכין את עצמינו לפני המוסך.
-
איך הניסאן קשקאי? איך המנוע והאמינות שלהם?
-
למה אבזור בטיחות לא מספק? ואיזה עוד סיבות למשל
-
סליחה אם העלבתי {: כן ההורים שלי עוד פעילים וזה לא יהיה הרכב האחרון שלהם אבל בהחלט הרכב האחרון עד לפנסיה של שניהם (ככה הם טוענים). רוצים רכב שישמור על ערך, שיהיה גדול למקרה שיהיו נכדים בשנים הקרובות- עוד לא מתוכנן אבל מי יודע. בגלל זה חשבתי על הסוזוקי, היא גבוהה, די חסכונית, מאובזרת קומפלט (חיישנים קדמיים אחוריים,גלגל רזרבי,התראת שטח מת ורכב חוצה לאחור,בלימה אוטונומית וכו') . הביטוח גם במחיר נורמאלי וידוע לי כל השנים שהסוזוקי הייתה רכב אמין (חוץ מנפילה עם כמה דגמים עם הגיר) אז בגלל זה שואל איך נחשבת ה s cross החדשה ואם רכב מספיק אמין לקנייה? אני פשוט לא יודע איך להתייחס מבחינת אמינות לסוללה המותקנת ולטכנולוגיה של ה MILD HYBRID כי אין לי מספיק נסיון עם זה.
-
שלום ותודה לך על התגובה. רשמתי שהרכב יצטרך להחזיק להם עד לפנסיה אז 85 הם לא חח. הם בני 60. התקציב לרכב בעיקרון היה עד 185,000 אבל גם לא רוצים לזרוק כסף לחינם אם אפשר להביא רכב זול יותר ולא פחות טוב. המחיר של הסוזוקי הוא 156,000 עם אגרת רישוי והביטוח זול יותר ולא מחייבים להתקין איתוראן. הרכב בעיקר לאמא שלי לעבודה במרחק של 8 קילומטר כל כיוון מהבית הלוך חזור וקניות מדי פעם (אז בטוטאל נגיד עד 30 קילומטר ביום נסיעות בדרך כלל) והם גרים בעיר בצפון- אין פקקים כמו במרכז אבל מדי פעם יש . וסופש''ים מדי פעם יוצאים לאטרקציות- הסעת משפחה מורחבת, ים המלח,אילת אבל זה לא משהו בקבוע כפי שאתם יודעים- כמה פעמים בשנה. רוב הנסיעות יהיו בעיר לעבודה הלוך חזור בשבילה וקניות ומדי פעם לבקר את ההורים שלה (סבתא וסבא שלי- להסיע אותם לרופאים וכאלה) . הם רצו רכב גדול כי זה יהיה רכב שני בבית והרכב הראשון קטן לכן רצו רכב גדול יותר. גם לא רצו משהו נמוך כי לאמא שלי קשה להכנס לרכבים נמוכים (בעיות גב וכו') וגם העדיפה רכב גבוה יותר לכבישים בארץ. חשוב להם הצריכת דלק אבל בשקלול של עלות ביטוח והרכב עצמו הם חושבים לעזוב את הטויוטה כי החיסכון בדלק לא יכסה את זה בסוף. הם פשוט ממש רצו טויוטה היברידית כי חשבו שזאת ההיברידית הכי אמינה אבל המחיר לאבזור מלא הוא פשוט הזוי (192000 כולל אגרת רישוי). הם גם חשבו על רכב היברידי כי זו טכנולוגיה חדשה יותר אבל אני גם חושב על זה שאם נשארים ברכב היברידי אז צריכים להשאר כבולים למוסך מורשה בשביל האחריות על הסוללה ההיברידית. בדרך כלל אני אישית לרכבים שלי הייתי קונה חלקים בעצמי ומוסכניק שהוא חבר היה עושה לי טיפולים בזיל הזול ולכן גם הייתי מטפל ברכבים של ההורים אצלו.לדעתי המוסכים המורשים האלו גובים מחירים הזויים על טיפולים ומוסיפים דברים שלא צריך. כמובן זה היה אמור לקרות אחרי שהאחריות של היבואן תגמר. בסופו של דבר יותר חשוב להם האבזור הבטיחותי מאשר איך שהרכב נראה מבחוץ ומבפנים ושיהיה אמין לכן חשבתי על הסוזוקי. כן אני יודע מה זה mild hybrid. השאלה כמה זה אמין. הייתה לי פורד פוקוס mild hybrid מנוע ליטר והיא הייתה חזקה- אולי לא אמין אבל זה היה מהעבודה אז לא משנה, הרכב היה מאוד חזק וחסכוני ביחד עם הסוללה. האם הסוללה הזאת יכולה לעשות בעיות בעתיד אחרי כמה שנים? איך דואגים להשאיר אחריות עליה?
-
שלום. ההורים שלי מעוניינים לרכוש רכב חדש אחרי שנים. יש לציין כי הם מבוגרים אז היופי והמראה פחות משנה להם. בהתחלה הם התעקשו רק על היברידי ולכן רצו את הטויוטה chr או קורולה קרוס אבל המחיר פשוט הזוי- הקורולה קרוס גם לא מאובזרת כמעט (חוץ מה adventure) וגם הביטוח מאוד יקר (גם דורשים איתוראן). טויוטה נחשבת אמינה אבל גם קראתי כל מני הערות שיש הרבה רעשים בנסיעה והמצבר נגמר מהר בגלל האיתוראן וכו'. הם מחפשים בגדול רכב אמין ושיהיה יחסית גבוה ולא קטן במימדים שאפשר גם להסיע משפחה נוספת שצריך וגם חסכוני בדלק. אישית חשבתי על suzuki s cross החדשה. הייתה לי סוזוקי 2012 sx4 שנים ארוכות והיה רכב אמין ללא תקלות בכלל . איך הסוזוקי החדשה ? יודע שהיא "חצי היברדית" אבל עדיין המחיר הרבה יותר טוב והיא מאובזרת ממש. יש מחלות ידועות עם הדגם החדש? אני זוכר הייתה בעיה עם הגיר של הקרוסאובר לפני כמה שנים. יש עוד אופציה שהיא קיה נירו פלוס היברידית. מה עדיף? יש המלצה כלשהי למשהו אחר? יש לציין שזה יהיה הרכב האחרון כנראה עד לפנסיה שלהם לכן חשוב משהו אמין ועם אביזרי בטיחות טובים. הסתכלתי גם על הסיאט ארונה ועל הסקודה kamiq ו karoq אבל הסוזוקי משכה לי את העין יותר באבזור ובמחיר (ויחסית חסכונית עם הסוללה). מה דעתכם?
-
איך הפורד סטיישן לקצת שטח ושבילי עפר? הסתכלתי בנתונים של המרווח גחון. נראה די נמוך, יותר מהמזדה אפילו. זה הגיוני?
-
כיום זה 400 שח ולא 500 אבל עדיין הנחה טובה. בעיקרון ראיתי שהפורד ממש מאובזרת. אני די מתלבט בין האלנטרה לפורד. אני נוסע לטייל בטבע די הרבה, אז כן יורד לשבילי עפר אז מעדיף רכב לא נמוך. לא כל שבוע אבל לפחות פעם-פעמיים בחודש.
-
שלום. אני צריך לקבל רכב חברה ל3 שנים והביאו לי רשימת רכבים. מה כדאי לקחת? אני פחות מבין בזה ורוצה משהו נוח. אני מעדיף רכבים יותר גבוהים (מרווח גחון גבוה כי אני גם נוסע לטבע לפעמים) אבל נוחות נסיעה זה חשוב כי יש הרבה נסיעות. מעדיף שלא יהיה קטן מדי גם שיהיה נוח לפעמים אם לוקח רכב מלא. הארונה הכי זולה לכן המליצו לי עליה (אני משלם מס 2.5 משווי הרכב). מה הייתם ממליצים מבחינת אמינות ונוחות נסיעה? ושלא יהיה צפוף מדי מאחורה ובגז' בגודל סביר. אין לי ילדים עדיין לצורך העניין כרגע. בסופו של דבר אני כן מעוניין להוזיל עלויות כדי לחסוך כסף אבל זה לא העיקר.
