Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

פוסטים מומלצים

פורסם

במקום הבא לא אמור להיות שמן. במקום הזהה אליו, בצד השני, אין שמן. האם הגיע הזמן? האם זו משימת DIY בהתחשב בכך שביצעתי החלפת רצועת אלרטנטור והחלפתי (חלקית אני חושב) נוזל קירור לרכב?

לפי יוטיוב זה סיפור יותר רציני קצת מהחלפת רצועה אני חושב. מישהו שעשה לבד והוא יחסית עם מעט נסיון לא מנהיג הכנופיה או מישהו כמו בוקי?

 

חשוב לציין, הטיפ שקיבלתי מחבר מכונאי זה לספוג את השמן ולהישאר במעקב. אז אעשה זאת קודם, אבל חושב גם להזמין אטם מכסה שסתומים שיהיה.

 

image.thumb.png.bc354065d6698b9baae6b415a23b1fec.png

 

image.thumb.png.2fcf1ba6df47216e111141acdde6cbe9.png

פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, גולדן191 כתב:

במקום הזהה אליו, בצד השני, אין שמן. האם הגיע הזמן?

לא בהכרח, המקום שנמצא השמן ממוקם ממש בסמוך/מאחורי הפקק מילוי שמן המנוע ובהחלט ייתכן שבעבודה לא זהירה בזמן מילוי/הוספת שמן מנוע ללא משפך נשפך קצת לשם.

לפני 10 דקות, גולדן191 כתב:

חשוב לציין, הטיפ שקיבלתי מחבר מכונאי זה לספוג את השמן ולהישאר במעקב

בדיוק,בשלב הראשון תעשה זאת ומשם תתקדם,בהצלחה

עריכה אחרונה על ידי Camaro 92
פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, גולדן191 כתב:

במילוי לא.. כי יש מכסה מעל זה..

image.png.95b737d3ec3c1542cd6266e2a11ee42e.png

בדר״כ הכיסוי פלסטיק הנ״ל לא אטום לחלוטין ובהחלט ייתכן שאם נשפך מספיק שמן באיזור/מסביב לפקק הוא חילחל לאיזור שמתחת והצטבר/נשאר שם, זה לא אומר שהאטם מכסה שסתומים תקין, תספוג את השמן ותמשיך לעקוב.

עריכה אחרונה על ידי Camaro 92
  • רעיון טוב! 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אני החלפתי בעצמי, על הדרך גם את הקויילים (אחד מהם היה ספוג בשמן) ואת הפלאגים.

זה לא מעט עבודה ברכב שלי.

 

פירקתי אותו לגמרי, שטפתי בבית, צבעתי אותו באדום, שיהיה ייחודי 😁

האטם הישן היה קשה כמו פלסטיק, איבד לגמרי את הגמישות שלו.

עריכה אחרונה על ידי Pavlik
  • אהבתי 1

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

 Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

 

פורסם
Just now, Pavlik כתב:

אני החלפתי בעצמי, על הדרך גם את הקויילים (אחד מהם היה ספוג בשמן) ואת הפלאגים.

זה לא מעט עבודה ברכב שלי.

 

פלאגים החלפתי אתמול, לקח לי סביב החצי שעה אני חושב.

כמה זמן לקח לך להחליף אטם מכסה שסתומים?

 

לפני 1 דקה, Pavlik כתב:

פירקתי אותו לגמרי, שטפתי בבית, צבעתי אותו באדום, שיהיה ייחודי 

מה צבעת באדום? את הכיסוי של בית הפלאגים? ואיך צבעת? ספריי?

  • חברי המעגל הראשון
פורסם

בפועל זה כלל יותר עבודה משבאמת כתבתי.

זה התחיל בכלל מהחלפת תרמוסטט, העבודה מאוד התארכה, צריך היה לפרק את סעפת היניקה ואת המצבר כדי להגיע אליו.

בדרך ראיתי שהאיזור מתחת למכסה השסתומים עם סימני שמן, התחלתי לפרק גם שם.

בזמן ניתוק המחבר המהיר שבין התרמוסטט לצינור שמוביל לרדיאטור החימום, המחבר המהיר פשוט התפרק לי בידיים בלי הפעלת כוח בכלל, התחיל מסע של שבועיים כדי למצוא לזה פתרון, בנתיים התחלתי לפרק את מכסה השסתומים ולפני זה פירקתי את הקויילים ואת הפלאגים, מה שגרם לי לגלות שכל מגע בבידוד של הכבלים בסביבת המנוע פשוט מפורר אותו ומשאיר חלקי בידוד מסביב. אז חידשתי גם את כל הבידוד של צמות החשמל לקויילים, למחשב המנוע, למחשב ה- ABS, למנועי הצעדים ועוד כמה.

 

בהמשך העליתי את מכסה השסתומים לבית, בדגם שלי הוא כולל מערכת הפרדת אדי שמן (כמו קאץ' קאן) ומכיל ממברנת גומי שמתישהו נסדקת ועושה צרות, אז החלפתי גם אותה. כל המכסה ומערכת הפרדת השמן עברו שטיפה מאסיבית בבית, זה לקח הרבה זמן, לאחר מכן ייבוש ארוך עם פן. אחד מהצינורות של מערכת הפרדת השמן איבד את הגמישות שלו ונשבר, אז חתכתי צינור לפי המידה והחלפתי גם אותו. בהמשך שייפתי קצת וצבעתי את המכסה בספריי אדום שנשאר לי מצביעת הקאליפרים, יחד איתו פירקתי את מגן החום של סעפת היניקה והטורבו, צבעתי באדום גם אותו. הרבה עבודה, עבדתי על זה מעל חודש בגלל שגם עבדתי במשרה מלאה תוך כדי וחיכיתי למחבר המהיר של צינור רדיאטור החימום שחבר שלי מצא לי לפי מידה בעליאקספרס. זה גרם לי לנסוע שבועיים באוטובוסים כי זה רכב יחיד שלי. 

 

ככה היה לפני:

image.thumb.jpeg.43cefe69fa2e7126c81e4829e1e1fd87.jpeg

 

וככה זה נראה אחרי כל העבודות שכתבתי:

20250420_181632.jpg.a1dfdbcbac7a56726baaf16ec89b9e38.jpg

 

יש הפרש של 4 שבועות בין התמונות.

  • אהבתי 3

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

 Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

  Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • תוכן חדש...