Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

@ברווז יש קשר מובהק בין משקל לסכרת מסוג 2. ואם עד לאחרונה דיברנו על ״תסמונת מטבולית״ ההיום מדברים על אותו CKM שהוזכר קודם, בעצם התסמונת המטבולית המוכרת בתוספת פגיעה כלייתית.

לגבי השומן הבטני - אינו קשור לשרירים. הוא ממוקם בתוך.הבטן, סביב המעיים. כדי למדוד אותו צריך לבצע CT, מה שמבוצע במסגרת מחקרים בלבד. ביום יום משתמשים בהיקפי ירכיים ומתניים (אם בכלל מנסים לכמת).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 דקות, sperial כתב:

לא לעשן, וזה כולל הכל כולל הכל - ... אלקטרונית,

פה איבדתי אותך. 

אני משתמש באלקטרונית ועושה ספורט, דבר שעם החRא הרגיל זה בלתי אפשרי לחלוטין. 

זה כן מעכב ומקטין את ההישגים שלי, לזה אני מודע. 

לפני 3 דקות, itaysamurai כתב:

לא נכון, היה אירובי גם לפני.

אז התוספת של 10 דקות פעילות אם ככה. לאו דווקא קשור ל"טירגוט".

הופרך? כמו כל מחקר מאז ומעולם?

כן- בדיוק כמו המחקרים על הקפה (ביום ראשון זה בריא, ביום שני זה מסוכן, ביום שלישי זה בריא אבל רק בשעות מסויימות, ביום רביעי זה מסוכן אבל רק אם זה בצורת צריכה מסויימת וכך הלאה), הביצים (ביום ראשון זה מסוכן, ביום שני זה בריא, ביום שלישי זה מלא בכולסטרול רע, ביום רביעי זה דווקא עוזר אבל רק בצריכה מתונה וכך הלאה) ועוד.

ההיגיון אומר לי שזה נכון. הניסיון שלי גם כן- עם כפיפות בטן ועוד תרגילים מטורגטים. 

המסקנה היחידה שאני יכול להגיע אליה? כמו שאמרנו פה, כל אחד מחווט אחרת ומה שמשפיע על X בצורה Y ישפיע על Z בצורת למבדא... 

מכיר עוד תוצאות חיוביות כמו אצלי.

אני בטוח שיש, לא שולל. ראה מה שכתבתי קודם, כל אחד מחווט אחרת. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 8 דקות, sperial כתב:

לא בהכרח. יש מרכיבים גנטיים שלא קשורים להשמנה. אתה יכול להיות עם יתר לחץ דם, עם סכרת סוג 2, עם יתר שומני הדם או כל קומבינציה שלהם גם אם אתה רזה. ואתה יכול לפתח טרשת עורקים גם בלי אף אחד מהם. אבל טיפול במה שקרוי ״גורמי סיכון״ מצמצם מאוד את הסיכון או דוחה את האירועים.

ועוד שני דברים קריטיים: להקפיד על תנועה ולא לעשן, וזה כולל הכל כולל הכל - טבק, אלקטרונית, קנביס וכל מה שיעלה על דעתך

התכוונתי לסכרת סוג 2, שזה יותר קשור לתזונה ומשקל. ברור לי שאין קשר לסוכרת סוג 1.

פרופיל שומני בדם מורכב מכמה דברים, ככה שאפשר להיות רזה, ושמן מבפנים.

יש חשיבות רבה לכולסטורול הטוב HDL, בדם, לעומת ה LDL, ויש עוד סוגים. לכן הבנה של הפרופיל חשוב מאוד.

מבחינת עישון זה די ברור, למרות שלא מסכים על קבניס ;), אולי זה גורם סיכון אחר. אבל יש לו גם את היתרונות, בניגוד לסיגריה פעם ב..

שומן ביטני, לפי הבנתי הוא גם קשור לכבד שומני?

שסה גורם סיכון מאוד גדול.

ולגבי התנועה, זה הכי חשוב, גם אם לא עושים ספורט כלל.

גם לנקות את הבית זה תנועה.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם
לפני 11 דקות, ברווז כתב:

פה איבדתי אותך. 

אתה ילד גדול - תעשה מה בראש שלך. רק כדאי שתדע שהאלקטרונית הזו היא אסון לבריאות שלך, כולל תסמונות ייחודיות של מחלת ריאות בגלל העידון הזה.

לגבי קפה - כבר הרבה שנים ידועהשבכמויות מתונות אינו מזיק ללב. החריג הוא מישהו שהקפה גורם לו לתופעות לוואי כמו דפיקות לב או צרבת. לגבי ביצים - אני פחות נכנס לעניין, אבל כללית מרבית הכולסטרול בדם הוא תוצרת עצמית - לכן התרופות להפחתתו יעילות בעוד ששינויים תזונתיים בעלי השפעה מוגבלת על רמתו.

@לירון .ה. - אין ויכוח על כולסטרול LDL. יש ויכוח גדול האם הכולסטרול HDL מגן, והנטיה היום היא להפחית בחשיבותו. היו גם ניסיונות לפתח תרופות להעלאת רמת כולסטרול HDL אולם אלה כשלו בגלל תופעות לוואי, בכללמלא הגיעו לשלב של בדיקה האם מפחיתות מחלות לב.

לגבי קנביס - תוצרי הבערה שלו מזיקים כמו תוצרי הבערה של טבק. כפי שכתבתי לברווז - אתה ילד גדול ותעשה מה שאתה רוצה, רק כדאי שתהיה מודע למחיר הבריאותי.

לגבי תנועה - דבר מעניין: חשובה פעילות של שעות הפנאי. משום מה היא מועילה יותר מעבודה פיזית. אני לא מכיר הסבר לכך. 

ואחרון חביב לפוסט הזה - יש עוד גורמי סיכון למחלות עורקים שלא נכללים בנוסחאות המקובלות לחישוב סיכון, מתחשבים בהן, אבל לא באופן כמותי.

• אהבתי 3

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעה, ברווז כתב:

מעניין, חשבתי שמתחילים גבוה ומורידים בהתאמה למה שקורה אחרי זה. אתה אומר שכנראה זה יהיה להיפך. 

אחרי שמגיעים למשקל הרצוי וצריך להפסיק לרדת אלא להתחיל לשמר - אז מורידים מינון/תדירות הזרקות.

פורסם
לפני 11 דקות, sperial כתב:

אין ויכוח על כולסטרול LDL. יש ויכוח גדול האם הכולסטרול HDL מגן, והנטיה היום היא להפחית בחשיבותו. היו גם ניסיונות לפתח תרופות להעלאת רמת כולסטרול HDL אולם אלה כשלו בגלל תופעות לוואי, בכללמלא הגיעו לשלב של בדיקה האם מפחיתות מחלות לב.

אני מכיר חלק מהמחקרים, ואכן ניסיון מלכותי לעלות את ה HDL, לא תרם. זאת אומרת מספר גבוה מאוד, בצורה מלאכותית לא ממזער סיכון.

ו HDL, גבוה מאוד לא בהכרח מגן גם.

בגלל זה אני מדבר על פרופיל שומנים בדם, שזה כבר נושא אחר שלא קשור לזריקות, אלא לתוצאות עקיפות.

יש נוסחאות, שיכולות להסביר על הפרופיל ואיך לקרוא בדיקות דם. שזה נושא מאוד מעניין.

לי למשל יש HDL ברמה של 75, שזה הצד הגבוה שכן נחשב טוב.

TG ברמה 63

ו LDL ברמה של 113.

אז הפרופיל בהתאם לאורך חיים וגנטיקה מסביר בצורה יותר טובה את הסיכונים ומצב העורקים.

זה מסביר בצורה פשוטה

LDL הוא לא כולסטרול —
הוא חלקיק נשא שומנים שמכיל כולסטרול.

בבדיקה רגילה אתה רואה:

LDL = 113.3 mg/dL

אבל זה אומר כמה כולסטרול יש בתוך חלקיקי ה-LDL —
לא כמה חלקיקים יש.

לגבי עישון, אני לא מעשן כלום, בחיים לא עישנתי.

אבל קנביס רפואי או החומר הפעיל בו יש יתרונות רפואים.

וכן הכי חשוב לזוז כל הזמן

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

לירון, אני מכיר את החומר.

הגישה הנכונה היא לחשב סיכון כולל לארועי לב וכלי דם, לפי נוסחאות מקובלות, מבחינה זו אנחנו שייכים לאירופה ומשתמשים בנוסחאות האירופיות. ואחרי שמקבלים ערך - שהוא תחזית סטטיסטית - מכניסים לאומדן גורמים נוספים כמו סיפור משפחתי של מחלות כלי דם ובדיקות מעבדה נוספות שאינן נכללות בנוסחה הרגילה.

ויש עוד מדד קריטי שיכול לשנות את כל ההתייחסות - האם עשית בדיקה כלשהי שמצביעה על קיום טרשת העורקים. ממצא כזה יכול להיות ממצא לוואי של בדיקות שנעשו מכל סיבה שהיא. זה לא משהו שכתוב בכל מקום, אבל יש הממליצים על כך. למה? כי מישהו שהתהליך קיים אצלו נמצא בסיכון מוגבר לסיבוכים.

פורסם
לפני 23 דקות, sperial כתב:

לגבי תנועה - דבר מעניין: חשובה פעילות של שעות הפנאי. משום מה היא מועילה יותר מעבודה פיזית. אני לא מכיר הסבר לכך. 

עבודה פיזית יותר שוחקת מאשר בונה.

היו לי כאבי ברכיים אבל עדיין נאלצתי לעשות את אותה העבודה,

לכן התחלתי להתכופף במקום לכרוע, ואז הגב התחיל לכאוב.

פעולות אחרות גרמו לי לדלקות בכתפיים, אבל בגלל שהעבודה הכתיבה לי את התנועות,

התחלתי לעבוד 'עקום' כדי להקל על הכתפיים, שוב - על חשבון הגב.

את שני הדברים האלה הצלחתי לשקם בעזרת פעילות ספורטיבית מתונה, אבל עקבית ומתמשכת.

מניסיון ארוך שנים של לסחוב 20-30 ק"ג עודפים, וכל שנתיים-3 להוריד 10-15 ואז לעלות שוב,

אני יכול להגיד שרק שינוי מנטלי ותודעתי רציני מאוד יכול באמת לעשות שינוי גופני אמיתי ויציב לאורך שנים.

אצלי זה קרה בגיל 55 בערך, כשהרגשתי הזדקנות מואצת של הגוף ולא הייתי מוכן לקבל את זה בשום אופן.

כיום, 8-9 שנים אחרי, אני במשקל דומה לזה שהיה לי בגיוס בגיל 18, כ-75 ק"ג על גובה 1.73 (1.77 במקור...)

אחרי שנים רבות של ממוצע +90, ושיא של כמה שנים על +100 ק"ג.

כעת המדדים שלי טובים, כולל לחץ דם שהרקיע לשחקים (180/120) והיה הדבר הגיב הכי לאט לשינוי,

ועדיין אני מרגיש שאני "שמן מרוקן" ולא אדם רזה,

וכל הרעות החולות (תרתי משמע) יחזרו שוב אם לא אמשיך להקפיד על פעילות ותזונה.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

אולי לדופמין יש קשר עמוק, הרבה יותר ממה שחושבים, גם לזה. 

• רעיון טוב! 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

@BoazB11 אני התייחסתי לנושא השומנים וחבריהם. פגיעות אורתופדיות זה עולם בפני עצמו.

חוץ מזה, אף אחד לא מבטיח שתמנע מאותן ״רעות חולות״. אבל בהחלט תצמצם את הסיכון.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

התחלתי והפסקתי כבר פעמיים בערך לא בגלל שהרגשתי שאני יכול בלי, כי אני יודע לא יכול בלי. 

אשתי ירדה 14 ק"ג בשנה האחרונה ועוד לא הגיעה למינון 1 אפילו. 

חבר בעבודה על 1.7 ויר 15 בשנתיים האחרונות. דודה שלו על 0.5 וזה עובד לה טוב.

תכין את עצמך לשלשולים, עצירות, יובש בפה, ריח פחות נעים. 

הפסקתי פעם אחת כי בחו"ל יומיים אחרי זריקה שלשלתי את נשמתי והייתי מושבת ל3 ימים. מה גם שהטיסות לארץ בוטלו אז נתקענו בחו"ל. 

פעם נוספת כי הרופא משפחה שלי עזב ולסניף הזה קשה לגייס רופאים חדשים. אז אני עדיין בלי רופא משפחה כבר 8 חדשים בערך. 

למרות זאת מאוד ממליץ זה עובד נהדר, שוב צריך להיות מוכן לתופעות לוואי הלא כל כך סימפטיות שמגיעות עם זה. 

אגב לעצלנים בינינו ממליץ על פילאטיס מכשירים, מדובר על פעילות שרירים מאוד אינטנסיבית. ו70% מהפעילות בשכיבה. (זאת בלי לדבר על הבונוס של מי שמתאמנות איתנו).

• מבאס 1

Peugeot  5008 2023 

פורסם
לפני 7 שעות, ברווז כתב:

אם יש משהו מבאס שקראתי בתקופה האחרונה- זה זה. 

אתה יכול להיות רגוע. זו תופעץ לוואי רק שלו.

לי אין שום בעיה עם בצקים ומתוקים.

לפני 6 שעות, sperial כתב:

לא בהכרח. יש מרכיבים גנטיים שלא קשורים להשמנה. אתה יכול להיות עם יתר לחץ דם, עם סכרת סוג 2, עם יתר שומני הדם או כל קומבינציה שלהם גם אם אתה רזה. ואתה יכול לפתח טרשת עורקים גם בלי אף אחד מהם. אבל טיפול במה שקרוי ״גורמי סיכון״ מצמצם מאוד את הסיכון או דוחה את האירועים.

ועוד שני דברים קריטיים: להקפיד על תנועה ולא לעשן, וזה כולל הכל כולל הכל - טבק, אלקטרונית, קנביס וכל מה שיעלה על דעתך.

אני התחלתי עם משקל עודף ובלי ספורט אבל עם מדדים ובדיקות דם מצויינות.

הדבר היחיד שהעלייה במשקל עשתה זה לאזן לי את לחץ הדם לנורמלי.

לפני 6 שעות, sperial כתב:

אולי בגלל שזה ממלא זמן שבדרך כלל מוקדש לנשנוש רעלים.

• מצחיק 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כפי שכתבתי - אינדיבידואלי. פעם אפילו דיברו על ה-fat and fit אבל מזמן לא ראיתי התייחסות לכך.

חוץ מזה, ה״נורמות״ נמצאות בתנועה מתמדת. כלפי מטה.

פורסם

אני רחוק מהרף העליון.

גם אבא של כל החיים היה עם עודף משקל ובדיקות תקינות לחלוטין חוץ מסוכר מאוזן עם כדור ובגיל 80 כולסטרול (ועל הכולבטרול הוא אמר לרופא שעד שהנזק שלו יבוא לידי ביטוי הוא כבר ימות ממשהו אחר).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...