Jump to content

yoni162

  • הודעות

    424
  • כאן מאז:

  • פעילות אחרונה

ספרו לנו עליכם

  • Skype
    אמיתי?

צפיות אחרונות בפרופיל

3,504 צפו בפרופיל

הנקודות של yoni162

נהג צעיר

נהג צעיר (3/14)

206

מוניטין

  1. יצא לי לקבל מאזדה 3 וגולף ידניות במינכן בשנה האחרונה.
  2. שכחתי שיש עוד דבר כזה.
  3. לא צריך לקחת לקיצון, אפשר להעריך רכב ייעודי לנהיגה ועדיין להתבאס על קיצוצי פינוקים ברכב שעולה רבע מיליון. זה לא אריאל אטום.
  4. שנקל אקראי למרות שזה השרשור האלף בנושא וכנראה יהיו עוד אלף, כאן או בקבוצות ייעודיות כגון "עכברוש פיננסי" וכל אותן חיות. יש תחושה שיש מנטרות שפשוט כולם חוזרים עליהן, כמו "קרן כספית זו חניה לכסף", "קופ"ג להשקעה זה מוצר נחות שעולה הון תועפות", וכו' - למי שאכן לא מעוניין לעשות מחקר (וכן, גם בשביל להשקיע ב"סתם" קרן מחקה נדרש מחקר - מחקה/סינטטית, אמריקאית/אירית, צוברת/מחלקת, ברוקר ישראלי/זר וכו'), קופ"ג להשקעה או אפילו פוליסת חסכון רחמנא ליצלן הן אופציה. כן, זה מגיע עם מחיר, כמו כל דבר. האם היכולת לשנות מסלול השקעה ללא אירוע מס לא שווה כלום? האפשרות לנייד קופ"ג שלמה בין גופים ללא אירוע מס לא שווה משהו? להפקיד את הניהול בכל זאת אצל מישהו שזו העבודה שלו, שיכול למשל להחליט להקצות תמהיל לאג"ח בתקופה שיותר אטרקטיבי ממניות כמו שהיה לפני שנתיים, שוב ללא אירוע מס, לא שווה משהו? אני אצטט משפט שאמרו לי פעם - השקעה שמפריעה לך לישון בלילה היא לא השקעה טובה. אז אפשר לקנות 'שקט' (יחסי) במחיר של 0.4%-1% ד"נ, תלוי כמה זה שווה לך. שלא לדבר על שאר היתרונות כמו משיכה כקצבה פטורה של קופ"ג להשקעה למי שמדבר אליו.
  5. גם נסיון חיובי עם אביה. שים לב לגבי נושא הביטוח, יש כל מיני מגבלות (פריטים יקרים במיוחד צריך לבטח בנפרד לפי מה שאני זוכר). טיפ נוסף - הנפח לפעמים מבלבל, אם יש לך אפשרות גש ותעיף מבט בשביל להבין מה תצטרך.
  6. שתי הערות בכללי - הטיעון של "יכולת לעשות את זה בעצמך" לא תמיד רלוונטי. אתה גם יכול לשמור בעצמך על הילדים שלך אבל לוקח בייביסיטר, אתה יכול להביא את המצרכים בעצמך מהסופר אבל מזמין משלוח. לפעמים משלמים רק על הזמן שחסכת, לאו דווקא על "מומחיות". במקרה הזה הערך הוא אינדיבידואלי, תלוי בהיכרות והנסיון שלך עם שוק יד2. אם בסוף צובט לך לשלם על משהו שיכולת לעשות בעצמך (אני גם מתחבר ד"א) זה גם בסדר. מקדמה\לשלם רק אחרי קבלת שירות או תמורה - קשה לי לבקר את אלה שדורשים מקדמה אם הנסיון שלהם הראה שקיים קושי ממשי בגבייה לאחר מתן השירות, או שקיים צורך ממשי בסינון לקוחות 'רציניים'.
  7. החסרון זה לקבל צמיגי חורף ב-20 מעלות. שמע הזכרת לי, זה כ"כ נכון. לשבת ליד הנהג כשלך בא לנהוג זה כ"כ מתסכל.
  8. אם רוב הנסיעות מנהלתיות (כבישים מהירים, ערים וכו'), סיכוי טוב שההתלהבות הראשונית תעבור ולא יודע כמה מקור להנאה רכב כזה יהיה. גם כי הם אמורים להיות יחסית קשיחים, וגם כי אתה לא באמת מנצל אותם..זה יותר נחמד לטיול נהיגה באלפים או משהו, כשאתה באמת מנצל את הרכב. סביר להניח גם שתהיה מוגבל מאוד מבחינת ק"מ, מה שיקפיץ לך את העלות משמעותית. הייתי הולך על משהו יותר נינוח, אפילו 'סתם' סדרה 4. לשיקולך.
  9. כיף לקרוא, רכב מהמם. תתחדש ותהנה. היו לבטים לגבי ידני/PDK? לא שיש יותר מדי מבחר בארץ כמובן, אבל בכל זאת.. הנושא של הילוכים ארוכים (100~ קמ"ש בשני) זה אישיו?
  10. אחלה כתבה בכללי וכיף לשמוע על הסיפור. חיזקת אצלי את התחושה שהמיאטה (יש לי נסיון רק על ND, לא סגור איזה דור..השכרה) פשוט לא כ"כ "שם" בצורת סטוק. מה שכן, יש לה את הפקטור הזה של רכב שנועד למטרה אחת (בקטע טוב).
  11. מחזק, וזה קצת נוגד את הכותרת המקורית של "האירופאיים נרדמו בשמירה". לא מעט יצרנים אירופאיים יצאו בהכרזות חשמול ועכשיו מחזל"שים את עצמם.
  12. אם עוד לא אמרו - תעבור על כל השרשור הזה בזמנך הפנוי
  13. או תזמין פשוט מאיביי שיהיה לך Metal Link Pin Remover Adjuster Watch Band Bracelet Strap Free Parts Repair Tool
×
×
  • תוכן חדש...