Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, gadik6 כתב:

או ואבוי

ציינתי עובדה, בלי להביע דיעה.

המטרה של בן גביר היא להצית מלחמת דת בין עובדי האלילים המוסלמים לעובדי האלילים היהודים. בינתיים זה פחות עובד לו.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 19 דקות, Night Driver כתב:

רפואה מתבססת על מחקרים וסטטיסטיה ועל מדדים שניתן לבדוק ולאמת. אם יש מחקר מבוקר שמראה שבקרב המתחסנים יד יותר אנשים שצמחה להם רגל שלישית מעבר להטייה סטטיסטית אז כן, הרופא שיגיד שלא יצטרך להוכיח את זה במחקר נגדי.

רפואה היא לא מדע מדויק, ולא כל דבר ניתן "לבדוק ולאמת", לעיתים זה מבוסס תצפיות, עם שונות לא קטנה בין נבדקים ובין רופאים. 

בדיוק כמו שציינת שיש פרשנויות שונות לתורה למשל, ככה יש גם פרשנויות שונות ל"רפואה" מצד הרופאים, החל מאבחון של פריחה על העור (רופא אחד אומר שזה 100% אלרגיה למשהו, רופא אחר נשבע שזה וירוס), וכך גם למשל בחקר וריפוי הסרטן.

אבל, וזה אבל גדול, במקרים רבים יש קונצנזוס, או מסמך עמדה של איגוד רופאים מסוים למשל, שלא בהכרח כולם מסכימים עליו. אז מעכשיו נתייחס להמלצות רפואיות בספק, כי לא כל הרופאים מסכימים, וזה "נתון לויכוח"?

ואדם שמקדיש את כל חייו ללימוד תורה כשמראש מגדירים לו גבולות גיזרה יודע ודן רק במה שמאפשרים לו. 

מי בדיוק מאפשר לו?   כל אדם יכול לגשת לתורה, לשאר כתובים, פרשנים ועוד. משום מה אתה חושב שכל הדתיים או ה"מלומדים" זה רובוטים שעובדים רק לפי מה שהרבי אמר.

ותבדיל בין לימוד תורה לבין ניסיון להמציא את התורה מחדש, שזה מה שחלק מסוים בשמאל מנסה לעשות.

תראה מקום או רמז בתורה שמקדש אדמה בלי קשר למה שעליה ועוד לצמיתות.

אני מרגיש בסצנה מהסרט השוטר אזולאי. אם אתה מתעקש, אחד המקומות זה דברים פרק יב. ההתייחסות היא למקום (עתידי) שיבחר אלוהים, ושם תישכון השכינה:

https://kodesh.snunit.k12.il/i/t/t0512.htm

עם כל הכבוד לרמב"מ מותר לחלוק עליו. 

עם כל הכבוד למי שחולק על הרמב"ם, צריך שיהיה איזשהו בסיס כדי לחלוק עליו.

אתה יכול גם לחלוק על אילון מאסק, ולהגיד שהוא סתם אידיוט שלא מבין מהחיים שלו, אבל בשביל זה אתה צריך איזשהו רקורד שיתן "תוקף" למה שאתה טוען.

עריכה אחרונה על ידי gadik6
  • רעיון גרוע 1

פורסם
לפני 15 דקות, gadik6 כתב:

רפואה היא לא מדע מדויק, ולא כל דבר ניתן "לבדוק ולאמת", לעיתים זה מבוסס תצפיות, עם שונות לא קטנה בין נבדקים ובין רופאים. 

בדיוק כמו שציינת שיש פרשנויות שונות לתורה למשל, ככה יש גם פרשנויות שונות ל"רפואה" מצד הרופאים, החל מאבחון של פריחה על העור (רופא אחד אומר שזה 100% אלרגיה למשהו, רופא אחר נשבע שזה וירוס), וכך גם למשל בחקר וריפוי הסרטן.

אבל, וזה אבל גדול, במקרים רבים יש קונצנזוס, או מסמך עמדה של איגוד רופאים מסוים למשל, שלא בהכרח כולם מסכימים עליו. אז מעכשיו נתייחס להמלצות רפואיות בספק, כי לא כל הרופאים מסכימים, וזה "נתון לויכוח"?

אתה לא הלכת לקבל עוד חוות דעת לפני טיפול רפואי?
וכן, אני מתייחס להמלצות במקרים לא חד משמעיים בספק והולך לקבל עוד חוות דעת.

מי בדיוק מאפשר לו?   כל אדם יכול לגשת לתורה, לשאר כתובים, פרשנים ועוד. משום מה אתה חושב שכל הדתיים או ה"מלומדים" זה רובוטים שעובדים רק לפי מה שהרבי אמר.

מותר לך לדון בהכל חוץ ממהות האמונה. 

ותאמים לי שאני מכיר את העולם הזה טוב. יש לי פלג חרדי במשפחה ואנחנו מדברים לא מעט על הדברים האלה.

ותבדיל בין לימוד תורה לבין ניסיון להמציא את התורה מחדש, שזה מה שחלק מסוים בשמאל מנסה לעשות.

זה מה שההלכה עשתה משחר היהדות.

אני מרגיש בסצנה מהסרט השוטר אזולאי. אם אתה מתעקש, אחד המקומות זה דברים פרק יב. ההתייחסות היא למקום (עתידי) שיבחר אלוהים, ושם תישכון השכינה:

https://kodesh.snunit.k12.il/i/t/t0512.htm

קראת את הפרק?
איפה שאקבע את משכני המקום יהיה קדוש שזה מה שתחלנו ממנו. הקדושה היא זמנית. ושים לב שאלוהים החריב את בית השכינה ועזב אז המקום לא קדוש יותר.

עם כל הכבוד למי שחולק על הרמב"ם, צריך שיהיה איזשהו בסיס כדי לחלוק עליו.

אתה יכול גם לחלוק על אילון מאסק, ולהגיד שהוא סתם אידיוט שלא מבין מהחיים שלו, אבל בשביל זה אתה צריך איזשהו רקורד שיתן "תוקף" למה שאתה טוען.

כל המהות של לימוד התורה בישיבות היא לחלוק ולתקוף נושאים מכיוונים שונים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

@gadik6 אתה שוב גולש לפינות שאינך מבין בהן. 

ברפואה מתבססים על מדע - אבל מודעים למגבלות הידע. וגם מתעדכנים באופן שוטף.

בדת כל אחד יכול לקבוע מה שהוא רוצה, אין כל דרך אמפירית לכוון את הכללים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 17 שעות, David32 כתב:

לא קראת לו את ההודעה המפורטת שלי, ולא את הכתבה הא?

לגבי השכונה אתה צודק, עוד כמה שנים אני מכוון לעבור לשכונה אחרת מעבר לפארק, שלדעתי היא עוד יותר טובה. ואז זאת תהפוך להיות meh.

"מה אכפת לי כמה יעלה הדלק אני גם ככה מתדלק במאה".

בינתיים עשרות אלפי מהגרים שהערכים שלהם הם *180 מעלות* (או 360 לפי אלוו מזרחי) משלך ושל ההולנדים המקוריים חוגגים את ה*הפסד של הולנד* בזמן שהם מנצלים את המערכת ההולנדית לחיים טובים יותר, ויש להם *אפס רצון* להשתלב בחיים של הולנד.

ה"ערכים" הקודמים שלהם יותר חשוב מהולנד, וככל שיתרבו וההתנגשויות רק יהיו תכופות יותר מה אתה חושב שיקרה בדיוק?

אתה לא קובר את הראש בחול אתה חופר לעצמך (ושאר ההולנדים) את הקבר. מנטליות 6.10

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 13 דקות, Night Driver כתב:

זה מה שההלכה עשתה משחר היהדות

רק חבל שזה נעצר לפני כמה מאות שנים באירופה ולא המשיך להתקדם עם הזמן. הרבה בעיות היו נפתרות ככה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Night Driver כתב:

תראה מקום או רמז בתורה שמקדש אדמה בלי קשר למה שעליה ועוד לצמיתות.

התורה מאוד פשוטה (כרגיל) - הרחבה של המשכן היא רק ללוויים,

אוהל מועד זה רק ללוויים במשמרת מסוימת, והכניסה לקודש הקודשים מותרת אך ורק לכוהן הגדול ביום מסוים בשנה.

את המשכן פרקו והקימו במדבר, בכל פעם במקום אחר. עם הכניסה לכנען הוא הוצב בשילה/בית אל כמה מאות שנים,

ואחר כך הוחלף במבנה אבן בירושלים.

אין כרגע שום שלט בשילה שאומר ״פה הציבו פעם את קודש הקודשים, אסור לדרוך״. למה ככה.

תורה != יהדות. אף פעם אל תשתמש בתורה כשאתה מתדיין/מתווכח עם אדם חובש כיפה/שטריימל,

לתורה אין סמכות בדת היהודית פוסט-ישוע, מה שקובע זה התושב״ע, וכל אחד לוקח את החלקים בתושב״ע

שמתאימים לזרם שלו => ומכאן גם הגישות השונות לגבי מותר/אסור לעלות להר הבית, אלה שמצפים להקמה פלאית של בית מקדש לעומת אלה שניסו לפוצץ את כיפת הזהב (סמוטריץ׳ וחבריו... לפני שנים רבות... סיפור משוגע)

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)
לפני 27 דקות, sperial כתב:

@gadik6 אתה שוב גולש לפינות שאינך מבין בהן. 

ברפואה מתבססים על מדע - אבל מודעים למגבלות הידע. וגם מתעדכנים באופן שוטף.

בדת כל אחד יכול לקבוע מה שהוא רוצה, אין כל דרך אמפירית לכוון את הכללים.

לפי השורה השניה שלך נראה כי דווקא אתה לא מבין כל כך. מודעים למגבלות הידע?   הצחקת אותי. לפעמים השוני בין 2 רופאים, אפילו 2 רופאים מובילים עם הכשרה דומה ובאותו תחום, זה כמו ההבדל בין בית כנסת אשכנזי לספרדי.

אז יש את ה"תורה" ברפואה, ויש המון פרשנויות וגישות, כשכל אחד יכול לקבוע מה שהוא רוצה, ככה זה לפעמים עובד בשטח.

דת היא לא מקצוע "אמפירי", כמו גם היסטוריה, בלשנות ופילוסופיה, אבל אנחנו מדברים פה על תורה, לא על "דת".

עריכה אחרונה על ידי gadik6

• תוכן חדש...