Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, 

נתון מחסן בשטח בערך 6-7 מ"ר. 

כניסה למחסן היא נפרדת, בצמוד לדלת כניסה לדירה יש את הדלת של המחסן. 

קיר אחד משותף עם הסלון. 

החלון של המחסן יוצא למרפסת שמש של הדירה. 

המחסן הפך לחדר עבודה (שולחן + מחשב) ויש צורך למזג אותו.

אפשריות:

1 מזגן עילי רגיל כשאר היחידה החיצונית תמוקם במרפסת שמש. זה בניין די חדש אז אסור לתלות מזגנים על הקיר החיצני של הבניין אבל אם היחידה החיצונית תהיה בתוך מרפסת שמש ולא תיראה מבחוץ זה בסדר. 

חסרונות - תופס מקום במרפסת שמש ומפזר אוויר חם בתוך המרפסת. 

יתכן שמזגן 12.000BTU גם במהירות מפוח הכי נמוכה יהיה חזק מידי לחדר כזה קטן, לא בטוח. 

2. מזגן נייד. 

אין ממש איפה להוציא את צינור הפליטה שלו. החלון של המחסן הוא לא חלון הזזה שאפשר להוסיף לו מתאם לצינור פליטה אלא חלון נפתח רגיל על צירים.

אפשר להחליף את הזכוכית לפרספקס ולפתוח בה פתח. מכוער ומסורבל אבל אפשרי.

כמו כן רועש ולא יעיל. 

בעיית הרעש פחות קריטית אולי כי מי שעובד במחסן, קבוע עם אוזניות. 

3. לפתוח פתח מהסלון, שם יש מיזוג מרכזי. לדעתי ללא תעלה יעודית עד לפתח הזה מהמיני מרכזי, היעילות של הפתרון הזה תהיה נמוכה ביותר. האם נכון/לא נכון?

היחידה החיצונית של המיני מרכזי נמצאת במסתור כביסה במקום יעודי למזגנים בצד השני של הדירה. יש שם מקום לעוד יחידות אבל להריץ לשם צנרת מהמחסן זה פרוייקט מסורבל ויקר שאין כוונה לבצע אותו לכן האופציה הזו לא באה בחשבון.

מתוך 3 אופציות, מה יהיה הכי הגיוני/יעיל/כדאי בהתחשב בחסרונות של כל אחת מהן?

תודה.

פורסם

בהכשרה שלך אתה זה שצריך לתת פיתרון 😉, האין זאת?

אני יכול לספר רק שבדירה הקודמת שלי מיקמתי את המעבה של המזגן המיני-מרכזי (4.5 כ״ס, אל תבקש ממני פרטים כי זה הותקן לפני קרוב ל-30 שנה) באיזה סעיף קטן של מרפסת. לא הפריע מבחינת רעש או חום. אפילו השכן שהתלונן על הרעש היה צריך לכבות את הפלואורסצנט כדי לשמוע משהו, וכשמדחס המקרר פעל הוא מיסך את הרעש לחלוטין - התלונה הגיעה בשיחת טלפון ב-7 בערב ובשעה 7:30 נשכחה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 15 דקות, Buki כתב:

2. מזגן נייד. 

אין ממש איפה להוציא את צינור הפליטה שלו. החלון של המחסן הוא לא חלון הזזה שאפשר להוסיף לו מתאם לצינור פליטה אלא חלון נפתח רגיל על צירים.

רק לגבי זה, יש פתרונות אוניברסליים גם לזה, בסגנון: 

image.thumb.jpeg.c3f986a50c3a61f3a808d28e5d7697ec.jpegimage.thumb.jpeg.c4ac0b45ab8dff2c8ecee378394f8b52.jpeg

וכיוצב'. 

אם אתה ממש רוצה פתרון diy, מניח שאפשר יהיה להדפיס בתלת ממד משהו (אולי יצריך חלוקה לתת-חלקים בגלל האורך). 

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • רעיון טוב! 1
פורסם

יש לי בממ"ד אצל המשפחה מזגן נייד משנת 2012,

עדיין עובד, עבד כל קיץ כשגרתי שם, זה מרעיש, המדחס בתוך החדר. 

זה לא יפריע לעבודה?

מעבר לצינור הזה שצריך להוציא

פורסם
לפני 35 דקות, גולדן191 כתב:

זה מרעיש, המדחס בתוך החדר. 

זה לא יפריע לעבודה?

זה מפריע מאוד אבל כתבתי  שמי שעובד בחדר, עובד קבוע עם אוזניות אז רמת ההפרעה תהיה נמוכה יותר.

האם עם אוזניות זה משהו נסבל? לא יודע. זו אחת השאלות שאני שואל. 

לפני כשעה, sperial כתב:

בהכשרה שלך אתה זה שצריך לתת פיתרון 😉, האין זאת?

מבחינתי מזגן עילי רגיל ולהתקין את היחידה החיצונית במרפסת שמש, אין שאלה בכלל. כן זה תופס מקום. אבל היתרונות האחרים עולים על החיסרון הזה לדעתי ואם זה היה בבית שלי זה מה שהייתי עושה.

אבל מבקש היעוץ פחות מעדיף את הפתרון הזה. 

פורסם (נערך)
לפני שעה, Buki כתב:

חסרונות - תופס מקום במרפסת שמש ומפזר אוויר חם בתוך המרפסת. 

אגב, גם לגבי זה אפשר אולי לפתור, לפחות חלקית, כך: 

image.thumb.jpeg.aea2e593c65a8f58b2bf8ea9569be8f3.jpegimage.thumb.jpeg.38fbd80efd28ea1935218b95900a88ea.jpeg

אגב, לגבי מס' 3, אולי הפתרון היותר מתאים לאפשרות יהיה פתח דווקא ברצפה (שהרי אוויר קר יורד למטה) והתקנה של מאוורר מופנה כלפי מעלה בפתח או להצמיד אחד כזה בקרבתו. אולי אולי יספיק. ואולי עוד פתח קרוב לתקרה לתת לאוויר החם לחזור לחדר הצמוד. 

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם
לפני 11 דקות, Tom_22 כתב:

והתקנה של מאוורר מופנה כלפי מעלה בפתח או להצמיד אחד כזה בקרבתו. אולי אולי יספיק

אפשר להתקין מאוורר יניקה כמו ששמים בחדרי אמבטיה שיונק אויר קר מהסלון.

אבל שוב אני קצת בספק לגבי היעלות של זה ולא מתאים לשבור קיר ולגלות שזה לא עושה כלום. 

פורסם

@Tom_22 מה שנקרא ״מזגן רצפתי״ או משהו דומה? מכשיר שהיה נפוץ בעבר ועבר מן העולם.

כפי שניתן להבין מדברי, אני לגמרי עם בוקי - מזגן עילי עם מדחס במרפסת, מה גם שמדובר בחדרון והמזגן הקטן ביותר שישיג יספק את בסחורה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

פתרון 3 יכול לעבוד עם פתח עם וונטה, אבל להפעיל מיזוג מרכזי בדירה בשביל לקרר חדר של 7 מטר נשמע לי דבילי במקרה הטוב

יום טוב גם לך

פורסם
לפני 29 דקות, Buki כתב:

אני קצת בספק לגבי היעלות של זה ולא מתאים לשבור קיר ולגלות שזה לא עושה כלום

גם אני. אבל זה אולי המיטב שניתן אם זו תהיה הבחירה. 

ומוסיף, שאם החדר המדובר סגור/אטום, חייב גם פתח להוציא אוויר אם יחובר אליו מקור אוויר חיצוני. 

אני יכול להעיד שבדירה של אבא שלי, יש פתח (מעל הדלת) ממזגן מרכזי לממ"ד שמשמש אותי כשמבקר. יש גם פתח ליד לאוויר חוזר. גם כשהדלת פתוחה זה לדעתי החדר הכי חם בדירה (הלא ענקית), וכשהדלת סגורה אפילו יותר. אבל אולי הספק הפתח הספציפי פשוט נמוך.

@sperial, אולי רק דומה רעיונית (בדירה ישנה של אמא שלי היה רצפתי כזה שהיו לו גם פתח אחורי לחדר שינה), אבל לא ממש. 

פורסם
לפני 23 דקות, Igalz כתב:

פתרון 3 יכול לעבוד עם פתח עם וונטה, אבל להפעיל מיזוג מרכזי בדירה בשביל לקרר חדר של 7 מטר נשמע לי דבילי במקרה הטוב

הוא אומר שמיזוג בדירה בכל מקרה עובד 24/7 בעונת הקיץ. 

פורסם

הכי הגיוני עבורי אבל כנראה לא כלכלי עבור הלקוח, החלפת מיני מרכזי למרכזי והוספת שלוחה למחסן

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תוכן חדש...