Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
בתאריך 24.6.2026 בשעה 10:17, David32 כתב:

אתה חושב שהאירופאים הולכים להפציץ את תל אביב?

האירופאים יודעים איפה תל אביב נמצאת בכלל על הגלובוס?   ובתרחיש הדמיוני שזה היה אכן קורה, כנראה שזה לא היה נגמר בטוב עבור רוב מדינות אירופה. 

אבל עזוב תל אביב, מה עם מוסקבה?   האירופאים נלחמים באומץ לב עד האוקראיני האחרון, אבל חכה שהמלחמה תגיע לאירופה, נראה עד כמה האירופאי הממוצע ירצה להילחם בכובש הרוסי.

עכשיו לעניין טראמפ ולבנון - איכשהו, כמו במקרה של עזה, בערוצי התעמולה מדברים על "נסיגה", בלי להכיר בכך שמדובר בהישג אדיר מבחינת ישראל. ישראל נשארת ברצועת הבטחון על הקו הצהוב, כל עוד חיזבאללה לא התפרק מנשקו (וסביר להניח שזה לא יקרה בקרוב, אז ישראל הולכת להישאר שם להרבה זמן), ללא חזרתם של תושבי לבנון, ללא הפסקה של פעילויות הלחימה (לפחות בפועל), ועם פוטנציאל להסכם שלום עם לבנון.

זה מה שנקרא הסכם מעמדת כח, ולא הכניעה והרפיסות של הממשל האמריקאי הקודם.

אגב אירופה - יצא לאחרונה סרט בשם Citizen Vigilante, שבינתיים נאסר למעשה לשידור בגרמניה, כדי לא לפגוע ברגשות המוסלמים (ומאסק העלה אותו בחינם לחשבון שלו ב-X ליומיים).

הסרט מדבר על בחור אירופאי, שמאס בחוסר המענה מצד הממשל לאלימות הגואה של המוסלמים, לפגיעה באוכלוסיה המקומית, ועוד, והוא יוצא לסוג של מסע נקמה. הסרט לא רחוק מהמציאות, וראינו לאחרונה תרחיש דומה באירלנד, אחרי ש"פליט" מוסלמי שיסף את הצוואר של בחור מקומי באמצע הרחוב.

אירופה נמצאת בתחילת הדרך לקריסה - ילודה נמוכה של אוכלוסיה מקומית, בירוקרטיה וחוסר "חדשנות" (זוכרים את הבקבוק עם הפקק ה"מחובר"?   תודו לאירופאים), עליית מחירים, "ייבוא" של אוכלוסיה ממדינות עולם שלישי, תוך בזבוז כספים אדירים על כך, ועוד ועוד.

אני לא יודע אם האירופאים עוד במצב של "לכבוש" את המדינות שלהם חזרה, בוודאי כאשר יש ממשל מקומי, או איחוד אירופאי, שנראה כאילו מונעים על ידי אידיאולוגיה שמאלנית קיצונית, אבל בהחלט הולך להיות מעניין. תכינו את הפופקורן, מה שהיה באירלנד זה רק הפרומו.

עריכה אחרונה על ידי gadik6
  • רעיון גרוע 1
  • משעמם 1

פורסם
לפני 11 דקות, gadik6 כתב:

האירופאים יודעים איפה תל אביב נמצאת בכלל על הגלובוס?   ובתרחיש הדמיוני שזה היה אכן קורה, כנראה שזה לא היה נגמר בטוב עבור רוב מדינות אירופה. 

אתה קצת חי בסרט.

אבל עזוב תל אביב, מה עם מוסקבה?   האירופאים נלחמים באומץ לב עד האוקראיני האחרון, אבל חכה שהמלחמה תגיע לאירופה, נראה עד כמה האירופאי הממוצע ירצה להילחם בכובש הרוסי.

אם יגיע תראה אותם נלחמים יופי. קל מאוד לזלזל בתרבויות ומקומות שאתה לא מכיר.

עכשיו לעניין טראמפ ולבנון - איכשהו, כמו במקרה של עזה, בערוצי התעמולה מדברים על "נסיגה", בלי להכיר בכך שמדובר בהישג אדיר מבחינת ישראל. ישראל נשארת ברצועת הבטחון על הקו הצהוב, כל עוד חיזבאללה לא התפרק מנשקו (וסביר להניח שזה לא יקרה בקרוב, אז ישראל הולכת להישאר שם להרבה זמן), ללא חזרתם של תושבי לבנון, ללא הפסקה של פעילויות הלחימה (לפחות בפועל), ועם פוטנציאל להסכם שלום עם לבנון.

זה מה שנקרא הסכם מעמדת כח, ולא הכניעה והרפיסות של הממשל האמריקאי הקודם.

להישאר בלי יכולת ליזום זה להיות ברווזים במטווח. לא יודע איפה שירתת אבל כבר היינו בזה ואז עוד יכולנו ליזום.

אני גם לא יודע מאיפה אתה שואב את הנתונים אבל התושבים כבר חוזרים וההסכם לא מונע מהם את זה.

מול חיזבאללה להסכם באמת אין משמעות אבל בפועל אתה אולי יושב בשטח אבל בשטח מיושב ובלי יכולת ליזום.

אגב אירופה - יצא לאחרונה סרט בשם Citizen Vigilante, שבינתיים נאסר למעשה לשידור בגרמניה, כדי לא לפגוע ברגשות המוסלמים (ומאסק העלה אותו בחינם לחשבון שלו ב-X ליומיים).

הסרט מדבר על בחור אירופאי, שמאס בחוסר המענה מצד הממשל לאלימות הגואה של המוסלמים, לפגיעה באוכלוסיה המקומית, ועוד, והוא יוצא לסוג של מסע נקמה. הסרט לא רחוק מהמציאות, וראינו לאחרונה תרחיש דומה באירלנד, אחרי ש"פליט" מוסלמי שיסף את הצוואר של בחור מקומי באמצע הרחוב.

אירופה נמצאת בתחילת הדרך לקריסה - ילודה נמוכה של אוכלוסיה מקומית, בירוקרטיה וחוסר "חדשנות" (זוכרים את הבקבוק עם הפקק ה"מחובר"?   תודו לאירופאים), עליית מחירים, "ייבוא" של אוכלוסיה ממדינות עולם שלישי, תוך בזבוז כספים אדירים על כך, ועוד ועוד.

אני לא יודע אם האירופאים עוד במצב של "לכבוש" את המדינות שלהם חזרה, בוודאי כאשר יש ממשל מקומי, או איחוד אירופאי, שנראה כאילו מונעים על ידי אידיאולוגיה שמאלנית קיצונית, אבל בהחלט הולך להיות מעניין. תכינו את הפופקורן, מה שהיה באירלנד זה רק הפרומו.

ראינו גם ערסים דוקרים למוות נער ברחוב בפתח תקווה.

אוכלוסיות מהגרים תמיד מעורבות יותר בפשיעה. זה היה נכון עם העלייה אחרי מלחמת העולם, זה היה נכון עם העלייה של עדות המזרח, זה היה נכון עם העלייה הרוסית וגם עם האתיופית. באותה המידה זה נכון עם ההגירה באירופה (מהגרים מחוץ לאירופה).

רק מזכיר שאחוז המוסלמים במדינות עם אחוז המוסלמים הכי גבוה עדיין הרבה יותר נמוך מאחוז המוסלמים האזרחים בארץ (ואני משווה אזרחים ישראלים לסך כל המהגרים. אם ניקח את כל המוזלמים אנחנו מיעוט כאן).

נראה לי שלא הסתובבת באירופה.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 15 דקות, Night Driver כתב:

אם יגיע תראה אותם נלחמים יופי. קל מאוד לזלזל בתרבויות ומקומות שאתה לא מכיר.

אני מכיר מצוין "אירופאים" - כמו האמריקאים, חלקם הגדול, בעיקר במערב אירופה, התרגלו לחיים הנוחים של העולם המערבי. 

לא סתם יש ביטוי שאומר "זמנים קשים יוצרים אנשים חזקים, זמנים נוחים יוצרים אנשים חלשים".

ואני לא מזלזל, אני רק מציג מצב נתון - האירופאים לא בנויים למלחמה ארוכה. מה יהיה כשיגיע, נחיה ונראה.

להישאר בלי יכולת ליזום זה להיות ברווזים במטווח. לא יודע איפה שירתת אבל כבר היינו בזה ואז עוד יכולנו ליזום.

אף אחד לא לוקח לך את היכולת "ליזום". עובדה שצה"ל ממשיך בסיכול אקטיבי, הן בעזה והן בלבנון.

אני גם לא יודע מאיפה אתה שואב את הנתונים אבל התושבים כבר חוזרים וההסכם לא מונע מהם את זה.

אני, בניגוד אליך, שואב את המידע מדברים שאני רואה בעיניים, ומשירות מילואים פעיל. שום תושב לא חוזר כרגע לאיזורים בהם צה"ל שולט בלבנון (דרומית לקו הצהוב), כדאי להפסיק לכתוב שטויות שלא מגובות בכלום ושום דבר.

ההסכם אולי לא מונע מהם "פיזית", אבל כלי הנשק של החיילים בשטח דווקא כן.

מול חיזבאללה להסכם באמת אין משמעות אבל בפועל אתה אולי יושב בשטח אבל בשטח מיושב ובלי יכולת ליזום.

שוב טעות - השטח לא מיושב, הצבא כן יוזם.

זה היה נכון עם העלייה הרוסית

ועוד שקרים שלא מגובים בנתונים - מבחינת פשיעה, העלייה ה"רוסית" (זה לא רוסית, אלא עלייה מברית המועצות לשעבר) לא הייתה מעורבת יותר בפשיעה, בטח לא בפשיעה חמורה, ביחס לחלקם באוכלוסיה.

יודע מי כן מעורב בפשיעה במספרים הרבה יותר גבוהים מחלקם באוכלוסיה בישראל?   נכון מאוד, מוסלמים!

לפשיעה המוסלמית באירופה אין בהכרח קשר ל"הגירה", אלא לתרבות שהם מביאים עימם. ההגירה אולי נותנת בוסט להישגים שלהם, אבל היא לא הגורם העיקרי.

נראה לי שלא הסתובבת באירופה.

כנראה שיותר ממך.

פורסם
לפני 12 דקות, gadik6 כתב:

אני מכיר מצוין "אירופאים" - כמו האמריקאים, חלקם הגדול, בעיקר במערב אירופה, התרגלו לחיים הנוחים של העולם המערבי. 

לא סתם יש ביטוי שאומר "זמנים קשים יוצרים אנשים חזקים, זמנים נוחים יוצרים אנשים חלשים".

ואני לא מזלזל, אני רק מציג מצב נתון - האירופאים לא בנויים למלחמה ארוכה. מה יהיה כשיגיע, נחיה ונראה.

חיים נוחים יוצרים אנשים חלשים עד שאתה סוגר אותם בפינה. ה 7.10 הראה לך את זה בצורה הטובה ביותר.

אף אחד לא לוקח לך את היכולת "ליזום". עובדה שצה"ל ממשיך בסיכול אקטיבי, הן בעזה והן בלבנון.

אני, בניגוד אליך, שואב את המידע מדברים שאני רואה בעיניים, ומשירות מילואים פעיל. שום תושב לא חוזר כרגע לאיזורים בהם צה"ל שולט בלבנון (דרומית לקו הצהוב), כדאי להפסיק לכתוב שטויות שלא מגובות בכלום ושום דבר.

ההסכם אולי לא מונע מהם "פיזית", אבל כלי הנשק של החיילים בשטח דווקא כן.

שוב טעות - השטח לא מיושב, הצבא כן יוזם.

יש לי אחיין בלבנון כבר תקופה, כמה חברים של הגדולה שלי משרתים בלבנון והקטנה שלי משרתת בכיסופים. 

המידע שאני מקבל שונה לחלוטין.

ועוד שקרים שלא מגובים בנתונים - מבחינת פשיעה, העלייה ה"רוסית" (זה לא רוסית, אלא עלייה מברית המועצות לשעבר) לא הייתה מעורבת יותר בפשיעה, בטח לא בפשיעה חמורה, ביחס לחלקם באוכלוסיה.

הם לא היו מעורבים בהרבה יותר מקרי אלימות מחלקם באוכלוסייה?

יודע מי כן מעורב בפשיעה במספרים הרבה יותר גבוהים מחלקם באוכלוסיה בישראל?   נכון מאוד, מוסלמים!

כמו בכל מקום שאין בו אכיפה.

מעניין שבירדן ומצרים שיעור מעשי הרצח ל 100,000 תושבים נמוך משמעותית מבישראל וכולם שם מוסלמים.

כנראה שיותר ממך.

לפי מה שאתה כותב כנראה שלא.

אם אקח תייר לאיזור התחנה המרכזית הישנה אני לא צריך לספר לך מה הוא יחשוב על ישראל.

צא ותסתובב באירופה מעבר לכיכרות ולמרכזים התיירותיים. לך לערים "רגילות" ואז תחזור לדבר.
אם ניקח את צרפת שמובילה בטענות על נפילתה ברגע שאתה יוצא מאיזורי פאריז, מרסיי וליון אתה בקושי רואה מוסלמים. 
גם אם תיקח את בלגיה אז בבריסל יש הרבה מאוד מהגרים אבל בסך הכל הם רק כ 6% מהאוכלוסייה. ורובם מתרכז בבריסל ובחגורת הערים התעשייתיות. בשאר המדינה (במיוחד באיזורים הכפריים) לא תראה אותם.

פורסם
לפני שעתיים, gadik6 כתב:

בגלל זה זאת הייתה שאלה כתגובה ליובל.

לפני שעתיים, gadik6 כתב:

די די, הרוסים לא יגיעו לשום מקום. 

לפני כשעה, Night Driver כתב:

צא ותסתובב באירופה מעבר לכיכרות ולמרכזים התיירותיים. לך לערים "רגילות" ואז תחזור לדבר.

הכול תלוי עד כמה אתה מחפש את זה. תמצא בכול מקום אם זה מה שתופס לך את העין. 

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 2 דקות, David32 כתב:

הכול תלוי עד כמה אתה מחפש את זה. תמצא בכול מקום אם זה מה שתופס לך את העין. 

גם באשקלון יש שתי משפחות ערביות (אחת שלא ברחה ב 48' ועוד אחד שפשוט נשוי לאשקלונית). גדי היה אומר שהערבים כבשו את אשקלון ולא בגלל היהודים שנראים ומתנהגים כמו ערבים.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Night Driver כתב:

חיים נוחים יוצרים אנשים חלשים עד שאתה סוגר אותם בפינה. ה 7.10 הראה לך את זה בצורה הטובה ביותר.

אתה מדבר על ישראלים?

כי אם כן, אז החיים פה, ביחס לשקט במדינות מערביות, הם ממש לא "נוחים". ישראל נמצאת במצב מלחמה בערך מאז שהוקמה, בעוד שבאירופה, רוב האנשים הצעירים (40 ומטה) לא ממש הרגישו מלחמה מה היא, עד לאחרונה.

יש לי אחיין בלבנון כבר תקופה, כמה חברים של הגדולה שלי משרתים בלבנון והקטנה שלי משרתת בכיסופים. 

המידע שאני מקבל שונה לחלוטין.

אני לא יודע איפה אחיין שלך משרת, אבל אני כן יודע שיש פעילות התקפית של מספר אוגדות לפחות, בלי להיכנס לפירוט ולמספרים.

הסיבה שחושבים ש"אין לחימה" היא כי חיזבאללה מוכה, ולמזלנו, יש מספרים נמוכים יחסית של נפגעים, כמו גם עבודה איטית ומחושבת של הצבא, במטרה להקטין חיכוך מטווח קרוב וכן את מספר הנפגעים. זאת הסיבה שאנשים חושבים ש"אין יוזמה". לצורך העניין, בהשוואה לחודשים הראשונים של לחימה קרקעית בעזה, מדובר בהתנגדות נמוכה משמעותית מצד חיזבאללה.

בנוסף, מכיוון שאין רצון להמשיך לכבוש עוד ועוד, אלא להתבסס על הקו הצהוב פלוס מינוס, אז לחלק מהאנשים זה נראה כאילו גם פה אין יוזמה.

הם לא היו מעורבים בהרבה יותר מקרי אלימות מחלקם באוכלוסייה?

עולי ברית המועצות לא. אבל בסדר, זה סטיגמה נפוצה אצל האליטות כאן.

מה שאהבתי בחיים בעיירת פיתוח נידחת, זה שהגזענות הייתה גלויה, וידעתי מי חושב על מה בלי הצורך לנחש. אצל כל מיני יאיר גולנים, שקמה ברסלבים, יצחק עמיתים ושאר חבריהם לעומת זאת, הגזענות היא חבויה, או מוצגת במסווה של טיעונים "אובייקטיביים" לכאורה. הגזענות הזאת נראתה היטב כשרומן גופמן היה צריך להתמנות לראש מוסד.

מעניין שבירדן ומצרים שיעור מעשי הרצח ל 100,000 תושבים נמוך משמעותית מבישראל וכולם שם מוסלמים.

לפי מה שאתה כותב כנראה שלא.

גם בערב הסעודית ובאיחוד האמירויות. אתה יודע למה?   כי שם המשטרה והממשל מדברים "ערבית", בעוד שבישראל, ובמיוחד במדינות אירופה, יש סטנדרטים מערביים שעדיין לא עברו התאמה לאופי הפשיעה של המוסלמים.

אתה יודע למה ערביי ישראל נוהגים לרוב להטריד בחורות ולגנוב רכבים בערים יהודיות דווקא ולא ערביות?   כי העונש על כך בערים ערביות יכול להיות קצת יותר חמור ממעצר ונו נו נו מהשופט.

הייתי במדינות כמו גרמניה לדעתי מעל ל-30 פעמים בשנים שלפני ה-7 באוקטובר, אז ראיתי מספיק מעבר לכיכרות ולמרכזים תיירותיים. 

כמו שכתבתי כבר פעם - גם עכשיו, רוב מדינות אירופה הן נעימות ושלוות ברובן, אבל זה לא אומר שאין בעיה.

אם ניקח את צרפת שמובילה בטענות על נפילתה ברגע שאתה יוצא מאיזורי פאריז, מרסיי וליון אתה בקושי רואה מוסלמים. 

גם בישראל אתה בקושי מרגיש פשיעה של ערביי ישראל, בהנחה ואתה נמצא מחוץ לערים הערביות, רק שזה לא אומר שזה לא יתפוצץ לכולנו בפנים. כנ"ל באירופה. זה שהבעיה לא התרחבה עדיין לכל צרפת, לא אומר שאין בעיה. צרפת היא מדינה ענקית, זה לא ישראל, ותהליכים כאלו לוקחים זמן.

גם אם תיקח את בלגיה אז בבריסל יש הרבה מאוד מהגרים אבל בסך הכל הם רק כ 6% מהאוכלוסייה. ורובם מתרכז בבריסל ובחגורת הערים התעשייתיות. בשאר המדינה (במיוחד באיזורים הכפריים) לא תראה אותם.

נכון, ותסתכל מה נהיה מבריסל, החל ממימדי הפשיעה ועד ל"פרעות" שרואים שם מפעם לפעם.

לפני כשעה, David32 כתב:

די די, הרוסים לא יגיעו לשום מקום. 

גם אני חשבתי ככה בחודשים הראשונים של המלחמה באוקראינה, אבל עכשיו אני חושב דווקא הפוך - הסיבה שהרוסים לא כבשו את אוקראינה זה לא רק בגלל שהם גרועים, אלא בעיקר בגלל שהאוקראינים גילו עמידות יוצאת דופן, משהו שלדעתי האירופאים לא יוכלו לשחזר.

כדאי גם לזכור שלמרות כל הסיפורים, הצבא של פוטין צבר ניסיון קרבי מאוד משמעותי במלחמה באוקראינה, הן מבחינת חיילות, תמרון קרקעי, והן מבחינה טכנולוגית.

מה גם שכדי לשבור את אירופה, לא חייבים להגיע ברגל לבריסל או לפריז, אפשר פשוט להמטיר עליהם טילים, נראה אז מה העמידות של הבירות האירופאיות.

פורסם
לפני 6 דקות, gadik6 כתב:

גם בישראל אתה בקושי מרגיש פשיעה של ערביי ישראל, בהנחה ואתה נמצא מחוץ לערים הערביות

אנחנו חיים באותה המדינה?
מה קורה בכבישים מחוץ למרכז?
פרוטקשן גובים בכל מקום.
עבירות רכוש זה דבר שבשגרק עד לרמה שהמשטרה אם תבוא להגיש תלונה תקבל פתק לביטוח.

פורסם
לפני 43 דקות, gadik6 כתב:

גם אני חשבתי ככה בחודשים הראשונים של המלחמה באוקראינה

דווקא בחודשים הראשונים ההתקדמות הייתה סבירה, אבל לא משנה.

אני עוקב בחצי עין. אני מודע למצב, מודע לרמת הביצורים. הרוסים (או כול צבא אחר כרגע) לא יגיעו לשום מקום. כול מלחמה שאין לאחד הצדדים עליונות מובהקת תיהיה איטית ותגבה המון.

אבל זה לא הנושא. למרות שרואים את זה בחוסר הרצון להילחם באיראן.

לפני 45 דקות, gadik6 כתב:

הייתי במדינות כמו גרמניה לדעתי מעל ל-30 פעמים בשנים שלפני ה-7 באוקטובר, אז ראיתי מספיק מעבר לכיכרות ולמרכזים תיירותיים. 

אני לא יודע איזה סיבות יש לך להגיע למקומות מחוץ למרכזים תיירותיים. גם לא לנהג לילה. יש את העיר שלי, יד מכול צדדיה עיירות קטנות יותר, לי יש סיבות לעבור בהן. לך/לו יש בדיוק 0 סיבות לעבור שם. 0. 

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני כשעה, gadik6 כתב:

מה שאהבתי בחיים בעיירת פיתוח נידחת, זה שהגזענות הייתה גלויה, וידעתי מי חושב על מה בלי הצורך לנחש. אצל כל מיני יאיר גולנים, שקמה ברסלבים, יצחק עמיתים ושאר חבריהם לעומת זאת, הגזענות היא חבויה, או מוצגת במסווה של טיעונים "אובייקטיביים" לכאורה. הגזענות הזאת נראתה היטב כשרומן גופמן היה צריך להתמנות לראש מוסד.

אני יודע שכולם אוהבים לדבר על גזענות, אבל זה לדעתי תאור לא מדויק של המצב. מדובר באליטיזם תרבותי, שקיים בכל חברה בעולם. אני זוכר איך עולים חדשים מלנינגרד הסתכלו גבוהה גבוהה מלמעלה על כל מיני צברים פאפואסים בבת ים.

פורסם
לפני שעה, David32 כתב:

אני לא יודע איזה סיבות יש לך להגיע למקומות מחוץ למרכזים תיירותיים. גם לא לנהג לילה

יותר מ 90% מהביקורים שלי זה נסיעות עבודה. אחרת לא הייתי מגיע למקומות כמו וירט' לא הייתי מבלה שבועיים בוולאדינגן ולא הייתי ישן בווינקל (או איך שאתם מבטרים את השמות של החורים שלכם)

פורסם
לפני 7 שעות, gadik6 כתב:

שתו לי, אכלו לי מהצד השני, הצד האחר של המטבע. במקום לבכות על גזענות, חפש את הסיבות בעצמך. בתחילת שנות ה-70 הייתי הרוסי היחיד בפלוגה בגולני, יחד עם חברים מכפר שלם, מהקטמונים ומבת ים, אבל גם לצד כאלה שבזמן הצבא היה חסר להם לטוס בסוף שבוע לאנגליה כדי לראות משחק כדורגל או הופעה של פינק פלויד. אפס גזענות. כך גם לאורך יותר מ-50 שנה בארץ, מעולם לא חוויתי גזענות אישית כלפיי. תהיה בן אדם – ויתייחסו אליך בהתאם. בדיוק כמו הזעקות סביב גופמן בכל מיני קבוצות של דוברי רוסית, וכל זאת אחרי ש"רוסי" אחר כבר כיהן כסגן ראש ממשלת ישראל, שר החוץ, שר הביטחון ושר האוצר. זו פשוט התבכיינות של מטומטמים, עיוורים ומתוסכלים.      

• רעיון טוב! 2
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 13 דקות, mikyl כתב:

שתו לי, אכלו לי מהצד השני, הצד האחר של המטבע. במקום לבכות על גזענות, חפש את הסיבות בעצמך. בתחילת שנות ה-70 הייתי הרוסי היחיד בפלוגה בגולני, יחד עם חברים מכפר שלם, מהקטמונים ומבת ים, אבל גם לצד כאלה שבזמן הצבא היה חסר להם לטוס בסוף שבוע לאנגליה כדי לראות משחק כדורגל או הופעה של פינק פלויד. אפס גזענות. כך גם לאורך יותר מ-50 שנה בארץ, מעולם לא חוויתי גזענות אישית כלפיי. תהיה בן אדם – ויתייחסו אליך בהתאם. בדיוק כמו הזעקות סביב גופמן בכל מיני קבוצות של דוברי רוסית, וכל זאת אחרי ש"רוסי" אחר כבר כיהן כסגן ראש ממשלת ישראל, שר החוץ, שר הביטחון ושר האוצר. זו פשוט התבכיינות של מטומטמים, עיוורים ומתוסכלים.      

תכלס, פה בפורום זה המקום הראשון שראיתי בכלל אזכור לזה שיש ביקורת על המינוי של רומן גופמן בגלל שהוא רוסי.

גדיק אתה באמת ובתמים מאמין שזו הסיבה שלרוב האנשים המינוי הזה לא בא טוב? 

פורסם
לפני 9 שעות, garicho כתב:

אני יודע שכולם אוהבים לדבר על גזענות, 

הלשכה הקטארית אוהבת להעלות את הנושא.

עם גופמן כשברור שההתנגדות לא נובעת מגזענות אלא מבחינה מקצועית.

ברדוגו: "ביבי הוא המזרחי האמיתי של הליכוד"

מאוד אמיתי, כמו שמוקריץ' שאומר "בזכותי שחררו את המטופים".

• אהבתי 1

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

• תוכן חדש...