Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, SlowRide כתב:

שינויים בהרגלי התזונה ולא בא במקום פעילות גופנית, לא עדיף פשוט לנסות את שני הדברים 

...

להתחיל בפעילות גופנית ולהפוך אותה אט-אט להרגל זה לא קשה במיוחד. כמעט כל אחד יכול.

לשנות תזונה באופן עקבי זה הדבר הכי קשה בעולם בפער (אני לא מדבר על צעירים).

• מעניין 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 12 שעות, GTאי כתב:

אף פעם לא החזיק יותר מכמה שנים לצערי

איתך באותה סירה.

אין דבר יותר קשה מלהפוך את זה לאורח חיים. מצד שני תמיד אפשר לחזור לזה, בהנחה ולא עושים כל מיני דיאטות קיצוניות שגורמות נזק.

לפני 12 שעות, elibaba כתב:

לא אפשרי למי שששמן ואוהב לאכול.
העניין בתרופה הוא שהיא *מאלצת* אותך לעשות שינויים בהרגלי התזונה, מי שכתב שהוא לא שרד את החודשיים עם תופעות הלוואי זה כי ממשיכים לאכול כמו קודם ולא מבינים למה מרגישים רע ויש בחילות.
בנוסף היא מדכאת תיאבון חבל על הזמן.
אז כנראה שהדיכוי תיאבון + סבילות מופחתת לשומנים עושות את העבודה.

מי ששמן ואוהב לאכול והתרופה בעצם מוציאה לו את החשק מאוכל באמצעות תופעות לוואי, זה לא מבאס ממש?

אני אוהב לאכול, אני בעודף משקל של איזה 10-15 קילו מאז שאני זוכר את עצמי. כשהחיים היו פחות לחוצים, הצלחתי לשמור על תזונה נכונה לתקופה וירדתי למשקל תקין. אחרי זה חזרה הכרס. 

אשתי גם היתה בעודף משקל, אבל בגלל שהתחילו לה כאבי ברכיים וגב היא החליטה לעשות משהו קיצוני יותר ולעשות קיצור קיבה. אמנם היא היום במשקל תקין, אין לה בעיות גב וברכיים יותר אבל זה היה סבל שאין לתאר והוא לא נגמר. 

אתה נהיה עצבני וקצר כי אתה אוהב אוכל אבל לא יכול לאכול, ואתה אוכל סרטים כל הזמן שאתה משמין בחזרה את מה שהורדת. שלא לדבר על הסבל שבהחלמה מניתוח, מה שלפחות בתרופות האלה אין, אבל יש את תופעות הלוואי שאתם מתארים.

בגלל זה אני לא יודע כמה זה טוב התערבות רפואית. אם אין לך איזה בעיה משמעותית שפוגעת באיכות חיים, נראה לי שעדיף לנסות להתמודד לבד בלי זה. לגרום לעצמך סבל כדי לשמור על המשקל לא נשמע כיף במיוחד.

• אהבתי 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
בתאריך 15.2.2026 בשעה 21:49, vxlan כתב:

אך האם ניסית קיטו? אני

אני אשמח לשמוע את עיקרי הדברים ולמה ההמלצות על זה. האם זה בעיקר לאכול חלבונים?

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני 29 דקות, SlowRide כתב:

התרופה בעצם מוציאה לו את החשק מאוכל באמצעות תופעות לוואי, זה לא מבאס ממש?

זהו שהיא לא מוציאה את החשר עם תופעות לואי.

לי לא היו שום תופעות לואי וזה פשוט שאתה כבר לא מתעניין או מתעסק באוכל.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 32 דקות, SlowRide כתב:

מי ששמן ואוהב לאכול והתרופה בעצם מוציאה לו את החשק מאוכל באמצעות תופעות לוואי, זה לא מבאס ממש?

ממש לא. זה לא מה שהתרופה עושה.

התרופה גורמת לך להרגיש שאתה שבע כל הזמן, כתוצאה מזה אתה אוכל הרבה פחות.

תופעות הלוואי אם יש או אין זה אינדוידואלי, ובכל מקרה לא הן אלו שגורמות לך לא  לאכול.

באופן כללי, ה"ביאוס" הוא שאנחנו השמנים רגילים לאכול גם עם העיניים ותחושת השובע היא תוצאה גם של זה ולא רק של מה שמכניסים לקיבה. בפועל מה שקורה לפחות עד שמתרגילים לכמויות הקטנות  זה שאתה מתבאס שאתה לא אוכל הרבה. די מהר זה עובר. 

לפני 32 דקות, SlowRide כתב:

אשתי גם היתה בעודף משקל, אבל בגלל שהתחילו לה כאבי ברכיים וגב היא החליטה לעשות משהו קיצוני יותר ולעשות קיצור קיבה. אמנם היא היום במשקל תקין, אין לה בעיות גב וברכיים יותר אבל זה היה סבל שאין לתאר והוא לא נגמר. 

אתה נהיה עצבני וקצר כי אתה אוהב אוכל אבל לא יכול לאכול, ואתה אוכל סרטים כל הזמן שאתה משמין בחזרה את מה שהורדת. שלא לדבר על הסבל שבהחלמה מניתוח, מה שלפחות בתרופות האלה אין, אבל יש את תופעות הלוואי שאתם מתארים.

בגלל זה אני לא יודע כמה זה טוב התערבות רפואית. אם אין לך איזה בעיה משמעותית שפוגעת באיכות חיים, נראה לי שעדיף לנסות להתמודד לבד בלי זה. לגרום לעצמך סבל כדי לשמור על המשקל לא נשמע כיף במיוחד.

אני לא בטוח שהבנתי עד הסוף, אבל ניתוח קיבה (אחותי עשתה) לעומת זריקות זה שמיים וארץ. ניתוח זה של פעם או כשאין ברירה. זריקות פי אלף יותר טוב.

פורסם (נערך)

מדברים פה הרבה על פעילות ותזונה, אבל ההקשר הוא תמיד לירידה במשקל. 

זו לא הסיבה העיקרית שאני רוצה לעשות את המהלך, מבחינתי הירידה במשקל היא תופעת לוואי מבורכת- אבל עדיין תופעת לוואי. יש כמה "עיזים" אחרות שהזריקות אמורות לפתור לי, שאיתן אני לא מצליח להתמודד, וזה כולל את הירידה במשקל (של השומן המסוכן, שומן ביטני). 

קראתי פה עדות אחת שבהחלט גרמה לי להחליט ללכת על זה. הנתונים מקבילים לשלי, והשתפרו פלאים עבור אותו אחד שדיבר על זה. 

תודה לכולם, עזרתם לי להחליט- אדבר בשבוע הבא עם הרופאה שלי כדי להניע את התהליך.

מקווה שהתופעות לוואי האלו יהיו עדינות עבורי.

אתייעץ גם לגבי מינון מומלץ כי לא מתאים לי במיוחד להתחיל במינון של סוס במשהו עם תופעות לוואי כאלו... אין לי שום בעייה עם "לאורך זמן" ואפילו "לאורך הרבה זמן", אני לא ממהר לשום מקום.

עריכה אחרונה על ידי ברווז

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 2 דקות, ברווז כתב:

אתייעץ גם לגבי מינון מומלץ כי לא מתאים לי במיוחד להתחיל במינון של סוס במשהו עם תופעות לוואי כאלו... אין לי שום בעייה עם "לאורך זמן" ואפילו "לאורך הרבה זמן", אני לא ממהר לשום מקום.

זה לא הולך לפי ההמלצות של קרמבו.

מתחילים נמוך, אם עובד ממשיכים ואם לא אחרי חודש מעלים את המינון. 

יש בזה הרבה משחק אישי של תחושות.

אתה יכול גם לרדת אחורה במינון אם יש תופעות לוואי ולרדת יותר לאט.

בקיצור ניסוי וטעיה.

בהצלחה!!

• אהבתי 1
פורסם
לפני 3 שעות, SlowRide כתב:

איתך באותה סירה.

אין דבר יותר קשה מלהפוך את זה לאורח חיים. מצד שני תמיד אפשר לחזור לזה, בהנחה ולא עושים כל מיני דיאטות קיצוניות שגורמות נזק.

אני אוהב לאכול, אני בעודף משקל של איזה 10-15 קילו מאז שאני זוכר את עצמי. כשהחיים היו פחות לחוצים, הצלחתי לשמור על תזונה נכונה לתקופה וירדתי למשקל תקין. אחרי זה חזרה הכרס. 

א. מבחינתי להכניס ספורט לאורח חיים הרבה יותר קשה מאשר להתחיל לאכול ירקות במקום בורקס.
ב. מבאס אחושרמוטה. אבל כמו שכתבתי כל החשקים שלך משתנים (לפחות אצלי) ואוכל עם הרבה שומן רק המראה שלו גורם לי לבחילה, בכלל לא רוצה אפילו לטעום. 
למשל ספינג' אני לא מסוגל אפילו להתקרב עכשיו. מצד שני הגוף "רוצה" יותר ירקות, קטניות, דברים כאלו, שוב כאמור ככה אצלי אז אני נהנה מזה יותר מאשר מקודם ועדיין כמובן חסר לי הכיף של לרדת על לאפה שווארמה וצלחת צ'יפס. עדיף כנראה מלעשות צינתור לב....

אני לא מרגיש רעב בכלל, לחלוטין לא, לפעמים לרמה שכואב לי הראש ואז אני נזכר שבעצם לא אכלתי שום דבר כבר 14 שעות אז אני אוכל משהו קטן כמו פרוסת לחם עם גבינה לבנה.
לגבי התערבות רפואית - הרופאה שלי היתה ברורה, או שאוריד במשקל ואאזן שומנים או שזה יגמר על שולן הניתוחים בקרדיו.

לפני שעה, ברווז כתב:

לא מתייעצים על זה. בשביל זה יש לך רופא/ה.
לרוב הם ימליצו על להתחיל במינון הכי נמוך ולעלות כל עוד אתה מצליח לסבול את תופעות הלוואי.
תהיה לך ירידה מהירה בהתחלה, אולי אפילו 10 ק"ג תוך חצי שנה, אחר כך זה כמובן יותר לאט.
תנסה להשתמש בשוונג שהתרופה נותנת לך כדי לאכול פחות דברים ודברים עם פחות שומן.
אם תמשיך לאכול כמו קודם אתה תסבול מאוד מהקיבה, העיכול נהיה איטי ואם תאכל הרבה בשר אדום שמן בבת אחת אתה תריח ריח של פגר מהגרון חצי יום אחר כך כי הוא "תקוע" עוד בקיבה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

השמנה היא חלק מתסמונת מורכבת מאוד שקרויה CKM, וחשוב לבדוק את כל מרכיביה.

הטיפול התרופתי מתחיל במינונים נמוכים שמוגדלים בהדרגה בהתאם לתגובה לטיפול ולתופעות הלוואי. במקביל חשוב מאוד ועקוב ולפי הצורך לטפל בשאר מרכיבי התסמונת (יתר לחץ דם, יתר שומני הדם, סוכר גבוה או סכרת, הפרעה לתפקודי הכלעה).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 11 דקות, elibaba כתב:

למשל ספינג' אני לא מסוגל אפילו להתקרב עכשיו. מצד שני הגוף "רוצה" יותר ירקות, קטניות, דברים כאלו, שוב כאמור ככה אצלי אז אני נהנה מזה יותר מאשר מקודם ועדיין כמובן חסר לי הכיף של לרדת על לאפה שווארמה וצלחת צ'יפס.

אם יש משהו מבאס שקראתי בתקופה האחרונה- זה זה. 

אני לא מרגיש רעב בכלל, לחלוטין לא, לפעמים לרמה שכואב לי הראש ואז אני נזכר שבעצם לא אכלתי שום דבר כבר 14 שעות אז אני אוכל משהו קטן כמו פרוסת לחם עם גבינה לבנה.

וואו. אוקי...

לא מתייעצים על זה. בשביל זה יש לך רופא/ה.
לרוב הם ימליצו על להתחיל במינון הכי נמוך ולעלות כל עוד אתה מצליח לסבול את תופעות הלוואי.

אה... כן, הרופאה, להתייעצות. זה מה שאמרתי, אם זה לא היה מובן.

לפני שעה, ברווז כתב:

תודה לכולם, עזרתם לי להחליט- אדבר בשבוע הבא עם הרופאה שלי כדי להניע את התהליך.

מקווה שהתופעות לוואי האלו יהיו עדינות עבורי.

מעניין, חשבתי שמתחילים גבוה ומורידים בהתאמה למה שקורה אחרי זה. אתה אומר שכנראה זה יהיה להיפך. 

פורסם
לפני 30 דקות, sperial כתב:

הטיפול התרופתי מתחיל במינונים נמוכים שמוגדלים בהדרגה בהתאם לתגובה לטיפול ולתופעות הלוואי. במקביל חשוב מאוד ועקוב ולפי הצורך לטפל בשאר מרכיבי התסמונת (יתר לחץ דם, יתר שומני הדם, סוכר גבוה או סכרת, הפרעה לתפקודי הכלעה).

הורדת משקל, ובעיקר שומן ביטני, לא אמורה להוריש ממדדים אלו באופן אוט'?

אתה אומר שהתסמונת הזאת, זה דבר גנטי?

שאין קשר למשקל גוף?

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

• אחראי פורום
פורסם
לפני שעתיים, ברווז כתב:

וזה כולל את הירידה במשקל (של השומן המסוכן, שומן ביטני

כתבת את זה כמה פעמים ואני כמובן מזדהה עם העובדה שזה מציק, אבל שומן בטני זו בעיה שגם ירידה משמעותית במשקל לא פותרת לבד.

גם אנשים רזים יחסית סובלים ממנה.

רוצה להמליץ לך ולכל מי שמתעניין על שיטת אימונים מסויימת שלי עבדה.

אני לא נחשב שמן בשום צורה ועדיין הציקה לי בטן שלא אהבתי אותה.

גם שגרה קבועה של תזונה קפדנית ואימונים לא טיפלה בה. 

אולי יותר חיטוב אבל ההיקף נשאר דומה.

קראתי מחקרים על אימון מטורגט. כזה שבעזרת אימון בטן של לפחות 10 דקות ואז (או לפניו, חלק מהגרסאות טוענות) אימון אירובי של כחצי שעה.

בכמה חודשים ירדו לי 4 ס''מ מהיקף הבטן למצב שאני די סבבה איתו.

יש ערימות חומר אונליין ובאופן לא מפתיע, זה מכוון בעיקר לבטן.

בהצלחה.

• אהבתי 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
לפני 39 דקות, לירון .ה. כתב:

שאין קשר למשקל גוף?

לא למשקל ישירות.

סוכרת זו נטייה גנטית, כן. מי שסובל מעודף משקל נמצא בקבוצת סיכון גבוהה משמעותית יותר. 

הקשר למשקל הוא בעיקר קשר של החמרה ואיפשור, ולא קשר של גורם ישיר. 

לפני 11 דקות, itaysamurai כתב:

כתבת את זה כמה פעמים ואני כמובן מזדהה עם העובדה שזה מציק,

לא מעניין אותי "מציק". 

זה שומן מסוכן.

לפני 11 דקות, itaysamurai כתב:

קראתי מחקרים על אימון מטורגט. כזה שבעזרת אימון בטן של לפחות 10 דקות ואז (או לפניו, חלק מהגרסאות טוענות) אימון אירובי של כחצי שעה.

בכמה חודשים ירדו לי 4 ס''מ מהיקף הבטן למצב שאני די סבבה איתו.

יש ערימות חומר אונליין ובאופן לא מפתיע, זה מכוון בעיקר לבטן.

בהצלחה.

האירובי יותר עבד לך מאשר ה"מטורגט". 

בגדול, המדע לא תומך ברעיון של "אפשר לכוון מאיפה השומן יורד ע"י טירגוט פעילות גופנית". זה הופרך. 

הטירגוט רק מחזק את השרירים באזור המטורגט, השומן יורד מאיפה שיותר קל לו לרדת ואז בהדרגה גם ממקומות נוספים שמשם יותר קשה להסיר אותו כשה"קל" נגמר. 

החיסרון במקרה הזה של פעילות גופנית, כשהיא מפסיקה, מסת השריר הופכת להיות מסת שומן (בגדול ובקווים כלליים).

פורסם
לפני 41 דקות, לירון .ה. כתב:

שאין קשר למשקל גוף?

לא בהכרח. יש מרכיבים גנטיים שלא קשורים להשמנה. אתה יכול להיות עם יתר לחץ דם, עם סכרת סוג 2, עם יתר שומני הדם או כל קומבינציה שלהם גם אם אתה רזה. ואתה יכול לפתח טרשת עורקים גם בלי אף אחד מהם. אבל טיפול במה שקרוי ״גורמי סיכון״ מצמצם מאוד את הסיכון או דוחה את האירועים.

ועוד שני דברים קריטיים: להקפיד על תנועה ולא לעשן, וזה כולל הכל כולל הכל - טבק, אלקטרונית, קנביס וכל מה שיעלה על דעתך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• אחראי פורום
פורסם
לפני 5 דקות, ברווז כתב:

האירובי יותר עבד לך מאשר ה"מטורגט". 

לא נכון, היה אירובי גם לפני.

הופרך? כמו כל מחקר מאז ומעולם?

מכיר עוד תוצאות חיוביות כמו אצלי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• תוכן חדש...